Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στην Κλεισούρα



Το σχόλιο μας
Τα επεισόδια εις βάρος εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας από ομάδα Αλβανών εθνικιστών, στη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων  στην Κλεισούρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. 

«Κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, ομάδα ακραίων Αλβανών εθνικιστών προκάλεσε μικρής κλίμακας επεισόδια εις βάρος των εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί επί τόπου για τους εορτασμούς. Για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης των επεισοδίων, που δεν έχουν προηγούμενο, απαιτήθηκε επέμβαση της αλβανικής Αστυνομίας.


Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές και τις ενέργειες αυτές που ως στόχο είχαν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου και να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται θετικά προς όφελος των δυο χωρών.

Ελλάδα και Αλβανία κάνουν βήματα για να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στη μεταξύ τους σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στο κοινό ευρωπαϊκό τους μέλλον. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις ενέργειες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι αυτή η κεντρική επιλογή των δυο Κυβερνήσεων δεν είναι αναστρέψιμη και εκφράζει την πραγματική βούληση των δυο λαών».


Σχόλιο
Τρεις σειρές για το τι έγινε, δύο σειρές ότι καταδικάζει τις ενέργειες και μία παράγραφο από βγαίνει από καρμπόν τα τελευταία 10 χρόνια. Εκτός του ότι βγήκε με σχεδόν δύο μέρες καθυστέρηση, το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης μοιάζει με αυτές που γίνονται μετά από επεισόδια οπαδών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που πάντα λένε πως θα πατάξουν το χουλιγκανισμό και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει...
Ο ανθελληνισμός διαχέεται καθημερινά από τα αλβανικά ΜΜΕ με ανατριχιαστικά ψέματα και τη «διπλωματία» της σιωπής απο ελληνικής πλευράς δεν την καταλαβαίνουμε!
Δύο τινά συμβαίνουν: ή δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Αλβανία ή δε θέλουν να δώσουν σημασία.
Αν βαριούνται να γράψουν μία ανακοίνωση, ας παράπεμπαν τουλάχιστον σε αυτή της «Ομόνοιας» που ομολογουμένως είναι εξαιρετική και δίνει και κάποιες απαντήσεις…

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Όταν η στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής του ελλαδικού κρατιδίου σε σχέση με την Αλβανία δεν χαράσσεται από τους ιδίους τους πολιτικούς αλλά από κάποια γνωστά οικονομικά κέντρα (που παρεμπίπτοντος ρήμαξαν την Ελλάδα) τότε η ελλαδική διπλωματία δεν μπορεί να δει το οργανωμένο παρακράτος άλλα κάποιες μεμονωμένες ενέργειες.

Η κατευναστική πολιτική από την πλευρά της Ελλάδος οφείλεται γιατί δεν θίχτηκαν ακόμα κάποια συμφέροντα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το αλβανικό παρακράτος βάλει μονίμως εναντίον του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που για την ελλαδική διπλωματία είναι κάτι το αναλώσιμο όσο και αν εμάς, μας πληγώνει.
Όσοι με μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε την δράση του αλβανικού παρακράτους διαπιστώνουμε ότι είναι μονομερής και επικεντρώνετε μόνον στον ελληνισμό και όχι στα ελληνικά (αν όντος αυτά είναι ελληνικά) συμφέροντα.

Αν το αλβανικό παρακράτος έβαλε εναντίον των πιστωτικών ιδρυμάτων των εταιριών τηλεπικοινωνίας και λιπών εταιριών να είσθε σίγουροι ότι η ελλαδική διπλωματία δεν θα είχε την ίδια χαλαρή αντιμετώπιση ( αναρωτιέμαι μερικές φορές αν τις ελλαδικές τράπεζες θα έπρεπε να τις κάψουμε οι ίδιοι η να περιμένουμε τους Αλβανούς που κάποια στιγμή ούτως η άλλος θα το κάνουν).
Άλλα προς το παρόν ο παρακρατικός ακτιβισμός αρκείτε στην τρομοκρατία εναντίον της κοινότητας μας.
Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι φωστήρες του χρήματος που λειτουργούν με τακτικές αρπαχτής και όχι με στρατηγική μακροοικονομίας είναι ότι:
Την μακροοικονομία θα πρέπει να την στηρίξεις με μακροπολιτική και οι μακροπολιτική με ανίσχυρο βορειοηπειρωτικό ελληνισμό δεν μπορεί να υπάρξει.
Βεβαία τα όσα γράφω σίγουρα δεν θα τα λάβουν υπόψιν οι εκπρόσωποι της τουριστικής διπλωματίας όπως δεν τα έλαβαν και οι προκάτοχοι της διπλωματικής σωματεμπορίας άλλα επειδή γνωρίζω ότι είναι τακτικοί αναγνώστες του μπλογκ "Βορειοηπειρώτης" είμαι πεπεισμένος ότι θα τα διαβάσουν.

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου