Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Υπουργός Εξωτερικών Αλβανίας: Δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο ελλήνων εξτρεμιστών στην Αλβανία (βίντεο)



Καμία δήλωση για τις προκλήσεις των δικών του εξτρεμιστών στην Κλεισούρα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι, ανακοίνωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την είσοδο στο έδαφος της Αλβανίας ελληνικούς εξτρεμιστικούς σχηματισμούς.
Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των Ελλήνων νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» στην Κλεισούρα των Βουλιαράτων (Këlcyrë e Bularat) που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, Εθνική Ημέρα της Ελλάδας προς τιμή των πεσόντων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Παναρίτι δήλωσε στο ABC News  ότι «Τέτοιες υπενθυμίσεις μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια».


Για να προσθέσει:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα  στην Ελλάδα, έχω πει ξεκάθαρα και με έμφαση στον  κ. Αβραμόπουλο (υπουργό Εξωτερικών) της ελληνικής κυβέρνησης, ότι τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα πρέπει πρώτιστα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρακολουθούνται αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς τόνους που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας.

«Θεωρώ απολύτως αδικαιολόγητες  την ανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που υπενθυμίζουν άλλες εποχές παρόμοιες με εκείνες των χρόνων του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου «Μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη» κλπ. Επειδή κατά κανόνα είναι περιττές.
Τέτοια γεγονότα είναι φυσικό και αρκετά λογικό  να προκαλούν αντιδράσεις .

Κάνω έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να προβαίνει σε μεγαλύτερο έλεγχο των εξτρεμιστικών ομάδων και κάθε κίνηση των ομάδων αυτών πρέπει να κοινοποιείται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης», δήλωσε ο υπουργός Έντμοντ Παναρίτι.

Στο μεταξύ, η Αθήνα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών  αντέδρασε στις διαμαρτυρίες της «Συμμαχίας Κόκκινο και Μαύρο» και του κόμματος των τσάμηδων  καθώς και της Αυτοδιάθεσης για την αντιμετώπιση των ελληνικών εκδηλώσεων στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
 --



Δείτε τις δηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος μετά το  31.00

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα οι Αλβανοί θα έχουν πρόβλημα με τούς δικούς τούς ηλίθιους, τούς ''αυγουλάδες'' της ΑΚΖ.... τα φασιστόμουτρα γουρούνια οι ίδια βλακεία τούς δέρνει παντού...OPENMIND

Δημοσίευση σχολίου