Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΜΜ : Σημαντικές επαφές του προέδρου Χρήστου Κίτσιου στην Αθήνα

Σε συνέχεια των επαφών του στην Αθήνα, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» Χρήστος Κίτσιος πραγματοποίησε αρχικά συναντήσεις με εκπροσώπους βορειοηπειρωτικών σωματείων που έχουν την έδρα τους στην πρωτεύουσα της μητέρας Ελλάδας.
Στη συνέχεια ο κ. Κίτσιος συναντήθηκε με τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με τον Γραμματέα κ. Χρήστο Γιάνναρη και τον Τομεάρχη Γιώργο Κώττη, στους οποίους και παρουσίασε αναλυτικά το ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.


Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων παραβρέθηκε κατόπιν στο Υπουργείο Εργασίας όπου είχε μακρά συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε στρογγυλή τράπεζα, με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Χαράλαμπο Καούκη, για τα προβλήματα που αφορούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, όπως οι διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν τις συντάξεις του ΟΓΑ, τα επιδόματα των πολυτέκνων, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, και πολλά άλλα θέματα.
Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο κ. Κίτσιος και ο κ. Καούκης μετέβησαν στον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη, τον οποίον και ενημέρωσαν για το αντικείμενο  της συζήτησης τους. Ο κ. Κοκκόρης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της   ΕΕΜΜ ότι μετά την επεξεργασία όλων των αιτημάτων που κατέθεσε, θα υπάρξει και νέα συνάντηση για υλοποίηση τους στα μέσα Νοεμβρίου.

Επίσης ο κ. Κίτσιος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου είχε συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου και με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου (ο οποίος αυτές τις μέρες συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αίγυπτο) Κώστα Σχίζα, στον οποίο και τέθηκε το θέμα των στρατιωτικών νεκροταφείων στα πεδία των μαχών του Ελληνο-ιταλικού
πολέμου του 1940-΄41 στη Βόρειο Ήπειρο καθώς και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο.

Προς το τέλος της ημέρας ο Πρόεδρος της ΕΕΜΜ και μέλη του Προεδρείου και του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος των Ελλήνων, που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, επισκέφθηκαν την έκθεση του Δήμου Πειραιά για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο μεγαλος ηγετης θα σωσει τι Β,ΗΠΕΙΡΟ......κουνια που σας κουναγε....λεο εγω......

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κίτσιο! Αφησέ τον τον Ντούλε στην καλοπερασή του. Εμείς θέλουμε ανθρώπους που να κινούνται και να ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Μπορεί να μην τον σώσεις, όπως λέει ο 11:00 αλλά σίγουρα δεν θα τον βλάψεις όσο ό Ντούλες που ζει στην αδιαφορία. Σύνέχισε...

Ανώνυμος είπε...

ειστε κι η δύο άσχετη.την ουσία να κρίνετε και όχι την όμορφεια του προέδρου. είναι συναντήσεισ με νόημα μικρόψυχη,ε μικρόψυχη.

Δημοσίευση σχολίου