Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη αυτοπυρπόληση πρώην πολιτικού κρατούμενου σε τρεις μέρες στα Τίρανα


Σοκαριστικό βίντεο
 Πρόκειται για τον δεύτερο πρώην πολιτικό κρατούμενο που αυτοπυρπολείται στη χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες.

O 48χρονος Λιράκ Μπέικο «λούστηκε» με βενζίνη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και έβαλε φωτιά στον εαυτό του.

Πριν από δύο ημέρες, ο 53χρονος Γκζέργκζ Ντρέκα, είχε αυτοπυρποληθεί (σχετικό βίντεο εδώ), ζητώντας αποζημίωση για τα θύματα του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος.


Ο Γκ.Ντρέκα ήταν ένας από τους 20 πρώην πολιτικούς κρατουμένους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και 21 ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας να τους δοθούν από την κυβέρνηση αποζημίωση για τα χρόνια φυλάκισής τους από το πρώην κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, είπε ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει την καταβολή των αποζημιώσεων, σε δόσεις, σε πρώην πολιτικούς κρατούμενους.

Ωστόσο, εκείνοι δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία δόση.


Δείτε το βίντεο 


1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.. ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙΣ? ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΟΣ,ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ...ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ Κ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ(ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ)ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Κ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΑΝ ΔΙΠΟΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Γ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ (ΑΝ Κ ΕΙΧΑ ΛΟΓΟΥΣ) ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ..

Δημοσίευση σχολίου