Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συμμαχία Meta – Τσάμηδων;



Μία μέρα μετά την επανεκλογή του στην αρχηγία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης (LSI), ο Ilir Meta, έδειξε τις προθέσεις για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Στόχος του σύμφωνα με πληροφορίες είναι να δημιουργήσει τη δική του συμμαχία απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, συγκεντρώνοντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, άσχετα με το τι πρεσβεύουν. Η πρώτη συνάντηση του Meta έγινε με τον πρόεδρο του εθνικιστικού-ανθελληνικού τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi με θέμα τη συνεργασία τους στις ερχόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα  ήταν σε πολύ καλό κλίμα ενώ μετά τη συνάντηση δήλωσαν πως συζήτησαν και για το  «Τσάμικο» μνημόνιο που θέλει να προωθήσει ο Idrizi.
Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το Meta να ενώνεται και με άλλους συσχετισμούς όπως το κόμμα του πρώην προέδρου Topi και την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία (AK), τότε ανοίγει ο δρόμος συνεργασίας των δύο κομμάτων που εκπροσωπούν την Ελληνική Μειονότητα ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ με τα δύο μεγάλα κόμματα καθώς η παρουσία των δύο ανθελληνικών κομμάτων PDIU και AK, αποτελούν κόκκινο πανί για τη συμμετοχή τους σε κάποιο συνασπισμό.      

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

TO MEGGA BOREIOHPEIRWTH DEN PAEI OUTE ARISTERA OUTE DEKSIAAAA KAI AUTO VALTO KALA MESA STO NOU SOU.... DIAFORETIKA AS TO RIKSOUME STO DOULE POIA H DIAFORA????????????

Δημοσίευση σχολίου