Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΜΜ-MEGA: Τιμούμε τους ήρωες της Ελευθερίας, καταδικάζουμε τους προβοκάτορες της ειρήνης

Χθες, στις 28 του Οκτώβρη, το ελληνικό έθνος τίμησε με ευλάβεια την 72η Επέτειο από την έναρξη του     αντιφασιστικού αγώνα ενάντια στον ιταλικό στρατό του 1940.
Αυτή η ημερομηνία για το Ελληνικό Έθνος αλλά και κάθε φιλειρηνικό έθνος, αποτελεί ορόσημο αντίστασης και θυσίας ενός μικρού λαού στο θηρίο του φασισμού.  Ο ίδιος ο Τσόρτσιλ, υμνώντας αυτόν τον αγώνα του ελληνικού έθνους είπε πως από τώρα θα λέμε «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». 

         Η επέτειος αυτή τιμάται ιδιαίτερα και από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς το πεδίο των μεγάλων μαχών εξελίχθητε στις περιοχές όπου διαβιεί η κοινότητα μας. Άλλωστε αυτός ο αγώνας  δεν ήταν μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και τον αλβανικό.
        Το κόμμα  «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για Μέλλον», θεωρεί υποχρέωση να συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, στο Βουλιαράτι, στην Κλεισούρα , στη Χιμάρα και την Κορυτσά, μαζί με άλλους πολιτικούς παράγοντες της ΕΕΜ, εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους συγγενείς των πεσόντων και πολιτευτών από την Ελλάδα. Αισθανόμαστε περήφανοι για αυτή τη γενιά που έγινε φράγμα στην προέλαση  του φασισμού και ναζισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν ένας αγώνας που στη συνέχεια έμπνευσε  και  τον αλβανικό λαό.
        Τα πανανθρώπινα μηνύματα και οι αξίες αυτού του αγώνα θέλουμε να πιστεύουμε πως τιμώνται και από τον αλβανικό λαό. Οι απαράδεκτες αντιδράσεις όμως της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Νεολαίας», της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» και της εισαγόμενης «Αυτοδιάθεσης» δείχνει ότι στην αλβανική επικράτεια και έξω από αυτήν υπάρχουν κύκλοι που επιθυμούν την ένταση και πολεμούν την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών όπως αυτή χαράχτηκε στους αιώνες και επαναπροσδιορίστηκε με το νέο όραμα της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, σημαντική συνιστώσα του οποίου είναι και η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Οι ανευθυνότητες αυτές όχι μόνο δεν προστατεύουν το αλβανικό έθνος αλλά υπονομεύουν το μονόδρομο του ευρωπαϊκού οράματος.  
        Το κόμμα μας καταδικάζει απερίφραστα τις παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες αυτών των ομάδων και ζητούμε από τα αρμόδια κρατικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους προστατεύοντας την ίδια την αλβανική κοινωνία.
        Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα θα συνεχίσει να τιμά με περηφάνια και αξιοπρέπεια τα σύμβολα του έθνους και θα συνεχίσει να αποτελεί παράγοντα ειρηνικής συμβίωσης, στα πλαίσια των νόμων, των διεθνών συμβάσεων και του Συντάγματος της χώρας..  

Άγιοι Σαράντα, 29 Οκτωβρίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

1 comments:

Ανώνυμος είπε...


Ευθυγραμμισμένη συκοφάντηση κατά του ελληνικού κόμματος άρχισε ξανά από τους γνωστούς άγνωστους λασπολόγους και διασπαστές του ελληνισμού. Όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες τους, σκόπιμα σχολιάζουν δηλώσεις που καν έχουν ειπωθεί από τον πρόεδρο Χ. Κίτσιο. Με δίκιο να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, όταν ο κύριος Κίτσιος οργανώνει επίσημες συναντήσεις στην Αθήνα, παρουσιάζει επίσημα προτάσεις σε αρμόδια υπουργία και οργανισμούς για την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους βορειοηπειρώτες, βρίσκετε στο πλάι του πολιτικού γραμματέα της Ν.Δ. κύριου Κεφαλογιάννη, στο Βουλεράτη της Δερόπολης, καταθέτει στεφάνι στους ήρωες του Σαράντα…. Βλέπουν ότι η αποκλειστικότητα τους χάνετε, το ΜΕΓΚΑ αναβαθμίζετε και οι «κύριοι» χάνουν έδαφος και ψυχραιμία. Χάνουν αυγά και καλάθια που λέει και ο λαός μας.
Στη συνέχεια που να δείτε. Αυγά, πόρτα και πολλά άλλα ξεσκεπάσματα που περιμένουν το Ντούλε, τώρα που του φεύγει και ο φίλος του ο Πάζιος από Τίρανα.

Δημοσίευση σχολίου