Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι υπερασπιστές της χυδαίας μετριότητας πέτυχαν το σκοπό τους μέσω της «μαύρης νύχτας»Πυρά Σιατίστης Παύλου για ''Corpus Christi'' και ''Χρυσή Αυγή''
Δύο λόγια νοιώθω την ανάγκη να πω ξέροντας πως θα ενοχλήσουν πολλούς. Αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν με ένα άθλιο κινηματογραφικό έργο.
Μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για ένα έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας, για μια μετριότητα.
 

Η δεύτερη πληροφορία που είχαμε είναι ότι οι συντελεστές του, θα επεδίωκαν την σύγκρουση με την Εκκλησία για καθαρά διαφημιστικούς και εισπρακτικούς λόγους.
Ήδη κάποιοι γνωστοί, αγανακτισμένοι πάντα με τους άλλους και ποτέ με τον εαυτό τους, ρωτούσαν τι κάνει η Ιερά Σύνοδος.

Η Σύνοδος όντως απασχολήθηκε με το θέμα, το συζήτησε, είχε τις πληροφορίες για την επιδιωκόμενη σύγκρουση εκ μέρους των συντελεστών της ταινίας και αποφάσισε να αντιδράσει με σύνεση, χωρίς όμως να τους προσφέρει την επιδιωκόμενη ευκαιρία.
Πάντα όμως υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν μόνο τη γνώμη τους σωστή. Εκείνοι που πιστεύουν ότι κάθε άποψη διαφορετική από τη δική τους είναι προδοτική.
Λησμόνησαν ότι το καλό πρέπει να γίνεται καλά για να είναι καλό.
Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.
Διαφημίστηκαν, παρουσιάστηκαν σαν θύματα οι πραγματικοί θύτες, παρουσίασαν σαν τέχνη, την χυδαιότητα του εσωτερικού τους κόσμου, τέθηκαν υπό την προστασία του γνωστού λόμπυ Τατσόπουλος-Ρεπούση και σία και έτσι πέτυχαν οι δήθεν υπερασπισταί του Χριστού να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μιας χυδαίας μετριότητας.
Να παρουσιαστεί σαν τέχνη το άτεχνο, σαν σημαντικό το ασήμαντο, να φανούν σαν σπουδαίοι οι μετριότητες, να παριστάνουν τους ηθο-ποιους οι φθορείς και διαφθορείς του ήθους και της αξιοπρέπειας, ανήγαγαν σε μεγέθη ασήμαντα τα θλιβερά ανθρωπάκια.
Ναι είμαι θυμωμένος με αυτούς τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες.
Να τα πάρω όμως τα πράγματα με την σειρά.
Θά με ερωτήσετε: Δεν σε ενόχλησε αυτό το άθλιο έργο; Ασφαλώς και πολύ.
Όταν ξέρεις ποιός είναι ο Χριστός που αγαπάς και πιστεύεις και Τον διακονείς σε όλη σου τη ζωή ενοχλείσαι. Ενοχλείσαι από το κατάντημα των ανθρώπων, από την απίστευη διαστροφή της ψυχής τους, από τα θλιβερά απωθημένα και τις μειονεξίες τους.
Λυπάσαι για τη φτήνεια τους, που προσπαθούν να την πουλήσουν για τέχνη. Όμως ξέρεις: Ο Χριστός σου δεν έχει καμμία σχέση με το περιεχόμενο αυτού του έργου. Ότι ο Χριστός σου ΔΕΝ κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια, από τα γυναικάρια και τα ανδρεικελα που ισχυρίζονται ότι κάνουν τέχνη.
Ο καθένας ο,τι έχει δίνει και όλοι αυτοί δείχνουν τι έχουν και ποιοί είναι. Δείχνουν μόνοι τους την ποιότητα τους και ρεζιλεύονται.
Αν οι θερμόαιμοι δεν τους είχαν διαφημίσει, θα είχαν περάσει απαρατήρητοι. Το μόνο που κατάφεραν η θλιβερή θιασάρχης και η παρέα της είναι να επιβεβαιώσουν την γνωστή προφητεία του Γέροντος Συμεώνος για τον Χριστό. «Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον». Δυστυχώς γι’αυτούς κείται εις πτώσιν.
Το δεύτερο που περιμένω να με ρωτήσετε είναι: Μα δεν πρέπει να υπερασπίσουμε την πίστη μας, τον υβριζόμενο Χριστό μας; Ναι, αλλά πως;
Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας.
Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης.
Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους. Θα μπορούσε ο Χριστός να υπερασπισθεί τον εαυτό Του μόνος Του.
Με τις λεγεώνες των Αγγέλων Του. Θα μπορούσε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει. Αμφιβάλλετε; Δεν είναι όμως αυτό το πνεύμα Του.
Ο Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια. Δεν κινδυνεύει από την αναισχυντία των άθεων και των διεφθαρμένων.
Η Πίστη κινδυνεύει από την αμετανοησία των χριστιανών, από την απουσία αγιασμού και αρώματος χάριτος σ’ αυτούς που θέλουν να λέγονται πιστοί.
Κινδυνεύει από την εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής των χριστιανών που αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη, αυτή είναι η πνευματική αντίσταση, με το λυντσάρισμα των απίστων.
Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος; Αφήσαμε τα βαρύτερα του νόμου και κυνηγάμε τα εντυπωσιακά και τα εύκολα.
Η απάντηση στη βλασφημία και τον χλευασμό της πίστης είναι η αναπλήρωση της πτώσεως των ταλαίπωρων χλευαστών με το περίσσευμα της δικής αγάπης και του δικού μας αγιασμού.
Θέλω όμως να πω και δυό λόγια και στους «επαγγελματίες» υπερασπιστές κάθε χυδαιότητας στο όνομα της τέχνης.
Με τέτοιους υπερασπιστές δεν μεταποιείται η χυδαιότητα, αδικείται η τέχνη, αλλά και αποκαλύπτεται η πνευματική πτωχεία των δήθεν προοδευτικών.
Η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν. Ελευθερία του λόγου είναι και η βλασφημία και η αισχρολογία και η ρυπαρότητα.
Είτε όμως μας αρέσει είτε όχι η γλώσσα πάντα λαλεί από το περίσσευμα της καρδιάς και έτσι οι άνθρωποι δεν δείχνουν την ανύπαρκτη ελευθερία τους, αλλά την θλιβερή ποιότητα και το περιεχόμενο της καρδιάς τους και αυτορεζιλεύονται πέρα από τους τίτλους και τους τύπους τους.
Κανένα επιχείρημα δεν αποκτά ουσία και αλήθεια κρυπτόμενο πίσω από το βαρύγδουπο τίτλο του Πανεπιστημιακού Καθηγητή σε μια εποχή που μια τέτοια εκλογή επιτυγχάνεται με την υποστήριξη συντεχνιών ποικίλης μορφής, πολύ περισσότερο όταν κάποιοι αληθινά ικανοί απερρίφθησαν γιατί δεν ανήκαν στην «ομάδα», γιατί τους απέρριψε ο ιδεολογικός Προκρούστης.
Η χυδαιότητα και η αισχρότητα ούτε τέχνη είναι, ούτε πολιτισμός.
Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα».
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.
Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.
Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!


3 comments:

Ανώνυμος είπε...

" Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός»."

ετσι μπραβο ......,πες τα ......,στα παπαρια σας γραφετε το εθνος...ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο Σεβασμιώτατος...
ΑΛΛΑ αν θέλει να είναι σε όλα δίκαιος, θα έπρεπε να ρίξει ΠΡΩΤΑ τα βέλη της αγανάκτησής του για τους εναγκαλισμούς και τα χαιδέματα ιερωμένων και μάλιστα συνεπισκόπων του, με τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,πολιτικούς εξόφθαλμα άθεους, περιφρονητές της πατρίδας και της πίστης, κρυφούς ή δεδηλωμένους Μασόνους.Δεν ακούσαμε δυστυχώς τον καλό και σεβαστό μας Μητροπολίτη να μιλάει για την αριστερή πτέρυγα της Ιεραρχίας(Ζακύνθου, Ιωαννίνων, αλλά και τον πρ. Θηβών και νυν Αρχιεπίσκοπο που έκαναν σκληρότατη αντιπολίτευση στον Χριστόδουλο εξυπηρετώντας την κυβέρνηση Σημίτη) οι οποίοι χαριεντιζότανε επί τόσα χρόνια με τους "εθνοσωτήρες"και "ευλαβέστατους" υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ούτε για αρκετούς άλλους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φωτογραφίζονται και να επαινούν κάθε μαιντανό των Ρόταρυ και των Λάιονς.
Είναι πολλά αυτἀ που θέλουν ξεκαθάρισμα στην Εκκλησία Σεβασμιώτατε.Λύστε όλες τις παθογένειες στις σχέσεις της εκκλησίας με την πολιτεία,ΓΊΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ και μετά καυτηριάστε και ότι εσφαλμένο και αντιευαγγελικό βλέπετε οπουδήποτε.Μέχρι τότε κρεῖττον το σιγᾶν όπως έλεγαν οι αρχαίοι...

Ο ΣΑΡΑΝΤΙΩΤΗΣ είπε...

Σεβασμιώτατε παρόλο που διαφωνώ με κάποια από τα γραφώμενά σας σχετικά με τους απρόσκλητους μετανάστες που έχουν εισβάλει στην πατρίδα μας και δεν σέβονται ούτε ιερά ούτε όσια με σχέδιο απαξίωσης και εξοντωσης της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας δεν θα σας κρίνω και συμπληρώνω τα υπόλοιπα! LAERT, δεν είσαι άξιος εσύ να ασχοληθείς και να μιλάς για την Ορθοδοξία τα Σύνορα και τον Πολιτισμό της Ελλάδος, γιατί αυτά είναι ΙΕΡΑ και εσύ τα θίγεις και τα προσβάλεις. 1) Γιατί κρατάς το επώνυμο της μητέρας σου,για καλιτεχνικούς λόγους η μήπως ντρέπεσαι για τον πατέρα σου; Είσαι γυιος αλβανού αξιωματικού του στυγνού δικτάτορα enver hoxha και μεγάλωσες με μίσος έναντι της Ελλάδος, με την προπαγάνδα οι κακοί Έλληνες και το κάθε τι χριστιανικό και Ελληνικό να το αφανίσετε, αυτό το εμβόλειο κυλάει στις φλέβες σου. 2) Οι γονείς σου στην αλβανία είναι εκπρόσωποι της UNESCO που σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές πλαστογραφούν τα Ελληνικά αρχαία μνημεία της Βορείου Ηπείρου αυτούς του θησαυρούς του Ελληνικού Πολιτισμού σ'αυτά τα δοξασμενα χώματα και τα μετατρέπουν σε αλβανοιλλυρικά τα καπηλεύουν για να αποκτήσουν ταυτότητα και η φάρα του πατέρα σου ,τα απομηνάρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας,απόγονος αυτού του είδους πολιτισμού είσαι και εσύ. Γιατί καπηλεύεσε τον Αρχαιοχριστιανικό Ελληνικό Πολιτισμό που στην ουσία εσύ και οι ανθέλληνες ομοιδεάτες σου τον βεβηλώνετε; Γιατί δεν ανεβάζεις ένα έργο με το θεό του πατέρα σου τον allah; Όλοι αυτοί που σε χρηματοδοτούν για να ανεβάσεις αυτά τα έργα είναι οι ίδιοι συνεχιστές της ιδεολογίας και ομοιδεάτες του πατέρα σου που τρέφουν μισαλοδοξία έναντι της Ελλάδος. Έγινες και εσύ ένας ψευτοαριστεροκουλτουριάρης! Μπούχτισε ο τόπος με όντα σαν εσένα που απαξιώνετε τη διαχρονικότητα του Ελληνισμού! Συχγαρητήρια o Laert kosovari.... Ο ΣΑΡΑΝΤΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου