Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την 28η Οκτωβρίου και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις στο Βουλιαράτι



Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτι της Επαρχίας Άνω Δρόπολης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά και τους Γιάννη Καραγιάννη, Κώστα Τζιόβα και Γιάννη Χατζηαντωνίου.Μετά το τέλος της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη παρουσία μας σήμερα εδώ τιμούμε τους αγωνιστές του ΄40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στην Ιταλική φασιστική επιδρομή. Οι αγώνες των ηρώων του ΄40, το έπος της Εθνικής Αντίστασης μας θυμίζουν ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος όταν έχει απέναντί του έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό που εμπνέεται από τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Η μνήμη της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό.Σήμερα ο λαός μας αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα των μνημονίων που φέρνουν την κοινωνική ισοπέδωση, για ουσιαστική δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στα νεοναζιστικά φασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, που όπως και οι «ιδεολογικοί τους πρόγονοι», «άνθισαν» με την βία, τον ρατσισμό και την αδικία, ενώ αναδειχτήκαν ως οι μεγάλοι υπηρέτες των συστημάτων της εκμετάλλευσης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.Θεωρούμε ότι ο τόπος αυτός της αντιφασιστικής μνήμης, και της θυσίας δίνει μήνυμα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς για να μπορούμε όλοι μαζί να διατρανώσουμε : Ποτέ πια φασισμός, Ποτέ πια πόλεμος.»
EPIRUS GATE

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

ekei evrehe poly eseiw poy th vrikate afti ti foto me toso oreo helio?

Βορειοηπειρώτης είπε...

H φωτογραφία είναι του Epirusgate: http://epirusgate.blogspot.com/2012/10/blog-post_1213.html

Ανώνυμος είπε...

Πήγε ο τζομακας στο σύριζα και άρχισε τις επισκέψεις ο σύριζα στην αλβανια αυτός είναι παράγοντας και όχι τα κουαντρα του μπερίσα που το πέσουν πατριώτες υπό το βόλεμα του παραρτήματος μεγ;

Ανώνυμος είπε...

και ο γλεζος ο προδοτης στο ΣΥΡΙΖΑ προσκιναει τον χοτζα...

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που οι ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρύσης Αυγής πολεμούσαν στα βορειοηπειρωτικά βουνά την ίδια ώρα που οι ιδεολογικοί πρόγονοι του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκαλούσαν ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ και ότι κάνανε επεκτατικό πόλεμο στην Αλβανία και καλούσαν τους Έλληνες φαντάρους να τα βρούνε με τους Ιταλούς γιατί ο πατερουλης Στάλιν τα έχει βρει με τον Αδόλφο.
Θα πρέπει να τελειώσει επιτελούς η μαρξιστική υποκρισία σε αυτόν τον τόπο γιατί την έχουμε πληρώσει όλοι μας πολύ ακριβά ιδικά εμείς οι Βορειοηπειρώτες που είναι ακόμα νωπό το αίμα των συμπατριωτών μας από την μαρξιστική θηριωδία του ομοϊδεάτη του Γλεζου και Τσιπρα συντρόφου ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ.

Θα πρέπει να καταλάβουν κάποτε οι σύντροφοι ότι η ιστορία είναι αμείλικτη!

Ανώνυμος είπε...

Οντος η ιστορία ειναι αμειλικτη.Οι κομμουνιστές πήγαν στον πρώτη γραμμή του πολέμου με προτροπή του ίδιου του Ζαχαριάδη την ώρα που οι πρόγονοι των χρυσαυγιτών βάλαν βυσμα για Αθηνα και μετέπειτα πολέμησαν την αντισταση των Ελλήνων στο πλευρο των Γερμανικών στρατευματων-ταγματων ασφαλείας. Αν κάποιοι εχουν αγχος για την ιστορία των προγόνων τους,ξυδακι,δεν μπορει να αλλαξει.Αν την αποδεχτουν.Ας στοχαστουν πανω στην ιστορία της δεξιάς ΠΕΑΝ που βομβαρθησε την δοσιλογική ΕΣΠΟ και να μην τάσονται στο πλευρό των προδοτών της Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι Έλληνες φαντάροι απελευθέρωναν τα βορειοηπειρωτικά χώματα αυτές ήταν οι θέσεις που εξέφρασε ο σταλινοτσολιάς Νίκος Ζαχαριάδης με το τρίτο του γραμμα στην ίδια φυσικά ρητορεία που ακολουθεί όλο το μαρξιστικό συνονθύλευμα από την μια άκρη μέχρι την άλλη του πολιτικό-δημοσιογραφικου συστήματος σήμερα στην Ελλάδα του 2012.


Να κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό με βασικό και μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ειρήνης και ουδετερότητάς μας, έξω από το γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε μόνο μ' έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην ΕΣΣΔ και με μια πραγματική βαλκανική συνεργασία. Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκαμε το αντίθετο, έκαμε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική διχτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των ιταλών από την Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ο εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας τους τόκους των κεφαλαίων που διέθεσε στα 1935-36 για την παλινόρθωση του Γεώργιου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής διχτατορίας του Μεταξά. Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο καταχτητικό ιμπεριαλιστικό, που όλα του τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός του λαού και της χώρας. Η ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουνε στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και του πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την ΕΣΣΔ και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των εσωβαλκανικών διαφορών.

Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέλφια και η συναδέλφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο που κάνουν οι κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους. Για να γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει να ανατρέψουν τη μοναρχοφασιστική διχτατορία του Μεταξά που είναι ο κύριος και βασικός εχθρός τους και να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου