Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αλβανός πρώην υπουργός τα... παίρνει on camera

Νέο σκάνδαλο με πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα.
 
Σκάνδαλο με τον Ντρίταν Πρίφτι από babisflou

Ακόμη ένα βίντεο-σκάνδαλο, με πρωταγωνιστή πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει, στο σπίτι του, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία, τον οποίο είχε βοηθήσει να αναλάβει δημόσια έργα ύστερα από διαγωνισμό που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας.

Ο πρώην υπουργός Ντρίταν Πρίφτι εμφανίζεται στο βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση "KLAN" να παίρνει και να μετράει τα χρήματα που του δίνει ο ανώνυμος επιχειρηματίας.
Ο ίδιος ο Ντρίταν Πρίφτι, ακριβώς έναν χρόνο πριν, είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο βίντεο-σκάνδαλο, που έδειχνε τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα να του ζητάει να παρέμβει ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση άδειας εκχώρησης για την κατασκευή υδροηλεκτρικούς σταθμού.
Στο βίντεο εκείνο, ο πρώην αντιπρόεδρος Ιλίρ Μέτα εμφανίζεται να δηλώνει ότι "ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προσφέρει 700.000 ευρώ για αυτή τη δουλειά".
Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου εκείνου βίντεο (τον Ιανουάριο του 2011), ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον αθώωσε, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της κοινής γνώμης, αλλά και του διεθνούς παράγοντα, για την "κουλτούρα της ατιμωρησίας", όπως τη χαρακτηρίζουν.
Εν τω μεταξύ, ο "πόλεμος των βιντεοσκανδάλων", όπως χαρακτηρίζεται η υπόθεση αυτή από τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, εφόσον οι δύο πλευρές, του Ντρίταν Πρίφτι και του Ιλίρ Μέτα (κάποτε στενοί συνεργάτες) προειδοποιούν ότι έχουν και άλλα βίντεο, που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Ο πρώην υπουργός Ντρίταν Πρίφτι εμφανίζεται στο βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση "KLAN""....
Που τον είδες εσύ βρε Βορειοηπειτώτη τον Ντριτάν Πρίφτι, γιατί εγώ δεν τον είδα? Μόνον ένας φαίνεται στο βίντεο. Όχι ότι καίγομαι για τον Πρίφτι, ούτε ότι ισχυρίζομαι ότι δεν τα παιρνεί!
Άλλα αυτό το βίντεο είναι για να γελάνε οι κότες.

Ανώνυμος είπε...

Ti perimenis apo ypourgous tou Berisa vre borioipiroti?Ypourgos tou Sali Berisa kai tou Ilir Meta itane otan ta eperne.Kai o Ilir Meta einai Filos tou ......... kai tou ......

Ανώνυμος είπε...

Ta MME simera bebeonoun oti to video dhen eixi skesi me ta kratika kathikonta tou Ntritan Prifti.

Ανώνυμος είπε...

Eimai o 1.42,gia na mi po onomata tha po oti o Ilir metas eixi ena steno filo apo to kefalloxori kato dropoli,pou efage kai ton Kotso Barka apo Ypourgo.

Δημοσίευση σχολίου