Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Παντελή Μάικο: Οι σχέσεις μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων στην Αλβανία είναι χειρότερες από το 90 και φταίει ο Μπολάνος.


Δείτε το Βίντεο
Καμία σχέση μεταξύ Ντούλε και Μπολάνου, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας Παντελή Μάικο, σε αλβανική τηλεοπτική εκπομπή.  Θεωρεί επίσης ότι οι σχέσεις πριν από το 1990 ήταν άψογες μεταξύ Ελλήνων μειονοτικών και Αλβανών και θεωρεί το Μπολάνο σαν τη βασικότερη πηγή όξυνσης. Στην επιμονή του δημοσιογράφου B. Fevziu για να αναφέρει κάποια παραδείγματα ο Μάικο θεώρησε τεράστιο σκάνδαλο να αποκαλείτε από το Μπολάνο ο εθνικός ήρωας των Αλβανών (πρίγκιπας του Βυζαντίου) Γεώργιος Καστριώτης όταν η επίσημη ονομασία από τους Αλβανούς είναι Gjergj Kastrioti Skenderbeu.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν αλβανικά, ο κ. Μαικο θεωρεί ότι Αλβανοί και Έλληνες, παρά τις κατά καιρούς συγκρούσεις, έχουν αναπτύξει πολύπλευρες σχέσεις ενώ δεν ισχύει το ίδιο με τους άλλους Βαλκάνιους γείτονες.
Με αυτές τις απόψεις ο κ. Μάικος είναι ο εκφραστής μιας μεγάλης μερίδας τις Αλβανικής κοινωνίας που θέλουν την Ελληνική Μειονότητα αφομοιωμένη και όχι ενταγμένη στο Αλβανικό κράτος, αυτό δηλαδή που ίσχυε πριν από το 1990, με την ιδιόμορφη ταυτότητα του μειονοτικού (minoritari), που είχε καλλιεργήσει ο αλήστου μνήμης δικτάτορας Ε. Χότσα. Απαιτήσεις όπως περισσότερη Ελληνική παιδεία, δημόσιες Ελληνικές πινακίδες και άλλα κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις μειονοτικά δικαιώματα που απαιτεί ο Μπολάνος ως πρόεδρος της Ομόνοιας, θεωρούνται σκανδαλώδεις και πρέπει να απομονωθεί ενώ η συμπεριφορά του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε που δεν προκαλεί ποτέ σύμφωνα με το Μάικο είναι άψογη.  


ασ

9 comments:

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Τι έκανε ο Μάικο αγαπητέ Βορειοηπειρώτη;
Έμεινε στις προεκλογικές θέσεις σε σχέση με το Μπολάνο. Ικανοποιεί τα αισθήματα των Αλβανών εθνικιστών στην Αυλώνα, που δεν θέλουν να δούν το Μπολάνο. (Συμβαίνει έτσι διότι για να βαπτιστεί ο Μπολάνος ως Έλληνας εθνικιστής υπήρχε κάποιο κόστος. Οι απλοί Αλβανοί εθνικιστές πίστεψαν ότι ο Μπολάνος είναι ο πραγματικός εθνικός εχτρός τους. Για τους δικούς τους στόχους, οι Αλβανοί πολιτικοί και τα Μίντια φορώντας στο Μπολάνο τον ελληνικό εθνικιστικό μανδία, δεν μπορούσαν να αποφύγουν την εθνικιστική έξαρση των συμπατριωτών τους. Ιδού και ο λόγος που "'ασπασε" η συμμαχική συμφωνία του Ντούλε με το Ράμα) Εντούοτις ο Μάικο μένοντας ακόμα σ΄αυτή τη συχνότητα, ηρωποιεί για λογαριασμό της Ελλάδας το Μπολάνο και ενώ ξέρει ότι ο Μπολάνος είναι δήμαρχος, διασκεδάζει τα εθνικά αισθήματα των ομοεθνών του. Από την άλλη πλευρά μας δίνει γυμνό το ανάστημα του Ντούλε στα εθνικά θέματα. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ό Ντούλες δεν έβαλε ποτέ ένα εθνικό ελληνικό θέμα στην επίσημη αλβανική πολιτική και κοινή γνώμη; Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο Ντούλες δεν διεκδίκησε ποτέ να ξεπεραστεί το επίπεδο δικαιωμάτων που είχε "κατοχυρώσει" το κομμουνιστικό καθεστώς; Μήπως αυτός ο κύριος δεν βοηθάει στο να συνεχιστεί με ακραίους ρυθμούς η πολιτική αφελληνισμού του κομμουνιστικού καθεστώτος σε βάρος μας; Ο Μάϊκο με την αφέλεια που τον χαρακτηρίζει,έχει την καλοσύνη να μας πει ότι στην πολιτική αυτή ο καλύτερος συνεργάτης είναι ο Ντούλες.
Αυτά Βορειοηπειρώτη μου
Ο Ελ Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Ναι φταίει που γεννήθηκε Έλληνας.
Επίσης φταίει και ο Γκούμας που μίλαγε Ελληνικά στον τόπο που γεννήθηκε.
Αναρωτιέμαι τη νόημα εχουν τέτοια άρθρα?

Ανώνυμος είπε...

une jam djale i mire ai Bollanua eshte djale i keq..dil o pandeli the fole per shokun tend vaggelin!!
o kakos Vasilis kai o kalos Dules xa xa xa ti oraio paramythi
toulaxiston o Basilis exei paparia dule djali..kai milaei kai ta leei swsta enw esy synallasesai me to alvaniko katestimeno kai malista katw apo to trapezi opws o filos sou o meta. ola dule djali gia tin politiki sou epiviwsi kai ton "pronomiwn" apo ayti.Se exoun parei xampari kai oi petres re polintikanti tis dekaras!

Ανώνυμος είπε...

για τησ κριφεσ σχεσεισ του ΒΑΣΗΛ ΜΠΕΡΙΣΑ με το ΣΑΛΙ ΜΠΟΛΑΝΟ κανεισ δεν μιλαει ΝΤΡΟΠΗ

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Μα δεν το είπαμε? Σε περίπτωση που ο Μπερίσια θα ζητούσε από το Μπολάνο να βγει ανοιχτά στο πλευρό του, ο Βασιλης θα το έκανε. Θα τον είχε γράψει κανονικά το Ντούλε. Ήδη το είχε κάνει. Αρκετές φορές, όταν ο Ντούλες ήταν Κολλυτός του Ράμα, ο Μπολάνος δήλωνε ότι είναι φίλος του Μπερίσια. Μόνο επειδή δεν το θέλησε ο Μπερίσια δεν έγινε. Τον ήθελε το Μπολάνο κρυφό χαρτί στην αυλή του Ντούλε. Και ο Ντούλες θέλει το παιγνίδι να παίζεται έτσι. Αύριο, όταν θα τα σπάσει με το Ράμα, (το πολιτικό μέλλον του Ράμα είναι πλέον αβέβαιο και το Σ.Κ δύσκολα να κερδίσει, τόσο αυτές τις εκλογές, όσο και τις πολιτικές το 2013, άρα ο Ντούλες θα πάει με την εξουσία) να έχει το Μπολάνο διαπραγματευτικό χαρτί για να γυρίσει στο μαντρί του Μπερίσια. Αλλά και ο Μπερίσια γνωρίζει ότι ο Ντούλες, είναι παιδί δικό του άρα βέβαιος ότι θα γυρίσει στην αυλή του.
Η φάση αυτή παιγνιδιού έχει κλείσει. Ο Μπολάνος είναι δήμαρχος διότι τον θέλουν οι δυο μεγάλοι Αλβανοί, για να πετύχουν τα σχέδια τους τελικής αλλοίωσης του ελληνικού στοιχείου στη Χιμάρα, κυρίως στο περιουσιακό. (Ο Ντούλκες παίρνει τη δόξα και τη στήριξη της Αθήνας, άρα μένει στο παιγνίδι). Το ΜΕΓΑ μένει ούτε κρέας ούτε ψάρι. Διότι αν γυρίσει ο Ντούλες στο Μπερίσια, τι θα χρειαστεί το ΜΕΓΑ; Το πρόβλημα είναι ότι θα τα βρούνε ξανά Ξέρρας, Μπάρκας, και Ντούλες;! Θα τα βρουν με τον όρο αν ο Μπερίσιας θα επιτραπεί να έχει ισότιμες σχέσεις όπως με το Ντούλε, έτσι και με τον Μπάρκα και Ξέρρα. Διαφορετικά όχι. Ο Ντούλες λοιπόν είναι ο μεγαλύτερος νταβατζής. Αυτή τη στιγμή για να έχει ελεύθερο πεδίο δράσης από Ελλάδα επιθυμεί και το παλεύει άγρια ώστε το ΜΕΓΑ να βγει με τα χαμηλότερα εκλογικά αποτελέσματα. Σε περίπτωση που το ΜΕΓΑ πάρει 5-6 επαρχίες, όπως δείχνουν τα κουκιά αυτό είναι το λιγότερο εφικτό, τότε η Αθήνα θα αναγκαστεί και επισήμως να αναγνωρίσει το ΜΕΓΑ και το ΜΕΓΑ όχι μόνο θα ενισχυθεί πολιτικά αλλά θα είναι και σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις με την Αθήνα. Αυτό φοβίζει και το Ντούλε, και το Μπερίσια, και το Ράμα και όλους τους άλλους, γι΄αυτό και θέλουν και δε θέλουν το ΜΕΓΑ να βγάλει πολλούς επάρχους. Μια ισχυροποίηση του ΜΕΓΑ χαλάει όλη τη σούπα, κυρίως του Ντούλε.

Η μέλλουσα Ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Την τακτική της πολώσεις που ακολουθεί το ΚΕΑΔ σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση φανερώνει μια μάχη ζωής και θανάτου για την ίδια του την ύπαρξη.Αυτό που είναι άξιο απορίας γιατί θεωρώ τον Ντουλε αρκετά έξυπνο γιατί στηρίζει τον αντιπολιτευτικό του λόγο πάνω σε ύβρεις,λασπολογία,προσβολή ατομικών άξιων και σε φτηνό πατριωτισμό-λαϊκισμό χωρίς σοβαρές θέσεις και προτάσεις.Στης προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις καταλαβαίνουμε όλοι οτι υπολόγιζε στο πατριωτικό συναίσθημα γιατί είχε αντίπαλο τα αλβανικά κόμματα.ΤΩΡΑ ΤΙ;;;;;;Και μην αρχίσετε να αναμασάτε την καραμέλα περί Μπερισικων και Ραμικων γιατί όσον άφορα της πάγιες διεκδικήσεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού κρατάνε κοινοί στάση και θα πρέπει να αντιμετωπιζωντε το ίδιο.

Μασιας είπε...

Τι λέτε μωρέ νούμερα όλοι. Το mega είναι προδοτικό κόμμα και το χουν πάρει είδηση όλοι. Και αυτό έχει φοβήσει πολύ τους ανθρώπους του mega που πια βλέπουν να μην τους βγαίνουν τα κουκιά και ιδρώνουν. Αυτό ακριβώς πήγαν να κάνουν, να βγούνε με ψέυτικες εξαγγελίες και τραγικά ψέμματα περί κόμματος Ελλήνων ( το καταστατικό τους μιλάει για όλες τις μειονότητες, αναρωτιέμαι αν εννοούν και τη "μακεδονική" ), να πατήσουν πάνω στην απογοήτευση του κόσμου με τα λάθη που εχει κάνει η Ομονοια, να εδραιωθούν και να γίνουν από τη μια διασπαστες και από την άλλη διαπραγματευτές με την Αθηνα. Αλλά δεν τους βγήκε γιατί η Αθηνα δεν κοιμάται όταν θέλει. Ξέρει πολύ καλά το ποιόν και τις προθέσεις όλων εκει στο Mega και τους έχει ρίξει πόρτα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θεωρεί μονόδρομο την εκλογή των υποψηφίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αφού ενόψη απογραφής οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά τα καμάρια του mega, μετά από τις απανωτές πόρτες που έφαγαν άρχισαν να πουλάνε το παραμύθι ότι δεν τους ενδιαφέρει τι λέει η Αθήνα. Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ωρέ ρουφιάνοι..????
ΥΓ. Στους ρουφιάνους που αναφέρω σαφώς δεν εννοώ τους ψηφοφόρους του mega. Aυτοί εγκλωβισμένοι είναι που θα καταλάβουν σύντομα το λάθος τους. Και φυσικά μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση τους αλλά αδέρφια, εδώ δεν μιλάμε για κακούς πολιτικούς, μιλάμε για προδότες. Θα το καταλάβετε , και ελπίζω να μην είναι πολύ αργά.

Ανώνυμος είπε...

Mellousa istoria...
Polu kala ta les,apla den mas aresei na ta pisteyoume dioti deixnei to megethos tis katantias mas.Diladi den mporoume na grapsoume tin istoria mas xwris na exoume valei sto kolpo kapoion alvano politiko(aristero i deksio).
Ki egw xeris na eimai opados tou MEGA, pistevw pws prepei na to stiriksoume na dynamwsei,dioti,etsi
1-tha ksekoumpistei i klika tou KEAD
2-tha mporoun na ekfrastoun oloi ekeinoi pou de goustaroun tin klika.
3-an kapote vrethei kapoios na valei to xeri tou na enwthoume, tha vrei mprosta tou dyo sygkrotimenes omades,kai tha einai poio efkolla.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

4.46 Πολύ φόρα πήρες. Για δες πόσες πόρτες έφαγε η ΟΜΟΝΟΙΑ από τους Έλληνες Β.Η/τες. Τρίτη βγήκε στις τελευταίες βουλευτικές. Αυτό μετράει. Εσείς νομίζετε ότι με το ένα χέρι στο ΣΚ Αλβανίας και το άλλο στο ΠΑΣΟΚ θα μπορέσετε να κρατηθείτε. Δεν ξέρουμε ποιος φοβήθηκε το ΜΕΓΑ ή εσεις. Δείτε, όλη την προεκλογική σας καμπάνια την στηρίζετε σε αντι-ΜΕΓΑ συνθήματα. Για μια ακόμη φορά δεν μπορείτε να δείτε ότι ο βασικός κίνδυνος για την ε.ε. μειονότητα είναι ο αλλοεθνής παράγοτνας. Δεν έχετε τα κότσια εναντίον του και επειδή δεν μπορείτε να παράγετε πολιτική υπέρ των δικαιωμάτων της ε.ε. μειονότητας ψάχνετε αντιπάλους στους κόλπους της.
Ποτέ όμως δεν μας είπατε ένα από τα κατορθώματα υπέρ των συμφερόντων της ε.ε. μειονότητας εκτός από το διαίρε και βασίλευε εντός της ε.ε.μ για να μπορέσετε να υπάρξετε. Μέχρι εδώ τα καταφέρετε. Από εδώ και στο εξής θα μιλήσουμε μετά την 8-η Μαΐου.
Η Μέλουσα Ιστορία

Δημοσίευση σχολίου