Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υπό τις ανθελληνικές ιαχές αλβανών και κοσσοβάρων εθνικιστών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο (βίντεο)




- Συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν την είσοδο των χρυσαυγιτών στην Αλβανία
- Ρεπορτάζ της αλβανικής τηλεόρασης
- Γιατί δεν αντιδράει κανείς στη ανθελληνική προπαγάνδα στην Αλβανία;

Εκτός από την έντονες βροχοπτώσεις, στη Βόρειο Ήπειρο πλάκωσαν και τα μαύρα σύννεφα των εθνικιστών  από την Αλβανία και το Κόσσοβο για να εμποδίζουν τις εκδηλώσεις που οργανώνει η ελληνική ομοιογένεια, σε συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές στην Αλβανία.
Εκπρόσωποι του τσάμηκου κόμματος PDIU, της “Aleanca Kuqezi” (Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας), του «Πατριωτικού Μετώπου Νέων» αλλά και εκπρόσωποι από της «Vetvendosja» (Αυτοδιάθεση) του Κοσσόβου που στο σύνολο τους δεν ξεπερνούσαν τα  50 άτομα,
συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα της Κλεισούρας, λίγα μέτρα από το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου όπου υπάρχει το μαυσωλείο των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους του 40’.  Οι αλβανοί εθνικιστές πέταξαν πέτρες και αυγά στα τρία λεωφορεία με προσκυνητές από την Ελλάδα, στα αυτοκίνητα της Ελληνικής Πρεσβείας και του μειονοτικού βουλευτή και πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Άγιο Νικόλαο, λίγα μέτρα πιο πέρα οι αλβανοί εθνικιστές τραγουδούσαν «πατριωτικά» τραγούδια.  

Κλεισούρα. Ι.Μ. Αγ. Νικολάου
Η διαδήλωση των αλβανών εθνικιστών είχε προαναγγελθεί πριν από δύο μέρες  από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» με ανακοίνωση στην οποία έλεγαν πως θα κλείσουν τα σύνορα για να εμποδίσουν την είσοδο στην Αλβανία των μελών της «Χρυσής Αυγής».
Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων όμως για την 28η Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, γίνεται στο μαυσωλείο του μειονοτικού χωριού Βουλιαράτι του Αργυροκάστρου, αμέσως μετά της λιτής εκδήλωσης που γίνεται στην Κλεισούρα. Στην εκδήλωση αυτή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες υπήρχε πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της «Χρυσής Αυγής», προεξάρχοντος του γιαννιώτη βουλευτή επικρατείας  της Χ.Α. Χρήσου Παππά.

Βουλιαράτι. (παλαιότερη εκδήλωση)
Το ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία καλλιεργείται  από τις προαναφερόμενες οργανώσεις αλλά από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας «Top-Channel» και «News24». Η προπαγάνδα τους και το ανθελληνικό δηλητήριο που χύνουν στην αλβανική κοινή γνώμη είναι καθημερινό φαινόμενο και αναρωτιόμαστε ποιος είναι τελικά ο ρόλος του πρέσβη στα Τίρανα που δεν αντέδρασε ποτέ’;! Χθες το Top-Channel παρουσίασε με προκλητικότατο τρόπο την εκδήλωση στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων της Μπομποστίτσα, την οποία πραγματοποίησε το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς και το αλβανικό κανάλι το μόνο που είπε για αυτή την εκδήλωση ήταν ότι «ήρθαν κάποιοι έλληνες και ποδοπάτησαν τα αλβανικά μνήματα»!!!.  Οι σημερινοί αλβανοί «ήρωες» της Κλεισούρας, είπαν πως «στο χώρο του Αγίου Νικόλα δεν είναι ενταφιασμένοι Έλληνες στρατιώτες αλλά οστά που μεταφέρθηκαν από την εκκλησία της Κοσίνας»!!!  Όλα αυτά δεν ειπώθηκαν πρώτη φόρα φέτος αλλά έχουν χρόνια που λέγονται και ο κ. Πρέσβης δεν αντέδρασε ποτέ! Μίλησε όμως για την καταδίκη του κορυτσαίου  Ναούμ Ντίσου που καταδικάστηκε από την αλβανική «δικαιοσύνη» γιατί ευπρέπισε το μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων της Μπομποστίτσας και αυτό που είπε ήταν ότι «σέβεται την αλβανική διακιωσύνη»!
Ελπίζουμε πως οι σημερινές πέτρες και τα αυγά να τον ξύπνησαν και να κατάλαβε σε τι περιβάλλον ζει…
-->--> -->-->

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

re bor/th ti einai auta
H BOREIO HPEIRO (DEN) KSEXNA STIRIZEI SAMARA!!!
XAXAXAXAXAXAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

O Proedros tou KEAD milise kai poli kalla malista.O Kseras,barkas kai Tavos pou einai?

Δημοσίευση σχολίου