Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΕΕΜΜ –MEGA για την επίσκεψη Κεφαλογιάννη στο Βουλιαράτι




Φωτογραφίες
Φόρο τιμής στους πεσόντες του 40 που κοίτονται στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Βουλιαρατών απέδωσε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, διευρυμένο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Στην τελωνειακή διάβαση της Κακαβιάς, τους εκπρόσωπους της Νέας Δημοκρατίας υποδέχτηκαν: ο πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νικόλαος Κοτροκόης,  κλιμάκιο του Κόμματων των Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Κίτσιο, ο υπουργός Εργασίας κ. Σ.  Ξέρας, βουλευτής κ. Κ. Μπάρκας, οι έπαρχοι ΄Ανω και Κάτω Δρόπολης κ. Ντούτσης και Μαλιούκης και άλλοι παράγοντες.

Από κοινού μετέβηκαν στο σημείο ιστορικής μνήμης και ακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποίησε ιερέας του χωριού στο εκκλησάκκι του νεκροκταφείου και κατέθεσαν στεφάνι στους τάφους των πεσόντων.
Από το σημείο αυτό ο κ. Κεφαλογιάννης απεύθυνε προς τους Βορειοηπειρώτες  έκκληση για συσπείρωση και ενότητα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις κοινές προκλήσεις.
Μετά από την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι κατέβηκαν στο καφενείο «Καλημέρα» της Δερόπολης και συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα των Βορειοηπειρωτών όπως για τις συντάξεις του ΟΓΑ, την πολιτογράφηση και άλλα καθημερινά προβλήματα επικοινωνίας και συγκοινωνίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην εύρεση του πρακτικού τρόπου επίλυσης των προβλημάτων και σ’ αυτό το σημείο ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσιος επικαλέστηκε την  ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση που η δικηγόρος και μέλος του προεδρείου του Κόμματος Αθηνά Πάλλη παρουσίασε στην ημερίδα που διεξήχθηκε στις 21 του Οκτώβρη στην Αθήνα για το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ. Ο κύριος Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει αυτή την πρόταση και θα την  προωθήσει στην κυβέρνηση να δοθεί οριστική λύση στην ταλαιπωρία που ταλανίζει του Βορειοηπειρώτες τρίτης ηλικίας.
Η συζήτηση ήταν επικοικοδομητική και οι απόψεις όλων των παραγόντων, συγκλίνουν στο ότι τα κίνητρα που δίνονται από την Ελλάδα στους Βορειοηπειρώτες να στοχεύουν την παραμονή  τους στα πατρώα εδάφη και όχι τον ξεριζωμό τους.

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

polla sygxaritiria kyrie kitsio. ta provlimata ton voreioipiroton linonte me olokliromenes k tekmiriomenes protaseis kati pou den eixame ola ayta ta xronia.

Ανώνυμος είπε...

Ρε το μεγκα τι κάνει μέσα σε όλα πλέον δίπλα στους νεοδημοκράτες μαζί με τους χρυσαβγητες η ανεξάρτητη ελληνες μαζί του μέσα σε λίγους μήνες που ασχολήθηκε άνοιξε 2 σχολεία στην μειονότητα και όλα αυτα χωρίς την άδεια τον παιδιών της εθνικής μας προσπάθειας ....

Κεντροαριστερα δρόπολης

Ανώνυμος είπε...

to potami piso de girna, mega gia na figi i holera qe i pulimeniprodhotes tu elinismou

Ανώνυμος είπε...

Με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις οι βορειοηπειρώτες έχουν χορτάσει. Καμιά πράξη θα κάνετε; ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας ρε ευλογιτε μια πρόταση που έχει κατατεθεί Σε κάποιον αρμόδιο φορέα γι; τα προβλήματα που μας αφορουν.

Ανώνυμος είπε...

MONOS TA GRAFIS KAI MONOS SOU SXOLIAZIS BORIOIPROTIS.SXOLIAZOUME DEN TA DIMOSIEVIS.o KOSMOS KATALLAVENI, DEN EINAI KOUTOS.OSO KANIS GIA NA FUNTOSIS TOUS ALLOUS(kead+omonia) DEN TA KATAFERNIS.EISAI DOULEVIS NA KANIS TON BOUDALA,EKSIPNO ALLA DEN GINETE.O BOUDALAS PARAMENI BOUDALAS(mega sh.p.k).

Ανώνυμος είπε...

Esi tu 8.52 mjazis poli saini. To mjallo su sto xrima. exis kali osfrisi. to Mega eneveni qe njothis oti eqi tha pai xrima. 14-900 etsi bravo. qe to xeri sto bakllava qe tin psixi ston paradhiso. = o diplanos su=

Ανώνυμος είπε...

8:52 eisai mikrotsoutsounos na mas valeis se diadikasia kontras. oi keadikoi eimaste patriotes k oxi poulitaria opos eseis.

Ανώνυμος είπε...

o thiasos oi thiasotes kai don xi kottis,krima pou pistepsame sto oniro tis nd

Δημοσίευση σχολίου