Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σχόλιο στα τελευταία δελτία τύπου του ΕΕΜΜ-MEGA



Από το τελευταίο δελτίο τύπου του ΕΕΜΜ-MEGA για τη σύσταση Περιφερειακού Σώματος Συμβούλων, το «νέο» κόμμα θέλει εκτός των άλλων να μας συστήσει και το προφίλ της ηγεσίας. Από τα πέντε πρόσωπα που προβάλλονται ως ηγεσία (Κίτσος, Λούτσης, Μπερέτης, Κούρης , Βασιλείου), οι τρείς είναι νέοι επιστήμονες, επιτυχημένοι στο χώρο τους,  άφθαρτοι πολιτικά, άνθρωποι που ζουν μόνιμα με τις οικογένειες τους στη Βόρειο Ήπειρο και η επαγγελματική τους δραστηριότητα δεν εξαρτάται από τις αλλαγές κυβερνητικών σχημάτων στην Αλβανία.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κίτσος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό χώρο και το γεγονός ότι δεν είχε προηγούμενη ανάμιξη στα κοινά, του δίνει το προνόμια του άφθαρτου. Ο κ. Κούρης είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόσωπο αυτή τη στιγμή όχι μόνο στο κόμμα του αλλά ίσως γενικότερα στη Βόρειο Ήπειρο και δεν ήταν τυχαίο ότι στο μοναδικό δήμο όπου το Μέγκα πήρε περισσότερους ψήφους από το ΚΕΑΔ ήταν οι Άγιοι Σαράντα (σε ένα δήμο που αποτελεί προπύργιο της αριστεράς) και αυτό οφείλεται κατά πολλούς στο γεγονός ότι του ψηφοδελτίου του Μέγκα ηγούνταν ο γιατρός. Ο κ. Βασιλείου είναι καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και η μετριοπαθής και φιλήσυχη στάση του επιβάλει μόνο σεβασμό. Ο κ. Λούτσης από την άλλη προέρχεται από την «παλαιά γενιά»,  είναι από τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα, που διαθέτει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και φανατικούς εχθρούς. Οι κατήγοροι του τον χαρακτηρίζουν  αυταρχικό ενώ είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν το πείσμα και την ανιδιοτέλεια του στον αγώνα. Ο κ. Μπερέτης προέρχεται επίσης από την «παλαιά» γενιά, είναι από τους ιδρυτές της Ομόνοιας, για τρεις θητείας έπαρχος Δίβρης ενώ το ανήσυχο και «ανυπάκουο» πνεύμα του τον οδηγούσε πάντα στην εσωτερική αντιπολίτευση με την ηγεσία της Ομόνοιας, μέχρι που οδηγήθηκε στο νέο κόμμα όπου ο ίδιος το χαρακτηρίζει επανίδρυση της Ομόνοιας.  Οι δύο τελευταίοι παρόλο που αυτή τη στιγμή κατέχουν θέσεις δημοσίου, δεν φαίνεται να δεσμεύονται από αυτές αφού κάθε φορά που έμεναν εκτός εξουσίας η διέξοδό τους ή το κύριο επάγγελμα που δηλώνουν είναι αντίστοιχα η γεωργία και η κτηνοτροφία.   

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά τη γεωγραφική κατανομή των προσώπων. Όλοι είναι από την περιοχή Αγίων Σαράντα - Δελβίνου, δίνοντας λαβή σε αυτούς που θέλουν  να καλλιεργήσουν το ζιζάνιο του τοπικισμού, λέγοντας πως όλα τα στελέχη ή το κέντρο αποφάσεων του ΚΕΑΔ είναι στο Αργυρόκαστρο (Δρόπολη) ενώ του  Μέγκα στους Αγίους Σαράντα (Βούρκος – Ριζά). Σε περίπτωση που τελικά ο κ. Ντούλες θα είναι ξανά υποψήφιος στην Περιφέρεια Αυλώνας, υποψιαζόμαστε πως η «μάχη» του τοπικισμού θα πάρει επικίνδυνες διαστάσεις αφού στις προηγούμενες εκλογές, και οι δύο βουλευτές που ωφεληθήκαν από την ψήφο των βουρκάριδων και ριζιωτών  ( Ντούλες και Μπάρκας) είναι από τη Δρόπολη.  

Το νέο κόμμα φαίνεται να ρίχνει πολλά δίχτυα αλλά το αποτέλεσμα θα φανεί στα «ψάρια», και δεν εννοούμε φυσικά τους ψήφους που θα λάβει αλλά στο κατά πόσο θα υλοποιήσει κάποιες από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.   Το Πλαίσιο Αιτημάτων μπορεί να χαρακτηριστεί καλό ως πολύ καλό, αυτό όμως δεν καταρτίστηκε για να το καταλάβουν οι βορειοηπειρώτες αλλά για να πάει στον προορισμό του. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε όλοι το περιεχόμενο του με το ‘ν’ και με το ‘σ’,  σημασία έχει να το λάβουν υπόψη τα κέντρα αποφάσεων. Η λεπτομερής παρουσίαση του σε διάφορες ημερίδες μας θυμίζει τη στάση της «Ομόνοιας» στην απογραφή που αντί να δώσει τη μάχη στο πεδίο και με τον ξένο παράγοντα, έδινε «μάχη» στην Αθήνα  και άλλου, για να εξηγήσει πόσο σπουδαία απόφαση ήταν η αποχή!!!

Τέλος μιας και βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα του προεκλογικού αγώνα των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία (2013), θέλουμε να διευκρινίσουμε εξ’ αρχής (απαντώντας και σε κάποια σχόλια), πως ο «Βορειοηπειρώτης» είναι και θα παραμείνει η ανεξάρτητη φωνή του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που στον πολιτικό χάρτη της Αλβανίας στηρίζει την αυτόνομη πολική εκπροσώπηση του ελληνισμού  που αυτή τη στιγμή εκφράζεται από του συνδυασμούς Ομόνοια-ΚΕΑΔ και ΕΕΜΜ-MEGA. Σας διαβεβαιώνουμε πως η κάθε άποψη που εκφράζουμε για πρόσωπα ή σχήματα είναι απαλλαγμένη από κάθε σκοπιμότητα και γίνεται με γνώμονα την καλύτερη εκπροσώπηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία. 

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Afse mas re ...... me tin aneksartisia sou,poula aloou oxi stous vorioipirotes.Mi geliopiese tosa,giati o kosmos dhen einai mallakes gia na mi katallavoun.To kseroun kai i picirikades pjios einai to blogspotborioiiprotis.Alla tharthi i ora pou tha plirosis kai eisai gia tin diaspasimo tis EEM,kai den tha argisi.Ta peknidia sou einai poli xontra

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αλήθεια, αγαπητέ 7.48 τι σε πείραξε πιο πολύ, το «ζούνε με τις οικογένειες τους στη Βόρειο Ήπειρο» ;

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη είσαι ωραίος, Με το σχόλιο "λες" πολλα δεν νομίζω να τα κατάλαβε το ντουβάρι του 7:48

Ανώνυμος είπε...

dhen sou vgenoun ta koukia kai arxipses tis analisis?Se pezi o Kseras gia liga xrimata blogspot borioipiroti.lipame

Ανώνυμος είπε...

Σωστή ανάλυση σε πολλά σημεία!
Βορειοηπειρώτη εσύ είσαι Μέγκα;;;

Ανώνυμος είπε...

tin omonoia pane na antifrapsoun, alla den tha ta kataferoun i omonoia den peftei eykola!

Δεξιά στο Πωγώνι είπε...

Βορειοηπειρώτη ωραία η τοποθέτηση σου για τα γεγονότα, λες αλήθειες. Συνέχισε να είσαι ανεξάρτητος .Ο στόχος η ενημέρωση . Είσαι η μοναδική ανεξάρτητη πυγή ενημέρωσης.
Δυστυχώς ώμος αρκετοί από μας τους Β/Η έχουμε σοβαρή έλλειψη παιδείας. Ελπίζω με το πέρας του χρόνου να διορθωθούμε. Ίσιος η επόμενη γενιά μπορεί…..
Εύγε για την αποτελεσματική καθημερνή ενημέρωση.

Δεξιά στο Πωγώνι

Βορειοηπειρώτης είπε...

11.48, μάλλον συγχύστηκες απο την αλήθεια (συμβαίνει συχνά) και δεν άντεξες να διαβάσεις όλο το κείμενο γιατί στην τελευταία παράγραφο εκφράζεται ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λές.
Εκτός και αν μας μπερδεύετε με κάποιο άλλο μπλογκ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ [Ι DASHUR ] 7-48 me oti vlepo den se enohli o βοπειοηπειρωτηs 'ala to jegonos pou to koma ton elinon , stis eklojes tou 2013 kateveni me kathara prosopa opos o jatros N KΟΥΡΗΣ Η Ο ΚΑΘ.Ρ ΒΑΣΙΛΗΣ ενω το PPDNJ me isagomena projoda pou ehoun liksi sti DROPUL akoma prin bune sto super market [apo to 1996]ke tora ta plasarun sto ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΙΖΑ ,ala pios ine o diaspastis tu elinismou ;o ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ Η ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓ.ΤΗΣ DROPUL;

Ανώνυμος είπε...

TA LIGMENA TORA ME NOMO,INE PLEON NOMIMA,KE EPIDHI I VUPKARIDES KE PIZIOTES DEN BORUN NA AGORASUN AKRIVA ,AGORASOYN FTINA APO EMAS TUS .....KATALAVES TORA 2-35 VGALTE MAS TO VANGJELI VULEFTI KE MI MILATE 'KE ASE TUS GIATRUS KE KATHIJITES DEN ISTE ESIS GIA POLITIKH '

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να επικροτήσω την άποψη που λέει ότι ξεχρεώνεις επιταγές στον Ξέρα για την βουρκαροκεντρική προσέγγιση στην πολιτική του νέου κόμματος.
Αν και πιστεύω πως το νέο κόμμα στην Περ. Αργυρόκαστρου την γιαγιά μου να κατεβάσει 80 χρονών θα στείλει τον Ξέρα αδιάβαστο όσο και αν προσπαθεί ο Π, Μπάρκας να του φτιάξει την εικόνα και να τον θέσει προεκλογικά ως θετικό πόλο ,σίγουρα στην Κορυτσά έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή κάτι που έχει διαφύγει(εσκεμμένα η μη) από τους πάντες.
Θέλω να πιστεύω ότι η βουρκαροκεντρική προσέγγιση οφείλετε ξεκάθαρα στον αντιντουλισμό που ουδέποτε έκρυψες άλλωστε γιατί αν αυτού του τύπου η πολιτική προωθείτε από τους ιδίους που εσύ αναφέρεις ως την μόνη ηγεσία, τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί γιατί θα είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από το αλβανικό πολυκατάστημα του Ξερα-Μπαρκα-Ταβο-Αγγελη.

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

O Rama glykokoitazei prws tous KUQEZI-des,kai i symaxia ayti (eite pro,eite meteklogiki),fenetai monodromos gia to PS...
Thelw na dw twra tous yperpatriwtes toy PBDNJ,pou tha vroun trypa na mpoun,apo ti mia o Berisha me tous tsamides ,apo tin alli o Rama me tous KUQEZI-des !!
Oute o Giann GIann den mporei na tous swsei !!!

Ανώνυμος είπε...

Εφχομε καλι τιχι κε ι Παναγία μαζί τους στα νέα πεδία του μέγα κε να μι φοβούνται τα κουταβακια του ανιπαρκτου dule

Ανώνυμος είπε...

Το περιφερειακό σώμα των συμβούλων του Μεγκα, συγκροτήθηκε για την περιφέρεια Αυλώνας και σύντομα θα συγκροτηθεί και στην περιφέρεια Αργυρόκαστρου. Το κόμμα των ελλήνων στοχεύει την ενότητα και θα έχει δικό του βουλευτή και στο Αργυρόκαστρο όχι μόνο στο Βούρκο.
Για σένα KATAΦΡΑΚΤΕ που προτιμάς την συμμαχία των σοσιαλ - πολυκατάστημα από την συμμαχία των ελλήνων, με για σου και χαρά σου! Αν δεν νιώθεις έλληνας, έχεις δίκιο να ντρέπεσαι και να μην συμφωνείς και να είσαι με την συμμαχία τους. Βουρκαριανός

Ανώνυμος είπε...

καλώς τα σχόλια σας αλλά δεν συμφιλιώνουν, διαιρούν. Πάντως ας κάνουμε μια ανάπαυλα για να ευχαριστήσω και εγώ τον βορειοηπειρώτη για την δυνατότητα που παρέχει να έχουμε ενημέρωση και παράλληλα να θέσω κάποια ερωτήματα προς συζήτηση.
Μαθαίνω ότι στο Γεωργουτσάτι έχουν μπεί περίπου 30 ξενόφερτες οικογένειες, τα λιβάδια της πάνω δρόπολης τα οικιοποιήθηκαν συγγενείς πρώην αγάδων με πλαστά χαρτιά, από το αργυρόκαστρο υποτίθεται ότι μας έδιωξαν κ.λ.π. κ.λ.π. Μας έδιωξαν από τους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο, μάλλον μας εκτόπισαν πέρα από την Μπίστρισσα, πήραν σχεδόν όλα τα λιβάδια, ξενόφερτες οικογένειες μπήκαν στη Δίβρη και την ορεινή Λεσινίτσα. Μελίγα λόγια δεν γίνεται λόγος πια για βόρειο ήπειρο, μας εκτοπίζουν από τις καθαρά μειονοτικές περιοχές. Υπό αυτή την κατάντια τι σημασία έχει ποια παράταξη θα κερδίσει και ποιοί θα αναδειχτούν ως βουλευτές; Δεν αξίζουν σχόλια από εσάς και τους αναγνώστες;

Ανώνυμος είπε...

Μεγκα, δυνατά! Ανεβαίνουν οι μετοχές σου, όλο και πιο πολλοί εντάσσονται στο κομμα!

Ανώνυμος είπε...

Στη Βόρειο Ήπειρο έμεινε κανείς;

Ανώνυμος είπε...

πάντως από τα στελέχη του προεδρείου του κόμματος, χωρίς να υποβαθμίσω τους υπόλοιπους καθώς δεν τους γνωρίζω, ο Ζήσο Λούτσης είναι ο πιο σωστός και ο πιο σωφός.







Δημοσίευση σχολίου