Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα


Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της Χειμάρρας το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του. Στην επιμνημόσυνη δέση που πραγματοποίησε ο π. Ευθήμιος, εκτός των συγγενών και φίλων της οικογένειας συμμετείχαν περίπου 100 άτομα από άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και την Ελλάδα που ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του εθνομάρτυρα.

Από πλευράς επισήμων, παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, σύσσωμο το προεδρείο του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Κίτσο, αντιπροσωπεία της Χρήσης Αυγής Ιωαννίνων με τον βουλευτή κ. Χρήστο Παππά,
αντιπροσωπεία της ΣΦΕΒΑ, αντιπροσωπεία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, οι πολιτευτές της Ν.Δ. Ευγένιος Χαιτίδης και Αλέξανδρος Αναγνώστης κ.α.
Στον τάφο, εκ’ μέρους της οικογένειας ο κ. Μόντη Κολίλας συγκίνησε με την εξαιρετική ομιλία του που δεν στάθηκε μόνο στις ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενος, «δεν περιμένουμε δικαιοσύνη από τα αλβανικά δικαστήρια που θέλει να κουκουλώσει το θέμα ως τροχαίο, η δικαίωση για το παιδί μας που έγινε παιδί όλου του ελληνισμού, θα έρθει όταν όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά που μαρτύρησε ο Αριστοτέλης, δηλαδή για τη γλώσσα και όλα τα δίκαια του ελληνισμού…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κολίλας ενώ δεν έλειψαν από την ομιλία του και οι αιχμές για κάποιους που θέλουν να σβήσουν τη μνήμη του Αριστοτέλη.
Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων, στη διάρκεια της οποίας μίλησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.  Ο κ. Παππάς επικεντρώθηκε στο σύνθημα «του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται» που είναι χαραγμένο στον τάφο του Αριστοτέλη, είπε πως δεν υπάρχει βόρειος και νότιος Ήπειρος αλλα μία και ενιαία και εξέφρασα την αγανάκτηση του για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του ελληνισμού. Άξιες αναφοράς είναι και κάποιες αντιδράσεις για το γεγονός ότι τα μέλη της Χρησής Αυγής δεν κρατούσαν κάποια ελληνική σημαία αλλά του κόμματος τους, «το έκαναν και αυτοί σαν τους κομουνιστές, που κρατούν μόνο κόκκινες σημαίες» ακούστηκε να λέει κάποια κοπέλα. Πάντως με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα.
Η λυτή αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο
Σε λίγο φωτογραφίες

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Με ότι βλέπω το κόμμα του ΜΕΓΚΑ, βάζουν σε μια σειρά τα πράγματα. Μπράβο τους! Δεν ασχολούνται μόνο με τα πολιτικά αλλά και με την ιστορία του τόπου μας. Να τιμήσεις εκείνους που θυσιάστηκαν για τον ελληνισμό θα πει ότι ξέρεις ποιος είσαι, πούθε έρχεσαι και που βαδίζεις. Στις 10 Αυγούστου τίμησαν τους 25 αδικοχαμένους της Γλίνας που τους σφάγιασαν συνεργάτες των φασιστών μόνο γιατί ήταν έλληνες. Σήμερα τίμησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα που τον φόνεψαν γιατί μίλησε ελληνικά. Συγχαρητήρια κύριε Κίτσιο! Συνεχώς κερδίζεις τις πονεμένες καρδιές του ταλαίπωρου βορειοηπειρώτη .

Ανώνυμος είπε...

Σύσσωμη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν εκει

Ανώνυμος είπε...

O Bollanos monos tu! kanenas allos! sisomi i Omonoia! ti ironia...

Ανώνυμος είπε...

Αν η Ομόνοια 11:17 αποτελείται μόνο από 3 άτομα δηλ τον Β. Μπολάνο, το Λάκη Μπρίγκο και το Λεωνίδα Παππά τότε ναι ήταν σύσσωμη γιατι μόνο αυτοί ήταν παρόντες από το γενικό συμβούλιο. Όλοι αυτοί οι έπαρχοι και σύμβουλοι που πέρσι κατέθεσαν στεφάνια, ντούληδες, καραμέλοι, τζομάκηδες, δροπολίτες και βουρκαροι που ήταν φέτος; τόσο πολύ μίκρυνε η Ομόνοια που γράφεις ότι ήταν "σύσσωμη";
Δεν είναι ωραίο να κάνουμε πολιτική καταμέτρηση σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά ας μην γράφουμε ψέμματα για μα κάνουμε εντύπωση.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΝΤΑ
........

Δημοσίευση σχολίου