Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κόβονται άμεσα 2.700 συντάξεις δικαιούχων του ΟΓΑ που δεν απογράφησαν!


Με σύστημα ελέγχου του ΚΕΠΥΟ, από 1-1-2013 δεν υπάρχει ούτε μία «μαιμού» σύνταξη

Εντολή να μην καταβληθούν από τον επόμενο μήνα από το υπουργείο Εργασίας 2.700 συντάξεις ΟΓΑ, γιατί οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν στη διαδικασία απογραφής έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Επίσης, ο κ. Βρούτσης είπε ότι από 1.1.2013 δεν θα χορηγείται καμία «μαϊμού» σύνταξη, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Αυγούστου μπήκε σε ισχύ το σύστημα ελέγχου των συντάξεων μέσω του ΚΕΠΥΟ.
Την όσο το δυνατό ταχύτερη εκκαθάριση υποθέσεων διαφθοράς και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τις συντάξεις «μαϊμου», ζήτησε από τον κ. Βρούτση και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον υπουργό.


Από το κόψιμο σύμφωνα με το υπουργείο, το όφελος θα είναι περί τα 14 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ αναφερόμενος στα «μαϊμού» επιδόματα αποκάλυψε ότι μόνο στη Ζάκυνθο εντοπίστηκαν 61 τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης!
Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου ότι από 1-1-13 δεν θα υπάρχει καμία μαϊμού σύνταξη, ενώ προανήγγειλε ότι στο τέλος του μηνά το υπουργείο θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει σύστημα ελέγχου, μέσω του ΚΕΠΥΟ το οποίο θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενη παραβατικότητα. 
Ήδη, για την υπόθεση των μαϊμού συντάξεων διενεργείται εδώ και επτά μήνες έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη με αφορμή τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με αυτές, ελάμβαναν 20.000 άτομα συντάξεις μαϊμού προκαλώντας ζημία στα ασφαλιστικά ταμεία τα τελευταία χρόνια 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας –σύμφωνα με το capital.gr- μόνο για 13 περιπτώσεις συντάξεων-μαϊμού προσκόμισαν στοιχεία στα Ταμεία, κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει τις εισαγγελικές αρχές.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου