Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Άδικος αποκλεισμός για την Διβριώτισσα Τόνια Στεργίου (video)

Η Τόνια Στεργίου ξεπέρασε τη φετινή της επίδοση με 1.93, αλλά οι κριτές αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να προκριθούν στον τελικό και οι 14 αθλήτριες που πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος. (video)
Πολύ άτυχη στάθηκε η Τόνια Στεργίου στον προκριματικό του ύψους, όπου βρέθηκε μία ανάσα από τον τελικό.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1.75, ενώ δυσκολεύτηκε στο 1.80, το οποίο και πέρασε με τη δεύτερη.
Στο 1.85 έκανε πολύ καλό άλμα και πέρασε αμέσως, αλλά στο 1.90 χρειάστηκε και τρίτη προσπάθεια για να συνεχίσει. Με φετινή επίδοση 1.92, το 1.93 αναμενόταν δύσκολο για τη Στεργίου, αλλά κατάφερε με το δεύτερο άλμα της να μπει στη 14άδα των αθλητριών που είχαν επιτυχημένη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος.
Ωστόσο, με το όριο στο 1.96, οι κριτές αποφάσισαν πως δεν μπορούσαν να δώσουν το εισιτήριο και στις 14 αθλήτριες (όπως είχε γίνει στους άνδρες), υποχρεώνοντας τις τέσσερις τελευταίες (η Στεργίου ήταν 12η εκείνη τη στιγμή) να δοκιμάσουν στο 1.96.
Η μοναδική που κατάφερε να το περάσει ήταν η Σβετλάνα Ράτζιβιλ, η οποία βρισκόταν κάτω από τη Στεργίου (είχε περάσει με την τρίτη το 1.93), με συνέπεια να αφήσει στη 13η θέση και κατ' επέκταση εκτός τελικού την Ελληνίδα.


"Δεν ξέρω τι να πω. Υπήρχε εναλλαγή συναισθημάτων στον αγώνα, χαρά, στενοχώρια. Σκεφτήκαμε ότι θα τελειώσει ο αγώνας. Γενικά είμαι καλά. Πλήρωσα κάποια προβλήματα που είχα. Μακάρι να τα έκανα όλα με την πρώτη γιατί θα περνούσα στον τελικό. Θα το είχα πιο εύκολα στον τελικό.
Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι έμεινα εκτός. Το είχα πάρει απόφαση ότι θα είμαι στον τελικό, όταν πέρασα το 1.90, έτσι νόμιζα. Εγώ φταίω που δεν το διαχειρίστηκα σωστά. Λάθος μου, πίστεψα ότι θα γινόταν ό,τι και στους άνδρες. Υπόσχομαι ότι άλλη φορά θα είμαι πιο συγκεντρωμένη στους επόμενους αγώνες μου", τόνισε η Στεργίου μετά τον αγώνα της.
Οι 12 του τελικού:
Σβετλάνα Ράτζιβιλ (Ουζμπεκιστάν) 1.96
Σβετλάνα Σκόλινα (Ρωσία) 1.93
Τία Ελεμπό (Βέλγιο) 1.93
Σόντε Λόου (ΗΠΑ) 1.93
Μελανί Μελφόρ (Γαλλία) 1.93
Άννα Τσιτσέροβα (Ρωσία) 1.93
Έμα Γκριν Τρεγκάρο (Σουηδία) 1.93
Ρουτ Μπεϊτία (Ισπανία) 1.93
Μπουρκού Αϊχάν (Τουρκία) 1.93
Μπριγκέτα Μπάρετ (ΗΠΑ) 1.93
Αϊρίνε Πάλσιτε (Λιθουανία) 1.93
Ιρίνα Γκορντέεβα (Ρωσία) 1.93
από:sport24.gr, http://borioipirotika.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου