Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έκθεση χειροποίητων αντικειμένων «Αγ. Σαράντα 2012» (φωτογραφίες)


Υπό την αιγίδα του AJMMI (Ιόνιο Πρακτορείο Περιβάλλοντος, Τύπου και Πληροφοριών Αγ. Σαράντα) και σε συνεργασία με το Δήμο των Αγίων Σαράντα, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης «Ναΐμ Φράσερι»,  από την 23η  μέχρι την 25η Αυγούστου, διοργανώθηκε έκθεση χειροποίητων παραδοσιακών αντικειμένων, εντασσόμενη στις δραστηριότητες του δήμου «Αγ. Σαράντα 2012».
Είκοσι οκτώ πάγκοι, που εκπροσώπησαν διάφορους φορείς και πρόσωπα από διάφορα μέρη της Αλβανίας και όχι μόνο, στον παραλιακό πεζόδρομο, για τρείς συνεχόμενες βραδιές, έφεραν τα χειροποίητα αναμνηστικά αντικείμενα, από ξύλο, κεραμική, αργαλειό, κεντήματα, οστρακοειδή κλπ. προς εκλαΐκευση ή και πώληση.  

Στην έκθεση συμμετείχαν με αναμνηστικά προϊόντα από βιοτέχνες των Αγ. Σαράντα, Αργυροκάστρου, Αντιγονείας, Κρούγιας, Βερατίου, Πέγια Κοσσόβου, Συλλόγου Βλάχων, του Συνδέσμου «Λαμπουριά» και διαφόρων ιδιωτών.  
Την έναρξη χαιρέτησε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφανος Τσίπας, ο αντιπεριφεριάρχης Αγ. Σαράντα Γιώργος Μάνος, ενώ απονεμήθηκαν και πιστοποιητικά  για την άριστη ποιότητα και ποικιλία αναμνηστικών χειροποίητων αντικειμένων από τα μέλη της Διοργανωτικής Επιτροπής.
Εκατοντάδες πολίτες των Αγ. Σαράντα και πάρα πολλοί ξένοι που παραθερίζουν στην πόλη και επισκέφτηκαν την έκθεση,  έδειξαν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση. Οι Έλληνες κάτοικοι και επισκέπτες όμως δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός της απουσίας από τη διοργάνωση των γύρο περιοχών της Εθνικής Ελληνική Μειονότητα όπως η Δρόπολη, ο Βούρκος και τα Ριζά με πλούσια παράδοση σε τέτοιου είδους δημιουργίες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την «ανομβρία» προτάσεων και πρωτοβουλιών των τοπικών και γενικών φορέων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την ανάδειξη του μορφωτικού, λαογραφικού και πολιτιστικού γενικότερα πλούτου μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου