Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα στο Σπορτιγκ

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την εκδήλωση της "Ομόνοιας"
  Στο Γήπεδο του Σπόρτιγκ πραγματοποιήθηκε σήμερα το Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα που διοργάνωσε η Ομόνοια. Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική παρότι οι διοργανωτές περίμεναν να γεμίσει ασφυκτικά το 1000-ων θέσεων γήπεδο. Τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα ομόρφυναν τις κερκίδες και την πίστα με τις πολύχρωμες στολές τους. 

Το πολυπληθέστατο χορευτικό παιδικό της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών έκλεψε την παράσταση με τους χορούς του, το λάβαρο και το σύνθημα που ανάρτησε στο τέλος, ενώ ο μικρός κλαρινίστας και η μικρούλα με την συγκινητική απαγγελία της από το παιδικό χορευτικό της Αχαΐας, απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.



 Οι πολιτικοί, καλεσμένοι και οι έπαρχοι κάθισαν στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην πίστα του γηπέδου, προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων.
Όλα κύλησαν ομαλά, ο κόσμος ήρθε να απολαύσει χορούς και τραγούδια κι αυτό φάνηκε την ώρα που μιλούσαν οι πολιτικοί. Οι πιο πολλοί συζητούσαν και περίμεναν να ξεκινήσουν τα χορευτικά.
 
Η έναρξη έγινε από το Βασίλη Μπολάνο – Πρόεδρο ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή της οργάνωσης από την ίδρυση της μέχρι σήμερα τονίζοντας μερικά σημεία από τον αγώνα και την προσπάθεια που έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλίας της ΟΜΟΝΟΙΑς για απογραφή των Βορειοηπειρωτών τον Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο.
 Η διαδικασία θα  γίνει με  σύγχρονες στατιστικές μεθόδους συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, ούτως ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη φερεγγυότητα.
 
Το εγχείρημα αυτό, είπε ο κ. Μπολάνος, δεν είναι καθόλου εύκολο έχει όμως ζωτική σημασία για την προοπτική των εξελίξεων στην πολιτική κατοχύρωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα πάτρια εδάφη. Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους να απογραφείτε.

Ο κ. Ντούλες αφού πρώτα ευχαρίστησε τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους σε αυτό το αντάμωμα, τόνισε ότι στα 21 χρόνια λειτουργίας της η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κάνει και λάθη και τώρα τελευταία κάνει βήματα βελτίωσης στρέφοντας πιο πολύ στις ρίζες και στον πολιτισμό.
 

Στην Αλβανία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τους Αλβανούς είναι πολλά όπως η δημογραφική αλλοίωση, η έξαρση εθνικισμού, η καταπάτηση δικαιωμάτων, όμως όλα αυτά τα χρόνια και τώρα δείχνομε αποφασιστικότητα, δίνουμε τη μάχη μας για επιβίωση.
Τα εμπόδια και οι δυσκολίες είναι πολλά, η Αλβανία φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όσο το αλβανικό κράτος βάλλει κατά των αξιών, η δικαιοσύνη συνέχει διολισθαίνει τότε δεν θα μπορεί να προχωρήσει. Κι εμείς συμφωνούμε, λέμε Ναι η Αλβανία να μπει στην Ευρώπη, αλλά πρώτα πρέπει να σεβαστεί τον πολιτισμό μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας.
 

Εμείς δεν πρέπει να σκύβουμε, αλλά να υψώσουμε το κεφάλι μας ψηλά, είτε ζούμε στην Αλβανία, είτε ζούμε στην Ελλάδα. Προβλήματα πολλά έχουμε κι εδώ στην Ελλάδα, πολλές δυσκολίες συναντάμε ξεκινώντας από τις συντάξεις του ΟΓΑ ,στην απόδοση ελληνικής ιθαγενείας, αλλά και στην καθημερινότητά μας.
Σας καλώ λοιπόν να είστε ενεργοί πολίτες, να μπείτε στα κόμματα και να διεκδικήσετε μέσα από αυτά με κριτήριο ψήφου όμως τη Βόρεια Ήπειρο.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος χειροκροτήθηκε, τόνισε ότι σήμερα πρέπει να στείλουμε μήνυμα στα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι αγωνιζόμαστε για αυτούς και στην Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών για να στηρίξουμε την ένταξή της στην Ευρώπη.
 

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε εκδήλωση Βορειοηπειρωτών τα τελευταία χρόνια κα Μαρία  Δημητρακοπούλου, αποδοκιμάστηκε έντονα και γιουχαρίστηκε όταν προσφώνησε το όνομα του κ. Παπανδρέου. Για άλλη μια φορά είπε ακριβώς τα ίδια που λέει σε κάθε εκδήλωση, μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στους βορειοηπειρώτες.
Τόσα χρόνια κι ακόμα να μάθει ότι η ιδιαίτερη μας πατρίδα είναι η Βόρειος Ήπειρος κι όχι η Αλβανία όπως σήμερα χαρακτηριστικά είπε. Το γιουχάισμα συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της.
Τα περισσότερα χειροκροτήματα έλαβε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ κ. Απόστολος Μπαμίχας ο οποίος άγγιξε τις καρδιές των Βορειοηπειρωτών λέγοντας ότι κι αυτός είναι απόγονος του Ευάγγελου Ζάππα κι ότι αν υπάρχει σήμερα η Ελλάδα σαν κράτος το οφείλει στους Βορειοηπειρώτες Εθνικούς μας ευεργέτες. Γι αυτό σήμερα όλοι μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί έτσι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
 

Στην συνέχεια διαβάστηκαν χαιρετισμοί  του Δημήτρη Δόλλη, Υφυπουργού Εξωτερικών, του Νίκου Κωστόπουλου υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Β’ Αθήνας, Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέα, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με την είδηση  ότι ανοίγουν οι πόρτες για  τους  Βορειοηπειρωτικούς συλλόγους να μπορούν να γίνουν μέλη της Πανηπειρωτικής.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο  Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής ΝΔ, Αθανάσιος Πλεύρης, βουλευτής ΛΑΟΣ, Τάνια Ιακωβίδου, πολιτευτής ΝΔ, Μπάμπης Καραθάνος , πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Χρήστος Γιάνναρης  Γραμματέας στη Γραμματεία Παλιννοστούντων ΝΔ.
Γονείς ήρθαν να δουν τα παιδιά τους, συγγενείς και φίλοι να βιντεοσκοπίσουν και να φωτογραφίσουν και όλοι να ξαναζήσουν τους χορούς όπως γίνονταν στα χωριά τους, να ξαναθυμηθούν την παράδοσή μας. 


Εκτός από τα Βορειοηπειρωτικά και Ηπειρωτικά χορευτικά, είδαμε και ποντιακό και κρητικό χορευτικό. Πλημμύρισε το γήπεδο από τους ήχους της ποντιακής λύρας, του νταουλιού, του ντέφι και του κλαρίνου .
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρεπει να νιωθει ικανοποιημένη από τη σημερινή εκδήλωση, όσο αναφορά τα μηνύματα που θέλησε να περάσει είτε στους έλληνες πολιτικούς, είτε στους Βορειοηπειρώτες. Κάτα πόσο όμως οι Βορειοηπειρώτες σήμερα κατάλαβαν ότι η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια παρόμοια κοπή πίτας Ηπειρώτη όπως στο ΣΕΦ, αλλά μια εκδήλωση για την απογραφή που επρόκειται να γίνει είναι αλλου παπά Ευαγγέλιο.
Το μόνο σίγουρο είναι ο Ντούλες κατάλαβε ότι αν θέλει από δω και πέρα να κερδίσει τους Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να βασιστεί στην παράδοση, να αντλήσει δύναμη από τη βάση, να γίνει πιο λαϊκός και να πετάξει τα κυάλια με τα οποία τόσα χρόνια κοίταζε τους ψηφοφόρους του.






 

21 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε σας, η περιγραφή της εκδήλωσης είναι αντικειμενική και ακριβή.
-δικαιολογημένο γιουχάρισμα της εκπροσώπου του ΠΆΣΟΚ (δεν γνωρίζω εάν αυτό στενοχώρησε κάποιους από τους διοργανωτές)
-αξιοπρεπή ομιλία του κου. Οικονόμου (αν και ΠΑΣΟΚ οι Βορειοηπειρώτες εκτιμούν)
-πολύ καλή ομιλία του κου. Μπαμίχα (άγγιξε το συναίσθημα του βορειοηπειρώτη)
-η απουσία εκπροσώπων της ΝΔ (εξαιρούνται οι ολιγόλεπτες εμφανίσεις Παυλόπουλου, Γιάναρη,Γεωργιάδη) ερωτηματικό παραμένει γιατί δεν απεύθυνε χαιρετισμό εκπρόσωπος της ΝΔ.(τυχαίο?-δεν νομίζω!)
-αξιόλογη εμφάνιση έκανε ο Κος Ντούλες, πρώτη φορά τον ακούω και μου άρεσε ο ειρμός του λόγου του και μάλιστα χωρίς σημειώσεις. Εάν αντισταθμίσει κάποιες αντιλήψεις και αφουγκραστεί τον απλό βορειοηπειρώτη και όχι τους θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση όλων των Βορειοηπειρωτών στην Ομόνοια .
Η εκδήλωση ήταν μια καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

geia sou ntoule me to epiteleio sou keithe kai endwthe

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ειναι η ομονοια ξερει τι κανει!!!! Ηρθαν να τη διασκεδασουν ακομα και αυτοι που τη μισουν, ηρθαν να ακουσουν τον Ευαγγελο που δεν μπορουν να τον αντικαταστησουν με τιποτα, γιατι ειναι ο μονος σωστος πολιτικος της ελληνικης μειωνοτητας!!!

Ανώνυμος είπε...

o vorio ipirot ...baskohuni te gjithe rreth DULES ,eshte njeriu me iafte per dy popuj miq

Ανώνυμος είπε...

Κύριε βορειοηπειρώτη,πρόσεξα είχες μεγάλη μανία να μας ενημερώσεις για το θα γίνονταν στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ. Έτοιμος να χειροκροτήσεις για την μεγάλη εκδήλωση. Με όσα βλέπω μας λες πως ο Ντούλε πάνει να κάνει στροφή για το καλό. Που το βλέπεις το καλό; Εδώ και μερικά χρόνια στην πόλη των Αγίων Σαράντα για 3-4 μέρες οργανώνεται φεστιβάλ για τους τσάμιδες και πέρνουν μέρος λαογραφικοί όμιλοι από όλα τα μέρη που βρίσκοντε αλβανοί. Το άλλο το λαογραφικό φεστιβάλ του Αργυρόκαστρου που οργανώνουν οι αλβανοί κάθε 4 χρόνια; Εμείς είμαστε απών στα δικά μας μέρη. Οργανώνουμε εκδηλώσεις τώρα μόνο στην Αθήνα. Γιατί; Υπάρχει ανασφάλεια ή είμαστε ανύπαρκτοι; Λέι τώρα ο Ντούλε πως θα κάνει απογραφή του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού όπου και αν βρίσκεται. Αυτό το ξέρουν όλοι ότι είναι παράνομο, δεν μπορεί να έχει νομιμότητα. Ακόμα και η επίσημη Αθήνα δεν έχει πάρει θέση για μία ενέργια αυτού του είδους. Ο Ντούλε για μια ακόμη φορά πάει να ρίξει στάχτη στα μάτια των βορειοηπειρωτών, πάει να τους παραπλανίσει και τίποτα άλλο δεν πάει να κάνει. Είδες τι σοβαρά πράγματα εκάνε το Σάββατο ο δήμος των Αγίων Σαράντα για την ανάπτυξη και τον τουρισμό; Εμείς πάμε Αθήνα και βαράμε ντέφι. Είμαστε για λύπηση και τώρα που όλοι αλλάζουν και εμείς φωνάζουμε Ζήτω η συντρόφησα Δημητρακοπούλου πηγένοντας για το κοιμητήριο. Καληνύχτα!

Αννα Γ. είπε...

Στις χαρές και στα κλαρίνα οι Βορειοηπειρώτες πρώτοι! Στις συγκεντρώσεις και στα εθνικά θέματα που μας αφορούν όλους όμως, όλοι είστε απών, μόνο για τον καναπέ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες είδε κι έπαθε το σ/κ στην Αθήνα.
το πρώτο χαστούκι το έφαγε απ'τους βουρκάριδες κ την κοπή πίτας των χωριών ''Πλάκας-Καινούργιο'' που δεν του δώσανε καν το δικαίωμα να βγει στο βήμα κ έφυγε με τ'αυτιά κατσούλα κ δεύτερον το χαστούκι στο Σπόρτιγκ με τα όσα αναφέρατε πιο πανω.. το γήπεδο αυτο παίρνει 1330 άτομα κ στο αντάμωμα ήταν ούτε 700
το ξέρουμε αγαπητέ Ντούλε οτι η καρέκλα ειναι γλυκιά αλλά αδειασέ μας τη γωνιά πριν πέσουν και οι πρώτες ψιλές..
όσο για τη Ν.Δ ας μας απαντησει η Σέλιου που έχει κ πολύ καλές σχέσεις με τον Αντωνάκη της που γράφει για τα καλά στα προκοίλια του τον λατρευτό της Βάγγο..
Το πάρτι τελείωσε.. το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα ειναι όπως όλα δείχνουν η νέα πολιτική δύναμη στην ΠΑΤΡΙΔΑ !!!
Ντουλοπαρέα, ετοιμαστείτε, έρχονται κρεμάλες!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.stadia.gr/sporting/sporting-gr.html αυτό για να δείτε τη χωρητικοτητα του Σπορτινγκ και βλεποντας και το βιντεο πιο πανω, να καταλαβετε ποσο κοσμο ειχε. Γιατι ο καθενας εδω λεει το μακρυ του και το κοντο του. Σημασία δεν ειχε ομως το οτι ειχε 2000 κοσμο , αλλα οτι κυλησε ολο το προγραμμα πολυ ωραια, χωρις γκρινιες, ολοι ακουσαν αυτα που ειπαν Ντουλες και Μπολανος, ολοι γιουχαραν τη Δημητρακοπουλου ( και καλα της εκαναν μπας και δεν ξαναρθει). Χαιρετισμο εκ μερους της Νεας Δημοκρατιας θα απηυθηνε ο Μακης Βοριδης ( αυτόν είχε διορίσει το κόμμα), ο οποιος ομως τελικα, απ την Καλαματα που ηταν δεν καταφερε να φτασει στην ωρα του. Παρευρέθησαν όμως αρκετοί από τη ΝΔ, παρότι την ίδια ώρα όλα τα στελέχη της ΝΔ είχαν πολιτική επιτροπή.)Όπως και να χει πάντως, οι πολιτικοί δεν πολυπλησιάζουν βρε παιδιά γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου. Νομίζετε ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν πια το θάρρος να βγουν μπροστά στον κόσμο? Κανεις.

Ανώνυμος είπε...

esy me tis kremales... tin opisthen eipame!

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο Χαστούκι ο Ντούλες και οι παρέα του το φάγανε στο χωριό Κομάτι που τους βάλανε να πληρώσουν εισιτήριο το δεύτερο ήταν στο Καινούριο -Πλάκα και το μεγαλύτερο ήταν όταν πήγαν να χαλάσουν το πρόγραμμα τον παιδιών της ΝεΒ διακόπτοντας το πρόγραμμα γιατί προφανώς δεν τούς άρεσε το καπέλωμα που φάγανε με τα λάβαρα και το πανό. Περαστικά σας κύριοι!

Ανώνυμος είπε...

afou htan o karathanos apo th nea dhmokratia,poion allo thelete?

Ανώνυμος είπε...

Ποιο καπελωμα μωρε με τα λάβαρα και τα πανο; Η Νεολαία ήταν στη συνδιοργάνωση και όλοι μαζι αποφάσισαν για το πανο. Δεν διαφώνησε κανεις. Όσο για λάβαρο, πολυ καλα έκαναν. Το έβαλαν όταν ξεκίνησε το χορευτικό τους και το έβγαλαν αμέσως μετα, δεν πήγαν να καπελωσουν κάτι. Κανονικά όλα τα χορευτικά έπρεπε να είχαν λάβαρο για να καταλαβαίνει ο κόσμος πιο χορευτικό χορεύει. Εσείς τώρα που βλέπετε παντού κόντρες και έριδες λύστε το μόνοι σας το πρόβλημα. Νομίζετε ότι με ψέμματα θα δημιουργήσετε κόντρες και ψεύτικα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Για φανταστείτε να αντιπροσωπεύει το Βοιρεοηπειρωτικό κάποια Σέλιου.Τι κατάντια.
Πως φτάσαμε εδώ;

Ανώνυμος είπε...

Afou Karathanous, Seliou kai alla tetia mpompukia thelete kala na pathete! emporio stin plati tou borioeipiroti kanoun kai kapioi tous xeirokratoun akomi. toso blakes i toso douloi?

Ανώνυμος είπε...

Ti sas vrikai esas paidhia tis borioipiros paidhja ton kapoucinon paidhja ton mamadhon i palikaria dhen dhihnete me lloja alla me erja eseis dhen mporite na pate os ta Tirana. oxi na milisete stin allvaniki vouli jati dhen exete ar........ afos pou to kani afto lejete Evagjellos NTOYLES kai toy to lei

Ανώνυμος είπε...

Ρε παληκαρι της φακης 9.50.Επειδη εμεις ειμαστε ολο καπουτσινο,δεν μας λες κ΄εμας τι ηταν αυτο που ειπε και εκανε ο ντουλες στην αλβανικη βουλη.Γιατι αν ενοεις,οτι κατι ειπε για το τσαμικο,αστω φιλε μην το ψαχνεις,ο ντουλε ειναι εκπροσωπος των β.ηπειρωτων στην αλβανικη βουλη[δυστηχωσ] και οχι της Ελλαδας.Στα τοσα χρονια ηταν ανυπαρκτος,το δικο του συμφερον κοιτουσε και ενος απο τα δυο μεγαλα κομματα,κατα καιρους με οποιο συνεργαζωταν....

Ανώνυμος είπε...

Τι πατριωταρας είσαι εσυ βρε μεγαλε που θεωρείς ότι το τσαμικο δεν μας αφορά. Μπραβο, μέγας πατριώτης. Και κάτι άλλο ρε αδέρφε, το γράφεις που το γράφεις, γραψε το σωστά το Σελλιου, με δυο λ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν λες να το καταλαβεις.Ειμαι απο χωριο που ειχα γειτονες τσαμιδες,δεν ειχα ποτε διαφορες μαζι τους.Και σε πληροφορω οτι καποτε,στα χρονια εκεινα του χοτζα οταν ηταν να βαλουν τον πατερα μου φυλακη,ο μονος που δεν υπογραψε ηταν αυτος.Δεν λεω οτι εχουν δικιο,απλα,τις διαφορες με την Ελλαδα δεν θα τις λυσουμε εμεις.Το Σελλιου,δεν το εγραψα εγω.Προσωπικα την ξερω και τη θεωρω πιο σωστη απο πολλους αλλους υποστιρηχτες του ντουλε.Τωρα,οσο για το πατριωτης,ναι ειμαι.Και τον πατριωτισμο,δεν τον δειχνω μονο στην Αθηνα.Ειμαι απ'αυτους που οταν η Χειμαρα ητν γεματη με στρατο στις πρωτες εκλογες,με την ελληνικη σημαια στα χερια,χωρις να τους φοβηθουμε,τραγουδαγαμε τον ελληνικο εθνικο υμνο.και δεν ειμαι σειμαρεος.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αδιανόητο για οποιονδήποτε θέλει να λέγεται Έλληνας να λέει ότι το τσαμικο δεν τον αφορά. Αυτοι διεκδικούν εδάφη απ την Ελλάδα, απ την πατρίδα μας. Και επειδή εσείς δεν είχατε πρόβλημα μαζι τους δεν σημαίνει ότι ειναι οι καλύτεροι του κόσμου. Εδω ούτε οι ίδιοι οι Αλβανοί δεν τους συμπαθούν. Πως θα σταθείς με έναν τσάμη στο ίδιο τραπέζι όταν θα σου λέει πως η Ηγουμενίτσα και η Πρέβεζα ειναι Αλβανία; Εσυ ως πατριώτης θα το δεχτεις και θα πεις ότι δεν ειναι δικο μου θέμα να το λύσω;

Ανώνυμος είπε...

Εισαι βαθυα νυχτωμενος οπως κεταλαβα.Δεν ειπα οτι εχουν δικιο οι τσαμηδες,αλλα και παλι θα στο ξαναπω,δεν θα τη δωσω εγω τη λυση.Δεν μου αποδειξε η μαναΕΛΛΑΣ οτι ειναι διπλα μου,για να εχω τη δυναμη να πολεμαω.Εγω απο το βουρκο εχω ταυτοτητα ομογενους,ενω ενας συνφοιτητης μου απο τη ντιμπρα εχει ταυτοτητα ελλενικη.Να πολεμησω για τη μανα Ελλαδα,αλλα οταν αποδειξη οτι με θελει για παιδι της.

Βορειοηπειρώτης είπε...

1.12, ο πατριωτισμός δε γίνεται με ανταλλάγματα και το σημερινό ελληνικό κράτος δεν εκπροσωπεί το έθνος, το έθνος το εκπροσωπούμε όλοι εμείς.

10.32, το έχουμε παρ….σει λίγο με το τσάμικο και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Ο τσάμης ως άνθρωπος δεν είναι εξ’ ορισμού κάτι κακό, άλλωστε κάποια στελέχη μας, είναι νυμφευμένοι με τσάμισες. Η καλύτερη αντιμετώπιση του «ζητήματος» σε πολιτικό-εθνικό επίπεδο της ελληνικής μειονότητας είναι η αγνόηση του. Φοβάμαι πως κάποιες φορές παίζουμε το παιχνίδι τους, συμβάλλοντας και εμείς χωρίς να το θέλουμε στην προβολή του «ζητήματος». Να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: λίγες μερες μετά το επεισόδιο του ντούλε με τους τσάμιδες στην αλβανική βουλή, οι τσάμιδες είχαν απιστευτη συμμετοχή στην ετησια εκδήλωση που κάνουν στα σύνορα, ενώ τις προηγούμενες χρονιές μαζεύονταν πολύ λιγοτεροι. Τυχαίο; Μπορεί.

Δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι είναι πατριωτισμός αλλά η επιστροφή στον τόπο μας, είναι πολύ χειροπιαστός πατριωτισμός και προτιμώ 1.12 κάποιον έλληνα από αυτούς που κάποιοι λένε προδότη στη Βόρειο Ήπειρο, γιατί τα παιδιά του θα κρατήσουν τουλάχιστον ενα ελληνικό σχολείο ανοιχτό παρά έναν υπερπατριώτη στην Αθήνα.

Δημοσίευση σχολίου