Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Οι πλούσιοι φτώχυναν και οι φτωχοί …



Το ΚΕΑΔ προσπαθεί να καλύψει την κατρακύλα του με την κατρακύλα του Μέγκα!
Αρνητικά όσο ποτέ άλλοτε ήταν τα αποτελέσματα για την Ελληνική Μειονότητα στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία. Τα χαμηλά αποτελέσματα του πρωτοεμφανιζόμενου ελληνικού κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA εξέπληξαν ακόμα και τους πολέμιους του αφού όχι μόνο δεν θα εκλέξει την έδρα που διεκδικούσε στην Αυλώνα  αλλά δε θα φτάσει ούτε τους μισούς από τους απαιτούμενους ψήφους. Αρνητικά από κάθε άλλη φορά είναι και τα αποτελέσματα του ΚΕΑΔ που κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής για πρώτη φορά από την ίδρυση του (1992).
Στην Κορυτσά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ελαφρώς καλύτερα από αυτά του 2009 αλλά πολύ μακριά των προσδοκιών που ήταν ακόμα και η εκλογή της έδρας. 

Παρόλο που η αριστερά τους έκανε τη «χάρη» για το 7-5 που θα έκανε την εκλογή τους πιο εύκολη, είναι πολύ μακριά από τους 5 χιλιάδες ψήφους που απαιτούνταν για την εκλογή του Θανάση Πότση.
Στο Αργυρόκαστρο τα αποτελέσματα είναι εφιαλτικά αφού πάνω από το 70% των ελλήνων της περιοχής επέλεξαν να ψηφίσουν αλβανικά κόμματα.   
Στην κόψη του ξυραφιού είναι και η «σίγουρη έδρα στην Αυλώνα καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρωθούν οι 4,5-5 χιλιάδες που θα χρειαστούν για την εκλογή του προέδρου του ΚΕΑΔ. Μέχρι στιγμής από τις 5 ελληνικές επαρχίες στους Αγίους Σαράντα και Δέλβινο καταμετρήθηκε μόνο η Λιβαδειά που θεωρείται το κάστρο του ΚΕΑΔ. Σε αυτή την επαρχία ο κ. Ντούλες περίμενε 1000-1500 ψήφους και έλαβε 800 ενώ το μοναδικό εκλογικό κέντρο της Λιβαδειάς – ίσως η μοναδική κάλπη που προηγείται το Μέγκα – το έβγαλαν άκυρο γιατί παρατηρήθηκαν πολλές «παρατυπίες». Το γεγονός αυτό σταμάτησε για αρκετές ώρες την καταμέτρηση και κατά πάσα πιθανότητα θα  βγουν άκυρες 150 ψήφοι για το Μέγκα και 100 για το ΚΕΑΔ που δεν αποκλείεται να είναι μοιραίες. Έτσι στην Περιφερειακή Ζώνη Καταμέτρησης (KZAZ) των Εξαμηλίων στην οποία θα καταμετρηθούν η Λιβαδειά, το Αλύκο, η Δίβρη, η Τζάρα, τα Εξαμήλια και δύο τσάμικες επαρχίες, το ΚΕΑΔ αναμένεται να έχει λιγότερους από 2000 ψήφους. Στο KZAZ του Δελβίνου θα έχει λιγότερους απο 1000 ψήφους. Στους Αγίους Σαράντα και το Λούκοβο καταμετρήθηκαν είδη και έχει 800-900 ψήφους. Έτσι για να θεωρηθεί σίγουρη η έδρα θα πρέπει στο νόμο Αυλώνας που περιλαμβάνεται και η Χειμάρρα να έχει περίπου 1500 ψήφους κάτι που δε φαντάζει και τόσο εύκολο.
Ακόμα και αν βγει η έδρα του ΚΕΑΔ στην Αυλώνα, η γενική κατρακύλα δεν μπορεί να καλυφθεί με τη δαιμονοποίηση του νέου κόμματος όπως επιχειρούν τα φιλοκεαδικά site.

Η εφορία των σοσιαλιστών της μειονότητας είναι στο κατακόρυφο αφού στις περισσότερες θα είναι πρώτο κόμμα και τίποτα δε θα τους σταματήσει να αφαιρέσουν σε δύο χρόνια και την τοπική εξουσία από την ελληνική μειονότητα.

Εμείς ευχόμαστε πραγματικά να εκλέξει έδρα το ΚΕΑΔ αλλά η οριακή εκλογή όχι μόνο δεν επιτρέπει θριάμβους αλλά πρέπει να προβληματίσει έντονα.  Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Ντούλες πως η «Ομόνοια» δεν μπορεί να λειτουργεί άλλο ως προσωπικό του «σωσίβιο» αλλά να αναλάβει τον ιστορικό ρόλο που της αρμόζει για την ενότητα του ελληνισμού.

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

με τα μεχρι στιγμής αποτελέσματα παρατηρώ:
- Ανετη νικη για την Αριστερη συμμαχία
- Εντυπωσιακό απο τελεσμα για τον Μετα
- Οριακή αντοχή για το ΚΕΑΔ
- Κακό αποτελεσμα για το ΜΕΓΚΑ

Αλλα για το αποτελεσμα στις μειονοτκες περιοχές
ας περιμενουμε λιγο ακόμη τα τελικα.

Δροπολιτης.

Ανώνυμος είπε...

gia ola auta omws exete k eseis megali efthini giati to mono pou sas enoiaze itan pws na fate to ntoule k na tou kopsete kana psifo. alla giafto sas dimiourgisane gia ti dixonoia tis v.ipirou. eida k sti krania pou epese ksulo gia mia paratipia pou thelane na perasoun i sosialistes k i dikoi sas i patriotes pou mas to pezete elegan na poio einai to kead me ksulo k tsampoukades thelei na bgei. autos einai o patriotismos pou mas legate 2 mines twra;

Ανώνυμος είπε...

Τους Ελληνες τους ενώνει το αίμα, ο πολιτισμός, η ελληνική μας γλώσσα. Το έθνος και το κοινό συμφέρον για αξιοπρεπής επιβίωση, σήμερα και αύριο, εδώ στον τόπο μας, όπου τόσο πολύ αίμα χύθηκε απο τις πρόδρομες γενειές με μοναδικό σκοπό την έξοδο σ’εμας ως πολύτιμη κληρονομιά.
Η Ομόνοια είναι μόνο μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από εμάς, προκειμένου να έχουν τη φωνή μας. Σε αυτή συμμετάσχουν αυτοί που βλέπουν τον εαυτό τους να είναι Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

kophkan oi syntaksis stamathsan oi ellhnes.70 ths ekato psifisan alvanika kommata.kala lene ellhnes tou 300eyro telika:( apogoiteysh apla

aristera είπε...

με καταμετρημένες τις ψήφους σε 214 από 276 εκλογικά κέντρα οι ψήφοι του ΚΕΑΔ στην Αυλόνα ανέρχονται σε 1511 (2,27%)

Ανώνυμος είπε...

Πανωλεθρία ...

Ανώνυμος είπε...

"Δημοσιογράφοι περίμεναν για δύο ώρες στο χωριό του, τη Γοραντζή, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, για να ψηφίσει, αλλά μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες δεν εμφανίστηκε."
http://www.katoci.com/2013/06/blog-post_24.html

ΥΓ1: Ούτε ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του;

ΥΓ: Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς δεν μπορείτε να μιλήσετε για το Κ.Ε.Α.Δ έχουμε άνετη νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Δούλη θεε βαστα την ΠΑΕ ...βαστααααααααα

Ανώνυμος είπε...

o vorioipirotikos elinismos sarose
re tous elinarades.
re tous tsogllanarades!
pou pate re ornitha;

Ανώνυμος είπε...

Αλληλοσπαραγμος και διχονοια!
Τσιρακια και ρουφιανοι κανετε οτι μπορειτε για να διασπασεται τη μειονοτητα!Το μονο που καταφερατε ειναι να μας πηδανε για ακομα μια τετραετια οι αλβανοι!

Αγναντεύοντας είπε...

Εγώ πάλι λεω πως ο λαός είναι σοφός
και όλα τα έχει καλώς καμωμένα...

Κακά τα ψέμματα, ετσι όπως είναι διαμορφωμενες οι εκλογικές Περιφέρειες, οι δυο μειονοτικές περιοχές Βουρκου & Δρόπολης (αυτές είναι αλλωστε και οι καθαρες (σε απολυτο βαθμό η Δρόπολη, σχεδον σε απολυτο ο Βουρκός) πληθυσμιακά περιοχές της μειονότητας)
Βρίσκονται μειοψηφικα στις δυο περιφερειες τους (Αυλωνα και Αργυροκάστρού).

Νομίζω πως εαν ζυγιστουν λιγο καλυτερα τα πραγματα, με μια συμμαχια των Ελληνικων θα μπορουσαμε να βγαλουμε αυτόνομα ίσως και 2-3 βουλευτές.

Εμ παση περιπτωση κι ετσι όπως είναι τα πραγματα, η Ελληνικης καταγωγής εκλεγμενη βουλευτές αν δεν κανω λαθός είναι και παλι 5.

Ανώνυμος είπε...

exoyn dikio i ellines poy mas lene royfianoys ton italon.ksero ti leo rotiste toys pappoydes sas.

Δημοσίευση σχολίου