Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Βίντεο: Όλη η εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» για την αφαίρεση των συντάξεων ΟΓΑ από τους ομογενείς

Την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 23.15 στον ΣΚΑΪ ο Τάσος Τέλλογλου και ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ερευνούν πώς χιλιάδες ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο και Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση έχασαν τα πάντα σε μία ημέρα.
Οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ταξιδεύουν στις Σάππες του νομού Ροδόπης, στον οικισμό όπου η Ελλάδα εγκατέστησε Πόντιους ομογενείς και μιλούν με τους  παλιννοστούντες που έχασαν ολόκληρη την σύνταξή τους τον περασμένο μήνα εξαιτίας μίας διάταξης του νόμου 4093 που ψηφίστηκε στην βουλή το Νοέμβριο του 2012 στα πλαίσια του Μνημονίου 3.
Ακόμη, 7 ολόκληρα χρόνια μετά την εκπομπή που έφερε στο φως την μυστική επιχείρηση του ελληνικού κράτους με το κωδικό όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» ο Τάσος Τέλλογλου ξανασυναντά δύο γυναίκες που το ελληνικό κράτος τις επέλεξε για να επαναπατρισθούν σώζοντας αυτές και τις οικογένειές τους από έναν σκληρό πόλεμο. Σήμερα, η μία στην Αλεξανδρούπολη παίρνει ακόμα σύνταξη, ενώ η άλλη στην  Θεσσαλονίκη δεν την παίρνει εδώ και έναν μήνα, χωρίς να γνωρίζει, όπως λεει, το γιατί. Αντίστοιχα στην Αθήνα Βορειοηπειρώτες ομογενείς - Έλληνες υπήκοοί πλέον - εξηγούν γιατί τους κόπηκε η δική τους σύνταξη επειδή παίρνουν μία σύνταξη 40 έως 90 Ευρώ από την Αλβανία.
Στην εκπομπή μιλούν ακόμα εκπρόσωποι των ομογενών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο διοικητής του ΟΓΑ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που εξηγεί πώς σχεδιάσθηκαν και ελήφθησαν τα μέτρα αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα ήταν δυνατόν να τροποποιηθούν.
null

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

kalo reportaz to mono poy de moy arese einai oti o tellogloy den elege boreios hpeiros alla notia albania

Γκορος Νικος είπε...

Βρούτση είσαι μεγάλο λαμόγιο τελικά...και κάτι άλλο,ομογενείς και έλληνες δεν έχουν καμία διαφορά ρε αλήτη.
Μπουτάρη σε είχα παρεξηγήσει...σε βρίσκω πολύ σωστό,βρήκαν να χτυπήσουν την κοινωνική ομάδα που δεν θα ξεσηκωθεί...βοηθάνε βέβαια εδω και οι αλήτες που μας εκπροσωπούν στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ και όπου αλλού.Σαμάρας στρατηγός, Ντούλες και ΣΙΑ στρατιώτες.
Βορειοηπειρώτες μια ζωή μετανάστες θα μείνετε στην Ελλάδα...ο ελλαδίτης ανέκαθεν στα Βαλκάνια ήταν ο πιο μεγάλος ρατσιστής,ρουφιάνος και εχθρός με το ίδιο του το αίμα(Δες εμφύλιο πόλεμο) ,για αυτό και κατάντησε έτσι η ελλάδα,πουλήμενη στους ξένους (Γερμανία και ΣΙΑ).

Δημοσίευση σχολίου