Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έτσι είναι οι «ευρωπαίοι»;!



Του Παναγιώτη Μπάρκα
Κάθε μέρα που οδεύει προς τις εκλογές, επιβεβαιώνει ότι το σλόγκαν του ΚΕΑΔ, «Μόνο ευρωπαίοι!» είναι εύθραυστο και θρυμματίζεται στο ρόλο του να καλύψει, έστω και λίγο το πραγματικό αντιδημοκρατικό και αντεθνικό πρόσωπο της ηγεσίας του.
Δε θα θέλαμε να αντιμετωπίζαμε ως αρνητικό για την εθνική ελληνική μειονότητα το γεγονός ότι, πίσω από τον όρο «Ευρωπαίοι» οι ηγεσία του ΚΕΑΔ, καταφέρνει να απαλείψει και τυπικά το ενδιαφέρον της για την ε. ε. μειονότητα. Βρίσκει μια ευρωπαϊκή φόρμουλα για να μη αναφέρει ούτε τυπικά το όνομα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.  

Αυτό σημαίνει, πρώτο και κύριο ότι το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει ένα πολιτικό πρόγραμμα με εθνικούς στόχους που να ανταποκρίνεται σε ένα ευρωπαϊκό όραμα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Το γεγονός γίνεται πιο οδυνηρό αν λάβουμε υπόψη ότι ο πολιτικός λόγος και πράξεις του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι οι ύβρεις, οι κατηγορίες, οι συκοφαντίες και οι διωγμοί των αντιπάλων τους, που επίσης είναι Έλληνες ομογενείς.
Για μας δεν αποτελεί αποκάλυψη. Είναι η συνέχεια σε τέσσερις ανοδικές οκτάβες. Και όσο περισσότερο θα φαίνεται στον ορίζοντα ότι ο «Ηγέτης»- Ντούλες δεν θα είναι πλέον βουλευτής, τόσο το περισσότερο η ξύλινη γλώσσα, η αρνητικότητα και οι διωγμοί θα αυξαίνουν και οι τόνοι αντιπαράθεσης θα αναβαίνουν. Χρειάστηκε αυτή η στιγμή για να βεβαιωθεί και ο τελευταίος Έλληνας ότι η πολιτική ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΚΕΑΔ είχε από καιρό μετατραπεί σε μια σκουριασμένη ρόδα σε εσωστρεφή ρόλο κατά του ίδιου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Προσέχουμε συγκεκριμένα. Όσο λ.χ οι Έλληνες διπλωμάτες περιφέρονταν, έστω και προσεχτικά, στο περιβάλλον του ΚΕΑΔ, εκείνοι ήταν καλοί και αγαθοί. Τα δικά τους ΜΜΕ εκθείαζαν τους Έλληνες διπλωμάτες για την συμπαράσταση προς αυτούς. Μόλις ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κάθισε για έναν καφέ και με τους άλλους Έλληνες πολιτικούς εκπροσώπους της ομογένειας, τα τσιράκια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ τους κάρφωσαν τους Έλληνες διπλωμάτες στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα. Η κατηγορία γνωστή, ότι «λειτουργούν αντεθνικά και προδοτικά» Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Με τις εκατοντάδες παρόμοιες επιστολές ο τέως γενικός πρόξενος της Κορυτσάς σέρνεται χωρίς δουλειά από επιτροπή σε επιτροπή και από δικαστήριο σε δικαστήριο στην Αθήνα. (Πιστεύω ότι όλοι μας γνωρίζουμε το έργο του Οικονόμου. Ξύπνησε την ελληνική συνείδηση σε χιλιάδες Έλληνες της Κορυτσάς, αλλά αυτό δεν το ήθελε η ηγεσία). Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας είναι δύσκολο να βρεις ένα επίσημο έγγραφο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ με σφραγίδα και υπογραφή για ένα σημαντικό εθνικό θέμα. Βρίσκεις όμως χιλιάδες επιστολές από τα τσιράκια της ηγεσίας αυτής που καρφώνουν διπλωμάτες, καθηγητές, στελέχη και κάθε είδος Έλληνα που αυτή η ηγεσία θεωρεί Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους.
Η απόλυση της νεαρής καθηγήτριας πληροφορικής από το τεχνικό δίχρονο λύκειο της εκκλησίας στο Μεσοπόταμο, επειδή αποφάσισε να στηρίξει ενεργά το Κόμμα των Ελλήνων, (που αποτελεί πλέον τον σχηματισμό που απειλεί ουσιαστικά την απολυταρχία Ντούλε), αποτελεί το αποκορύφωμα της ουσίας της πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής συμπεριφοράς της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι χαρακτηρισμοί κατά του Κόμματος των Ελλήνων και ειδικά του προέδρου του Χριστάκη Κίτσιου. (Έξω απ΄ αυτή τη λογική και συμπεριφορά δεν μένουν και οι άλλοι Έλληνες πολιτικοί αντίπαλοι της ηγεσίας). Το συγκεκριμένο γεγονός μαρτυρεί επίπεδο ορεσίβιων οργανωμένων σε φυλές, οι οποίες για το όραμα της Ευρώπης βρίσκονταν σε αποστάσεις που χρειάζονται έτη φωτός να καλυφθούν.
Στα τραπεζάκια που κάθονται και με όσους «αντιπάλους» ακόμα εποικινωνούν, απειλούν ότι θα εκδικηθούν, θα διώξουν ανθρώπους από τη δουλειά, θα τιμωρήσουν στο όνομα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Μιλούμε εδώ για Έλληνες προς Έλληνες….
Βεβαιώνουν πόσο αδίστακτοι είναι μπροστά στην καρέκλα και τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ρίχνουν με βία βενζίνη στη φωτιά της διάσπασης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Βεβαιώνουν ότι η μηχανή τους δεν μπορεί πλέον να πάρει στροφές προς τα μπρός. Κόλλησε στη λάσπη. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σφεντονίζει λάσπες, να παράγει αρνητική ενέργεια. Η μηχανή αυτή έχει ακόμα τέτοιες ενέργειες, να φιμώνει στόματα, να δείχνει το ξίφος της αδελφοκτονίας, να καρφώνει με επιστολές στο όνομα της ισχύς του σχηματισμού που υπηρετούν….
Αναζητούν νέους τρόπους επειδή έχασαν την αποτελεσματικότητα της απειλής με τις συντάξεις του ΟΓΑ, τα βιβλιάρια πρόνοιας, τα επιδόματα, τις υποτροφίες….

Ασφαλώς, το γεγονός δεν μας τιμάει. Απεναντίας!
Ωστόσο υπάρχουν κάποια θετικά πράγματα σ΄αυτή την εκστρατεία της καταστροφής. Η ηγεσία αυτή έχει μείνει μόνη. (Δεν την βοηθούν ούτε και κάποια νέα πρόσωπα που κατάφεραν να βρουν για να «στελεχώσουν» το σάπιο τους καράβι. Κρίμα, - θα τους καταστρέψουν το μέλλον τους)  Η ηγεσία έχει βάλλει απέναντι ακόμα και τους δικούς της εσωκομματικούς μηχανισμούς. Δεν μιλάω εδώ για την νέα γενιά των δυσαρεστημένων. Είναι αρκετοί και αυτή τη φορά. Και μαρτυρεί κάλλιστα ότι η δομή του σχήματος αυτού δεν έχει ούτε εθνική, ούτε πολιτική, ούτε κοινωνική υφή, παρά μόνο είναι μια πελατειακή πυραμίδα που στην κορυφή στέκει η γνωστή κλίκα. Με αναφορά στις δομές, έχω υπόψη τις πολιτικές δομές όπως είναι οι έπαρχοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν τόσους πολλούς υποστηρικτές που να τους ελέγχουν την ψήφο τους σε όφελος τρίτων, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλεται η ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ (αν δεν μάσεις τόσες ψήφους δεν θα ξαναείσαι έπαρχος), είναι προσβλητικός. Δείχνει ότι δεν υπάρχει καμιά πλέον πνευματική και ψυχική σχέση της ηγεσίας με τον απλό Έλληνα ψηφοφόρο.

Υπάρχει και ακόμα μια σημαντική πλευρά. Οι Έλληνες ψηφοφόροι στην αρνητική εθνική και πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν έχουν ως μονόδρομο την ψήφο διαμαρτυρίας, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν μια νέα λύση και εκδοχή για θετική ψήφο. Η λύση αυτή απαλλάσσει τους Έλληνες ψηφοφόρους από τα διλήμματα των αλβανικών μεγάλων κομμάτων. 

Με μια τέτοια λύση μπροστά, ο κάθε Έλληνας μπορεί να αποφύγει τις προκλήσεις που θα συναντήσει τις επόμενες μέρες.

Αργυρόκαστρο   03.06.2013

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

o jotis vriskete edw kai poli kairo se krisi ilikrinias, mono pou apotelei ki' aftos meros tou idhiou synafiou. ara einai meros tou provlimatos kai tis katantias kai tipota perisotero. an pragmatika o kosmos mas ksipnisei (pou den to vlepw pros to parwn kai ekei pontarei o gjelis) na einai vevaioi pos den tha kseroun pou na kriftoun ta ypolimatoaporimata tou kathestotos

dystihos o kosmos einai akoma varate violitzidhes.

$$

Ανώνυμος είπε...

Οσο θα γράφεις την αλήθεια τόσο θα σε πολεμούν
διότι η λέξη στάση ζωής για τα τσιρακια αγνοείται παρά το μόνο που γνωρίζουν , πόσο κοστίζει η κάθε τους πράξη ,και ποτε θα περάσουν για πληρωμή

Ανώνυμος είπε...

12.48 εσείς νιώθεται καλά όταν ο Γιώτης δεν μιλάει. Ή τόσο το καλύτερο για σας, θα ήταν ήρωας αν ήταν με το μέρος του Ντούλε... αμ δεν τα τρώει αυτά ο Μπάρκας, ούτε μέρος κάποιου παιγνιδιού γίνεται. Απλώς προσπαθεί εδώ και χρόνια τώρα να βγει ο τόπος από την κρίση. Εκείνος μπορεί άνετα να πιάσει μια άκρη και να κάνει χάζι. Τότε θα γινότανε ξανά καλός για σας
$$$$

Ανώνυμος είπε...

Ne vitine gjashtedhjete, Enveri prape na Moske, u a perplasi ne fytyre, cuditi gjithe nje bote !

Ανώνυμος είπε...

12:48 giati apokaleis to Barka meros toy provlimatos? Autos exei taxtei apenanti stin klika kai mas enimerwnei gia to poso epikindynoi einai apo to 1995.
Den einai meros toy provlimatos einai I lisi toy.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΟΥ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
Λέτε να δουν τα μάτια μας
Τούτο το καλοκαίρι
Τους δυο τους Βαγγέληδες
Πιασμένους χέρι – χέρι!!!

Να παν’ οι δυο τους στα χωριά
Να στρώσουν φαγοπότι
«συγγνώμη ρε Βαγγέλη μου
Που σ’ έλεγα προδότη...

Είμαι κι έγω σοσιαλιστής
Παίρν’ όρκο: μα τον ήλιο!
Αλλά με πήραν στο λαιμό
Ο Μπάρκας με τον Πύλλιο.

Εγώ τους έβλεπα τους δυο
Και μ’ έπιανε αναγούλια
Αν δεν πιστεύεις φίλε μου
Ρώτα και τον Παντούλια

Δεν είμαι εγώ εγωιστής
Για θέσεις και για πόστα
Αν δεν πιστεύεις και σ’ αυτό
Ρώτα τον τον Κώτσιο Κώστα

Εγώ που λες Βαγγέλη μου
Θα σου το πω στα ίσια
Χρόνια τώρα το σκέφτομαι
Να διώξω τον Μπερίσια

Λες να σου λέω ψέματα
Να κάνω τον καημένο
Όρκο σου κάνω φοβερό
Ρώτα το Κουρεμένο

Μα μου τη φέρανε αδερφέ
Με δέσανε με σπάγκο
Είπα κι εγώ: στο μεταξύ
Ας βγάλω κα ‘να φράγκο

Τώρα τέρμα τα ψέματα
Ιδού η ευκαιρία
Να πάμε πάνω στα χωριά
Να γίνουμε θηρία

Θα φτιάξουμε σοσιαλισμό
Στον τόπο πέρα ως πέρα
Θα στείλουμε στο διάολο
Το Μπάρκα και τον Ξέρρα

Μόνο που εσύ θα πας μπροστά
Εγώ θα ακολουθάω
Έχω ξεχάσει τα χωριά
Δεν ξέρω πως να πάω

Άσε που τα ψιλόχεσα
Με τους Δεροπολίτες
Μη πέσω σε κα ‘ναν τρελό
Μου σπάσουνε τις μύτες

Έτσι λοιπόν θα κάνουμε
Το φτιάξαμε το πράμα
Έλα να το τσουγκρίσουμε
Να ζήσει ο Έντι Ράμα!

Ξέχνα ρε φίλε τα παλιά
Νομίζεις πως σε γλύφω
Έτσι το θέλει η δουλειά
Μη μάσω κα’ναν ψήφο.»

Ανώνυμος είπε...

Και ζευγάρι με το βόδι
άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα
τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα
κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί
για τ’ αφέντη το φαΐ

$$

Ανώνυμος είπε...

den kserw ti trwei barkas, alla esy fenete na ta'i'zese kalla
i diatrofi prepei na einai me eidoi ygeiinis.

Ανώνυμος είπε...

eimaste evropaioi
orhois alla kai peoi
kai pame gia evropi
gamo tin sou ti popi

$$

Ανώνυμος είπε...

Χονέψτε το! -Παέι ο Ντούλες, μπίτσε!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ παιδες ελλήνων
Πριν απο τις εκλογέσ θα αντιχεί το "Ευρωπαίος. Μετά τις εκλογές το "Έυρω" (σε νόμισμα) θα μείνει για εκείνους "τους εκπροσώπους" και θα αφήσουν για τους ψηφοφόρους το υπόλοιπο....
Έχετε στα χέρια την ψήφο για να ανατρεψετε τα πάντα !!!

Δημοσίευση σχολίου