Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γνωρίζατε ότι…


Την Κυριακή 17 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών στην ανακαινισμένη Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Συλλόγου με θέματα ημερησίας διατάξεως:

- Έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ. και οικονομικός απολογισμός 2008 - 2011
- Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής

- Προγραμματισμός Δράσεως 2011-2014
- Έγκριση Απολογισμού/προϋπολογισμού
- Εκλογή νέου Δ.Σ., ελεγκτικής επιτροπής, αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.



Στις εκλογές που πραγματοποιηθήκαν εξελέγησαν οι κάτωθι με την ακόλουθη σειρά ψήφων.
Για τακτικά μέλη ΔΣ:
1.      Χαράλαμπος Καραθάνος,  92 ψήφοι
2.      Χρυσάνθη Γκόρου, 88 ψήφοι
3.      Κώστας Νούσιας, 87 ψήφοι
4.      Αιμίλιος Πάντος ,86 ψήφοι
5.      Αλέκος Ντάλτας, 84 ψήφοι
6.      Ειρήνη Γιώτη, 84 ψήφοι
7.      Άννα Νίκου, 82 ψήφοι
8.      Γιώργος Τρίχας, 80 ψήφοι
9.      Γιώργος Κώττης, 64 ψήφοι
10.  Γρηγόρης Γκιζέλης, 33 ψήφοι
11.  Κώστας Ζαφειράτης, 31 ψήφοι
12.  Παναγιώτης Λέζος, 28 ψήφοι
13.  Κώστας Ζαφείρης, 27 ψήφοι
14.  Εντμόντ Μηλιώρης, 24 ψήφοι
15.  Δημήτρης Βόγγος, 22 ψήφοι
16.  Ιωάννης Ζαρμπαλάς, 20 ψήφοι

Εξελέγησαν οι εννέα  (9) πρώτοι
Για αναπληρωματικά μέλη
1.      Αλέξανδρος Πάντος, 95 ψήφοι
2.      Άννα Παπαδοπούλου, 88 ψήφοι
3.      Λευτέρης Αναγνώστης, 55 ψήφοι
4.      Θόδωρος Μαύρος ,  10 ψήφοι
5.      Όλγα Μαλίκου, 10 ψήφοι
Εξελέγησαν και οι πέντε
Για μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής
1.      Ηλίας Αγγελής, 96 ψήφοι
2.      Αχιλλέας Βασιλείου, 86
3.      Γιώργος Γκριμπούρας, 55 ψήφοι
4.      Σπύρος Κανελλόπουλος, 46 ψήφοι
5.      Γαρουφαλλιά Κυρούση, 16 ψήφοι

Εξελέγησαν οι τρεις (3) πρώτοι
Στις 28 Απριλίου 2011, συνήλθε στα γραφεία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Συμβούλιο με θέμα ημερησίας διατάξεως τη συγκρότηση σε σώμα  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που ανέδειξαν οι εκλογές της 17ης Απριλίου.
Μετά τη μυστική ψηφοφορία ανεδείχθησαν οι εξής:
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Καραθάνος
Αντιπρόεδρος: Αλέκος Ντάλτας
Γεν Γραμματέας: Γιώργος Τρίχας
Ταμίας: Χρυσάνθη Γκόρου
Ειδ. Γραμματεύς: Ειρήνη Γιώτη
Σύμβουλοι: Αιμίλιος Πάντος, Κώστας Νούσιας, Άννα Νίκου, Γιώργος Κώττης.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών θα αγωνιστεί για τη συσπείρωση και την ενότητα όλων των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων στην Ελλάδα, στη Βόρεια Ήπειρο και σε όλο τον κόσμο, για να δυναμώσει η φωνή του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Στόχος του νέου Δ.Σ. είναι η αναδιοργάνωση του Συλλόγου, η στενή συνεργασία με όλες τις οργανώσεις στη Βόρεια Ήπειρο, Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού ώστε σύντομα ενωμένοι να πετύχουμε την κατοχύρωση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου με βάση τη Σύμβαση Πλαίσιο για τις εθνικές μειονότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914.
Καλούμε όλους του Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν δυναμικά στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Μαίου 2011 στην Αλβανία ψηφίζοντας τους Έλληνες υποψηφίους που πιστεύουν ότι θα υπηρετήσουν καλύτερα τα εθνικά δίκαια στη Βόρεια Ήπειρο.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Χαράλαμπος Καραθάνος                       Γιώργος Τρίχας

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπε και ένας φίλος και καλός άνθρωπος εντός του συλλόγου:
Ο Μπάμπης είναι ο μεγαλύτερος αγωνιστής και πατριώτης της Βορείου Ηπείρου μόνο που την Βόρειο Ήπειρο θέλει να την σώσει μόνος του και δεν θέλει βοήθεια από κανέναν.
Εγώ θα ήθελα να προσθέσω στον συλλογισμό του συμπαθέστατου φίλου ότι αυτό ισχύει μόνον σε ότι αφορά την ελλαδική επικράτεια γιατί στην Βόρειο Ήπειρο η θέση του σωτήρα είναι κατειλημμένη.

Κεραύνιος είπε...

Προφανώς τα μέλη του συλλόγου γνώριζαν για την Γενική Συνέλευση αφού είχε σταλή ταχυδρομικώς επιστολή. Τα αποτελέσματα προφανώς είναι προσβάσιμα από όλους αφού είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του συλλόγου. Οπότε όσους τους απασχολούν τα του συλλόγου αυτού "γνωρίζουν ότι".
Επομένως ποιο το νόημα της δημοσίευσης "Βορειοηπειρώτη";

Ο Μπερίσας είπε...

'Mπρός παιδιά και πίσω οι άλλοι!

''Γραμματέας''... είπε...

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στην Αθήνα ζούμε πάνω από 100.000 (πάνω απο εκατό χιλιάδες) Βορειοηπειρώτες!
Ο ''μεγάλος αγωνιστής'' Μπάμπης Καραθάνος ''εκλέχτηκε πρόεδρος'' με 92 ψήφους!!!!
Ρε, υπάρχει κανένας ηλίθιος που πιστεύει αυτόν τον τύπο!
Έτσι, για να μην μας νομίζει όλους για κορόιδα ο Καραθάνος! (το όνομα μου είναι στη διάθεση του Βορειοηπειρώτη)

Ανώνυμος είπε...

aleko dalta se iha gia pio sovaro atomo me ta llamogia asholise .ftistus ke fige.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αστραπογιαννε τα μέλη μπορεί να έλαβαν επιστολή, άμα έβγαινε ανακοίνωση πριν την διαδικασία των αρχαιρεσιών και λαμβάνανε μέρος στην διαδικασία άλλοι 30 Βορειοηπειρώτες που πιθανόν να εγγράφονταν εκείνη την ώρα θα ήταν κακό;;

ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ είπε...

Ο Καράθανος με τον Τρίχα πως κόλλησαν ρε παιδιά...;Φαίνεται θα τους ένωσε το "κοινό" Εθνικό "συμφέρον"...! Γεια σου Τρίχα Μεγάλε "πατριώτη"...!

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε ότι το 2011 ο Καραθάνος έστειλε εκπρόσωπο της ανύπαρκτης πλέον ΕΝΒΗ για κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη στην επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου; Πράγματι έναν "νεαρό" ως δήθεν μέλος της ΕΝΒΗ ετών 40 παρακαλώ...!Είναι και αυτός στους "δήθεν εκλεγμένους" αναπληρωτές συμβούλους του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών...! Εύγε ρε Καραθάνο...με τους "νεαρούς" ΕΝΒΗ-τες (και όχι μόνο...) που στρατολόγησες...εσείς θα φέρετε εις πέρας τη σωτηρία της Εθνικής μας Υπόθεσης...!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:14, έμαθα ότι ο Ντάλτας ήταν εκείνος που πίεσε τα πράγματα για να γίνει γραμματέας και να το αποτέλεσμα. Η μηχανή κώλλησε και δεν παίρνει εύκολα μπρος. Έλα κι εσύ να σπρώξεις λίγο ...

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή με το τι κάνει ο καραθανος ..ρε κάντε και σεις τίποτα αντι να κλαψουριζετε σαν οι κλασμενες πουτανες ...κοθονια ε κοθονια.

1914 είπε...

3:05 εισαι μεγαααααλη πορδη!!!!!
αντε κα ραψεις κανενα βρακι να πουλησεις στη λαικη κ ασε τα περι πατριδας κ τα δηθεν κ δηθεν... του Καραθανου του κανεις αερα στα κολεμπεκια, εισαι πολυ νιανιαρο-μηξιαρο να κρενεις για πατριδα, δεν εχεις χρονο εσυ για τετοια θεματα γιατι σε κανει νταντα η γυναικα σου!!

aganaktismenos v.ipirotis είπε...

osa xronia k na perasoun den eprokito na alaksoume miala. to exei i moira mas na eimaste gia pola xronia ragiades k kokonia ton alon... 20 xronia mas perasane k akoma mas fteei o kara9anos eno ksexname pos gia ola osa mas simvenoun fteei kathara i igesia tou keadi opoia mas douleve pernontas tin psifo mas xoris na gnorizoume programa k protasei.. k ftasame na katigoroume anthropous pou maxonte mia zwh gia to kalo mas...
k eroto: peite mou enan alon ektos tou kara9anou k tis ENBH pou na exei kanei parapano ap'aytous!!!

Ανώνυμος είπε...

o karithanos mexri ta 45 itan proedros tis enbi na to thimaste oti mehri pou na zi tha ine proedros tou sillogu.etsi sou lei o telis oti exi akoma 5 xronia kero na legete neoleos.

telis είπε...

3:29 an k ligo pikantiko tha to lavo os xioumor..
ksereis kati:den metaniono oti ipirxa melos tis ENBH sta niata mou k oute gia tous agones pou eixame dosei gia tous opoious k eimai perifanos. opote agapite anonime den sou krato kakia k pali filoi!!!


telis

Κεραυνιος είπε...

Ανωνυμε 10.21 θα ηταν κακο αν εγγραφονταν αλλοι 30 εκεινη την στιγμη ναι. Αν ενδιαφερονταν οι αλλοι 30 δεν θα περιμεναν τις εκλογες για να γινουν μελη. Οσο για το προσωνυμιο ευχαριστω αλλα δεν εχω τα ηρωικα στοιχεια του Αστραπογιαννου.
Παραμενει το ερωτημα ποιος ο σκοπος της αναρτησης; Αν εχεις κατι να πεις διαχειριστα γιατι δεν το λες αντι να πετας το θεμα σαν κομματι κρεας για το οποιο ξεσκιζονται τα σκυλια οι αναγνωστες σου;

Ανώνυμος είπε...

Na se kala vorioipiroti.Kathomase kai grafome san xazoi kai si ta svineis.
Eipa kati pu den einai alithia?
Ebrisa? To lamogio den einai vrisia,ute to tsirakia.
Mipos su 8ixame ton Kara8ano,sugnomi.
Telika eisai poli koblexikos.
Ante svisto kai auto. Ego 8a sinexisw na grafo.

Amerikanos

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κεραύνιε γεια σου και καλώς μας επανήρθες στους σχολιασμούς!
Μάλλον είναι προκατειλημμένος με το «Βορειοηπειρώτη».
Δεν γνώρισα τη σύνθεση των διοικητικών του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου και την είδα σε πρόσφατο δημοσίευμα στο «Αριστερά στη Δρόπολη». Με εξέπληξε (ευχάριστα μπορώ να πω) που είδα αρκετά γνωστά ονόματα και από διαφορετικούς ιδεολογικούς (μάλλον κομματικούς) προσανατολισμού (ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).
Στο κείμενο δεν προσθέσαμε τίποτα από το δελτίο τύπου. Αυτό που προσθέσαμε είναι ο τίτλος και μία εικόνα, μάλλον έναν υπότιτλο.
1. Το «γνωρίζατε ότι», δεν έχει απαραίτητα πρόθεση αρνητικού σχολιασμού όπως το κατάλαβες εσύ. Ως μπλογκερ που είμαστε, θεωρώ πως παρακολουθούμε τα πεπραγμένα στα κοινα μας, κάτι περισσότερο από το μέσο βορειοηπειρώτη και παρόλα αυτά, εγώ δεν γνώριζα τίποτα. Το ότι δεν το γνώριζα μπορεί να «ευθύνομαι» αλλα σίγουρα θα ευθύνεται και η διοίκηση του συλλόγου.
2. Στο «όλοι μαζί μπορούμε ή μήπως όχι…», ίσως έπρεπε να μπει ερωτηματικό. Είναι μια ρητορική ερώτηση προβληματισμού που έχει να κάνει με την πολυσυζητημένη ενότητα. Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα ενότητας (από όλους τους χώρους) αλλά τι να την κάνεις όταν δεν προσφέρει τίποτα. Από τότε που εκλέχθηκε αυτό το διοικητικό είχαμε στον τόπο μας σημαντικές εξελίξεις (εκλογές, απογραφή, δικαστικές αποφάσεις, ΟΓΑ κλπ) και ο «Βορειοηπειρώτης» δεν αντιλήφθη κανένα καρπό αυτής της «ενότητας»
3. Θεωρώ πως είσαι τόσο έξυπνος για να καταλάβεις τα προαναφερόμενα χωρίς να τα γράψω εγω, άλλα μάλλον θέλεις να δόσεις συνέχεια στο θέμα και δεν έχω αντίρρηση να συνεχίσουμε τον διάλογο, αν τον κρίνεις ωφέλιμο.
4. Συγνώμη που δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα.

Δημοσίευση σχολίου