Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ένας χρόνος φυλάκιση χωρίς αναστολή για το Ναούμ Ντίσιο!


Καταδικαστική ήταν τελικά η απόφαση που έβγαλε σήμερα το Εφετείο Κορυτσάς για τον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA Ναούμ Ντίσιο, όπου του επέβαλλε τελικά ένα χρόνο φυλάκιση χωρίς αναστολή!

Ο κ. Ντίσιος υπέβαλε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου της Κορυτσάς για φυλάκιση ενός χρόνου με την κατηγορία της σύλησης τάφων στο χωριό Μπομποστίτσα.

Ως γνωστόν στο χώρο πλησίον του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρόεδρος της Περιφέρειας Ομόνοιας Κορυτσάς έριξε τσιμέντο προκειμένου να δημιουργήσει τα σκαλοπάτια και το μονοπάτι που οδηγεί στο Μνημείο δύο Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών κατά τον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο, που αναπαύονται εκεί από τον Νοέμβριο του 1940.
Όμως κάποιοι Αλβανοί εξτρεμιστές "ανακάλυψαν" ότι στο σημείο αυτό προϋπήρχαν τάφοι ομοεθνών τους οι οποίοι καταστράφηκαν όταν έγιναν τα έργα για την ανάδειξη και την ευκολότερη πρόσβαση στο Μνημείο.  

Η απόφαση του Εφετείου να μην αναστείλει την ποινή της φυλάκισης ενός έτους, προκάλεσε έκπληξη, αφού για μία περίπτωση πλημμελήματος, όπως άλλωστε κρίθηκε, δίνεται συνήθως αναστολή.
Σε επικοινωνία του ιστολογίου "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" με τον κ. Ντίσιο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς επιβεβαίωσε αυτό που είχε δηλώσει και κατά τις παραμονές των Χριστουγέννων όταν και εκδικάστηκε η ποινή του, ότι δηλαδή «η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αναμενόμενο ότι θα έχει αρνητική κατάληξη αφού τα κριτήρια είναι καθαρά πολιτικά».
Και όντως, για τους Αλβανούς εθνικιστές δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν ότι στην Κορυτσά υπάρχει ισχυρός Ελληνισμός που επιθυμεί να τιμά τις παραδόσεις και την ιστορία του. 

Ο Ναούμ Ντίσιος είναι υποχρεωμένος μέχρι το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου να παρουσιαστεί στην τοπική φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Τον διαβεβαιώσαμε ότι όλος ο Ελληνισμός - τουλάχιστον αυτός που σκέφτεται εθνικά - είναι στο πλάι του. Από κει και πέρα είναι στο χέρι μας να το αποδείξουμε.

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

με ποιον τρόπο θα εκτίσει την ποινή του; Θα μπει φυλακή ή έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε χρήμα την ποινή του;

Ανώνυμος είπε...

ο κοσμος τη κανει παιδια δεν εινε στο πλαι του,

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες που αγωνίζονται για την λευτεριά είναι λίγη οπος ο Κολοκοτρώνης ,Ντισιο, Σπύρο Μιλιο, μπράβο Έλληνες γράφετε ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή το πρωί, όσοι νιώθουν Έλληνες να είναι στην Κορυτσά, έξω από το σπίτι του Ντίσιου να σχηματίσουν ασπίδα προστασίας. Με το Ντούλε και τον Καραμέλιο, τον Κίτσιο και το Λούτση επικεφαλής. Για την ενότητα στόχων να γίνει.

Μήτσιος

Ανώνυμος είπε...

karameloja u kujtua shume vone te dale ne mbrojtje te Dishos,ai ishte nje nga ata qe deklaroi se punen e boboshtices ja leme drejtesise,keto qe ben tani jane furca.....

Ανώνυμος είπε...

Karameloja 8:58 tani e mori veshe se Dishua do ha burgune kurse ai do ha drurin nga Korcaret mbas vendimit qe ka mbajtur gjithe kete kohe per ceshtjen e Boboshtices dhe ndjekjet qe i jane bere Dishos......

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγαλε αντί να το παίζεις υπερπατριωτης δεν γράφεις στη μητρική γλώσσα, στα ελληνικά...;;;

Δημοσίευση σχολίου