Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κατασχέθηκαν 150 κιλά κάνναβης με προορισμό την Ελλάδα

150 κιλά κάνναβης κατέσχεσε σήμερα η αλβανική αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

 Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να περάσουν από τη χώρα τους στην Ελλάδα 150 κιλά χασίς, αλλά δεν υπολόγισαν τον έλεγχο στα σύνορα.

Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε σήμερα τουλάχιστον 150 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ελλάδα στη διάρκεια μιας επιχείρησης στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες, στη νότια Αλβανία.


Μια ομάδα λαθρεμπόρων επιχειρούσε να διασχίσει τα αλβανικά σύνορα προς την Ελλάδα με σάκκους γεμάτους κάνναβη όταν εντοπίστηκε από τη μεθοριακή αστυνομία, αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

«Έξι λαθρέμποροι, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών πριν εγκαταλείψουν το εμπόρευμα και τα όπλα τους και διαφύγουν προς τα βουνά», διευκρίνισε η αστυνομία.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και η επιχείρηση συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Χθες Τετάρτη η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι του Δυρραχίου, 40 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων, 621 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ιταλία.

Η Αλβανία έχει γίνει, σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων διεθνών αστυνομικών υπηρεσιών, ο κύριος προμηθευτής κάνναβης στην Ευρώπη. Μολονότι οι τοπικές αρχές ανακοινώνουν πως καταστρέφουν κάθε χρόνο 70.000 ως 100.000 δενδρύλλια, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες διαφεύγουν του ελέγχου των αρχών. Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Τίρανα, ο ιταλός εισαγγελέας Κατάλντο Μότα, της εθνικής διεύθυνσης κατά της μαφίας του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, δήλωσε πως η Αλβανία παράγει τουλάχιστον 20 τόνους κάνναβης ετησίως.

πηγή: http://www.ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου