Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Περήφανος αλβανός ο Πύρρος Δήμας σύμφωνα με τη νέα αρχή του Δήμου Χειμάρρας


Τον άνθρωπο που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Βορειοηπειρώτες, τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ιστοσελίδα με το λογότυπο του Δήμου Χειμάρρας, παρουσιάζει ως περήφανο αλβανό πατριώτη!!! 
Ο γενίτσαρος Γιώργος Γκόρος, που κέρδισε το δήμο με ελάχιστους ψήφους διαφορά από τον υποψήφιο της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνο (με την ψήφο δυστυχώς και πολλών δυσαρεστημένων Ελλήνων), ανταποδίδει μέρα με τη μέρα στον αλβανικό εθνικισμό που τόσα πολλά επένδυσαν πάνω του  για αυτή την αλλαγή.

Από τις μεταρρυθμίσεις του Gjergji, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η αλλαγή του περιεχόμενου της ιστοσελίδας του δήμου, που τόσο πολύ ενοχλούσε τους Αλβανούς. Ο Σπυρομήλιος και ο Γεώργιος Καστριώτης φυσικά εξαφανίστηκαν και τη θέση τους πήραν αυτοί που συνέλαβαν στον «αλβανικό πολιτισμό» όπως ο Petro Marku, o Paskal Milo αλλά και ο «τεράστιος» Νεράντζη. Ακόμα και αυτοί που ήταν ουδέτεροι ή λόγω συνθηκών δεν μπορούσαν να εκφράσουν την ελληνικότητα που ένοιωθαν, παρουσιάζονται ως μεγάλοι πατριώτες της Αλβανίας!
Στις έντεκα προσωπικότητες της Χειμάρρας, περιλαμβάνεται και ο Πύρρος Δήμας για τον οποίο υπάρχει η εξής υποσημείωση:
 - peshëngritës që ka marrë katër medalje Olimpike në rang botëror. Në nje emision ne televizionin me te perhapur ne territoret shqipfolese Top-Channel me qender ne Tiranë në Shtator 2008 (me rastin e Kampionatit Evropian të të Rinjve zhvilluar në Tiranë), pohoi me krenari se fëmijët e tij janë gjak Shqiptari.
Μετάφραση: Αρσιβαρίστας με τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια. Σε μία εκπομπή του πιο διαδεδομένου καναλιού στην αλβανόφωνη επικράτεια, το Top-Channel, στα Τίρανα, το Σεπτέμβριο του 2008 (με την ευκαιρία του Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Νέων που έγινε στα Τίρανα), είπε με περηφάνια ότι τα παιδιά του έχουν αλβανικό αίμα.

Να θυμίσουμε στο Gjergji, στους Redcloud ( κατασκευαστές της σελίδας) και κάθε γενίτσαρο, πως οι Χειμαρραίοι και οι υπόλοιποι Βορειοηπειρώτες δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Ο Πύρρος είναι το πιο μισητό πρόσωπο των αλβανών γιατί εκφράζει με περηφάνια τον ελληνισμό του και δεν θα τον κάνετε εσείς με το ζόρι αλβανό. Ήταν πολλοί αυτοί που για λόγους ασφαλείας του έλεγαν να μην πάει το 2008 στα Τίρανα και όχι μόνο πήγε αλλά όταν καλέστηκε στην εκπομπή «OPINION» (η πιο δημοφιλή στην Αλβανία) δήλωσε επί λέξη «δεν καταλαβαίνω γιατί τους ενοχλεί που λέω ότι είμαι Έλληνας, αφού όσο ήμουν στην Αλβανία, όλοι με έλεγαν greko, φυσικά και δεν το έλεγαν να με προσβάλουν, ήξεραν ότι δε με πείραζε αντίθετα εμένα μου άρεσε…»     


Οι σελίδα είναι και στα Ελληνικά, μόνο που το περιεχόμενο είναι άλλο. Οι «προσωπικότητες» αναφέρονται ως υποενότητα των πολιτιστικών (εδώ). Στα ελληνικά στην ενότητα των πολιτιστικών δεν υπάρχουν (ή δεν μπήκαν ακόμα) προσωπικότητες υπάρχει μόνο το ακόλουθο κείμενο:
πολιτισμός

Πληροφορίες σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση της Χειμάρρας

Όταν καθόμαστε να γράψουμε κάτι για την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση της Χειμάρρας το μυαλό μας ταξιδεύει στις παλιές εποχές των περασμένων αιώνων,όπου η Χειμάρρα μέσω των γενιών της, με όπλα και πένες ζητούσε να στήσει τα θεμέλια  του τόπου της, που θα αντικατρόπτιζε ειρήνη και πολιτισμό μέσω των άλλων εθνών και κρατών του κόσμου.
Ιστορικά εμείς οι χειμαρριώτες, ποτέ δεν τραγουδήσαμε σε βασιλιάδες, σουλτάνους, δικτάτορες και τυράννους αλλά πολεμήσαμε σκληρά για τα δικαιώματα μας και πάντα έχουμε τραγουδήσει για τη ζωή που τόσο πολύ αγαπούσαμε και αγαπούμε.
Σήμερα υποκλεινόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τα άτομα αυτά, που έγραψαν και τραγούδησαν το τραγούδι της Χειμάρρας όπως ο Νέτσο Μούκα, που με την πένα του έγραψε και άφησε τραγούδια γενιά προς γενιά.
Κότσο Τσακάλι, τι μπορείς να γράψεις για αυτόν τον χειμαρριώτη που με τη φωνή και το ταλέντο του, έβαλε έναν λίθο στα θεμέλια της λαογραφίας της Χειμάρρας. Όλα τα τραγούδια της χειμάρρας είναι δική του δημιουργία και έχουν τραγουδηθεί από τον ίδιο.
Ο αξιότιμος καλλιτέχνης Δημήτρης Βάρφις, έχει συμμετάσχει σε τέσσερα Φεστιβάλ του Αργυροκάστρου, όπου η ξεχωριστή φωνή του έχει τιμηθεί καλλιτεχνικά.
Βλέπουμε ότι την παράδοση αυτή, την συνεχίζει με μεγάλο πάθος και θαυμασμό και η γνωστή τραγουδίστρια κ. Κατίνα Μπελέρι.  
 

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Η ΟΧΙ, ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ.
το τεστ της ενσωματωσης απετυχε. Ουτε στη πεμτη γενεια δεν θα δωσει συμαδι ελπιδας.

Ανώνυμος είπε...

Re ti sas elega gia tous ximareous-shimareous?

To gyrisane twra... Twra ginan kai prwtoi patriwtes alvanoi. Twra pou i patrida aimorragei...

A re prodotes...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ = αυτο τα λεει ολα, και συγχαρητηρια στους ελληναραδες χειμαριωτες που τον ψηφησαν

Ανώνυμος είπε...

ean po kati gia tis kolosimaxies mas,9a exw adiko; dule pare 9esh.. alios eisai enas axristos pou den exeis ston ilio moira ki as arxisete oloi oi duleikoi na ton iperaspizeste. ayti einai i ali9eia,to mono pou skeftete einai pos 9a vgei vouleftis k tpt parapano..

Ανώνυμος είπε...

Goro eisai genitsaros ,eskos . Tha fas polla giurtia Kai ntomates !

Ανώνυμος είπε...

e ore aporw kala autos skeftete pws tha vou-voleuth oi alloi th skeftontai?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμίστε και κάνετε πρώτα την αυτοκριτική σας και στη συνέχεια να κρίνεται τους άλλους (Χειμαρραίους).
Το αν (τονίζω το ΑΝ) μια μικρή μερίδα Χειμαρραίων απαρνείται την Ελληνική καταγωγή της αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι Χειμαρραίοι κάνουν το ίδιο. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι που τους κατηγορούμε τους σπρώχνουμε στην «αγκαλιά» των Αλβανών για να μην πω ότι αυτοί που γράφουν αυτά τα διασπαστικά σχόλια αποτελούν τους μεγαλύτερους ανθέλληνες. Λες και κάνουμε κάποιον διαγωνισμό για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος πατριώτης… Όποιος είναι ας το αποδείξει με πράξεις και ας αφήσει τους υπόλοιπους στην ησυχία τους.
Μήπως υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που δεν έχει υπερασπιστεί τον Πύρρο Δήμα όταν ακούει Αλβανούς να τον κατηγορούν;;; τι τότε είμαστε υπερήφανοι που ο μεγάλος, Χειμαρραίος, Βορειοηπειρώτης, Πύρρος είναι Έλληνας αλλά όλοι οι υπόλοιποί Χειμαρραίοι δεν είναι;;;
Μέρες που είναι ας αφήσουμε τις γκρίνιες στην άκρη και ας προσπαθήσουμε να μονοιάσουμε γιατί είμαστε που είμαστε λίγοι, αν χωριστούμε σε Χειμαρραίους, Βουρκάριδες, Δροπολίτες κ.α. δεν θα πετύχουμε τίποτα παρά μόνο να κάνουμε τους ωχρούς μας να χαμογελάσουν.
Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά σε όλους ρους Βορειοηπειρώτες!!!

Ανώνυμος είπε...

oraia ta les 3 Ιανουαρίου 2012 6:41 π.μ. kai efxome na min anikeis kai esy se afta ta paliokomoynia poy molis eirthan stin allada organothikane stin ellada mesa apo syllogoys kai tora me tin krisi triboyn ta xeria giati onoirevonte oti tha gyrisoyme piso kai tha ginoyme kai pali oi doyloi toys opos palia.
H ELLADA POTE DEN PEUENEI!
ONOIREYTEITEEEEEEEEEEEEEEE KOMOYNOKOYTABIAAAAAAAAA

Ανώνυμος είπε...

oi xeimaraioi epi xotzia katevenane omades stous agious saranta kai opou vlepane vorioipirotes toys kinigagane.
apo tin polu agapi fantazome... ARE POULIMENOI

Ανώνυμος είπε...

prin aniksoun ta sinora i himariotes elegan oti einai albani.kai otan aniksan ta sinora elines.afto to lene oli i borioipirotes gia ti himara!

Ανώνυμος είπε...

stis epomenes eklogies na katebene o piros ! pou ton agapai olos o elinismos! monon aftos mbori na kani kati gia tin borioipiro.

Ανώνυμος είπε...

poy kryftikan oli aftoi oi megaloi patriotes poy mas exoyne zalisei os shmera me ekina ta iperoxa diaggelma
lete na ftei i troika mipos epivali stin eforia na toys psaksi gia tis katatheseis poy den mporoyne na dikeollogisoyn?
re geleio poy tha riksei to pardallo arni
gia na min leme oti lefta den yparxoyn.

Ανώνυμος είπε...

na ksereis (5 Ιανουαρίου 2012 9:56 π.μ.) prin aniksoyn ta synora poloi ximariotes eixan ta kotsia na perasoyn ta synora pros tin patrida oso kai an vazate vorioys froyroys sta synora fiagmenoys na toys skotonete. ekei poy pigename emeis mia mera koyvalithikate kai eseis oloi sas, sas dosame doylia psomi gnosi. alla den opelithikate tis eykerias na ginete anthropoi giati me ekato xronia poy bgalate ena alfavitario sti glossa sas den einai arketa na morfothite. exete poly xrono mprosta sas gia na erthete sta isia

Ανώνυμος είπε...

akou filara 1:11,ta sinora ta aniksane ta palikaria apo ton bourko!!! alikiotes kai giermates!!!kai poli pio elines apo tous himariotes entaksi. kai oso gia tous albanous grapse oti goustaris!na grapso kai ego.na leme ta pragmata omos me to onomatous.kai elines den einai mono i himara,elines einai oli i borios ipiros!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

geiaosy fillara 8:29 π.μ. me ta dika soy goysta
eksypno to asteio soy

apo akou filara 1:11,

Ανώνυμος είπε...

afto pou lene i borioipirotes!einai oti esis i himarei eiste gia poli gielio kai gia klama mazi! den aksizi na asholithis!kai pou sas grafume sholia poli aksia sas dinoume.

Ανώνυμος είπε...

an exeis kati uetiko gia ton topo na se akoyso. to + kai to - ta barethike o kosmos ektos apo aftoys poy kryboyn symferonta

Δημοσίευση σχολίου