Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Στο στόχαστρο ο Βορειοηπειρώτικος Ελληνισμός…»

Με αφορμή την καταδίκη του προέδρου της Ομόνοιας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την καταδίκη και τη φυλάκιση του προέδρου της Ομόνοιας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο από την Αλβανική Δικαιοσύνη- έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η αλβανική δικαιοσύνη, με την απόφασή της να καταδικάσει, με ένα χρόνο φυλάκιση, χωρίς αναστολή, τον πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς, απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ευεπίφορη στις πιέσεις εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας. Κύκλων που έχουν θέσει ως στόχο τον εκφοβισμό και την πληθυσμιακή αλλοίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, αλλά και πριν από αυτή, σε πολλές περιοχές της Αλβανίας, μεταξύ αυτών και στη Κορυτσά, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αντιστάθηκαν στις συνεχείς πιέσεις και εκφοβισμούς ακραίων εθνικιστικών κύκλων και απεγράφησαν ως Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Απέναντι στην οργανωμένη αυτή ανθελληνική εκστρατεία, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο πρόβαλλε σθεναρή αντίδραση ενθαρρύνοντας τους συμπατριώτες του, να απογραφούν και να επαναβεβαιώσουν την ελληνική τους καταγωγή και την ορθόδοξη πίστη τους.

Η καταδίκη του, υπό το πρόσχημα καταστροφής τάφων στο παλαιό ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Μπομποστίτσας κατά τις εργασίες εξωραϊσμού του εκεί μνημείου Ελλήνων πεσόντων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είναι παρά μια προσχεδιασμένη τιμωρία για την όλη στάση του.

Στο πρόσωπό του Ναούμ Ντίσο, αποτυπώνεται ο αγώνας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου να διατρανώσουν την παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή της Κορυτσάς.

Αυτόν τον αγώνα θέλει να πλήξει ο αλβανικός υπερεθνικισμός προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου