Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η ενότητα είναι πάνω από όλα το ζητούμενο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό


Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια/ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών. Βέβαια δεν εννοώ μόνο τους Δροπολίτες και τους Βουρκάριδες που για κάποιους και ιδιαίτερα για τους Αλβανούς εκεί τελειώνει η Βόρειος Ήπειρος.

Εννοώ το σύνολο των ελληνικής καταγωγής ορθοδόξων πληθυσμών με αφυπνισμένη ή λανθάνουσα ελληνική εθνική συνείδηση. Ελληνόφωνους, βλαχόφωνους ή αλβανόφωνους που κατοικούν κυρίως στις σημερινές αλβανικές περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνος και Κορυτσάς.
          Πολλοί Βορειοηπειρώτες εξακολουθούν να ψηφίζουν αλβανικά κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα για διαφόρους λόγους. Από ραγιαδισμό προς την εξουσία, για ρουσφέτια, για λόγους ιδεολογίας, γιατί η αλβανική χειραγώγηση είναι ισχυρή και κάνει καλά την δουλειά της. Ο αλβανικός εκλογικός νόμος ευνοεί ιδιαίτερα τα δυο μεγάλα κόμματα και τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν ελπίδα εισόδου στο κοινοβούλιο αν δεν ενταχθούν στις συμμαχίες που έχουν δημιουργήσει τα δυο κόμματα εξουσίας. Στην πραγματικότητα αυτοί που ωφελούνται από τις συμμαχίες αυτές είναι πάλι τα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα, υπαγορεύουν τους όρους τους από θέση ισχύος, αποδέχονται μόνο τα αυτονόητα και κάνουν συγκομιδή άξιων αλλά φιλόδοξων στελεχών που με την μέθοδο της αποστασίας τους μεταγράφουν στα κόμματά τους. Αρκετοί Βορειοηπειρώτες υπηρετούν τα αλβανικά κόμματα και έχουν  μια σίγουρη πολιτική καριέρα. Όμως η προϋπόθεση των Αλβανών είναι το άλεσμα της όποιας ελληνικής εθνικής συνείδησης, ως άλευρο στις μυλόπετρες της αλβανικής εξουσίας.
        Το δεύτερο ελληνικό κόμμα “mega” συγκεντρώνει μικρά ποσοστά και το μόνο που κατορθώνει είναι να συντηρεί την διάσπαση, να ελαττώνει τα ποσοστά της Ομόνοιας/ΚΕΑΔ και να στερεί για λίγους ψήφους την εκλογή ενός Έλληνα δημάρχου παραδίδοντας έτσι τον δήμο στον εκλεκτό ενός αλβανικού κόμματος, όπως στην περίπτωση της Χιμάρας.
        Στην Ελλάδα όπου κατοικούν πλέον οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες, πολλοί των οποίων έχουν αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα, έχουν γίνει ψηφοθηρικός στόχος των εν Ελλάδι κομμάτων. Η ελληνική πολιτική ως προς το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου υπήρξε ουσιαστικά ανύπαρκτη ή άτολμη και αποσπασματική χωρίς καμία διεκδικητικότητα και συγκεκριμένη στρατηγική.
        Σε όλη την Ευρώπη οι μειονότητες απολαμβάνουν ήδη θεσμικά κατοχυρωμένες αυτονομίες με δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις περί ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και μόνο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, αναγνωρισμένη από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, την Κοινωνία των Εθνών, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το συνέδριο των Παρισίων (1946) κ.ά. παραμένει χωρίς διεκδικήσεις, είδος προς αλβανοποίηση, χειραγωγούμενη να χορεύει στους ρυθμούς που παίζουν οι αλβανικές υπηρεσίες.
         Πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και αφήνοντας όλες τις ρήξεις και τις διαφωνίες του παρελθόντος καθώς και όλες τις προσωπικές φιλοδοξίες να συμφωνήσουν και να χαραχθεί μια πορεία, ώστε επιτέλους ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενωμένος σαν μια γροθιά να διεκδικήσει την δικαίωσή του.

Δημήτρης Περδίκης
Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου      

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

συντροφε Δημήτρη, δεν έρχεται η ενότητα με διχαστικά κείμενα; Που την είδες την συντριπτικη πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών να ψηφίζει ΚΕΑΔ; Εδω και δέκα χρόνια το ποσοστό του ειναι κάτω του 40% και δεν μιλάμε για όλη τη ΒΗ αλλα για τις "καθαρές" περιοχές.

Στις τελευταίες εκλογές αν δεν ήταν οι σοσιαλιστες, το ΚΕΑΔ δεν θα έπερνε ούτε μια επαρχία.

Το μέγκα δεν έκανε καθόλου προεκλογικό αγώνα στη Χειμάρρα να για να αφήσει το πεδίο ελευθερο στο Μπολάνο. Ειναι ντροπή να λές ότι οι 100-150 ψήφοι του Λαζάρη ευθύνονται για την ήταν του Μπολάνου. Αυτοί ήταν κάποιοι αγανακτισμένοι που έτσι και αλλιώς δεν θα ψήφιζαν Μπολάνο. Οι πιο πολύ αγανακτισμένοι ψήφισαν κατευθείαν Γκόρο για να μη βγει ο Μπολάνος.

Παρτε το επιτέλους χαμπάρι, δεν υπάρχει ΚΕΑΔ, δεν υπάρχει Ομόνοια, υπάρχει μόνο ένας αλλαζώνος ντούλες που πρέπει επιγώντως να σταματήσετε να συντηρήται αυτό το τοιχοδιοκτικό καθεστώς, για το καλό της Ομόνοιας και του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περδίκη που ζεις; Ούτε ο Γ. Γ. δεν θα έγραφε ένα τέτοιο κείμενο....

Ανώνυμος είπε...

Sou eftekse o lazaris sti ximara,perdiki?toso mpoumpounokefaloi eisaste gamwto?o bollanos itan to mega kako..o gjergji pire 1000 psifous paeapanw apo kathe allh fora,esena 100 sou eleipan,tou lazari diladi?
Oloi oi 1000 ekoinoi pou pisteyo oloi omonites itan sas edeiksan na katalabete pws o bollanos den kanei pia,alla eseis deep.

Ανώνυμος είπε...

"Σε όλη την Ευρώπη οι μειονότητες απολαμβάνουν ήδη θεσμικά κατοχυρωμένες αυτονομίες με δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις περί ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και μόνο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, αναγνωρισμένη από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, την Κοινωνία των Εθνών, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το συνέδριο των Παρισίων (1946) κ.ά. παραμένει χωρίς διεκδικήσεις, είδος προς αλβανοποίηση, χειραγωγούμενη να χορεύει στους ρυθμούς που παίζουν οι αλβανικές υπηρεσίες."ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΥΡ. ΠΕΡΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ;;;ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΤΟΥΛΕ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ;;;;; ΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΡΙΖΕΙΣ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΙΤΣΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΛΕΒΩ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ HIMARA GR ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ.....http://youtu.be/5YWReGz0cMc....ΠΟΥ ΣΟΥΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα......... Λυσαααααααααααξτε..........χαχαχαχαχαχαχα......

Ανώνυμος είπε...

Εσυ μαρη λισαρα περδικουλα 12:06 ακομα δεν πιστρωθηκες να ησυχασεις????

Ανώνυμος είπε...

Το κατά εντολή γραπτό του Περδίκη, έχει μέσα δύο βασικά πράγματα.Το πρώτο και βασικό ο κύριος Περδίκης είναι πολύ μακριά του βορειοηπειρωτικού θέματος. Δεν γνωρίζει ο κύριος ούτε άξονα, ούτε συντεταγμένες του θέματος. Διαφορετικά δεν θα τολμούσε να γράψει το ότι έγραψε. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η ενότητα δεν είναι προϊόν καθεστός, αλλά διαλόγου, διαφορετικών απόψεων. Είναι προϊον αρχών. Και όλα έρχοντε όταν υπάρχει στόχος! Ποιός είναι ο στόχος του ΚΕΑΔ που υπερασπίζεται ο κύριος Περδίκης; Το δεύτερο είναι ότι ο κύριος Περδίκης βάζει τα πυρά του εναντίον του μοναδικού πολιτικού εθνικού ελληνικού φορέα. Και το κάνει τελείως κατά εντολή. Ο Μπολάνος δεν έχασε γιατί ήταν το ΜΕΓΚΑ, αλλά ήταν στη συμφωνία Ντούλε - Ράμα, σε σιωπηλή συνεργασία και με τα συντρόφια στην Αθήνα. Αυτό κύριε Περδίκη ήταν στόχος του ΚΕΑΔ. Και κάτι άλλο: Αν θεωρεί ο Περδίκης πλειοψηφία το ΚΕΑΔ, τον ενημερώνω ότι αυτός ο παναλβανικός φορέας δεν πέρνει άνω από το 15% του συνόλου των ψήφων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Και λέτε μετά ότι είστε το όλο και ψάχνεται μετά την λογική στην Νέα Δημοκρατία. Όπως και να είναι τα πράγματα, κάποιοι με το σλόγκαν ενότητα, τρέχουν να βάλουν την ταφόπετρα στο Βορειοηπειρωτικό, μόνο και μόνο να έχομε το σύντροφο Βαγγέλη καουμπόϊ. Ένας από αυτούς και ο σύντροφος Περδίκης...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ....ΠΕΡΔΙΚΗ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ..ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΩΝ.....

Δημοσίευση σχολίου