Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η εκλογική πραγματικότητα που δε φαίνεται και η μετεκλογική ελπίδα.



Γράφει ο αθώος
Τι γίνεται αδέρφια….;;;!!!
Που βρήκε λεφτά ο Ντούλες και άνοιξε το σάκο του… Το ΥΠΕΞ στην Ελλάδα δεν του έδωσε δεκάρα και φημολογείται ότι τα χρήματα που διαθέτει και μοιράζει ο Ντούλες να έχουν προέλευση από … (αφαιρέθηκε)…. Αυτή δηλώνει φόβο…. Μέχρι το μεδούλι. Σημασία έχει που συνειδητοποίησε το φόβο και ο «ΗΓΕΤΗΣ»…!
Πριν δύο μέρες το επιτελείο του Ντούλε έδωσε εντολή στη Δρόπολη  ψήφοι του ΚΕΑΔ να μπορούν να περάσουν υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (!!!)
Διαπιστώνεται αυτό και στο γεγονός ότι, κατά βέβαιες πληροφορίες, από χθες τα εκλογικά γραφεία του ΚΕΑΔ σε Αργυρόκαστρο έμειναν ορφανά.  Ο Ντούλες πουλάει τώρα και το νεαρό Πούλη και τον φίλο του από τα παλιά Τάβο. Διοχετεύει ψήφους του ΚΕΑΔ προς το Σοσιαλιστικό Κόμμα για να εξασφαλιστεί η τρίτη έδρα του Ράμα στο Αργυρόκαστρο, ο Α. Αγγελής, με την ελπίδα ότι ο Ράμα  θα βοηθήσει την εκλογή του Ντούλε  στην Αυλώνα. Η εκλογή του Ντούλε στο 90 τοις εκατό είναι αδύνατη. Οι αμφιβολίες του Ράμα ότι οι μικροί μπορεί να τον πουλήσουν μετεκλογικά τον αναγκάζουν να φέρει και την τελευταία ψήφο στο ΣΚΑ. Από την άλλη πλευρά η φιλία του με τον Ερντογκάν προτρέπει τον Ράμα να επιλέξει μεταξύ τσάμιδων και Ντούλε τους πρώτους. Μόνο όπλο για το Ντούλε μένει η εξαγορά ψήφων εφόσον το τράφικ ψήφων και η νοθεία δεν τον ευνοούν. Όμως αυτή τη φορά ένα είναι σίγουρο. Η ενίσχυση του κανόνα με την εξαίρεση. Χωρίς νοθεία ο Ντούλες δεν μπορεί να βγει βουλευτής. Δεν μπορεί να τον βοηθήσει ούτε πρώην σκληρός αντίπαλός του που τον λοιδορεί.
Οι δυνατότητες Κήτσιου να εκλεγεί, είναι μεγαλύτερες από του Ντούλε. Αλλά και στην περίπτωσή του, ο αλβανικός παράγοντας δεν είναι με το μέρος του. Επιλέγουν τον αλβανό τσάμη. Ο Κήτσιος όμως, όπως και να έρθουν τα πράγματα, θα μπει στην ιστορία διότι θα ξεπεζέψει το Ντούλε και θα ανοίξει το δρόμο για ισότιμες και από την αρχή διεργασίες διαμόρφωσης πολιτικού φορέα εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Οπότε και η στήριξη του Κίτσιου είναι ιστορική.  
Στο Αργυρόκαστρο η φούσκα του Τάβου δεν αντέχει άλλο. Προσπάθησε να φτιάξει από νωρίς ένα προφίλ νικητή, αλλά  στην προσπάθεια αυτή έθεσε απέναντι τα μέγα θηρία. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα πολιτικό σύμμαχο και οι υποστηρικτές του άρχισαν να σκέφτονται ορθολογικά. Καλύτερα να τα κρατήσουμε τα λεφτά, σκέφτονται, (έστω και βρώμικα) παρά να τα παίξουμε στο πολιτικό τζόγο υπέρ του Τάβου, που μπορεί να τους αφήσει με το δάχτυλο στο στόμα. Ήδη στο Τεπελένι η γερή μηχανή του έγινε συντρίμμια από τα δανεικά. Στην Πρεμετή εκείνοι που του υποσχέθηκαν ψήφο κατάλαβαν ότι πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους είτε στο ΣΚ είτε στο Δ.Κόμμα (για να μη τους πιάσει η νύχτα και η μπόρα έξω, όπως χαρακτηριστικά είπαν στον Αγγελή κάποιοι υπερήλικοι στην Ελεούσα). Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι ο Τάβος και με 100 % την εξουσία στα χέρια του δε θα βρεί 5 000 θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε. Μάλιστα και αν η περιφέρεια Αργυροκάστρου γίνει μοναδική πόρτα λαθρέων.
Από την άλλη πλευρά το τιμ συνεργασίας του Τάβου είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου χωρίς δυνατότητες να βγάλουν προς τα έξω αξιοπρεπή προφίλ. Ταυτόχρονα επειδή στο επίκεντρο της προεκλογικής του Τάβου ήταν οι υποσχέσεις για πόστα, η φαγωμάρα έχει πιάσει για τα καλά. Ακόμα και «οι 300 υποστηρικτές» στο Λαζαράτι έχουν διασπαστεί, επειδή βλέπουν ότι δεν θα μπορέσουν να φτιάξουν και αυτοί το δικό τους καρτέλ στον έλεγχο της διακίνησης και αγοράς, του προϊόντος τους
Στον Τάβο μένουν σίγουροι ψήφοι αυτοί στο Γεωργουτσάτι, αν δεν προκύψει  ξανά κάποιο «διαδικαστικό» πρόβλημα. Εντούτοις η έντονη δραστηριοποίηση εναντίον του γνωστού επιχειρηματία στη Δρόπολη  κάνει πιο βέβαιοι την εκδοχή ότι θα αφήσει την πρωτιά σε ψήφους στη Δερόπολη στον Ξέρα.
Ο Ξέρρας, μετά τον Αγγελή φαίνεται πλέον ο δεύτερος Έλληνας νικητής στην περιφέρεια Αργυροκάστρου. Ο Ξέρρρας χρειάστηκε να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο. Τοπικό εσωκομματικό ναρκοπέδιο Αλβανών κομματαρχών με επικεφαλής συνάδελφο βουλευτή του Ξέρρα, ήθελαν μέχρι προσφάτως  να του πριονίσουν την καρέκλα. Στην αρχή φάνηκε ότι ήθελαν να τον φάνε για να προωθήσουν κάποιον δικόν τους στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου του Δ.Κόμματος. Τελευταία να τον ανταλλάξουν για την εξασφάλιση των θέσεων και συμφερόντων τους. Το παιγνίδι δεν έχει λήξει και θα επανέλθει σε περίπτωση που η αριστερά δείξει μέχρι το Σαββατοκύριακο πορεία νίκης. Αυτό ανάγκασε το Μπερίσια να κατέβει για δεύτερη φορά στο Αργυρόκαστρο και να δηλώσει σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι στα Τίρανα ότι γνωρίζει τα σχέδια και ότι έχει βγάλει κίτρινη κάρτα στον εγκέφαλο τους. Δύο άλλοι παράγοντες που βοηθούν στο να εξοστρακισθούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ξέρα είναι ότι ο αποκλεισμός Ξέρρα μπορεί να φέρει, κατά 80 τοις εκατό στο προσκήνιο τον Τάβο, πράγμα που οι τοπικοί σοσιαλιστές είναι σαν τους τσιμπάει φίδι. Ευνοϊκά λειτουργεί  για τον Ξέρρα η περίπτωση Μπέϊκό και Ρούτζιο.  
Τι όμως μπορούμε να διαπιστώσουμε. Ότι στις περιφέρεις Αυλώνας και Αργυροκάστρου η Έλληνες θα έχουν περισσότερους από τέσσερις βουλευτές. Σίγουρα ονόματα αναφέρουμε Ξέρρα Αγγελή στο Αργυρόκασττρο και Τζουβάνη, Ριστάνη στην Αυλώνα με μεγάλες πιθανότητες το Μάρτο, για να έρθουν πιο μετά οι Ντούλες και Κίτσιος.  Οι σίγουρα εκλεγμένοι είναι όλοι υποψήφιοι με τα μεγάλα κόμματα. Επίσης το επίπεδο κατευνασμένων πνευμάτων που εκδηλώνουν, με βάση προσέγγισης την ελληνική εθνικότητα και καταγωγή, όπως και το μορφωτικό επίπεδο, ακυρώνουν εντελώς το κλίμα αντιπαράθεσης που είχε καλλιεργήσει ο Ντούλες. Δίνεται έτσι ένα τέλος στο κλίμα εδσωστρέφειας και διάσπασης, που είχε εδραιώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, ως τα μόνα όπλα που εξασφάλιζαν την πολιτική επικράτηση του Ντούλε.
Νομίζουμε και ελπίζουμε ότι την επόμενη των εκλογών η Αθήνα, παρά τα προβλήματα που έχει, να ενσκήψει στη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, να δει με τα δικά της μάτια την πραγματικότητα αυτή και να αφήσει κατά μέρος τις παρωπίδες που έχουν επιβάλλει ο Ντούλες και οι υποστηρικτές του για συγκεκριμένα προσωπικά οφέλη.
Ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το βαρύ πρόγραμμα εργασίας και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, βρήκε το χρόνο να ξεκαθαρίσει το θέμα. Έδωσε οδηγία να αφεθεί ανεπηρέαστη η δυναμική  των πραγμάτων στους Βορειοηπειρώτες  σ΄ αυτές στις εκλογές για να πράξει μετεκλογικά η Αθήνα με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.
Ο Ντούλες,  σ΄αυτή την πραγματικότητα έρχεται με ένα ακόμα μειονέκτημα. Η δική του προσωπολατρία δεν του επέτρεψε να πριμοδοτήσει στην περιφέρεια της Κορυτσάς συνδυασμούς που εγγυούνταν, και την εκλογή Έλληνα βουλευτή, και τη σύμπραξη των δύο ελληνικών κόμματων (αν θεωρήσουμε τέτοιο και το ΚΕΑΔ). Η προσπάθεια του Πεδιώτη, του Έλληνα προξένου στην Κορυτσά να στήριξη τα σχέδια του Ντούλε έπεσαν στο κενό. Πάντως για τον υποψήφιο του Ντούλε στην Κορυτσά ήταν μια καλή ευκαιρία για να μη δώσει λεφτά (από αυτά που έβγαλε  ως κυβερνητικό στέλεχος του ΚΕΑΔ) για λογαριασμό του Ντούλε…
Τέλος, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ψηφοφόροι  έχουν σ΄αυτές τις εκλογές ένα διπλό
ατού. Και η ψήφο τους δεν πάει χαμένη, αλλά, με βάση αυτό, και η ελπίδα για αλλαγές είναι υπεραυξημένη.    
  Αθήνα –Αυλώνα 20/06/2013

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

aderfia mou alites poulia
olla gia to doule ton ptsolia

Ανώνυμος είπε...

Esy den moy fenesai katholoy "ATHOOS"! Ksereis poy kala ti les kai ti grafeis. Poly wraia analysi. As elpisoyme pws h Deytera tha ferei tis polypothites allages gia toys boerioipeirotes kai tin tyxi toys!

Δημοσίευση σχολίου