Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δήλωση του Αλέξανδρου Αναγνώστη για το περιουσιακό πρόβλημα στη Βόρειο Ήπειρο


Όπως με ενημερώνουν από την Βόρεια Ήπειρο, τις τελευταίες μέρες επανήλθε στο προσκήνιο η υφαρπαγή περιουσιών στις Ελληνικές Επαρχίες στην Αλβανία.

Οι αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος και αβέβαιοι για τη ζωή τους και το μέλλον στη γενέτειρά τους.

Το Αλβανικό κράτος μοιράζει την γη των βορειοηπειρωτών 

σε απόγονους αγάδων, σε αλλοεθνείς μουσουλμάνους, και σε εικονικούς ιδιοκτήτες στις επαρχίες Αλύκου, Μεσοπόταμου, Φοινικιού και Δερόπολης.

Η Ελληνική Πολιτεία μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να λάβει άμεσα θέση στο φλέγον αυτό ζήτημα χρησιμοποιώντας την διπλωματική της ισχύ διότι στην άλλη πλευρά έχουν γίνει λάθος υπολογισμοί και περισσεύει το θράσος.

Όπως παλιά έτσι και τώρα τα κόμματα και οι βορειοηπειρωτικοί φορείς πρέπει να επιδείξουν πνεύμα εθνικής ομοψυχίας απέναντι στις προκλήσεις του Αλβανικού κράτους και παρακράτους.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε Αλέξανδρε! Όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι σε τέτοια ζητήματα ανεξαιρέτως κόμματος η συλλόγου!

Ανώνυμος είπε...

Οπα έκανε δήλωση ο τελης , τώρα τα λυσαμε τα προβλήματα μας...

aristera είπε...

Περίμενε να αλλάξει ο Υπουργός και μετά έκανε τη δήλωση ο υποψήφιος.
Μην παμε και κοντρα σε ανθρώπους του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Πνευμα,εθνικης ομοψυχιας,ποτε δεν εδειξε η ελληνικη πολιτεια Αλεξανδρε,γιατι αν εδειχνε δεν θα ειμασταν σε αυτη τη μοιρα.Αλλα που να ξερεις εσυ,μηπως ασχοληθηκες ποτε με το β.ηπειρωτικο.Εσυ εισουν ελλαδιτης.......Οσο για τα λειβαδια,απλα για να ξερεις,καπιοι απο τους επαρχους που ηταν στην προεκλογικη σου συγγεντρωση,εβαλαν τις υπογραφες τους σε διαφορα περιεργα εγραφα.Φιλοι σου ειναι,πωσ να το κανουμε.

Δημοσίευση σχολίου