Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ακυβερνησία και εθνικά θέματα

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των διερευνητικών εντολών . Καλό όμως είναι να θυμόμαστε ότι η παράταση της ακυβερνησίας  κάνει ορισμένους γείτονες να τρίβουν τα χέρια τους. Θυμίζω ότι το επεισόδιο των Ιμίων προκλήθηκε το 1996 όταν ο κ. Κ. Σημίτης μόλις είχε αναλάβει την εξουσία διαδεχόμενος τον ασθενή Ανδρέα Παπανδρέου. 


Θυμίζω επίσης ότι τα αιματηρά επεισόδια στην Κύπρο, που οδήγησαν στην χάραξη της πράσινης γραμμής, ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 1963 όταν στην Αθήνα δεν υπήρχε σαφής κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου 1963. Η Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου είχε βγει πρώτη, αλλά δεν διέθετε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία τελικά απέκτησε με τις επαναληπτικές εκλογές του Φεβρουαρίου 1964. 
Σ’ αυτό το κλίμα προσφάτως η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες και πετρέλαιο σε περιοχές κοντά στο Καστελλόριζο αμφισβητώντας  την ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου.

 Παράλληλα θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι η ήττα του Σαρκοζί στη Γαλλία χαροποίησε τους Τούρκους πολιτικούς διότι τον θεωρούσαν αντιτούρκο και εμπόδιο –μαζί με την Γερμανίδα Καγκελλάριο Μέρκελ- στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρ. Ένωση. Προς το παρόν εμείς  χαιρόμαστε για τις δηλώσεις του νέου Γάλλου Προέδρου Ολάντ ότι θα πιέσει τη Γερμανία και την Ευρ. Ένωση για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και φαίνεται λογικό να θέλουμε συμμάχους στην ακύρωση  της λιτότητας και στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.


  Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα διλήμματα περί των Μνημονίων θα μας απασχολήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η τουρκική επιθετικότητα θα είναι εδώ κοντά μας παρούσα και λίαν απειλητική για πολλά ακόμη χρόνια. Όπως επίσης θα ήθελα να θυμίσω σε πολλούς συνέλληνες που το ξεχνούν ότι η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι ασαφής και προσωρινή, διότι τα οικονομικά μας σε λίγα χρόνια θα έχουν βελτιωθεί. Ενώ η διαχωριστική γραμμή μεταξύ εθνοκεντρικών και εθνοαποδομητών θα είναι παρούσα για τις επόμενες δεκαετίες, όπως και η αντίθεση μεταξύ οπαδών της δυναμικής εξωτερικής πολιτικής και των υποστηρικτών των ενδοτικών και υποχωρητικών λύσεων.

Προσωπικά συμφωνώ ότι η οικονομική συνταγή των δύο μνημονίων είναι κακή. Όμως δεν είμαι διατεθειμένος στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα να δώσω συγχωροχάρτι σε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πολέμησαν επί χρόνια την έννοια του έθνους και του εθνικού κράτους, καλλιέργησαν την ανοχή προς τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών και υποστήριξαν φιλοτουρκικά βιβλία στα σχολεία μας. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν εν όψει μάλιστα και της πιθανότητας νέων εκλογών: Μάς αρκεί ένα κόμμα απλώς να φωνάζει  κατά του μνημονίου και θα παραβλέψουμε τις τυχόν ολέθριες θέσεις που έχει στο Μακεδονικό, στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό και σε άλλα καίρια εθνικά ζητήματα;

Τα Σκόπια πανηγυρίζουν που δεν ανέλαβε την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη δική μας στήριξη για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η ελληνική ΑΟΖ  πρέπει αμέσως να ανακηρυχθεί. Στην Κύπρο η Τουρκία ετοιμάζει λύση δύο κρατών. Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι πανηγυρικοί ακκισμοί των Αριστερών Ριζοσπαστών και ας ξαναψηφίσει ο λαός μας για μία στιβαρή και εθνικώς αξιοπρεπή διακυβέρνηση.

 Κωνσταντίνος Χολέβας

http://www.antibaro.gr/

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Την Τρίτη, 15 Μαΐου, 2012

Ιδιότητες του τις Χιμάρας άνθρωποι , στα χέρια των διεφθαρμένων κυβερνήσεων και του ΟΑΣΕ διπλωμάτες

Ο επικεφαλής του Δήμου της Lukovo Vladimir Kumi : " Έχουμε υποστηρίζει ούτε τα ΟΑΣΕ persona non grata για την εγγραφή Ακινήτου ομάδα του μας Περιφέρειας . "

Σύμφωνα με πληροφορίες , ένας υπάλληλος της ο ΟΑΣΕ, επιδιώκει να εγγραφείτε γης με το νόμο 7501 , ακριβώς τη στιγμή , όταν το Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ως μια τροπολογία , με τα δύο μεγάλα κόμματα .

Η είδηση ​​ότι ο ΟΑΣΕ, επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί την εγγραφή της ιδιοκτησίας στο Ιόνια ακτή , έχει αυξηθεί και πάλι , συζητήσεις και εξέγερση μεταξύ των νόμιμων ιδιοκτητών της παράκτιας ζώνης του Ιονίου Ακτή, Χιμάρα και Lukovo Περιφερειών .

Σύμφωνα με πληροφορίες , η αποτυχία της πρώτης διαδικασίας έχει ενεργοποιηθεί και πάλι , λίγες διεφθαρμένη διπλωμάτες στη διπλωματική αποστολή της ΟΑΣΕ στα Τίρανα , η οποία σύμφωνα με τους νόμους που έχουν αποτρέψει αλβανικό κοινοβούλιο και κυβέρνηση , δημιουργούν περιθώρια για τη μαζική λεηλασία , γη στην Χιμάρα και Lukovo .

Αλλά, όπως την αδυναμία της Χιμάρας Δήμου να ζητήσει νόμους από την Αλβανία , να δώσει στους ανθρώπους της Χιμάρας ιδιότητες , όχι μόνο δεν αντιτάσσεται κανένα τελεσίγραφο που απαιτεί Τίρανα , αλλά θέλουν τη διαδικασία εγγραφής , για να συνεχίσει την ΟΑΣΕ με τους νόμους της αλβανικής κοινοβούλιο , το οποίο αφαιρεί τις ορθόδοξη εκκλησία ιδιότητες και τους ανθρώπους , και αναθέτει τη Τίρανα κυβέρνηση .

Εν τω μεταξύ η Lukovo Δήμου , λειτουργεί αντίθετα δήλωσε πλήρη ΟΑΣΕ ομάδα για την καταγραφή της ιδιοκτησίας, η ιδιοκτησία γύρισε τον τοπικό πληθυσμό .

Η επικεφαλής του Δήμου της Lukovo Vladimir Kumi : " Εμείς Απαιτήσεις ούτε οι ΟΑΣΕ persona non grata για την εγγραφή Ακινήτου ομάδα του μας Περιφέρειας . "


σε 5.15.12 0 σχόλια
Αποστολή αυτής της BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook
Αντιδράσεις:

Γκόρο Ακύρωση της επίσκεψης στην Αμερική

Ερωτηθείς από SManalysis , η Χειμάρρα `s Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκόρο, δήλωσε ότι " οι μεγάλες εργασίες σε τουριστικής περιόδου , ​​αναγκάστηκε να πάει στην προγραμματισμένη επίσκεψη στις ΗΠΑ "

Κάποια στιγμή πριν , Πρεσβεία των ΗΠΑ , είχε ακυρωθεί θεώρησης για Ανέστη Dhimojani , ο οποίος θα ταξιδέψει μαζί με Γκόρο σε ΗΠΑ

SManalysis

Μυστηριώδης γεγονότα , συνδέονται με αυτές τις ημέρες Χιμάρας Περιφέρεια , όχι μόνο ότι, επισήμως, άνοιξε την τουριστική περίοδο , αλλά και σε διεθνείς όρους , μια επίσκεψη στην προειδοποίηση του Γιώργου Γκόρο στις ΗΠΑ , ακυρώνεται από αυτούς.

αξιόπιστες πηγές , λένε ότι αυτή η επίσκεψη, δεν θα ήταν και έλαβε από την διασπορά ΧΕΙΜΑΡΑΣ , το γεγονός ότι Γκόρο , έχει δεν διεξήγαγε ένα σημαντικό μέρος των υποσχέσεων , τα οποία συζητούνται στην Ουάσινγκτον .

Αλλά πηγές δείχνουν ότι όχι μόνο Γκόρο , προκάλεσε δυσαρέσκεια σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων Χιμάρας Δήμου Συμβουλίου , στο σχέση με την ανάπτυξη Απλό , και ορισμένες μονόπολα και concesions , που δίνεται από τις εταιρείες να αμφιβάλλω άδικα , που χρηματοδοτούνται από τα Τίρανα .

Επίσης , εμπλέκεται με τη διαφθορά όλα τα θέματα που σχετίζονται με αυτές τις αποφάσεις , υπάρχουν δύο πολιτικοί από Χιμάρα Βασίλ Μπολάνο , και Ανέστη Dhimojani , οι οποίοι θεωρούνται ως οι πλησιέστερες ανθρώπους προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

www.smarkos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου