Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ένας στους 3 δηλώνει πως θα ψηφίσει διαφορετικά απ’ ότι στις 6 Μαΐου


Τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις των χθεσινών κυριακάτικων εφημερίδων  
• Πολύ σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό, τρεις εβδομάδες πριν τις κρισιμότατες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Με τα κόμματα να έχουν έτοιμες τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών και να προσπαθούν παράλληλα να πετύχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση, τα μηνύματα που στέλνουν οι ψηφοφόροι είναι ότι ο καιρός αυτός δεν είναι για πειράματα, αφού η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. 

Μάλιστα, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένας στους τρεις Έλληνες δεν θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές το κόμμα, που επέλεξε σε αυτές του Μαΐου, κάνοντας μια στροφή προς τα κόμματα που πιστεύει, ότι εγγυώνται την παραμονή στο ευρώ!
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι πάμε σε νέο γύρο εκλογών, με το τοπίο να μην είναι εντελώς ξεκάθαρο, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, την ώρα που τα κόμματα και κυρίως τα κορυφαία δουλεύουν στο φουλ, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν αυτή τη μεταστροφή των ψηφοφόρων.

Πέρασε μπροστά η Ν.Δ.
Η μεταστροφή του κόσμου, αλλά και η ανάγκη που υπάρχει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ φάνηκε και στις σφυγμομετρήσεις, που δημοσιεύτηκαν στον χθεσινό Τύπο. Σύμφωνα με 5 δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. είναι το πρώτο κόμμα, όμως χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν 7 στους 10 πολίτες θέλουν τη χώρα εντός ευρώ! Η Νέα Δημοκρατία προηγείται από 1,1 έως 5,7 εκατοστιαίες μονάδες.


Οι δημοσκοπήσεις…
Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη, αφού καταγράφει προβάδισμα 5,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, από το κλίμα πόλωσης της προεκλογικής περιόδου φαίνεται ότι ενισχύεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε σύγκριση τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα (40,3% έναντι 29,8%) όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (35,9% έναντι 32,6%). Οι πολίτες θεωρούν την παραμονή στην Ευρωζώνη απαραίτητη, ακόμη και υπό την απαίτηση της τήρησης των μέτρων του μνημονίου!
Στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ συγκεντρώνει 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%. Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC για το «Έθνος της Κυριακής», ενώ στη δημοσκόπηση της MRB για τη «Real News», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,0% αντίστοιχα στην πρόθεση ψήφου, ενώ το 87,8% των πολιτών ζητά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη!  Τέλος, στη δημοσκόπηση της Pulse για τον «Ελεύθερο Τύπο», η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 24% το ΠΑΣΟΚ το 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 7%, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή από 5% και το ΚΚΕ το 4,5%.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου