Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Συνάντηση του Ράμα με τον πρόεδρο του PDIU


Idrizi: «Καλός Πρόεδρος είναι αυτός που εξυπηρετεί τους Τσάμηδες»…
Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP), Έντι Ράμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο  τρόπος  με τον οποίο θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Αλβανίας  κατά τους προσεχείς μήνες, θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της Αλβανίας στο να αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής των Τσάμηδων,  του Κόμματος για την Ενσωμάτωση Δικαιοσύνης και Ενότητας, Σπετίμ  Ίντριζι, ως μέρος των τελευταίων συνεδριάσεων κατά τις οποίες επιδιώκεται  να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλεγεί ο νέος αρχηγός του Αλβανικού Κράτους.

«Επιζητούμε να διερευνήσουμε κάθε ευκαιρία προκειμένου να οικοδομηθεί μια διαδικασία και μέσω αυτής να επιλεγεί το όνομα  στη θέση του προέδρου», είπε ο Έντι Ράμα, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων , Σπετίμ Ίντριζι.

Μάλιστα, ο τελευταίος, είπε  ο επόμενος πρόεδρος της χώρας πρέπει να έχει μια συναινετική εικόνα στην οποία να συνδυάζεται το υψηλό δημόσιο προφίλ και μια  πολιτική προσωπικότητα που θα εκφράζεται με σαφήνεια  στο θέμα των Τσάμηδων .

--

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλός πρόεδρος είναι αυτός που εξυπηρετεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Το λέω εγώ, ενώ θα έπρεπε να το πει ο Ντούλες.

Δημοσίευση σχολίου