Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το ΥΠΕΞ για τον πληθυσμό της Αλβανίας

H απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας θα έπρεπε να λειτουργήσει ως εργαλείο για την καλύτερη λειτουργία της αλβανικής δημόσιας διοίκησης έναντι των πολιτών της και την κατοχύρωση και προάσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στη χώρα, δήλωσε σήμερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο κ. Δελαβέκουρας πρόσθεσε: "Η απόφαση των εκπροσώπων των σημαντικότερων μειονοτικών ομάδων, περιλαμβανομένης της ελληνικής εθνικής μειονότητας να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν κατοχυρώνεται ο σεβασμός του δικαιώματος του ελεύθερου αυτοπριοσδιορισμού, καταδεικνύει σοβαρότατο έλλειμμα εμπιστοσύνης των μειονοτήτων προς το αλβανικό κράτος, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως η ίδια η κυβέρνηση".

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ο σεβασμός των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο της ΕΕ για την ενταξιακή διαδικασία. Η Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας, επένδυσε διαχρονικά στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Αλβανία, θεωρώντας αυτονόητο το σεβασμό και την προστασία της ελληνικής μειονότητας - γέφυρας φιλίας των δύο χωρών.

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

OUST KARAGKIOZI !!!
GIA PIA GEFYRA MILAS,AYTH POU STIRIZETAI STHN PLATH MAS ???
H B.H. DEN PERIMENH TIPOTA APO SAS,KOITAKSTE NA SWSETE THN ELLADA !!!

Ανώνυμος είπε...

Η απογραφή σίγουρα θα συμβάλλει αρνητικά στην ενταξιακή διαδικασία της αλβανίας αλλά δεν θα έχει τα πρέποντα αποτελέσματα.πάντως η αλβανία έχασε πάλι το στάτους της υποψήφιας χώρας μελούς αλλά κανένα αλβανικό μέσο ενημέρωσης δεν το ανέφερε

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Λοιπον ο κύριος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, αφήνει ξανά με το δάχτυλο στο στόμα το Ντούλε. Είπε ότι οι μειονότητες, (μάλλον αυτός εννοούσε τις πολιτικές τους ηγεσίες... !) εκφράζουν την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος της Αλβανίας. Αυτό είναι σωστό, (πάντα όταν εννοούμε τις μειονότητες και όχι τις ηγεσίες, διότι αν ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ στην κυβέρνηση και δεν ήταν ο Μπάρκας, Ξέρας και Τάβος, τότε όλα γι στην πολιτική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ήταν μέλι γάλα.)
Αλλά, όποιος πρόσεξε, ο κ. Εκπρόσωπος δεν είπε τίποτε για την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτε για συμμετοχή μίλησε. Ήταν νουλ, δλδ που σημαίνει ότι η Αθήνα δεν έχει θέση περί αυτού. Απλώς κρίνει κατ' αρχή κάποια πράγματα. Αλλά μας διαψεύδει Ντούλε και Μπολάνο που λένε ότι συζητούν και συναποφασίζουν με το Εθνικό κέντρο για τις αποφάσεις τους. Αν διαφορετικά θα μπορούσε ο Οικονόμου να κάνει αυτό που κάνει στην Κορυτσά. Θα μου πει κάποιος ότι και ο Ριζόπουλοσ στο Αργυρόκαστρο έρχεται γύρω στις τρύπες, σαν το ποντίκι και δίνει οδηγίες υπέρ της αποχής....
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΕΙ ΜΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ....!
Η ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΣΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΡΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

parakalw min ivrizete, kratiste ena epipedho, paliovurkari!

Ανώνυμος είπε...

Αθώε, να χαρώ εγω τις πολιτικές σου αναλύσεις. Είσαι μεγάλο πολιτικο κεφαλι τελικά. Χαχαχααχαχα... Το χεις ακούσει το τραγούδι "είσαι ότι να ναι, φοβάμαι". Ε αυτο ακριβώς, είσαι τόσο ότι να ναι που φοβάμαι ότι κάποιο κακο έχει η φαβα.

Δημοσίευση σχολίου