Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

MEGA: Δεν μας ικανοποιεί το ερωτηματολόγιο και η διαδικασία της απογραφής αλλά η αποχή δεν οδηγεί πουθενά!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA θεωρεί την ελεύθερη απογραφή πληθυσμού ως την αρχή στο ορόσημο των μεταρρυθμίσεων της χώρας για το σεβασμό των ουσιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελεί άλλωστε για την Αλβανία μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Σ’ αυτά τα πλαίσια το ΕΕΜΜ- MEGA θεωρεί τη δέσμευσή του για την προστασία των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ως διαχρονικό και αδιάλειπτο αγώνα, γι’ αυτό δε θα σταματήσει ποτέ να διεκδικήσει το σεβασμό και την κατοχύρωσή τους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των αντίστοιχων διεθνών αρχών.

Τις τροποποιήσεις στο νόμο 8669 ημερομηνίας 26.10.2000 « Για τη γενική απογραφή του πληθυσμού και ακινήτων» τον Ιούλιο της τρέχουσας χρονιάς, όπου ποινικοποιούνται η μη συμμετοχή ή ο αυτοπροσδιορισμός, τις θεωρούμε αντισυνταγματικές και αντίθετες με το νόμο για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Επίσης, η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την καθαίρεση από τα πρακτικά των ληξιαρχείων του λήμματος «εθνικότητα» και η αλλοίωση στο ερωτηματολόγιο εκ μέρος του ΙΝΣΤΑΤ της ερώτησης από «σε ποια εθνική ομάδα ανήκεις;» στο «σε ποια εθνικοπολιτιστική ομάδα ανήκεις;», αποδεικνύουν τη νομική αστάθεια και αντιευρωπαϊκή στάση του κράτους προς τις ιστορικές με εθνικό στάτους μειονότητες στην Αλβανία.
Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την σιωπή ιχθύος του Αρχηγού του Κράτους και της αντιπολίτευσης σχετικά με την αντισυνταγματική και έκνομη δραστηριότητα των πλέον δηλωμένων συμμαχιών που καλλιεργούν στην πλειοψηφία το μίσος, το ρατσισμό κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας εκφοβίζοντάς την να μην συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία απογραφής, η οποία λόγω αυτών των στάσεων φαίνεται μετέωρη και ανυπεράσπιστη από τη συντεταγμένη πολιτεία.
Το ΕΕΜΜ-MEGA  αποτάθηκε από τις πρώτες στιγμές στο Συνταγματικό Δικαστήριο και αντέδρασε κατά αυτών των τροποποιήσεων θεωρώντας τες αντισυνταγματικές. Για τους λόγους αυτούς το κόμμα μας θεωρεί πως από αυτή την απογραφή δεν θα προκύψουν οι πραγματικοί αριθμοί των εθνικών, εθνικοπολιτιστικών, θρησκευτικών και λοιπών κοινωνικών ομάδων, και το  αποτέλεσμα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις ενδιαφερόμενες ομάδες ή από τη διεθνή κοινότητα. 
Παρόλα αυτά, το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA δε συμμερίζεται την απόφαση εκείνων που μερικές μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας απογραφής κάνουν έκκληση στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα για γενική αποχή. Τέτοιες ανεύθυνες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, που λαμβάνονται για ιδιοτελείς σκοπούς και όχι για το κοινό όφελος εκτός συλλογικών οργάνων των θεσμών και χωρίς τη συμμετοχή όλων των παραγόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δε μπορεί να είναι σεβαστές και εφαρμόσιμες και οδηγούν τη μειονότητα στο πουθενά.
Το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-MEGA καλεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα να συμμετέχει στην απογραφή, γιατί η αποχή όχι μόνο δεν επιλύει αλλά επιδεινώνει τα προβλήματα μας. Είναι δεδομένο ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα υπήρξε, υπάρχει και θα παραμένει εθνική ιστορική οντότητα στα πατρώα της εδάφη αλλά και σε όλη την αλβανική επικράτεια γιατί έχει καταθέσει σ’ αυτή τη χώρα την κοινωνική και πολιτιστική της προσφορά για την ανάπτυξη, πρόοδο και την ευρωπαϊκή ένταξη και αυτή την παρουσία θα πρέπει να την αποδείξει και με την απογραφή, χωρίς βεβαίως να διαπραγματευτεί τα κατοχυρωμένα πλέον στις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις δικαιώματά της.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΕΜΜ-MEGA

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

Στα λόγια όλοι καλοί είναι.....παρόλα αυτα πιο ενεργό το βρίσκω το MEGA από την ομόνοια-ΚΕΑΔΣτα λόγια όλοι καλοί είναι.....παρόλα αυτα πιο ενεργό το βρίσκω το MEGA από την ομόνοια-ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα................................βαρα Καραγκιοζη, βαρα..........

Ανώνυμος είπε...

Η σε ικανοποιει και πας η δεν σε ικανοποιει και δεν πας.
Αν θελετε να γινετε πολιτικοι πρεπει να παιρνετε θεση στα διλήμματα αγαπητοι. Ναι μεν αλλα ,δεν ειναι αποψη ουτε θεση.

Υγειά να έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά σοβαρό το δελτίο τύπου του ΜΕΓΚΑ.Εγώ δεν ψήφισα ΜΕΓΚΑ γιατί πολλοί μου έλεγαν διάφορα πως είναι προδότες και άλλα παρόμια. Με ότι διαβάζω για την απογραφή εκτιμώ πως το καλύτερο είναι εμείς να πάμε και να εγγραφούμε. Ο αγώνας δίνεται κάθε μέρα, και δίνεται όταν είμαστε παρόν και όχι εκτός. Νωμίζω πως δύσκολα θα έχομε πάλι ευκαιρία που να μας ρωτούν για εθνικότητα, θρήσκευμα και μητρική γλώσσα. Τι αποφασήζει σήμερα δεν θυμάται αύριο ο Ντούλε. Που θέλει να μας πάει χωρίς να ρωτάει κανέναν αυτό το παιδί; Μέχρι τώρα μόνο εξυπνάδες πουλάει και καταστροφή μας φένει. Ο θεός να βάλει το χέρι του και φωτήσει κάποιους πρίν μας πάνε στον αγύριστο.

Ανώνυμος είπε...

ena einai sigouro, to mega genithike na dwsei elpidha
genithike ap to lao
tha syrei ap tin miti ta kothonia sto idio trapezi gia tin enosi tou xoru
ayto tou tromazei perisotero oti tha kathisoun na sizitisoun gia tin enotita kai tha mpoun stin dokimasia tou laou, tha xreiastoun to lao kai oxi ta afentika tous..

Ανώνυμος είπε...

YPARXI AKOMA MEGA!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζητω ο λαός , κάτω τα αφεντικά.... Χαχαχαχααχαχαχα....... Βαρα Καραγκιόζη βαρα....!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ σωστή η θέση του Μεγκα και ξεκάθαρη σε αντίθεση με το Κεαδ που μας μάζεψε χτες για να μας πει: ΤΙΠΟΤΑ
γιατί δε στάθηκαν ικανοί ούτε σε μία ερώτηση να απαντήσουν τεκμηριωμένα! Είπαν μόνο αποχή. Ναι, αποχή αλλα μετά τί??? Δεν ξέρουμε λένε θα πρέπει να ρωτήσουμε νομικούς και διπλωμάτες να μας συμβουλέψουν! Εμμμ, αυτά πρώτα τα σκέφτονται και τα ψαχνουν και μετά καταλήγουν στην αποχή!Αλλα το Κεαδ είναι υπερ της αποχης και όποιον πάρει ο χάρος!

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η θέση του ΜΕΓΑ, αλλά λειτουργεί κι αυτό όπως ο Ντούλες. Δεν μπόρεσε (μάλλον) δε θέλησε να περάσει στα ΜΜΕ τη δήλωση αυτή. Δεν την 'έστειλε πουθενά. Είναι θέση και μη θέση, ανοιχτή και κρυφή, επίσημη και ανεπίσημη, σκυλί και ζαγάρι

Δημοσίευση σχολίου