Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μπερίσα:Οι ξένοι που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση δεν αγαπούν την Αλβανία…


Για την αρνητική έκθεση της Ε.Ε.  θεωρεί  υπεύθυνο τον Edi Rama
Ο ηγέτης της κυβερνητικής πλειοψηφίας επανέλαβε, σήμερα, τις κατηγορίες κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εμπόδισε τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπερίσα δήλωσε ότι η Αλβανία έχει τις δυνατότητες για την ένταξή της, αλλά εμποδίζεται από ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος: «ο  Έντι Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι το μποϊκοτάζ του είχε το σκοπό αυτό. Έχει επιλεγεί για να υπονομεύει τα συμφέροντα του κάθε πολίτη, όπως ακριβώς έκανε και με τις θεωρήσεις (βίζα), για να έρθει σύντομα στην εξουσία».


 Αναφερόμενος στην προσοχή της διεθνούς κοινότητας για ώθηση των δύο μεγάλων κομμάτων προς την κατεύθυνση του διαλόγου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι εκείνοι οι οποίοι υποστήριξαν την αντιπολίτευση δεν αγαπούν την Αλβανία.
«Υπάρχουν εκείνοι που ήθελαν να βοηθήσουν τον Έντι Ράμα, επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν αυτοί που δεν αγαπούν αυτόν τον τόπο. Το αποτέλεσμά τους είναι απογοητευτικό, διότι στην πραγματικότητα βοήθησαν το Σαλί Μπερίσα και το κόμμα του».
«Ο Ράμα μίλησε δύο εκατομμύρια φορές στα ‘ανοικτά παράθυρα’ της τηλεόρασης, και τι έγινε; Το σοσιαλιστικό κόμμα μπήκε στη θέση του. Πήρε 141 χιλιάδες ψήφους λιγότερες στις εκλογές της 8ης Μαΐου και ο ίδιος είχε προσωπική ήττα στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο Μπερίσα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα ώστε να μπορέσει η Αλβανία να εκπληρώσει τους όρους που τέθηκαν για την ένταξή της στην ΕΕ.

Ο Σαλί Μπερίσα στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνάντησης της ομάδας των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει στην ιστορία της χώρας και είναι προς το συμφέρον της πλειοψηφίας αφού διατηρεί το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι  δεν θα υπάρξουν περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Αλβανία κινείται σταθερά προς την επίτευξη των προτύπων των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

«Είναι αλήθεια ότι προχωρούμε σταθερά προς την επίτευξη των προτύπων των ανεπτυγμένων χωρών. Ο προϋπολογισμός θα στηρίξει όλες τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων του οδικού δικτύου. Με αυτόν τον προϋπολογισμό καθορίζονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και παρά τη βαθιά οικονομική κρίση, ένα ποσό θα διατεθεί στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας της χώρας», είπε ο Μπερίσα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου