Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η χώρα υποδουλώνεται και οι «σωτήρες» της ψάχνουν ψήφους στη… Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτότυπο, αλλά η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως: Δεν είναι τυχαία η σημερινή οικονομική (επομένως και οτιδήποτε άλλο) υποδούλωση της χώρας.

Όταν, ακόμη και σήμερα, μετά από τέτοια καταστροφή, που ήλθε ως συνέπεια μιας μικροπολιτικής και παραπολιτικής θεώρησης του δημόσιου βίου, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραμένουν ακόμη στραμμένα στην ψηφοθηρία και σε παραδόξως καταρτιζόμενους και κατηγοριοποιημένους καταλόγους υποψηφίων «σωτήρων», είναι προφανές πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι παίζονται ακόμη «ψηφο-παιχνίδια» (ένθεν κακείθεν), με αντικείμενο σοβαρά εθνικά θέματα.

Με τα οποία στην ουσία ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Εντελώς απαρατήρητα εξακολουθούν να περνούν γεγονότα και πληροφορίες που δεν μελετά, δεν αναλύει, δεν αξιολογεί και δεν αξιοποιεί κανείς.

Ειλικρινά δεν ξέρω με τι ασχολούνται στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Δεν γνωρίζω καν αν οι αρμόδιοι (λέμε τώρα) τομείς των κομμάτων έχουν ποτέ καθίσει να αναλύσουν ένα τουλάχιστον θέμα της επικαιρότητας και να το μελετήσουν συνδυαστικά.

Τρεις κρίσιμες απογραφές
Εδώ και καιρό σοβεί ένα σοβαρό θέμα σχετιζόμενο με την διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Κύπρο, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ.

Στην Κύπρο, η Τουρκία αρνείται την ταυτόχρονη απογραφή των δύο κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ευρύτατος εποικισμός (θεωρείται έγκλημα πολέμου) στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στην ΠΓΔΜ, η απογραφή ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο εν μέσω παρατράγουδων και παραιτήσεων της σλαβομακεδονικής καταγωγής επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής και του αλβανικής καταγωγής αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Η πρώτη κατήγγειλε πρόθεση φαλκίδευσης του αποτελέσματος της απογραφής από τα αλβανικής και τουρκικής εθνικής καταγωγής μέλη της Επιτροπής.

Ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει να απογραφούν και οι Αλβανοί της διασποράς που απουσιάζουν από τη χώρα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Στα Σκόπια, οι Αλβανοί υποστηρίζουν πως πρέπει να επιτραπεί να απογραφούν και όσοι Αλβανοί απουσιάζουν μεν από τη χώρα, αλλά την επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Με τον τρόπο αυτοί επιδιώκουν να απογραφούν όλοι οι Αλβανοί μετανάστες, διότι όλοι τους επισκέπτονται την ΠΓΔΜ μια φορά τον χρόνο για διακοπές και για να δουν τους συγγενείς τους – και επομένως επιδίωξή τους είναι να ανεβάσουν το ποσοστό του αλβανικού πληθυσμού, που με βάση την απογραφή του 2002 αποτελούσε το 25,71%, με τους Σλαβομακεδόνες (των οποίων την κυριαρχία επιθυμούν να υφαρπάσουν) να βρίσκονται στο 64,18%.

Κρατήστε το αυτό και πάμε στην Αλβανία.

Πώς μαγειρεύουν την απογραφή
Ως γνωστόν (αν και πλέον για τίποτε δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι), στην Αλβανία υπάρχει επίσημα αναγνωρισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, που τεχνητά συρρικνώνεται, καθώς τα Τίρανα, από την εποχή του Χότζα, είχαν «αποχαρακτηρίσει» αυθαίρετα περιοχές κατοικούμενες από ελληνικής εθνικής καταγωγής πολίτες (Χιμάρα, Δέλβινο, Πρεμετή Κορυτσά).Οι περιοχές αυτές εμφανίζονται ως κατοικούμενες από Αλβανούς.

Μετά από σειρά σκόπιμων αναβολών και παλινωδιών και αφού μέσα στο καλοκαίρι ο νόμος περί απογραφής τροποποιήθηκε, κατ’ απαίτηση του... κόμματος των τσάμηδων, ανακοινώθηκε η διενέργεια της απογραφής.

Ο νέος νόμος, ακυρώνει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, διότι με το άρθρο 20 προβλέπει διασταύρωση στοιχείων μεταξύ αυτών που θα έδιναν οι απογραφόμενοι και αυτών που διατηρούνται στα ληξιαρχεία. Με απειλή προστίμου 700 ευρώ για όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία.

Αλλά τα στοιχεία θα ήσαν οπωσδήποτε «ψευδή» αφού υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που δεν αναγνωρίζονται ως κατοικούμενες από την ελληνική εθνική μειονότητα και επομένως οι απογραφόμενοι ως ελληνικής εθνικής καταγωγής θα «διαψεύδονταν» από τα κατά τόπους ληξιαρχεία και θα καλούνταν να καταβάλουν το πρόστιμο, σε μια διαδικασία ποινικοποίησης του αυτοπροσδιορισμού.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η απογραφή των παιδιών που δεν έχουν γεννηθεί στην Αλβανία (ενώ ως γνωστόν στην απογραφή ένας δηλώνει και τα άλλα μέλη της οικογένειας χωρίς να του ζητούνται άλλα στοιχεία), στις επιτροπές απογραφής δεν συμμετέχει ούτε ένα μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ενώ η απάντηση στις δύο τελευταίες ερωτήσεις (που αναγκαστικά μπήκαν, καθώς η διαδικασία τελεί υπό την τεχνική υποστήριξη της ΕΕ) που αφορούν στη μητρική γλώσσα και στο θρήσκευμα, είναι προαιρετική!

Και επιπλέον, το ερωτηματολόγιο δεν έχει διατυπωθεί και στα ελληνικά, αλλά μόνο στα αλβανικά και στα… αγγλικά! Πρόκειται για παραβίαση της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Μειονότητες – την ίδια ώρα που στις απογραφές σε ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο υπάρχει ερωτηματολόγιο και στα αλβανικά.

Και το κυριότερο: Η επίσημα αναγνωρισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα δεν είναι δυνατόν να δηλωθεί, διότι δεν υπάρχει ερώτηση με τη λέξη «εθνική», λέξη που έχει σκόπιμα αντικατασταθεί στο ερωτηματολόγιο από την λέξη «εθνο-πολιτισμική» - οπότε η Μειονότητα καλείται να απογραφεί μαζί με τους Βλάχους και τους Ρομά.

Μάλιστα, για να μην γίνει αντιληπτό και για να παραπλανηθεί η Eurostat, στο αγγλικό ερωτηματολόγιο υπάρχει η λέξη «ethnic»!

Σημειώστε επίσης (σε σχέση με την παραπάνω αναφορά στην απογραφή της ΠΓΔΜ), ότι στην περίπτωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας δεν επιτρέπεται να απογραφούν όσοι απουσιάζουν από την Αλβανία για πάνω από δώδεκα μήνες, ακόμη και αν επιστρέφουν μια φορά τον χρόνο στα πάτρια εδάφη.

Δηλαδή, οι Αλβανοί απαγορεύουν στην Αλβανία αυτό που απαίτησαν και επέβαλαν στα Σκόπια!

Με σκοπό να αυξήσουν τον πληθυσμό τους εντός και εκτός Αλβανίας, εκμηδενίζοντας συγχρόνως την ελληνική Μειονότητα – στην οποία άλλωστε, αν και αριθμεί περί τις 200 χιλιάδες ψυχές – έχουν… κόψει ταρίφα της τάξης των 58.000 ήδη από την απογραφή του 1989!

Φυσικά, το όλο εγχείρημα αποτελεί μέρος του σχεδίου για την Μεγάλη Αλβανία.

Κατόπιν όλων αυτών, η «Ομόνοια» και το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), έλαβαν την απόφαση να καλέσουν τα μέλη της μειονότητας να απέχουν από την απογραφή, αφού προηγουμένως ενημέρωσαν όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (ΕΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΑΣΕ, ομάδα παρατηρητών κλπ) και με την προοπτική να αποτελέσουν αυτές οι παραβιάσεις αντικείμενο συζήτησης κατά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Στο μεταξύ, υπάρχουν και εκείνοι που διαφωνούν, υποστηρίζοντας πως πρέπει να λάβουν μέρος στην απογραφή, γιατί η μη συμμετοχή βολεύει τους Αλβανούς (οι οποίοι «βολεύονται» ούτως ή άλλως, φαλκιδεύοντας τους αριθμούς).

Φαντάζομαι πως από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως το θέμα είναι σοβαρό.

Και η Ελλάδα καθεύδει...
Αλλά η ελληνική Πολιτεία συμπεριφέρεται ως εάν να μην διαθέτει Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Δεν πρόκειται για περίπτωση ίδια με αυτήν της Κύπρου. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος, οπότε η Ελλάδα μπορεί να λέει «αποφασίστε εσείς και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας».

Αλλά ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, έχουμε ακούσει και κάτι παραπάνω: Ότι δηλαδή κάθε επίθεση της Κύπρου αποτελεί επίθεση κατά της Ελλάδας.

Στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου, όπου η Ελλάδα έχει μειονότητα, η Αθήνα οφείλει να παρεμβαίνει, να διαμαρτύρεται, να καταγγέλλει στην ΕΕ, να θέτει θέμα ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, να προστατεύει (επιτέλους) την μειονότητά της.

Και να μην την αφήνει έρμαιο των διχασμών, της κατάρας της διχόνοιας.

Να υπάρχει μία, πάγια και ενιαία γραμμή που δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση ή ποιος είναι τομεάρχης Εξωτερικών του ενός ή του άλλου κόμματος ή ποιος είναι υπουργός των Εξωτερικών ή ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία στην Αλβανία.

Όπως δεν αλλάζει η εθνική γραμμή στην περίπτωση της Κύπρου και των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Λέω τίποτε το παράλογο; Είναι ή δεν είναι εθνική η Μειονότητα; Είναι η δεν είναι η «Ομόνοια» ο ιστορικός εκφραστής της; Αν σε κάποιον δεν αρέσει η σημερινή ηγεσία της «Ομόνοιας» και του ΚΕΑΔ, δεν έχει παρά να βγει να το πει ανοιχτά, να φέρει τα αναγκαία στοιχεία που στηρίζουν αυτήν την άποψη και να δοθεί κάποια λύση.

Φληναφήματα του τύπου «προχωρήστε και ακολουθούμε» ή «μια στιγμή να ρωτήσω τι λέει το αδελφό κόμμα του Μπερίσα» ή «μια στιγμή να ρωτήσω τι λέει ο σοσιαλιστής Έντι Ράμα» ή «μια στιγμή να ρωτήσω τι λένε οι Βορειοηπειρώτες με ελληνική ιθαγένεια που θα μου μαζέψουν ψήφους στις προσεχείς εκλογές και επομένως καλό είναι να μην τους δυσαρεστήσω», δεν αποτελούν ούτε εθνική, ούτε καν εξωτερική πολιτική.

Όφειλε το υπουργείο των Εξωτερικών, που γνωρίζει τις παραπάνω προβληματικές διατάξεις του νόμου, να έχει αντιδράσει εδώ και καιρό (από τον περασμένο Ιούλιο, που ψηφίστηκε ο νέος νόμος στην Αλβανία). Και να μην κάνει την πάπια.

Όφειλαν τα κόμματα να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, να την έχουν πει δημόσια και να είναι θέση που βασίζεται στον αλβανικό νόμο περί απογραφής και τις σκοπιμότητές του – και όχι σε ανοησίες του τύπου «σας καλούμε να απογραφείτε για να δείξουμε την δύναμή μας».

Πώς θα απογραφούν αυτοί που απειλούνται με πρόστιμα και ποιος ξέρει τι άλλες διώξεις;

Και τι είδους απογραφή είναι αυτή, όταν ολόκληρες περιοχές, με αμιγή ελληνικό πληθυσμό, εξαιρούνται;

Και πώς δέχεστε να υποβαθμίζεται η ελληνική εθνική μειονότητα σε… εθνοπολιτισμική;

Και πώς αφήνετε (με μεγάλη ανευθυνότητα) να καπηλεύονται κάποιοι με ανέξοδες κραυγές την εθνική συνείδηση της μειονότητας;

Και τι είναι όλα αυτά τα χτυπήματα στην πλάτη και έξω από την πόρτα;

Και πώς αδιαφορείτε για το γεγονός ότι η «Ομόνοια», το ιστορικό αυτό σωματείο, έχει υποστεί ένα είδος διάσπασης (με διχαστικές συνέπειες τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας, όσο και μεταξύ των Βορειοηπειρωτών που ζουν στην Ελλάδα);

Φαντάζεστε την Τουρκία να συμπεριφέρεται έτσι; Την Τουρκία που μόλις πάει να κουνηθεί ένας Τουρκοκύπριος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο με την συμμετοχή Έρογλου και λοιπών; Και ενώ γνωρίζει ότι είναι παράνομη η κατοχή της μισής Κύπρου;

Αυτοί υπερασπίζονται την παρανομία τους και εσείς δεν μπορείτε (δεν θέλετε, για την ακρίβεια) να υπερασπιστείτε την νομιμότητα;

Για το πελατολόγιο των εκλογών
Και προς τι όλα αυτά; Μήπως προς εξυπηρέτηση κάποιας πολιτικής; Όχι, βέβαια. Αν θέλεις να εξυπηρετήσεις την πολιτική σου δεν ασχολείται με κουτσομπολιά, αλλά καλείς τους επικεφαλής της μειονότητάς σου και τους ανακαλείς στην τάξη, διερευνώντας ποιος έχει δίκιο, ζητώντας στοιχεία για όσα λένε και αποφασίζοντας δίκαια ως «μητέρα πατρίδα».

Παίρνεις θέση στα ίσια, στα φωναχτά. Και όχι με βάση το πελατολόγιο των εκλογών. Διότι αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, μεταξύ διαφόρων που ετοιμάζονται να επανενταχθούν ή να ενταχθούν για πρώτη φορά σε λίστες υποψηφίων.

Μεταξύ αυτών που αγωνιούν για την επανεκλογή τους, μπας και δεν είναι αυτοί εκεί να βάλουν την οικονομική και εθνική ταφόπλακα πάνω από την Ελλάδα.

Και επιτέλους, όταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία – διότι αυτά είναι τα μεγάλα κόμματα, αυτοί θα αποφασίσουν αν θα βάλουν ή όχι βέτο (λέμε τώρα) στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, οι άλλοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν ανεξόδως – λαμβάνουν την μία ή την άλλη απόφαση για την Μειονότητα, πρόκειται για συλλογική απόφαση;

Πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται μετά από κάποιες επίσημες συσκέψεις ή μετά από κατ’ ιδίαν συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες;

Πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται μετά από σοβαρή εξέταση και ανάλυση της κατάστασης ή μετά από μια ψηφοθηρική συναλλαγή σε προσωπικό επίπεδο;

Διότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, προφανώς με ευθύνη του αρμόδιου τομέα, περιλαμβάνει μεν συστάσεις περί πατριωτικού καθήκοντος, αλλά δεν κάνει την παραμικρή νύξη στην ουσία του προβλήματος, που είναι οι γκρίζες ζώνες της απογραφής - αν και, όπως προκύπτει, ο Πρόεδρος του κόμματος έκανε αναφορά στην ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της Μειονότητας.

Με συγχωρείτε, αλλά για κάποιον λόγο που πρέπει να εξηγηθεί, η δήλωση του προέδρου εμφανίζεται κάπως ξεκάρφωτη, αφού δεν μας πληροφορεί (η ανακοίνωση) σε τι συνίσταται αυτή η παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα και το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, δεν έχει αντιδράσει σ' αυτές τις παραβιάσεις.

Τελικά, μπορείτε να μας πείτε αν θα κάνετε κάτι για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και αν θα ασχοληθείτε με το τι πραγματικά συμβαίνει στους κόλπους της;

Ή θα συνεχίσετε να ποντάρετε στο «διαίρει και βασίλευε»;

Διότι αν επιλέγετε την τελευταία λύση, απλώς επιβαρύνετε τη θέση σας (ενώ νομίζετε πως συλλέγετε ψήφους)!

http://www.elzoni.gr/html/ent/158/ent.14158.asp

23 comments:

Ανώνυμος είπε...

Oraia ta leei, alla kai i idhja tin patise dioti empisteythke sta pragmata ousias tin pleyra tou Ntoule pou protos kai monimos kanei afto gia to opoio i ka VOULTEPSI katigorei tous allous. Dhe tha itan kalitera na kanei i idhja mia erevna gia to poios ehei dhikeio kai pios oxi sth Voreia Ipeiro. As ksekinisei apo to gegonos oti 20 hronia meta dhen eipaste pouthena kai ta ehoume poulisei olla, me ta heria tvn anoteron , safalos , stous albanous

Ανώνυμος είπε...

a sofaki mou egines kai sy anthrwpos tis 'ethnikis ipothesis' anti na peis stous filous sou na ginoun igetes kai politikoi na enwsoun ton xwro, tsabunas genika kai aorista.

Lazaros είπε...

Ωραια δημοσιογράφος.
Αντι να κάνει ερευνα, εχαψε τα ψέμματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας αρέσει ε..;;; Δεν σας αρέσει που ένας άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το Βορειοηπειρωτικο και τις Βορειοηπειρώτες λεει τα πράγματα με το όνομα τους. Ότι όλοι χεσμενους μας έχουν και ότι μόνον ψάχνουν κουκιά. Ότι το ΠΑΣΟΚ κοιτάει μην χαλάσει το χατήρι του Ραμα και η ΝΔ μη χαλάσει το χατήρι του Μπερισα, ότι όλοι λειτουργούν με βάση του ποιος πιστεύει θα τους φέρει ψήφους. Αυτο που λεει για την ΟΜΌΝΟΙΑ έχει απολυτο δίκιο. Η ΟΜΌΝΟΙΑ είναι η ομπρέλα. Αν κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν τα κάνει καλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να πάρουν όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν να τ αλλάξουν. Όχι να παίζουν παιχνίδια πότε απο δω και πότε απο κει. Η ΟΜΌΝΟΙΑ είναι η ομπρέλα που Μπορει να μας ενώσει. Το καμπανάκι πάντως χτυπάει για τον Παναγιωτόπουλο. Βρε Σοφια μου τι αναρωτιέσαι, ο Παναγιωτόπουλος είναι σε απευθείας σύνδεση με το Λεζο, τον Ξερρα και το Θωμά μητσο. Αυτη είναι η εκλογική του πελατεία. Ποιον νομίζεις θα υποστηρίξει; Τον νοιάζει να επανεκλεγεί και όχι τι θα γίνει με τη Βόρειο Ηπειρο

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Σοφια , χωστα στους πουστηδες τους πολικους που μας δουλεύουν. Το Βορειοηπειρωτικο το Χούντα εγκαταλείψει όλοι.

Ανώνυμος είπε...

More 6.03 ti nomizeis oti les. Nomizeis oti etsi tha kalippseis to Dule pou mas pigainei mia me to Berisia mia me to Rama kai mas allakse ta fota.
H OMONOIA mporei na einai omprella enothtas alla o Dules dhe tis pire mono to pani, alla kia ta sirmata, ara itan k;apote omprella...

Ανώνυμος είπε...

Ήταν και θα είναι πάντοτε ομπρέλα αγαπητέ 7.47 . Και το πότε με το Μπερισα πότε με το Ραμα δεν το επιλέγουν εκείνοι αλλα εμείς που μόνοι μας δεν είμαστε ικανοί να βγάλουμε όχι βουλευτή, αλλα ούτε φρονιμητη. Σταματήστε τις αηδίες με το Ντουλε γιατί όταν έκανε τους δικούς σας βουλευτές και διευθυνταδες ήταν καλός , όταν χάνουν οι δικοί σας τα συμφέροντα τους και τις θέσεις τους είναι κακός. Ο Ντουλες μπορει να έχει χίλια κακά αλλα δυστυχώς ακόμα και έτσι είναι χιλιόμετρα καλύτερος απο οποιονδήποτε απ τα αλλα τα τομάρια. Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτη είναι η αλήθεια και έτσι, με τον μισό κόσμο να τον βρίζει πάλι σας κλείνει το Σπιτι; Ξέρεις γιατί; Γιατί ακριβώς είναι πολυ καλύτερος απ όλους τους άλλους και δυστυχώς για εσάς ο κόσμος το καταλαβαινει. Αν θέλετε λοιπόν κομμάτι απ την πίτα της εξουσίας αντι να βριζετε το Ντουλε κοιταξτε απλά να γίνετε καλύτεροι του.

Ανώνυμος είπε...

7.47 δεν ειμαι ο 6.03 αλλα θελω να σου απαντησω σε ενα πραγμα που ρωτας.Λες ο Ντουλες μας πηγαινει απο'δω και απο'κει..οκ να συμφωνησουμε αλλα αντι να λες στον Ντουλε αυτο γιατι δεν ρωτας τον εαυτο σου και ολους τους λοιπους που το εχουν κανει "γιατι εχω ψηφισει αλβανικο κομμα και δεν κατεβαινουμε μαζικα 200χιλ Ελληνες να ψηφισουμε ελληνικο κομμα"?Ο Ντουλες ειναι πολιτικος και κοιταει να κανει πραξη το επαγγελμα του.Πρεπει να εκλεγει οσους περισσοτερους αντιπροσωπους του ελληνισμου στην αλβανικη βουλη και να παιρνει θεσεις εργασιας μεσω συνεργασιων,γιατι ξερει οπως και ολοι μας γνωριζουμε ποσο πουλημενοι ειμαστε οι βορειοηπειρωτες και τι ειμαστε ικανοι να κανουμε για το προσωπικο μας συμφερον..Αληθεια εσυ πιστευεις πως αν τοσα χρονια δεν ειχαν συμφερον καποιοι-οχι ολοι-θα εμεναν σε ενα κομμα που εκλεγει 1,2,3 βουλευτες και 5,6 επαρχους?Ειναι το ιδιο πραγμα με αυτο που κανουμε στην Ελλαδα,κατηγορουμε τους βουλευτες για το οτι εχουν βολεψει τους δικους τους και φουσκωσαν το δημοσιο με τεμπεληδες για ψηφοθυρικους λογους και δεν λεμε τιποτα για τους μαλ...ς που τους υποχρεωναν να το κανουν γιατι αλλιως θα πηγαιναν απεναντι.Εγω ειμαι σιγουρος πως αν ολοι μας ψηφιζαμε ενα κομμα και δεν ημασταν 1000 κοματια δεν θα συνεργαζοταν με κανεναν,αντιθετα οι αλβανοι θα παρακαλουσαν για συνεργασια και θα τους απαιτουσε τον ουρανο με τ'αστρα για να δεχτει,θα μπορουσαμε να πιεσουμε καταστασεις και να διεκδικησουμε πολλα πραγματα που σημερα ουτε τα ονειρευομαστε.Αν υπαρχει εστω και ενας που πιστευει πως ο Ντουλες ειναι το μεγαλο προβλημα του ελληνισμου και διωχνωντας τον θα λυθουν ολα τοτε καλυτερα να σταματησει να ασχολειτε με το εθνικο μας ζητημα γιατι δεν μπορει να προσφερει σε τιποτα.και στα λεει αυτα καποιος που δεν γουσταρει τον Ντουλε οσο κι'εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Α και ξεχασα να συγχαρω την κ.Βουλτεψη για το αρθρο της που δειχνει πως γνωριζει πολυ καλα το βορειοηπειρωτικο.μπραβο της.

Ανώνυμος είπε...

mayra mesanyxta exeis kyria moy gia to b.Hpeirotiko !!!
kateva 1 mera na deis ti B.Hpeiro apo konta, na akouseis ti lene oi B.Hpeirotes, na katalaveis ti fara einai oi alvanoi,...ok akouse kai to DULE (an pas Tirana,edw den ton vriskeis)..kai meta pes ki esy ton "pono" sou!!!
ante !!pou dimiourgises kai apopsei apo ton kanape sou!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Βουλτεψη έχει ανεβεί πολλές φορές πάνω και ασχολείται πολλα χρόνια με το Βορειοηπειρωτικο. Το γνωρίζει πολύς κόσμος αυτο, άρα μαλλον εσύ είσαι άσχετος και καναπεδακιας. Όπως και να χει όμως, τι σε πείραξε ακριβώς σε αυτα που λεει , για να καταλάβω.

Ανώνυμος είπε...

sofia sa tsillo milas mou fenete..xiroteri apo tin papakosta..

Ανώνυμος είπε...

Καλα βρε νούμερα, τι άσχημο είπε η γυναίκα για να καταλάβω. Είστε με τα καλα σας;

Ανώνυμος είπε...

ante mwri maliando pou mas thymythikes ki esy !

Ανώνυμος είπε...

na ti kai i birbillo , os pote tha mazeyoume oles tis karaksakses kai geloies typu boyltepsi-dimitrakopoulou? alla kai ayti po tis mazeyoun den einai ligotero geliooi.

Ανώνυμος είπε...

γελοιοι είστε όλοι εσέις βρε νούμερα, καραγκιόζηδες, παλιορούφιανα. Η γυναίκα δεν έχει κανένα συμφέρον , δεν μαζεύει ψήφους, δημοσιογραφος ειναι. Και που ασχολειται μαζι μας τιμή μας κάνει. Καλά μας κάνουν οι άλλοι δημοσιογραφοι και δεν μας δινουν καμια σημασία, γιατί είμαστε σκατόφαρα. επειδή δεν σας αρέσουν αυτά που λέει, λέει ο καθένας την αηδία του. Αγράμματοι και αμόρφωτοι.αι σιχτιρι σας εχει βαρεθεί η ψυχή μου

Ανώνυμος είπε...

1:48 εντελώς πληροφοριακά η Βούλτεψη ήταν βουλευτής την περίοδο 2004-2007 και υποψήφια κι άλλες φορές. Εσύ μάλλον πιστεύεις ότι πολιτευεται για να ππάρει επμειριες.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Βρε, ανώνυμε 1.48. Ξέχασες ότι είσαι ο μεγαλύτερος πολέμιος σε όσους ασχολούνται με το θέμα μας και κατηγορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ ως υπεύθυνη της κατάντιας, της διάσπασης και της ισοπέδωσης του θέματος μας.
Και εγώ λέω, μακάρι να μπορούμε να βγάλουμε το θέμα μας προς τα έξω, ακόμα και στην Ελλάδα, αλλά οι πρώτοι υπεύθυνου για το αντίθετο, που δεν μπορούμε, είστε εσείς. Εσείς, που βγάλατε το 70 τοις εκατό των Ελλήνων προδότες και οχτρούς, Εσείς, που όποτε έχετε εξουσία στα χέρια, το μόνο που κάνετε είναι να εφαρμόζετε σκληρότερα από τον Χότζα την πάλη των τάξεων, εσείς που κλείσατε όλες τις εφημερίδες του τόπου μας για να μη σας ξεσκεπάζουν τις βρομιές, Σεις που απαγορεύσατε την άλλη άποψη. Για σας, όποιος γράφει 1/2 υπέρ σας είναι ο πατριώτης, του στήνουμε άγαλμα, όποιος μιλάει την πραγματικότητα είναι εχτρός και προδότης. Δοκιμάσατε τόσο καιρό τώρα να κλείσετε και το στόμα του Βορειοηπειρώτη και σαν δεν μπορέσατε τώρα γράφετε εδώ για αντιπερισπασμό, υβριστικά και ανορθόδοξα.
Το γνωρίζεις όμως πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη ρουφιανιά έχει συγκεντρωθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και κυρίως στην ηγεσία της. Και μη φωνάζεις πάλι πιάστες τους κλέφτες, ω ΚΛΕΦΤΕΣ.
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

xallase na sintonisei tin sizitisi mia orea kopella apo tin dropoli, i ilektra i i efi pou kserun kalitera tha themata mas, anti na ferete mia kseni thitsa, den exome emeis orea koritsia pu na milun orea? alites e alites politikioi.

Ανώνυμος είπε...

Αθώε, ρουφιανοι και προδότες δεν είναι ο απλός κόσμος που μπορει πολλές φορές να διαμαρτύρεται δικαίως, άλλες αδίκως , άλλες απο άγνοια και άλλες συναισθηματικά φορτισμενος. Προδότες και ρουφιανοι είναι όσοι λένε ότι λένε απο εμπάθεια, προσωπικό όφελος και ιδιοτελείς σκοπούς. Όσοι δεν χάνουν ευκαιρία να δικαιώσουν ακόμα και τους Αλβανους, αν είναι να βρίζουν τον αντίπαλο τους. Το πρόβλημα μας ως κοινότητα και ως ΟΜΌΝΟΙΑ αγαπητέ δεν είναι η διαφορετική άποψη, αλλα το ότι τις περισσότερες φορές αυτοί που μιλούσαν , αποδεικνυαν στην πορεία πως το μόνο πιυ τους ενδιέφερε ήταν το προσωπικό τους όφελος. Σέβομαι και τιμώ τους ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν και έφυγαν απ την ΟΜΌΝΟΙΑ με το κεφαλι ψηλά, και θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί οι άνθρωποι να τιμηθούν. Μου προκαλούν όμως εμετο αυτοί που έφυγαν και κοιταξαν την τσέπη τους και τη δουλειά τους. Και δεν είμαι καθόλου βέβαιη πως αν σήμερα η ΟΜΌΝΟΙΑ τους διασφάλιζε κάτι καλύτερο θα γυρνούσαν πάλι, και όλα μέλι γάλα. Μην το παίζεται λοιπόν τιμητές των παντων, γιατί φύγατε επειδή εκει που πήγατε ήταν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

ax efi giati kopella mou giati?

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Σου είπα 12.28, η περισσότερη ρουφιανιά έχει συγκεντρωθεί στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δυστυχώς η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη φορά εξυπηρετεί την Ερυθρομαυρη Συμαχία.
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΌΝΟΙΑ θα εξυπηρετούσε την ερυθρομαυρη συμμαχία εάν έπαιρνε την ιστορική ευθύνη να μας βγάλει 28.000 με τη βουλα. Ευτυχώς δεν έπεσε σε αυτο το λάθος ούτε για να τα χει καλα με τους Αλβανους, ούτε για να μην την βρίζουν.

Δημοσίευση σχολίου