Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση στην Αθήνα της "Ομόνοιας"και ΚΕΑΔ για την απόφαση αποχής από την απογραφή. Βορειοηπειρώτες:Πότε και πως θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό μας στην Αλβανία;

Μετά από την αναβολή της εκδήλωσης - ενημέρωσης των Βορειοηπειρωτών για την απογραφή, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που προετοίμαζε η Ομόνοια, για τη σημερινή ημέρα, αρκέστηκε σε αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Divani Caravel παρουσία 300 ατόμων.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ, παραβρίσκονταν από το ΠΑΣΟΚ η κα Δημητρακοπούλου, από τη ΝΔ οι κ.κ. Μανώλης Αγγελάκας,  γραμματέας  οργανωτικού και  Σπύρος Ευσταθόπουλος αναπληρωτής του τομέα διεθνών σχέσεων ΝΔ , από το ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο πολιτευτής Μπάμπης Καραθάνος - πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, επίσης  
οι Έπαρχοι Λιβαδειάς, Φοινίκης και Κάτω Δρόπολης καθώς και εκπρόσωποι αδελφοτήτων και συλλόγων.. Χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Μίχος.  
Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Σοφία Βούλτεψη,  πρώην βουλευτής ΝΔ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ομόνοιας, ο οποίος επιγραμματικά παρουσίασε τις κινήσεις της Ομόνοιας όσο αναφορά την απογραφή. Ξεκίνησε με την ημερίδα που έγινε στις 10 Δεκεμβρίου 2010 με τη συμμετοχή όλων των μειονοτικών ομάδων Αλβανίας με θέμα την απογραφή, στην οποία απουσίαζε η αλβανική κυβέρνηση. 
Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2011 εστάλη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την  απογραφή και τους προβληματισμούς της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλβανία. Ακολούθησε καταγγελία του Προέδρου της  Ομόνοιας στην αντικατάσταση στο ερωτηματολόγιο του όρου «εθνική ομάδα» με «εθνοπολιτιστική ομάδα». Στις 19 Αυγούστου 2011δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων όλων των μειονοτήτων, στείλαμε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας και την πρεσβεία των ΗΠΑ και ΟΑΣΕ. Τα αιτήματά μας ήταν η αποκατάσταση της αρχής του αυτοπροσδιορισμού, καθώς και η ακύρωση των διατάξεων περί ποινών και παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. 
Ο κ. Μπολάνος συνέχισε λέγοντας ότι πιέσαμε να γίνει η απογραφή και στη μητρική  γλώσσα και να συμμετέχουν εκπρόσωποι των μειονοτήτων στις επιτροπές απογραφής.. Διαφορετικά θα πηγαίναμε στην αποχή και στη μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων της απογραφής. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 εκπρόσωποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχαν συνάντηση με αντιπροσωπία του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου παρουσιάστηκαν όλες οι ανησυχίες και προβληματισμοί. Κι έτσι στο τελευταίο Συμβούλιο της Ομόνοιας συζητήσαμε ότι αν η Αλβανική Κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τα αιτήματά μας, δεν θα πάρουμε μέρος στην απογραφή, αλλά θα διεξάγουμε δικιά μας απογραφή. Από τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτά αυτά τα αιτήματα, αποφασίσαμε, αφού πρώτα συμβουλευτήκαμε και την ελληνική κυβέρνηση να απέχουμε από την διαδικασία της απογραφής
….Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και αφού συνεχάρη εκτός των άλλων και την αντιπροσωπία της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» που παρά τις διαφωνίες παραβρίσκεται σήμερα στην αίθουσα αυτή, τόνισε ότι ο αγώνας αυτός δεν είναι πολιτικός, αλλά εθνικός. Θέμα απογραφής οι έλληνες έθεσαν από το 1989, γιατί δε ήμασταν πλήρης αναγνωρισμένοι. Σήμερα αναγνωρισμένοι δεν είναι ούτε οι έλληνες της Χειμάρρας, της Άρτας και της Κορυτσάς, καθώς και οι Βλάχοι που άλλες φορές εμφανίζονται, με ρουμάνικη εθνικότητα, άλλες με αλβανική. Η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ αυτό επιζητούσαν και αυτό θέλουν, αποκατάσταση της αλήθειας. Το 2001 και με χρήματα της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η απογραφή στην Αλβανία, χωρίς τη συμμετοχή μας, γιατί δεν συμπεριλάμβαναν στο ερωτηματολόγιό τους την εθνικότητα και τη θρησκεία. Έγινε προφορική συμφωνία να μην καταγραφτεί η ελληνική μειονότητα στον αριθμό του 1989 όπου τότε οι έλληνες που ζούσαν στις πόλεις Αργυροκάστρου, Άγιοι Σαράντα, Δέλβινο, Χειμάρρα κ.ά. δεν μετρήθηκαν , γιατί απλά δεν θεωρούνταν Έλληνες, αφού δεν ήταν στις μειονοτικές ζώνες,.. όμως δεν τήρησαν το λόγο τους κι έτσι μέχρι σήμερα ο αριθμός των ελλήνων στην Αλβανία, είναι καταγεγραμμένος στις 58.728.
Στη συνέχεια ο κος Ντούλες έκανε μια αναλυτική αναφορά στο ερωτηματολόγιο της απογραφής. Τόνισε ότι ο νόμος περί απογραφής παραχαράσσει και ποινικοποιεί την αρχή του αυτοπροσδιορισμού. Επίσης ο όρος «εθνική μειονότητα» στο ερωτηματολόγιο, αντικαταστάθηκε με τον προσδιορισμό «εθνοπολιτιστική ομάδα».
Αναφέρθηκε επίσης στη γλώσσα και το θρήσκευμα όπου στο ερωτηματολόγιο καθίστανται ως προαιρετικά.
Ο ορισμός των επιτροπών απογραφής, -συνέχισε, - έγινε χωρίς τη συμμετοχή μελών της Ε.Ε. Μειονότητας, τρόπος ο οποίος διασφαλίζει την έλλειψη διαφάνειας. \
Δεν έχουμε εκπροσώπους πουθενά, εκτός από τις 9 επαρχίες. Εντωμεταξύ, η INSTAT, αλβανική στατιστική υπηρεσία, αρμόδια για την απογραφή, παραβιάζοντας την ίδια τη νομοθεσία, παρέκαμψε τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που ελέγχονται από το ΚΕΑΔ και στελέχωσε τις επιτροπές απογραφής με φανατικά στελέχη του ΔΚ στο χώρο.
Είναι  αντισυνταγματικό η απαγόρευση απογραφής των παιδιών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, ακόμη κι αν έχουν εγγραφεί στα αλβανικά δημοτολόγια. Παραβιάζεται επίσης η μυστικότητα της δήλωσης και παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Επίσης αναφορά έκανε και στις δηλώσεις του  πρώην Πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο , ότι «η Απογραφή και ανάλογες διαδικασίες είναι άκυρες και εκτεθειμένες στην περίπτωση που τις καταγγέλλει μια πολιτική δύναμη, άλλο τόσο κοινωνικές ομάδες όπως οι μειονότητες που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενες,.. η αρμόδια κυβερνητική Επιτροπή θα πρέπει να αναβάλλει τη διαδικασία και να την οργανώσει υπό καλύτερες συνθήκες και ηπιότερο κοινωνικό κλίμα» καθώς και στον πολιτικό και συγγραφέα Μπεσνίκ Μουστάφαϊ, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, ένας απ’ τους ελάχιστους επικριτές του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου αναφέρθηκε σε πολλές παραμέτρους της υπόθεσης με έμφαση όμως στην παραβίαση της Σύμβασης – Πλαίσιο για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις συνέπειες που θα έχει στην επιδείνωση της εικόνας στο εξωτερικό της Αλβανίας. ..

Μετά τον κ. Ντουλε χαιρέτησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κα Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, γραμματέας τομέα κοινωνικής ένταξης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόνοιας, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, η οποία δήλωσε για πολλοστή φορά στις ομιλίες της μπροστά σε Βορειοηπειρωτικό κοινό, ότι νιώθει πολύ οικία κοντά τους και ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν και είναι στις προτεραιότητες  του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, Βουλευτής μίλησε έκ μέρους του ΛΑΟΣ και έλαβε τα περισσότερα χειροκροτήματα από τους παραβρισκόμενους, δηλώνοντας ότι η Ελλάς έχει ευθύνη να καταστήσει σαφές στην Αλβανική κυβέρνηση ότι τέτοια απογραφή δε γίνεται δεκτή από το ελληνικό κράτος. Αν δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχε αναλάβει απέναντι της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αναφορά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Ήταν λάθος που το Ελληνικό Κοινοβούλιο γνωρίζοντας ότι η Αλβανία δεν σέβεται τα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών, κύρωσε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μας δήλωσε ότι πρέπει να εμπιστευτούμε την Αλβανία και δείτε σήμερα που φτάσαμε.

Τελευταίος μίλησε ο Άγγελος Συρίγος,  Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος έκανε μια μικρή ανάλυση στις συνέπειες που μπορεί να έχει κάποιος Βορειοηπειρώτης αν πάει ή αν δεν πάει να απογραφεί. Χαρακτηριστική η φράση του στο τέλος: «Κλείστε την πόρτα στους απογραφείς».

Η εκδήλωση της Ομόνοιας έληξε αφού πρώτα απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού από τους δύο προέδρους της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ. Απλά να σταθούμε μόνο στην ερώτηση: «Ποιες οι συνέπειες στους Βορειοηπειρώτες με την  αποχή;». Ο κ. Ντούλες, χωρίς ούτε ο ίδιος να ήταν ξεκάθαρος,  απάντησε ότι, είτε πάμε να απογραφούμε είτε όχι, οι αλβανικές αρχές θα βγάλουν αποτελέσματα και αριθμό που θέλουν και εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τους στόχους τους. Απλά η διαφορά με την αποχή είναι ότι θα το κάνουν χωρίς τη συγκατάθεσή μας κι εμείς με αυτό τον τρόπο θα πάμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια πιο εύκολα να τους καταγγείλουμε…
Και μετά τη σημερινή ενημέρωση, οι Βορειοηπειρώτες είναι διχασμένοι και μπερδεμένοι.Πρέπει να απογραφούμε  ή όχι;Είναι σωστή κίνηση η αποχή;Πότε επιτέλους θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό της Ελληνικής Μειονοτητας στην Αλβανία;


Ανταποκριτής  από "Τα Νέα Β.Ηπείρου"
 

30 comments:

Ανώνυμος είπε...

σσσσσσσσσ και γ.... το πάνελ

Ανώνυμος είπε...

ha ha to panel ola ta leyta! oi anthropoi tis "ethnikis ipothesis"...
peite mou o thomas ekane kamia dilosi ?

Ανώνυμος είπε...

tziomakas kai thomas.ola ta lefta...dyo dyo san oi xiotes...ntoules-bollanos, thomas-giorgos

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια η Ομόνοια (δηλαδή το ΚΕΑΔ) λέει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την απογραφή και απέχει
από την άλλη λέει ότι (τάχα) θα κάνει δική της απογραφή..


Ας πούμε ότι όντως έχει αποφασίσει να κάνει δική της απογραφή,
δεν έπρεπε να γίνεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την επίσημη απογραφή του Αλβανικού κράτους και με διεθνείς παρατηρητές.
Δεν έπρεπε και πάλι να είχαν κληθεί οι βορειοηπειρώτες που μένουν στην Ελλάδα να πάνε για να συμμετάσχουν;
Ή είναι μία ακόμη φτηνή δικαιολογία μέχρι να ξεχαστεί το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τώρα όλα θα πάνε κατ' ευχήν.αφού ενημέρωσαν τους 300(ο Λεωνίδας ήταν;) όλα οκ.αλλά όλοι οι άλλοι που ζουν στην πατρίδα τους ενημερώθηκαν μήπως από κάποιον τήρησαν μήπως κάποια ξεκάθαρη στάση ώστε να είμαστε όλοι ενωμένοι ως βορειοηπειρώτες και να μην υπάρχει η αμφιβολία ανάμεσα μας;ποτέ μας δεν υπήρξαμε ενωμένοι μάλλον θα το έχουμε στο αίμα μας μόνο πως να αλληλοκαταστραφούμε σκεφτόμαστε.έλεος πια.έστω για μια φορά ας βγάλουμε από μέσα μας το λίγο πατριωτικό αίσθημα που μας διακατέχει και ας πράξουμε όλοι με κοινή γραμμή πλεύσης.αλλά μάλλον όνειρο ήταν πάλι.ΚΑΤΆ ΔΙΑΌΛΟΥ ΠΉΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΑΠΟΓΡΑΦΉ.....!!!!!!Ωραία τώρα όλα θα πάνε κατ' ευχήν.αφού ενημέρωσαν τους 300(ο Λεωνίδας ήταν;) όλα οκ.αλλά όλοι οι άλλοι που ζουν στην πατρίδα τους ενημερώθηκαν μήπως από κάποιον τήρησαν μήπως κάποια ξεκάθαρη στάση ώστε να είμαστε όλοι ενωμένοι ως βορειοηπειρώτες και να μην υπάρχει η αμφιβολία ανάμεσα μας;ποτέ μας δεν υπήρξαμε ενωμένοι μάλλον θα το έχουμε στο αίμα μας μόνο πως να αλληλοκαταστραφούμε σκεφτόμαστε.έλεος πια.έστω για μια φορά ας βγάλουμε από μέσα μας το λίγο πατριωτικό αίσθημα που μας διακατέχει και ας πράξουμε όλοι με κοινή γραμμή πλεύσης.αλλά μάλλον όνειρο ήταν πάλι.ΚΑΤΆ ΔΙΑΌΛΟΥ ΠΉΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΑΠΟΓΡΑΦΉ.....!!!!!!

Lazaros είπε...

Αυτό ισχύει ή όχι;
2 Οκτωβρίου 1914: Ο Σπύρος Σπυρομήλιος κηρύσσει την αυτονομία της Χειμάρρας

Ανώνυμος είπε...

H μεγάλη είδηση είναι ότι για την αποχή υπήρξε η συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό είπε ο Μπολάνος. Αληθεύει η ψεύδεται έχει τη σημασία του.
Ο Μπολάνος πιθανόν να ψεύδεται διότι θέλει στηρίγματα να κρατηθεί στη ζάλη που τον έχει πιάσει. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο και θα το φώναζε ο Ντούλες (τα φερέφωνα του), διότι δεν θα επέτρεπε στο Μπολάνο τα εύσημα της επικοινωνίας με την Αθήνα. Θα υπήρχαν και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στη μάζωξη. Ή δεν θα επέτρεπαν το Πρόξενο Κορυτσας να κάνει του κεφαλιού του και θα έδιναν οδηγίες στον Πρέσβη πως να χειριστεί το θέμα.
Εκτός και αν η κυβέρνηση δίνει κρυφά οδηγίες στο Μπολάνο και το Ριζόπουλλο, ο οποίος και τις τελευταίες μέρες πριν φύγει, καλούσε κρυφά κόσμο και τους έλεγε ότι να σαμποτάρουν την απογραφή.
Πρέπει όμως να μας πει η ελληνική κυβέρνηση τι ευσταθεί απ΄όλα αυτά, όπως πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν τι θέση έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Λάζαρε, πρώτα βρες κάτι μεταξωτές πάνες για να φορέσει ο Ντούλες και ο Μπολάνος και μετά πες τέτοια, γιατί διαφορετικά θα ζωκοπίσει όλος ο ντουνιάς. Ή δεν τρώνε και πίνουν αυτοί σαν τα όρνια

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΘΗΚΕ. Η ΕΛΛΗΝΙΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΑΔ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΘΗΝΑ ΕΞΕΔΟΣΕ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΙΧΥΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΝΤΟΥΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.
Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ ΟΠΩς ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΩΓΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΠΟΡΩ ΟΜΩς ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΟΠΑΡΕΑ.
ΑΛΛΑ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΟΥΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΠΟΛΑΝΟ. ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΑΦΒΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.

Ο ΕΛ.ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ

Lazaros είπε...

φυλλάδιο;
τι φυλλάδιο;
σε ποιον;
Υπάρχει καπου στο internet
Συγνωμη αλλα την τελευταία βδομαδα μονο ψεματα διαβαζω

Αν το εχει αυτο το φυλλάδιο το θελω

Ανώνυμος είπε...

pa pa pa pa !!!!
twra laxtarisan oi alvanoi edw panw !!!ti xouneri itan ayto pou tous kanate re gigantes!!
ase pou o OASE tha kanei ektakti synedriasi gia na analysei ola ayta ta varisimanta pou eipothikan sto divani !!koyventes tou divanioy pou leme....
re koproskyla, o agwnas dinetai edw, sti B.H.edw pou aloi grafonte ki aloi oxi,kaneis den einai enimeromenos, ki eseis mazeytikate stin Athina gia kafe, afou riksete prwta dyo tria kapnogona peri pistews kai patridos,kai 5-6 asfaira enantia stous alvanous ethnikistes!!
re oussssssst,teleiomenoi !!!

Ανώνυμος είπε...

Απλά μία ακόμη φορά ο Ντούλες κατάφερε να παρασύρει τον Μπολάνο και να του φορτώσει σε λίγες μέρες τις ευθύνες από το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

loipun ap to panel , o BABIS kai i DIMITRAKOPULLU!

Ανώνυμος είπε...

ENA MEGALO MPRAVO STOUS VOREIOIPEIROTES POU OTAN APOKALESE I DIMITRAKOPOULOU TI VOREIO IPEIRO NOTIA ALVANIA TIN XEIROKROTISANE ANTI NA TIN PAROUN ME TIS KLOTSIES!MPRAVO KAI STON TZOMAKA POU TIN MAZEPSE EKEI KAI MAS EIPE TI EKANE TO PASOK GIA EMAS!EYGE SE SENA KAI STO THOMA GEMISATE TO PANEL LOGO OGKOU VEVEA GIATI KATA TA ALLA O VAGGOS DEN SAS AFISE NA PEITE KOUVENTA EYTYXOS POU AFISE TO MPOLANO KAI EIPE DYO KOUVENTES STIN ARXI.PERIMENO ME ANIPOMONISIA TO TZOMAKA NA MAS PEI KAI AYTOS KAPOTE 2 PRAGMATA GIA TI NOTIA ALVANIA (AFOU KAI AYTOS MELOS TOU PASOK EINAI DEN MPOREI NA KSEFIGEI APO TI GRAMMI TOU KOMATOS)KAI APO KATO NA EXEI OLOUS TOUS TELEIOMENOUS POU KOUVALAEI MAZI TOU GIA KERKIDHA.

O athoos είπε...

O NToules enimeroni stin Athina tous Boreioipeirotes gia na apehoun oi Ellines tis Korytsas me tous vllahous epikefaleis dhinoun mathimata patriotismou, toso pou ta Tirana anishisan jia tis ekselikseis kai tin anthroposirroi ton ellinon stous apografeis. Tous ep;evalan kai to aithma na paroun antigrafo gia to ti dhilonoun.
O Ntoule as kathete sto DIVAN KARAVEL

Ανώνυμος είπε...

Zito i Korca!! Ekei apografontai mia xara kai oi Albanoi trexoun kai de ftanoun! Xerei kanenas gia Premeti?

Ανώνυμος είπε...

Τι χειροκροτούνε στην Αθήνα και τι αλέθουν, όταν οι έπαρχοι (που είναι και μέλη του Γενικού Συμβουλίου) έδωσαν διαταγή στους υπαλλήλους τους να κάνουν την απογραφή και ήδη έχουν αρχίσει. Πού είναι η αποχή; Ποιανού τα λένε αυτά; Γιατι αυτή η μεγάλη ρεμούλα στο χωρο μας; Ως πότε θα είμαστε ανάξιοι της μοίρας μας;
Στην Κρανιά, δικός μας απογραφέας δεν εξηγεί στον κοσμάκη πως υπάρχει και η λεξούλα "προσδιόρισε" και κάτω υπάρχουν μερικά κουτάκια που μπορείς να γράψεις την εθνικότητα και το θρήσκευμα αλλά τους τα μπερδεύει με την εθνικοπολιτισμική ομάδα και άλλα κουροφέξαλα, όταν στους Αγιους Σαράντα, αλβανοί παραδέχονται να γραψουν την εθνικότητα και το θρησκευμα. Πού τους βρίσκουν κάτι τέτοιους πιο φανατικούς από τον Πάπα΄. Αυτή η συνάντηση στην Αθήνα ή κάπου αλλού γιατί δεν έγινε ένα μήνα ή 15 μέρες νωρίτερα αλλά τώρα που άνοιξε η καμπάνια της απογραφης; Πάντως ο κοσμάκης είναι διχασμένος και τουρλιασμένος σαν το τρελό κριάρι.

Ανώνυμος είπε...

εκτός από τα σχόλια εικαστικου περιεχομενου για τισ φάτσες που δεν σας άρεσαν, δεν κατάλαβα σε τι διαφωνησατε με αυτα που είπαν χθες Ντούλες και Μπολάνος. Έδωσαν πλήρη αναφορά για το τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ανέλυσαν ολο το νόμο και τα μεμπτά του σημεία, είπαν για όλες τις ενημερώσεις έχουν κάνει στον ΟΑΣΕ, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου, είπαν ότι οι Αλβανοί τι μια έβγαζαν τον ένα νόμο και την άλλη μερα τον άλλαζαν για να μην μας αφήσουν περιθώριο αντιδρασης, τι σκατά άλλο θέλετε. Μέχρι και καθηγητής διεθνούς δικαίου ανέλυσε τις υποχρεώσεις της Αλβανίας, τις παραλείψεις του νόμου και της διαδικασίας της απογραφής και δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρέπει να απέχουμε. Κάντε ότι θέλετε, αλλά σταματηστε να ριχνετε λάσπη. Μην κάνετε το χατηρι των Αλβανών. Αν δεν σας αρέσει το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ μην τους ψηφισετε, αλλά τωρα συστρατευτείτε στις καταγγελίες. Αρχίστε να βριζετε τους Αλβανους για τις παραβιάσεις που κάνουν. Ας γίνουμε όλοι μια γροθια. Μην αφήνετε τους επαγγελματιες ρουφιανους νας μας σερνουν στο παιχνίδι τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες δεν μπόρεσε να οργανώσει τη συμμετοχή, τώρα τρέχει να οργανώσει την αποχή. Αν δεν το καταφέρει κι αυτό, τότε είναι να τον πάρουν με τις ντομάτες ...

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ
βρε Ελ ασυμβιβαστε σε πόσους έχεις επιτρεψει να γραφουν με το ψευδωνυμο σου? γιατι ή πολλοι γράφουν ή εσύ στο προηγούμενο σχόλιο σου τα χες τσούξει. Η θέση και του Ντούλε αλλά και του Μπολάνου μετά από ερώτηση ήταν ξεκάθαρη. "Ενημερώνουμε και συζηταμε με το εθνικό κέντρο για κάθε μας κίνηση". Δεν είναι και τόσο μαλάκες να λένε ψέμματα . Είπαν ακόμα και για τη συνάντηση με το Λαμπρινίδη στα Τίρανα. Μήπως θες να σου πούνε και αναλυτικά την κουβέντα?

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ 2
και εν πάσι περιπτώσι αν θυμάμαι καλά ( που πολύ καλά θυμάμαι) στις εκλογές εσείς βρίζατε το εθνικό κέντρο γιατί έπαιρνε θέση και λέγατε ότι δεν θα μας πει τι να κάνουμε. Τώρα σας τσούζει? τι είναι το εθνικό κέντρο , σερβιέτα να το χρησιμοποιούμε όποτε έχουμε περίοδο? Βρε ουστ από δω, τομάρια.

Ανώνυμος είπε...

έγραψες:
Η θέση και του Ντούλε αλλά και του Μπολάνου μετά από ερώτηση ήταν ξεκάθαρη. "Ενημερώνουμε και συζηταμε με το εθνικό κέντρο για κάθε μας κίνηση". Δεν είναι και τόσο μαλάκες να λένε ψέμματα .

1) Μαλάκες δεν είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λένε ψέμματα.

2) Όταν έχεις στο ίδιο "σπίτι" ένα φίδι και ένα χαζό πρόβατο, μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι συναποφασίζει και το πρόβατο!
Μαλάκες μπορεί να μην είναι αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι ο ένας από τους δύο τόσο έξυπνος ώστε να καταλαβαίνει τις παγίδες που του στήνει ο άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Το 2001 η μειονότητα απείχε απ την απογραφη αλλα οι δικοί μας απογραφονται. Καταγράφηκε όμως ότι δεν συμμετείχαμε. Επειδή η ΟΜΌΝΟΙΑ είχε δηλωσει ΑΠΟΧΉ. Το ίδιο θα γίνει και τώρα , χαλαρωστε. Το θέμα του να τους διωχνουμε είναι για να πάρουν το μήνυμα οι Αλβανοί. Όταν τους διωχνεις και τους λες ότι είσαι Έλληνας και ότι τους τριβεις στα μούτρα την απογραφη έτσι όπως την έχουν κάνει.

Ανώνυμος είπε...

1.07 θες να μας το κανεις πιο λιανα; Με ενδιαφέρει η άποψη σου. Θέλω να δω μέχρι που φτάνει η φαντασία σου...

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

10.58 με δύο Υ.Γ. Με το “Ελ. Ασυμβίβαστος” μπορεί να γράψει όποιος θέλει. Εγώ εκφέρω την άποψή μου και σου απαντώ για όσα λες χωρίς να αναλάβω την ευθύνη άλλων.
Πρώτο. Σου λέω ότι ο κ. Λαμπρινίδης δεν ήρθε στα Τίρανα για την απογραφή, αλλά με την περίεργη αποστολή με τον Ιταλό ομόλογο του.
Το ιδιαίτερο θέμα του ήταν η συμφωνία των υδάτων. Στο πλαίσιο αυτό θέλησε να αξιοποιήσει την απογραφή ως ένα ακόμα μέσο πίεσης προς τα Τίρανα.
Ο Ντούλες, όπως κάνει τώρα με τους βορειοηπειρώτες, είχε κάνει και με την Αθήνα. Μέσω δεύτερων πηγών, είχε μεταφέρει στην Αθήνα αυτά που ήθελε. Αλλά…. ο Λαμπρινίδης για το θέμα της απογραφής και τους ισχυρισμούς του Ντούλε, έφυγε αποστομωμένος από τους Τιραναίους.!!! (Ειδικά για το πρόστιμο!!!!)
Δεύτερο, Προσωπικά δεν άλλαξα καμιά θέση σε σχέση με την στήριξη του ΥΠΕΞ προς το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Δυστυχώς, η Αθήνα πάει και στην απογραφή να στηρίξει ξανά θέσεις ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, αλλά κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και σας άδειασε. Βέβαια δεν σας άδειασε να κάνει θόρυβο, αλλά αποστασιοποιήθηκε και είπε αυτοί που τα μαγείρεψαν (Ντούλες) ας τα βρούνε.... Ιδού και οι φωνές μου... επειδή εσείς μιλάτε εξ΄ ονόματος της Αθήνας, τη στιγμή που η επίσημη Αθήνα σας έχει αδειάσει. (Αλλά ούτε μπορεί να αναλάβει αυτή το θέμα της απογραφής διότι είναι γνωστό τώρα το αποτέλεσμα και η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ευαίστητη και επιφυλακτική)
Τρίτο. Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε το κοσμάκι με μεγάλα λόγια και φανφάρες. Το νομικό πλαίσιο και όλη η υποδομή της απογραφής έγινε υπό την στενή παρακολούθηση του ΟΑΣΕ, Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπαν ΟΚ σε όλα. Δεν ανέφεραν καμιά παρατήρηση και ψεγάδι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ δεν παρουσίασε έγκαιρα καμιά πρόταση για τίποτε σχετικά με την απογραφή. Περίμενε να την πάρουν από το χέρι και να της πούνε, έλα τι θέλεις, μανάρι εσύ. Αν εσείς πηγαίνετε μετά εορτής και κάνετε παράπονα στον ΟΑΣΕ, εκείνος είναι αναγκασμένος να Σας ακούσει, αλλά ...μετά εορτής. (Κάποτε εξέφραζε παράπονα διότι δεν ζηγώνατε στην πόρτα του πρέσβη του ΟΑΣΕ επειδή δεν τον αγαπούσε ο Ράμα !!! Πουλάκια μου εσείς)
(Ριξτε ωστόσο, εξυπνάκιες μια ματιά στα Σκόπια. Σε όλη την υποδομή της απογραφής, από την κορυφή της πυραμίδας μέχρι τέλους, οι Αλβανοί έχουν παντού το νούμερο 2 και τους δικούς τους ανθρώπους.) Εσείς τι κάνατε; Διαμαρτυρηθήκατε διότι στις επιτροπές δεν έμειναν οι αγράμματοι οπαδοί σας που επέλεξαν οι επίσης αγράμματοι έπαρχοί σας (τους ρίξατε από ένα ακόμα κόκκαλο για να σας ακολουθούν), αλλά τοποθετήθηκαν και κάποιοι άλλοι επίσης Έλληνες που ξέρουν και πέντε γράμματα. 'Όχι, είπατε εσείς αυτοί οι Έλληνες είναι οπαδοί του Δ. Κόμματος και δεν μας κάνουν" (Και μετά ζητάτε και ενότητα) Αυτά είπατε και στην Αθήνα ή όχι;;; !!!.
Τέταρτο. Αλήθεια , το 2001 κάναμε αποχή από την απογραφή (Μάλιστα δεν ήθελε τότε διότι την πρόταση για αποχή την έχει κάνει τότε ο Τάβος. Μετά μόλις τα καταφέρατε να γίνεται πάτρωνες της πρότασης για αποχή, πήρατε και τη σημαία). Αλλά τότε τα Τίρανα επέμειναν σαν η μούσκα να μη συμπεριλάβουν το λήμμα της εθνικότητας και του θρησκεύματος. ΄Η όχι;! Είχαμε στο πλευρό και την Αθήνα, που έδωσε τα λεφτά. Τώρα δεν έχουμε επιχειρήματα και η έλλειψη αυτών έβγαλε και την Αθήνα απέξω.
Πέμπτο. Ολοένα το ίδιο κάνετε. Μόλις τα σκατώνετε, θυμάστε ότι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και μόλις περάσετε το χαντάκι, βγάζετε στους έλληνες αντιπάλους τη βρώμικη γροθιά σας !!!
Δεν χρειάζεται να ενωθούμε μαζί σας διότι θα πάμε γρηγορότερα στο γκρεμό που μας ανοίξατε μπροστά.
Ο Κάθε Έλληνας χρειάζεται να κάνει το καθήκον του. Να πάει να απογραφεί. Με τη συμπεριφορά σας τους απογοητεύετε όλους. Σύρτε στα σπίτια σας. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή.
Πάντως πρέπει να ντρέπεστε όταν μιλάτε για πατριωτισμό. Δεν μπορείτε να φτάσετε ούτε τους Αλβανούς στην Πρεσέβα. Πόσο άγρια μας ξεπουλήσατε. Πόσο χαμηλά ρίξατε το εθνικό μας θέμα…. και έχετε στόμα και μιλάτε...
Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

O kosmos kapoia stigmi tha prepei na ta kserei ola. Se poia apografi na paei o Ntoules, o Mpetsis, o Ntalianis, o Thoma Gianis, gia na mi anafertho kai se alla kefalia tis meionotitas. Stin apografi poy bazei tis ginaikes toys na dhilosoun an einai ellinikis i albanikis ethnikotitas? Einai megali h dokimi ayti. Opote, soy lene, apoxi.

Ανώνυμος είπε...

11.10 μην γίνεσαι φθηνός. Στο σόι σου πόσες Αλβανίδες έχεις και τι θα τις γράψετε? Και ξέρεις πως οι περισσότερες κυρίες απ αυτές που αναφέρεις ειναι βλάχες. Μπράβο που λες τους βλάχους αλβανούς, πατριώτη του κώλου.

Έτσι βρε Ελ ασυμβίβαστε. Μην αφηνεις άλλον να γράφει με το ψευδώνυμό σου, σου χαλάει το όνομα. πάμε τώρα στην επιχειρηματολογία σου. Εσύ κάνεις τις δικές σου αναλύσεις περί αδειάσματος και εγω΄σου ξαναλέω πως ο Ντούλες δεν είναι τόσο μάγκας και να χρησιμοποιεί το υπουργείο εξωτερικό, χωρίς να ισχύει. Κράτα μικρό καλάθι γιατι θα εκτεθείς με αυτά που λες και μετά πάλι θα βγεις και θα ανασκευάζεις. Ο Λαμπρινίδης σαφώς και πήγε στα Τίρανα για άλλο θέμα, υπάρχει και η ΑΟΖ, σαφώς και θα κάνουν και λίγο τις πάπιες και θα λένε ότι την αγαπάμε την Αλβανία και τη θέλουμε στην ευρώπη για να πετύχουν το στόχο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι συμφωνεί απόλυτα και έχει δώσει το οκ στην αποχή. Στη διπλωματία το κάθε χαρτί παίζεται την κατάλληλη ώρα. Υπάρχει στο Δεροπολη άρθρο που εχει μια μια όλες τις κινήσεις που έγιναν για την απογραφή. Ο ΟΑΣΕ είναι πλήρως ενημερωμένος, έχει καταγράψει στις πάμπολες μέχρι σήμερα συναντήσεις όλες τις διαμαρτυρίες, αλλά ξέρεις πολύ καλά πως ο ΟΑΣΕ δεν είναι εκεί για να δίνει εντολές, δεν έχει καμία τέτοια δικαιοδοσία, απλά συγκεντρώνει στοιχεία και βγάζει εκθέσεις. Ας περιμένουμε λοιπόν όταν βγει η έκθεση που θα αναφέρει την απογραφή να δούμε τι θα λέει, και μετά ας κρίνουμε αν η ΟΜΟΝΟΙΑ εκανε ή δεν έκανε τίποτα. Γιατί φαντάζομαι πως αν η έκθεση έχει αρνητικά για την Αλβανία στοιχεία, θα πααδεχτείς πως η ΟΜΟΝΟΙΑ κια το ΚΕΑΔ έκαναν πολύ σωστά τη δουλειά τους. Τώρα όλα τα υπόλοιπα που λες είναι αηδιούλες που επαναλαμβάνεις και επαναλαμβάνεις και δεν θα μπω στη διαδικασία να σου ξανααπαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

Καίνε και σκούζουνε του Ελ. Ασυμβίβαστου. Όχι ως τσίπουρα ντε που τα πίνουμε και μετά παίρνουμε "εθνικές" αποφάσεις και λέμε ότι φταίει το τσίπουρο.
12.41 δεν απάντησες στον 11.10, τι λες εσύ θα δήλωνε η γυναίκα του (....αφαιρέθηκε....)
Τώρα να σου πω και κάτι άλλο. Πες στον Ελ. Ασυμβίβαστο μια συγκεκριμένη πρόταση που έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ στην Αλβανική κυβέρνηση, ή στους δυτικούς παράγοντες.
Π.Χ πρότεινε να έχουμε μέλη μας στην Κεντρική επιτροπή της απογραφής στο INSTAT; Πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο νόμο απογραφής, όπως έκανε ο Ιντρίζι; Πρότεινε πως θα ήθελε το ερωτηματολόγιο; Όχι!!
Μη μας λές και από πάνω ότι μας αντιμετωπίζει το ερωτηματολόγιο ως εθνοπολιτιστική ομάδα και ότι αντιμετωπίζουμε τους βλάχους ως αλβανούς. Εσείς οι ίδιοι τόσον καιρό δεν μας βάζατε να καθίσουμε με τους ρώμα και τους γύφτους για να νιώθουν εκείνοι κάπω αξιοπρεπείς, (δεν είμαι ρατσιστής) για να μαζεύει ψήφους ο Ντούλες. Εσείς δεν χωρίσατε τους βλάχους σε ξεχωριστή ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

TO OTI OI DULO-BOLLANAIOI TELESAN PRAKSH PRODOSIAS EIS BAROS THS PATRIDAS MAS EINAI BEBAION...
WSTOSO AYTO POY MENEI EINAI H APORIA ..
1- H PRAKSH AYTH EINAI PLHRWMENH APO PS-ALEANCA KUQEZI ???
2- O DULE XRWSTAGE STO RAMA AKOMH MIA XARH SE ANTALAGMA TWN OSWN ELABE TO 2009...???
3- H PRAKSH TIS PRODOSIAS APOTELESMA ANIKANOTHTAS KAI DEILIAS APO MEROUS TWN "ARXHGWN" MAS ???
STIS PERIPTWSEIS 1 KAI 2 H POINH EINAI
M O L Y B I !!!
STHN PERIPTWSH 3 DHMOSIA DIAPOMPEYSH KI EKSORIA EF OROU ZWHS APO THN PATRIDA !!
YG. BOREIOHPEIRWTH, MHN SBEINEIS TIPOTA SE PARAKALW,EGW DEN TOUS EKTELESA,TH GNWMH MOU EKFRAZW !!!

NAPOLEON ZERBAS

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ζέρβα εσυ, σφαχτη μεγάλε, τραβά απογραψου τώρα , πες και ένα μπράβο στους ΑΛΒΑΝΟΎΣ για την καταπληκτική τους απογραφη, καμε και καμία δήλωση στα κανάλια ότι όλα λειτουργούν ρολόι και τσάμπα γκρινιαζει η ΟΜΌΝΟΙΑ και όλα μια χαρα. Τι σε μέλλει για τα αλλα. Όλα θα φτιάξουν, όσοι φταίνε θα κρεμαστουν με τη σειρά τους.

Δημοσίευση σχολίου