Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πως σχολίασαν τα αλβανικά μέσα τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Βουλαράτι


AMA news: Η ελληνική εθνική γιορτή ενώνει τους «εχθρούς» Ντούλε- Τάβο - Ξέρρα - Μπάρκα - Μπολάνο
Σχόλιο "Βορειοηπειρώτη" 
Στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Μπουλάράτι, το οποίο κατοικείται από την ελληνική μειονότητα γιορτάστηκε η ημέρα της ελληνικής εθνικής γιορτής, γνωστή, ως ‘ΟΧΙ’, κατά της κατοχής της φασιστικής Ιταλίας, του Μουσολίνι στις 28 Οκτωβρίου του 1940.

Στην Μπουλάτι ήταν παρόντες ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων της μειονότητας, μεταξύ των οποίων ο Βαγγέλης Ντούλες, ο Βαγγέλης Τάβος- βουλευτής με το LSI, ο αναπληρωτής του PD, Κώστας Μπάρκας, ο Βασίλης Μπολάνος και ο υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα,  Σπύρος Ξέρας.


Παρόντες ήταν επίσης, το ελληνικό διπλωματικό σώμα στην Αλβανία, ο πρέσβης στα Τίρανα, Νικόλαος Πάζιος, ο πρόξενος του Αργυροκάστρου Ιωάννης Ριζόπουλος. Η τελετή ξεκίνησε με μια επίσκεψη στους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου (Έλληνες ιστορικοί τον ιταλο-ελληνικό πόλεμο τον αναφέρουν ως απελευθερωτικό αγώνα της Βορείου Ηπείρου).

Στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών, ο αριθμός των οποίων που σκοτώθηκε στην Αλβανία υπερβαίνει τις 7 χιλιάδες.

Σε αυτήν την εορταστική εκδήλωση, ήταν και ανώτεροι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι οποίοι προφανώς αγνοούσαν  ότι  για την  Ελλάδα  ισχύει, ακόμη,  η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία

Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης γέμισε παντού ο τόπος με ελληνικές σημαίες,  και εθνικές και θρησκευτικές,  ένα παιδί μόνο σε μια γωνιά κρατούσε την αλβανική σημαία.


Σχόλιο Βορειοηπειρώτη
Καμία σχέση, ο τίτλος του δημοσιευματος με το περιεχόμενο και ούτε με την πραγματικότητα. Δεν είχαμε σκοπό να μπούμε στα κουτσομπολιά αλλά επειδή όλα τα αλβανικά μέσα παρουσίασαν την είδηση κάπως έτσι, προς αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι στη Θεία Λειτουργία (που τελείωσε κατά τις 12  ώρα Ελλάδος) ήταν μόνο ο Ξέρρας και Μπολάνος. Ο υπουργός μάλιστα προτίμησε να μην καθίσει στη θέση των επισήμων. Ο Ντούλες και οι διπλωμάτες ήρθαν στη δοξολογία που καθυστέρησε εξαιτίας τους, ο Μπάρκας με τον Τάβο είχαν κάνει το δικό τους πηγαδάκι στην αυλή της εκκλησίας ενώ ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ ήταν εκτός του περιβόλου. «Ενώθηκαν» όλοι μαζί στο μνημείο και σαν μαλωμένες συννυφάδες όχι μόνο δεν αντάλλαξαν χειραψία αλλά ούτε ματιές.   


2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΝΑ ΝΑΑΑΑΑΑΑ ...ΘΟΥΝΕ!

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti.....eixa ena megalo agxos an htan mesa stin ekliseia o mbolanos.ouf ouf eftyxos fouli pou me eneimeroses.

Δημοσίευση σχολίου