Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτόαφελληνισμός


Του Π. Μπάρκα
Η αποχή από την απογραφή που κήρυξε την Τετάρτη 28.09.2011, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Μπολάνος, εκθέτει άμεσα τους Έλληνες μπροστά στο νόμο που υποστηρίζει την απογραφή και επικαλείται η ΟΜΟΝΟΙΑ για να λάβει την απόφαση αποχής.
Το πολυσυζητούμενο άρθρο 20 του εν’ λόγω νόμου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όποιος βρίσκεται στην Αλβανία είναι υποχρεωμένος να μετάσχει στην απογραφή. Σε περίπτωση που δεν αποδέχεται να δηλώσει στοιχεία που απαιτεί το ερωτηματολόγιο, τιμωρείτε με πρόστιμο μέχρι 1000 δολάρια. 
Το κάλεσμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή εκθέτει όλους τους Έλληνες που μένουν στην Αλβανία και βρεθούν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους των επιτροπών απογραφής.
Για να ταυτιστούν με την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να μη πληρώσουν πρόστιμο, οι Έλληνες θα πρέπει να φύγουν στην Ελλάδα. Ή να λαδώσουν τους επιτρόπους της απογραφής να δηλώσουν απόν. Αυτό είναι με τεράστιες συνέπειες διότι τουλάχιστον τα ελληνικά χωριά και περιοχές θα προκύψουν άδεια, ή με λίγους κατοίκους αλβανούς που πολιτογράφησαν τελευταία οι Έλληνες έπαρχοι. (Εκτός και αν η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ έχουν τόσα λεφτά να πληρώσουν τα πρόστιμα)
Σε περίπτωση που οι Έλληνες θέλουν να βρουν έναν έμμεσο τρόπο για να είναι εντάξει με την ΟΜΟΝΟΙΑ και όχι με την εθνική τους συνείδηση, θα πρέπει, ή να δηλώσουν Αλβανοί, ή να δηλώσουν ότι αδιαφορούν για την εθνικότητα που έχουν.
Το αποτέλεσμα είναι όμως το ίδιο. Οι περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό θα προκύψουν χωρίς Έλληνες και με αρκετούς αλβανούς.
Δεύτερο. Η απόφαση αυτή είναι απλώς του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μια κοινή τράπεζα των μειονοτήτων  του ΚΕΑΔ. Δεν θέλουμε εδώ να ασχοληθούμε με το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ αποδεικνύει ότι είναι τυφλό όργανο ή υποχείριο του παναλβανικού ΚΕΑΔ. Όμως δεν μπορούμε να μη πούμε ότι χωρίς την απόφαση του αρμόδιου οργάνου δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη. Σύμφωνα με το μόνο νόμιμο καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για μια τέτοια σημαντική εθνική απόφαση πρέπει να αποφασίσει η Γενική Συνδιάσκεψη. (Νόμιμο καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι εκείνο του 1991, το οποίο είναι το μόνο που έχει κατατεθεί στα αρμόδια αλβανικά όργανα. Όλες οι άλλες τροποποιήσεις δεν έχουν νομική ισχύ εφόσον δεν έχουν κατατεθεί ποτέ στα αρμόδια αλβανικά όργανα).
Το γεγονός, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα ένδειξη της ανευθυνότητας στον πολιτικό φορέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχυση μεταξύ των Ελλήνων, εφόσον κανένας φορέας μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε εθνικές ευθύνες να πει του απλού Έλληνα τι πρέπει να κάνει στην προκειμένη ιστορική εθνική στιγμή. Με τον τρόπο αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ αποφεύγει των εθνικών ευθυνών, ζητώντας απεγνωσμένα μια ηρωική διέξοδο στην ανημποριά της να ηγηθεί εθνικά.
Τρίτο. Οι όλες κινήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ επιβεβαιώνουν πλέον ότι δεν πρόκειται απλώς για ανικανότητα, προχειρότητα, λάθος λογαριασμών και εκτιμήσεων. Πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι φορείς αυτοί, (περί αυτών πρόκειται η ανάλυση, διότι η ηγεσία του  ΜΕGA, φαίνεται να απέχει από τη διαδικασία ή να αναζητεί τις ευθύνες στο παραδοσιακό σχήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ), συνηγορούν από καιρό στο έργο των αλβανικών εθνικιστικών παραγόντων, επισήμων ή μη.
Λόγου χάρη, η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, επικαλέστηκαν ακριβώς το άρθρο 20 του νόμου για την απογραφή και κυρίως το θέμα του προστίματος για να δηλώσουν αποχή. Μέχρι σήμερα μόνο ο Ντούλες και ο Ιντρίζι ερμήνευσαν με τον ίδιο τρόπο το άρθρο αυτό. Διότι είναι αδιανόητο, ώστε από την μια ο νόμος να σου δίνει την ελευθερία επιλογής εθνικότητας και θρησκέυματος και από την άλλη να σου λέει ότι η επιλογή σου τιμωρείται (!!!).
Επίσης, η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ με την απόφαση για αποχή από την απογραφή των Ελλήνων, πηγαίνει νερό στο μύλο της Εριθρόμαυρης Συμμαχίας και των υπολοίπων εθνικιστικών παραγόντων που ζητούν να μη γίνει η απογραφή  με βάση τον αυτοπροσδιορισμό όσον αφορά την εθνικότητα, μητρική γλώσσα και θρήσκευμα. Παρά το γεγονός ότι κινούνται από διαφορετικές κατευθύνσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ή η απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συμπληρώνει την επιθυμία «των αντιπάλων»
Διάβασα με προσοχή όλη την έκθεση «των προσπαθειών» του Ντούλε  για την «επίτευξη» των ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο ερωτηματολόγιο, τη διαδικασία και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Όλα δείχνουν ότι ο Ντούλες είχε επιλέξει το γυαλί και το θόρυβο και όχι την πραγματική συνεργασία με τους αρμόδιους εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς για να πετύχει αυτούς τους στόχους. Έδειξε ότι περίμενε το βουνό να πάει σ΄αυτόν και όχι αυτός στο βουνό. Κανένα μέτρο ούτε για την κινητοποίηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας για συμμετοχή στην απογραφή, ούτε ανοίγματα συνεργασίας με τους άλλους παράγοντες της κοινότητάς μας, (απεναντίας, όποιος εξέφραζε άποψη τύχαινε την γνωστή αντιμετώπιση περί προδοσίας και δουλείας προς τους Αλβανούς), ούτε συγκεκριμένα μέτρα και αιτήματα για το πώς θα ήθελε το ερωτηματολόγιο, για τη συμμετοχή των ελλήνων σε όλη την πυραμίδα υποδομής  της απογραφής. Τίποτε. Απλώς περίμενε την αλβανική επίσημη πλευρά, την κυβέρνηση, να κάνει λάθος για να ξεσπαθώσει. Μα δυστυχώς για το Ντούλε, και κατά συνέπεια για την εθνική ελληνική μειονότητα, η επίσημη κυβέρνηση, πήρε όλα τα εύσημα από τη δύση. Τουλάχιστον μέχρι εδώ.
Η στάση του Ντούλε και της παρέας εξάντλησαν και την τελευταία σταγόνα εμπιστοσύνης  στο δυτικό παράγοντα, ο οποίος δικαιολογημένα πλέον θα μας αντιμετωπίζει ως μη σοβαρό, κλαψιάρη και ανίκανο παράγοντα στις διεκδικήσεις μας.
Τέταρτο
Εκείνο που κάνει πιο ύποπτες τις πολιτικές επιλογές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, είναι το γεγονός ότι επέτρεψε εντελώς αθόρυβα, χωρίς καμιά αντίδραση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αφαίρεσε το λήμμα της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά προσωπικά στοιχεία και την ακύρωση του νόμου για την επαναφορά της εθνικότητας έστω και με δικαστήριο. Αυτό είναι το καίριο πλήγμα όσον αφορά την επισημοποίηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στα αλβανικά μητρώα. Δλδ στο εξής θα υπάρχουμε  ως μια εθνική μειονότητα  με ιστορική και μόνο διάσταση. Και δυστυχώς τη διάσταση που καθιέρωσε το κομμουνιστικό καθεστώς. Περίεργο είναι ότι ξανά η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία πανηγύρισε και  η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ σιώπησαν ιχθύος, την στιγμή που παραβιάζονται τρία συνταγματικά άρθρα, που «κατοχυρώνουν» την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανία.
Το άλλο μέτρο του ΚΕΑΔ στο να συρρικνώσει και αποδεκατίσει την εθνική ελληνική μειονότητα είναι η απόφαση να αντιμετωπίσει τους ελληνόβλαχους ως ξεχωριστή μη ελληνική οντότητα και κοινότητα. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα του  αυτοαφελληνισμού. 
Πιθανόν ο Ντούλες θέλησε να κάνει αντικυβερνητική πολιτική ως εξυπηρέτηση της αντιπολίτευσης για να επωφεληθεί ο ίδιος. Θα ήταν λίγο το κακό ώστε το καλό παιδί της Αθήνας να μη είχε προσέξει ότι η αντιπολίτευση την οποία εξυπηρετεί επιδιώκει να έρθει στην εξουσία, αναπτύσσοντας μια εθνικιστική συμπεριφορά και πολιτική που τάσσεται κατά της Ελλάδας. Να μη λησμονούμε ότι με τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις στα Σκόπια.

Παναγιώτης Μπάρκας, Αργυρόκαστρο   29.09.2011

39 comments:

Lazaros είπε...

Συμφωνώ 100% με τον τιτλο
Το υπόλοιπο άρθρο ειναι ενα μείγμα αληθεια με προσωπικες πολιτικές διαφορές.



Αλλοι βλέπουν το δέντρο και οχι το δάσος και αλλοι μονο το δάσος.
Κανείς ομως δεν σκέφτηκε τις κοινες ανάγκες και των δυο σε νερό και χώμα.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα ο Μπάρκας βρίζει και τους σοσιαλιστές. Μας δουλεύεις ρε Μπάρκα. Πεστα σε καναν άλλον που δεν σε ξέρει. Δεύτερον ,που πήγε το ταλέντο σου, εσύ είχες παλιά καλύτερα επιχειρήματα. Έίναι δυνατόν το βασικό σου επιχείρημα να είναι το πρόστιμο? Με το συμπάθειο δάσκαλε, αλλά είναι το χειρότερο άρθρο που έχεις γραψει ποτέ. Μάλλον επειδή δεν έχεις κανένα απολύτως επιχείρημα κατά των καταγγελιών και αναλώνεσαι ακόμα μια φορά στο να βγάζεις το μένος σου για την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Με τα υπόλοιπα δεν θα ασχοληθώ γιατι είναι απλά γελοία. όποιος διαβάζει καταλαβαίνει. Θα ήθελα όμως μια δημόσια δέσμευση σου. Εάν μετά απ όλα αυτά οι Ευρωπαίοι καταγγείλουν τη διαδικασία και μαλώσουν τους φίλους σου τους Αλβανούς τους οποίους φοβάσαι να μην στεναχωρήσουμε, θα βγεις δημόσια με τοποθέτηση σου να πεις μπράβο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ?

Ανώνυμος είπε...

Eιπα κι εγω!Δεν θα μιλησει ο Προφεσορας!!Ο Αριστεροκεντρωοδεξιοαλβανο...... Μπαρκας στην υπηρεσια του νομου.Αυτη τη φορα απο δεξια οπτικη γωνια πιστος στη γραμμη Μπερισα.Μπραβο παλλικαρι μου!Και εις ανωτερα!Δεν θα μπω ουτε για αστειο στον κοπο να αναιρεσω τις φθηνες και εμετικες δικαιολογιες που προβαλει ο Προφεσορας.Αλλωστε παντα πρωτοστατει στο να αυτοαναιρειται απο μονος του.Αυτο που θελω να πω ομως ειναι οτι οταν το συστημα τον καλει για επιστρατευση αυτος δηλωνει βασιλικοτερος του Βασιλεως!Υ.Γ.Τι ειναι για σενα 1000 ευρω προστιμο;Αλλα, αφου αποφασισες να απογραφεις ουτε γατα ουτε ζημια!!

Ανώνυμος είπε...

αν υποθέσουμε ρε πατριώτες οτι ο Μπάρκας είναι ο χειρότερος απ' όλους (μακάρι να είχαμε και κάποιους άλλους τέτοιους) τι συμαίνει ότι δεν μπορεί να έχει άποψη; Βγαίνει επώνυμα και λέει την άποψη του που για μένα έχει διπλή σημασία γιατί ζει πάνω, ενω φαντάζομαι οι περισσότεροι που σχολιάζομαι εδώ μένουμε Αθήνα και δεν διαβάζετε να ξεστραβοθήτε αλλα ψάχτετε για το πιόν του! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέι ότι περιμένουμε να έρθει το βουνό σε εμάς και δεν πάμε εμείς στο βουνό...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα, αυτά που λες οτι ο πρόεδρος της Ομονοιας εκθέτει τους έλληνες μπροστά στο νόμο, σίγουρα θα το λένε και κάποιοι "σερβόφιλοι" αλβανοί στο Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας για τον εκεί έπαρχο ο οποίος ζήτησε από τους συμπατριώτες του αλβανούς να μποϊκοτάρουν την απογραφή στη Σερβία.
Είναι κι αυτό μια μορφή εκφοβισμού, συνέχεια των τρόπων εκφοβισμού του νόμου αλλά και της κυβερνητικής ρητορικής (ο Πόλλο σήμερα)Αυτό εκ των έσω γιατί πιάνει καλύτερα, κι ακόμη καλύτερα όταν αυτά τα λέει ένας πρωην κλπ.κλπ.

Ανώνυμος είπε...

o barkas einai enas anthhropos ektos "episimis" grammis kai i episimi grammi den sygxwra...prospathi na ton kanei na fanei grafikos..
pesta daskale ! kseroun kai kseroume oti tous ponaei !!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια οι Αλβανοι στη Σερβια μου μποικοταρουν τη διαδικασια και μαλιστα απεσυραν ολους τους ανθρωπους τους απο τις επιτροπες απογραφης μονον και μονον γιατι τα ερωτηματολογια δεν ειναι στα Αλβανικα, ειναι προδοτες? Ας μου απαντησει καποιος.

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτη, δε γ.......?
Οσο και να κρατας τα προσχηματα, δε θα σε αφησει ο Ντουλες να σηκωσεις κεφαλι.
Αντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

Kalla o, ti sas katevazei to miallo pesteta, alitheia psemata, arkei na breite ena epihirima na dikaiologithite. Gia rijte mia matia kai apo tin Uganda.
Stin Preseva oti ki an kanoun, to kanoun vw antivaro ton ekselikseon stin Mitrovitsa. i OMONOIA to kanei se antivaro ton tsamidhon poy dhjekdhikoun thn Tsamouria??? !!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Μπάρκα τι θέλεις και ασχολήσε ξανά με την κλίκα. Οι άνθρωποι έχουν ένα λογότυπο, λένε ο, τι θέλουν, βάζουν και κάτω εκ, γραφείου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εσύ τρέχεις πίσω τους.
Για να καταλάβουμε πόσο αηδία είμαστε προσέχουμε ότι μια απόφαση ιστορικής εθνικής σημασίας βγαίνει σ΄ε΄να χαρτί, χωρίς να αναφέρει που, ποιος, πότε και γιατί αποφάσισε έτσι.
Αύριο, μπορεί και ένας από μας τους ανώνυμους να αντιγράψει ηλεκτρονικά το λογότυπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να γράψει μέσα στην ανακοίνωση ο, τι θέλει, λχ η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την Ένωση της μισής Αλβανίας με την Ελλάδα, να βάλει κάτω το γνωστό "εκ του γραφείου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και ....

Ανώνυμος είπε...

O Barkas parolo pou den epefere pote kati sto koma ite PBDNJ ite OMONOIA:
1) oso zestene tin thesi gia kapio kalo posto o ntoules itan o kaliteros
2)otan pige ipourgos o ntoules itan o apithanos
3)meta tin thesi tou ipourgou(eksouranou) erxete i zilia tis kareklas
opote afou den boroume na paroume kapia apo tis dio iparxontes lei den kanoume ena koma???
alla distixos k aftin tin karekla tin efage 0o kseras
"Daskale dixnis na exis talento sto grapsimo aneksartitos to ti "grafis"

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ηθελα να ξερω, εσεις οι δυο τρεις ιδιοι που γραφετε εδω μέσα συνεχως και το παιζετε εξυπνοι και μονο να βριζετετην ΟΜΟΝΟΙΑ ξερετε, εσεις τι πατριωτικό έχετε κάνει σε όλη σας τη ζωή? Πως έχετε βοηθήσει την πατρίδα? Πως βοηθάτε στο να ληθούν τα προβλήματα? που είστε όλοι εσεις οταν σε ολη την Ελλαδα γινονται πορειες για τη διεκδικηση των δικαιωματων μας? Να σας πω εγω. Πουθενα , σπίτι σας. Και καθε φορά βρισκετε δηθεν δικαιοογιες, εγω δεν πάω σε αυτού του συλλόγου, εγω δεν πάω στου άλλου. Το ίδιο κάνετε και τώρα. Καποιοι από σας έχουν νεύρα με την κρίση που επικρατεί και δεν έχετε με τι να ασχοληθειτε και βριζετε. Οι άλλοι μισοί βρίζετε γιατι εχετε πολιτικό συμφερον. Αλλά ολοκληρωνεται εκει το πατριωτικό σας έργο. Αντί να καθεστε και να γραφετε εδω, αφου αγαπάτε τοσο πολυ τον τόπο γιατι δεν παίρνετε τους δρόμους, να πάτε στη Χιμαρα, Στην Κορυτσα, στους Αγιους Σαραντα να φωναξετε, να βρισετε εκει μπροστα στον κοσμο την ΚΑΚΗ ΟΜΟΝΟΙΑ που καταγγελει τη διαδικασια, να τους ζητησετε να απογραφουν Ελληνες. Καντε το να σας βγαλω το καπέλο. Αλλά είπαμε, το πατριωτικό σαςεργο τελειωνει στις βρισιες. Βρε ου να μου χαθειτε τελειωμενοι καναπεδάκηδες, αι στο διαολο απο δω σας βαρεθηκαμε. Αν δεν σας αρεσουν αυτα που κανει η ΟΜΟΝΟΙΑ. καντε εσεις κατι καλυτερο. Αλλιως βουλωστε το γιατι σας σιχαθηκε ο κοσμος. Και να ξερετε πως γι αυτο κανενας αποσας δεν τολμαει να γραψει επωνυμα. Γιατι φοβαται οτι θα τον παρει ο κοσμος με τις ντοματες. Που ειστε οιλοι βρε παλικαρια της φακης? Ποσους απ το χωριο σας πηρατε τηλεφωνο για να τους ζητησετε να πανε κοντρα στην επιλογη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ? Ποσα τηλεφωνα χρεωθηκατε? Ποση ωρα ξοδεψατε? Θα σας πω εγω.......0...... εδω μεσα ποση ωρα ξοδευετε για να βριζετε? Άπειρη. Είδατε λοιπόν γιατί είστε ρουφιάνοι? Γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη και εσυ για πες μας? Ποσους επεισες στην πολη σου να απογραφουν Ελληνες? Ή μηπως νομιζεις πως επραξες το πατριωτικο σου καθηκον κανοντας εδω μεσα προπαγανδα υπερ της απογραφης και κατα της αποφασης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ? Αν νομιζεις πως απο δω εχεις κανει το πατριωτικό σου καθηκον, να σου πω πως την εχεις ψωνίσει. Την εχεις ψωνισει αν νομιζεις πως μεσα απο αυτο το εργαλειο, εχεις αποκτησει δυναμη. Η δυναμη ειναι εξω στον κοσμο. Αν μαζεψεις 100 στην πολη σου είναι πολύ καλυτερα απ το εχουν μπει εδω μεσα 1000. Αλλά βλέπεις, είπαμε, όλοι είστε μόνο λόγια. Αφηστε τα λογια λοιπόν, και καντε πραξεις. Αλλιως θα θεωρειστε απλά εμπαθείς. Καλο βραδυ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητε/η 4.50, είναι νομίζω δεύτερη φορά σήμερα και η πολλοστή σε αυτό το χώρο που ανταλλάσουμε απόψεις και παρά την έντονη διαφωνία σου διακρίνω ένα κέφι και χαίρομαι γι’ αυτό (είναι μεσάνυχτα Παρασκευής και ενδεχομένως να επέστρεψες από μια καλή έξοδο). Εδώ εσύ είσαι απλώς ένας ανώνυμος/η και εγώ ο ανώνυμος Βορειοηπειρώτης, στην επώνυμη δραστηριότητα μας μπορεί να κάνουμε αρκετά αλλά αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα στο Βορειοηπειρωτικό, κανένας δεν μπορεί να καυχάται για τον αγώνα του. Στο κάλεσμα της απογραφής είμαστε «απέναντι» και όσοι με ρώτησαν τι να κάνουν τους είπα να απογραφούν και να πείσουν και άλλους να το κάνουν, φρόντισα μάλιστα να μάθω και τους απογραφείς για να κάνω και μια κουβεντούλα μαζι τους. Στην καταγγελία των αριθμών της απογραφής θα είμαστε μαζί και πίστεψε με θα είναι καλύτερα να καταγγείλλουμε τα 2.000 άτομα της πόλης μου και όχι τα 50.

O athoos είπε...

4.46 kai 4.50. To idhjo pragma kanei. Mporeis esi na fereis epiheirimata se ti simferei i apohi. Kai mi krivese oute piso apo tin anonimia, oute piso apo tin OMONOIA.
Kanapedhakis eisai esi pou horis na skeftese o idhjos/a, alla simerizomenos/h apriori ti thesi tis OMONOIAS, epilegeis tin apohi kai kathese kai rihneis apo kamia kotsana, etsi gia na deijeis oti eisai gliftis stin OMONOIA. Gia pes mou esi posous vorioipeirotes jesikvses na dhjamrtirithoun gia tis paraviaseis tvn albanon.
Tha pas sto Karavel, oraia ekei gia dhmosies sqeseis, alla ja ellate mia sta Tirana na dhjadhllosete. Ek tou asfalous kai me panakrivous kafedhes stin Athina, olla rolloi pane. An ;omvw afta ta lefta poy dhosate gia na nikasete to KARAVEL ta dinate gia na niqasoun leoforia gia na erthoun oi vorioipeirotes na apografoun, opos ekane to Yourgeio Eksoterikon gia na stiriksei tin OMONOIA sti topikes ekloges, ua eihame ta pothoumena apotelesmata sthn apografi. I OMONOIA protimaei to gyali, ta fvta, toyw kanapedhes. Ksehase tous agones

Ανώνυμος είπε...

Καλα Αθώε εσύ επιμένεις να λες τα δικά σου και σου ξαναλέω, ή δεν σκεφτεσαι ή είσαι εγκάθετος. Εγώ θα σου ξαναπω άλλη μια φορά τους λόγους που ειμαι κατα της απογραφής, τους οποίους όσο και να θες δεν μπορεις να διαψευσεις. Από κει και πέρα αν θες να απογραφείς απογραψου είπαμε, δεν θα σε μαλωσει κανεις. Σου ξαναλέω λοιπόν.
Η απογραφη αυτη και ετσι οπως γινεται:
• Παρεμποδίζει το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού, αφού προβλέπει πρόστιμο 100.000 λεκ (ισόποσο με 700 Ευρώ) σε οποιονδήποτε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Τον έλεγχο θα πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Στατιστικής που από επιστημονικό κέντρο αναλαμβάνει εισαγγελικά καθήκοντα. Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με το πρόστιμο επιδιώκει να αποθαρρύνει τα μέλη της μειονότητας εκτός επισήμως αναγνωρισμένων ζωνών να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή
• Τα στοιχεία της απογραφής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση ληξιαρχικών βιβλίων ή εκλογικών καταλόγων. Έτσι δεν μπορεί να αποκατασταθεί η αδικία του αποχαρακτηρισμού και αποκοπής παραδοσιακών ελληνικών κοινοτήτων (Χειμάρρα, Δέλβινο, Πρεμετή, Κορυτσά) που έγινε επί Χότζα.
• Δικαίωμα απογραφής έχουν μόνον όσοι κατοικούν τους τελευταίους 12 μήνες στην Αλβανία. Αυτό σημαίνει ότι οι δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να απογραφούν. Επιπλέον, από το Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοινώθηκε ότι όσοι βρεθούν στη χώρα την χρονική περίοδο της απογραφής, θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν ΜΟΝΟΝ το ονοματεπώνυμό τους και δεν θα απαντούν σε καμία άλλη ερώτηση. Αυτό γίνεται για να αποκρυβεί η εθνική καταγωγή και θρησκεία τους.
• Δικαίωμα απογραφής δεν έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός Αλβανίας, ακόμα και αν είναι εγγεγραμμένα στα Αλβανικά ληξιαρχεία. Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες παιδιά ελληνικής καταγωγής που έχουν γεννηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούν να απογραφούν.
• Οι τοπικές επιτροπές απογραφής είναι απόλυτα ελεγχόμενες από το κράτος. Ενώ ο νόμος προβλέπει ότι οι έπαρχοι ορίζουν τις επιτροπές, στις επισήμως αναγνωρισμένες ελληνικές μειονοτικές περιοχές τα ονόματα των προταθέντων αντικαταστάθηκαν με ονόματα δημοσίων υπαλλήλων του Αλβανικού κράτους. Ιδίως, στις επαρχίες Άνω και Κάτω Δρόπολης και στην επαρχία Πωγωνίου, οι επιτροπές άλλαξαν στο σύνολό τους.
• Στο ερωτηματολόγιο (ερώτηση 39) η επισήμως αναγνωρισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα υποβιβάζεται σε «εθνο-πολιτισμική ομάδα». Αυτό παραβιάζει το άρθρο 20 του Συντάγματος (κάνει λόγο για εθνικές μειονότητες και όχι για εθνικο-πολιτιστικές...). Το έντυπο, στην αγγλική γλώσσα παραπλανητικά δεν αναφέρεται σε εθνοπολιτισμικές ομάδες αλλά σε “ethnic groups”.
• Οι δυο τελευταίες ερωτήσεις για τη γλώσσα και το θρήσκευμα είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές. Ο προαιρετικός χαρακτήρας των ερωτήσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιτροπές απογραφής αποτελούνται από κρατικούς λειτουργούς, ενέχει τον κίνδυνο να μην γίνονται καθόλου οι ερωτήσεις αυτές και να αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα.
• Το ερωτηματολόγιο, σύμφωνα και με τη σύμβαση πλαίσιο, ενώ όφειλε να είναι και στην ελληνική γλώσσα (αντίστοιχα στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο είναι στην αλβανική), είναι μόνο στην Αλβανική με αντίγραφο στην Αγγλική…

Ανώνυμος είπε...

Κατ επέκταση η διαδικασία δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους που θα απεικόνιζαν αντικειμενικά και με ακρίβεια την κατάσταση στην Αλβανία. Η ελληνική μειονοτητα σύμφωνα με τα δικαιώματα της που απορρέουν απ τη συμβαση πλαισιο και το διεθνές δίκαιο πρέπει να ζητήσει :
1. Ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού χωρίς πρόστιμα, ανακριτικές διαδικασίες και απειλές.
2. Ελεύθερη απογραφή όσων βρίσκονται τις ημέρες της απογραφής στην Αλβανία
3. Ελεύθερη απογραφή όλων των μελών των οικογενειών, ασχέτως του τόπου γεννήσεως
4. Χρήση των στοιχείων της απογραφής για να σταματήσει ο αυθαίρετος περιορισμός της μειονότητας στις ζώνες του Χότζα.
5. Μεταβολή των προαιρετικών ερωτημάτων περί γλώσσας και θρησκεία σε υποχρεωτικά. Είναι δικαίωμα του πολίτη να κρίνει εάν θα απαντήσει.
6. Ρητή αναφορά σε «εθνικές μειονότητες»
7. Ερωτηματολόγιο απογραφής στα ελληνικά
8. Ανεξάρτητες τοπικές επιτροπές απογραφής.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους η ΟΜΟΝΟΙΑ έπραξε σωστά το πατριωτικο της καθήκον.Αν κάποιοι από σας συνεχιζουν να πιστευουν πως η διαδικασια ειναι μια χαρα, στο καλο να πανε και να απογραφουν. δεν τους απαγορευει κανεις.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ι
2.44. Δηλώνω Αθώος για να δείξω ότι δεν θέλω να μπλέξω στις βρώμικες και αντεθνικές πολιτικές αποφάσεις και θέσεις των πολιτικών μας "εκπροσώπων".
Τώρα σ΄απαντώ 2.44 στα ανωτέρω.
1. Ο ίδιος ο Ιντρίζι που πρότεινε την ρύθμιση του προστίμου στο νόμο, πείστηκε ότι στην περίπτωση της δήλωσης της εθνικότητας, της μητρικής γλώσσας και του θρησκεύματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ρήτρα του. Πρόκειται για ελεύθερη δήλωση η οποία δεν μπορεί ταυτόχρονα και να τιμωρείται. Τώρα μόνο ο Ντούλες δεν μπορεί να πειστεί και εσείς που του κάνετε τεμενά. Αλλά ας μείνουμε λίγο στη λογική σου. Καταλαβαίνεις τι θα γίνει σε περίπτωση που για το ελεύθερο της εθνικής συνείδησης να τιμωρηθούν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Καταλαβαίνεις πια θα είναι η παγκόσμια κατακραυγή. Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έβαλε σε δύσκολη θέση το αλβανικό κράτος και με την αποχή τιμώρησε ιστορικά και ανεπανόρθωτα την εθνική ελληνική μειονότητα; (!!!)
2. Όντως τα στοιχεία της απογραφής δεν θα αποτελέσουν τη βάση δεδομένων για τα ληξιαρχεία, Αυτό είναι παγκόσμια πρακτική της απογραφής. Αλλά, αν προκύψουν 20 -30 χιλιάδες Έλληνες στη Χιμάρα, 50- χιλιάδες στην Κορυτσά, 15 χιλιάδες στο Δυρράχειο, κλπ, τότε πιο θα είναι το συμπέρασμα; Ότι ο αριθμός των ελλήνων στην Αλβανία είναι πάνω από 250 χιλιάδες και η Ελληνική Μειονότητα δεν υπάρχει μόνο σε 8-10 επαρχίες αλλά σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανική επικράτεια. Μετά απ΄αυτό το βήμα διεκδικούσαμε την αλαλγή όλου του στάτους της ε.ε. μειονότητας στην Αλβανία.
Με την αποχή σας τι κάνατε, μας αυτοεξεραίσατε εθνικά από την αλβανική πραγματικότητα. Δλδ ο, τι επιθυμούν οι Αλβανοί εθνικιστές
Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν διεκδίκησε ποτέ το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά απεναντίας τήρησε σιωπή ιχθύος όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο στα Τίρανα αποφάσισε να διαγράψει το στοιχείο της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά μητρώα;
3. Γιατί χαλκεύετε ψευδή στοιχεία και αναφορές. Όπως αναφέρεις άλλα σημεία του ερωτηματολογίου, για βρες και πες μου που λέει στο ερωτηματολόγιο ότι " δικαίωμα απογραφής έχουν μόνο όσοι μένουν τους τελευταίους 12 μήνες στην Αλβανία"; Ότι το ερωτηματολόγιο αρνείται την απογραφή των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, την στιγμή που υποχρεώνει υποχρεώνει και τον κάθε ξένο περαστικό στη χώρα να απογραφεί.
4. Μη ψεύδεστε, με ψεύδη δεν μπορεί να στηρίξεις αλήθειες, ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά εθνικά θέματα. Μι γίνεσε τσιράκι της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σου λέω με ευθύνη ότι, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις τα μέλη των επιτροπών απογραφής στις μειονοτικές περιοχές επιλέχτηκαν από τους έπαρχους. Και επέλεξαν τα δικά τους λαμόγια για να πάρουν τα λεφτά. Υπεύθυνα σου λέω ότι το 50% των μελών των επιτροπών στην Πάνω Δρόπολη, ανήκουν στο στενό περιβάλλον του επάρχου και είναι αγράμματοι. Το πρόβλημα όμως δεν εστιάζεται στις περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό αλλά στην αλβανική επικράτεια. Εκεί άρχισαν από σήμερα τα παιχνίδια. Μέλη των επιτροπών ασκούν πιέσεις στους έλληνες να μη δηλώσουν την εθνικότητα και το θρήσκευμα. Αυτό οφείλετε στην αδράνεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οποία από καιρό σκεφτόταν την αποχή και δεν έλαβε μέτρα να στελεχώσει τις επιτροπές με δικούς μας ανθρώπους και στην αλβανική επικράτεια και να ασκήσει πολιτική πίεση για να αποφευχθεί το φαινόμενο.
(Συνεχίζεται)

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

5. Δεν λέω ότι το ερωτηματολόγιο είναι το καλύτερο, αλλά αν στο ερώτημα της εθνοπολιτιστικής ομάδας, εμείς γράψουμε ότι ανήκουμε στην εθνική ελληνική μειονότητα, που το πρόβλημα; Το ερωτηματολόγιο δεν έγινε με στόχο την εθνική ελληνική μειονότητα. Ασφαλώς και περιέχει την αλβανική πονηριά. Εδώ όμως χρειάζονταν να δείξουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός, να δείξουμε ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να κερδίζουμε, όπως σε όλη την ιστορία και όχι να γυρίζουμε την πλάτη και να φεύγουμε.Είναι συνταγματικά δεδομένο ότι οι Έλληνες που προκύπτουν από την απογραφή θα ανήκουν στην εθνική ελληνική μειονότητα και όχι στην εθνοπολιτιστική ελληνική μειονότητα.(!!!!)
6. Όσο για το προαιρετικό σε σχέση με τη γλώσσα και το θρήσκευμα , αυτό αφορά όλους τους Αλβανούς, όμως εμάς μας συμφέρει άμεσα. Εκείνοι ας μη το δηλώσουν, εμείς επιμένουμε. Απλά τα πράγματα.
7. Για μας έχει σημασία να δηλώσουμε ότι είμαστε Έλληνες. Τώρα αν αυτό το δηλώσουμε στην Αγγλική, την αλβανική, την κινέζικη τη σημασία έχει. Μετά μη λησμονούμε ότι, σε ποια σημεία θα χρησιμοποιούνταν τα ελληνικά ερωτηματολόγια, μόνο στα 103 χωριά. Εμείς λέμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι εκτός αυτής της γεωγραφίας, ή όχι (!) Μετά έχει περισσότερο σημασία να δηλώσουμε Έλληνες ή να το δηλώσουμε αυτό στη μητρική γλώσσα και αν δεν μας το επιτρέψουν τότε σηκώνομαι και φεύγω; Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του ΚΕΑΔ δεν ελληνοποίησαν ακόμα τα όνομά τους, γράφονται Βεγγέλη Ντούλε, Βασίλη Μπολανο, Γιάννη Γιάννη και τώρα θυμήθηκαν να μας πούνε ότι ή ελληνικά ή δεν γίνεται;!
Με επιχειρήματα της πλάκας δεν μπορείτε να καλύψετε την εθνική προδοσία, την αδυναμίας σας να ηγηθείτε εθνικά. Σημασία για σας έχει το προσωπικό σας συμφέρον και αυτό σας προστάζει να πάρετε αυτές τις μουσαβέτσικες αντεθνικές αποφάσεις.
Ο ΑΘΩΟΣ

Ο Ελ. Ασυμβίβαστος είπε...

Ο Μπάρκας τα είπε πάλι έξω από τα δόντια και ενώ γνωρίζει ότι μπορεί ξανά να τον δαγκώσουν. Έτσι έμαθε να στρώνει αυτός για τον εαυτόν του. Ένας κούκος δεν φέρνει όμως την Άνοιξη. Εκείνος πιστεύει ότι την προαναγγέλλει....
Πρόβλημά του, εγώ δεν αφαιρώ τίποτε σ΄αυτά που λέει και δεν κατάλαβα γιατί ήταν λίγο σκουριασμένη η αιχμή του Μπάρκα. Θέλω όμως να προσθέσω κάτι.
Περίεργο δεν είναι που το Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας δεν αντιδρά και δεν λαμβάνει θέση στο θέμα. Ακούει το Ντούλε που λέει ψέματα. Γνωρίζει ότι ο Ντούλες δεν έκανε κανένα διάβημα για να αλλάξει την κατάσταση και του συμπαραστέκεται σιωπηλά. (Σιωπή και η Αντιπολίτευση Σαμαρά !!!!)
Μήπως, ζούμε σ΄ένα παιχνίδι και δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Εξηγώ. Πριν λίγες μέρες εφημερίδες στην Αθήνα έγραφαν "πόλεμος στο Ιόνιο" σε σχέση με την συμφωνία των θαλάσσιων υδάτινων μεταξύ των δύο χωρών. Φαίνονταν ως ένα αντίκτυπο της πρόσφατης και γενικότερης ελληνο-τουρκικης αντιπαράθεσης, που επεκτάθηκε και στην Κύπρο.
Χτες όμως, μια μέρα πριν αρχίσει η απογραφή, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Χατζινάστο και είπε ότι συστάθηκε η επιτροπή επανεξέτασης της συμφωνίας. ... που είχε ακυρώσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ύστερα από προσφυγή του Σ.Κόμματος, με το πρόσχημα ότι δεν είχε εγκρίνει την επιτροπή διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Τόπι.
Ακούγετε λίγο κουφό ότι η συμφωνία θα προχωρήσει, αν έχουμε υπόψη την ακραία διένεξη Μπερίσια-Τόπι και την υψηλά εθνικιστική θέση Τόπι (με την Ερυθρ. Συμμαχ΄) κατά της Ελλάδας. Ο Τόπι δε θα υπογράψει εκ΄νέου. Μάλιστα το ε΄χει δηλώσει.( δεν θα δώσει το ΟΚ στην όποια επιτροπή διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα)
Λίγο πριν, δλδ χτες προχθές ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν στα Σκόπια για να σταθεί ανοιχτά στο πλευρό των Αλβανών. (Και εκεί έχει απογραφή και Τούρκοι και Αλβανοί δεν διαμαρτύρονται)
Ο Μπάρκας τελειώνει το άρθρο του αναφερόμενος στην προσπάθεια των Αλβανών για την εθνική τους ολοκλήρωση, αυτή τη φορά σε βάρος της Ελλάδας. (!!!!)
Μήπως η σιωπή της Αθήνας στο θέμα της απογραφής έχει σχέση με όλες αυτές τις εξελίξεις.
Είναι δεδομένο ότι η αποχή από την απογραφή σημαίνει κόκκινη γραμμή για την ύπαρξη της ε.ε.μειονότητας στην Αλβανία. Μήπως η Ελλάδα κάνει αυτόν τον ελιγμό, (επιτρέπει το Ντούλε να απέχει από την απογραφή για να επέλθει η κόκκινη γραμμή) για να πετύχει την υπογραφή της συμφωνίας των υδάτων στο Ιόνιο. δλδ να μας θυσιάσει ιστορικά και να μας θέσει σε εφεδρεία ως εναλλακτική λύση για ανταλλαγή με το τσάμικο αν κάποια στιγμή θα χρειαστεί....
Μήπως ο Ντούλες είναι μέσα σ΄αυτά τα παιχνίδια και συνεπώς χαίρει την όλη υποστήριξη της Αθήνας..... Μια σκέψη κάνω... Μήπως λεω... ως ο Ελευθ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΩΕ
Με καλυπτεις απολυτα με τις απαντησεις σου και συμφωνω με οτι γραφεις.
Κατι αναλογες απαντησεις εδοσα και εγω, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο Βορειοηπειρωτης δεν τις δημοσιευει, προς τι αυτη η λογοκρισια.
Ισως γιατι εγω ανεφερα το Ντουλε(!)

Βορειοηπειρωτη, τι λες, αυτο θα το δημοσιευσεις?

Ελικρανον

Ανώνυμος είπε...

(...αφαιρέθηκε, δεν μπορεις ανωνυμα να λες οτι θες...στη συνέχεια το υπόλοιπο σχόλιο)

Ελ ασυμβιβαστε, θες να μας το κανεις λιγο πιο λιανα? Η Ελλαδα συνεργαζεται με το Ντουλε ωστε να καταγγειλει την απογραφη, να δημιουργησει ενα ακομα προβλημα στην ευρωπαικη προοπτικη της Αλβανίας και να ρθει η Ελλάδα μετα να πιεσει την Αλβανια να υπογραψει την ΑΟΖ? Αυτό λες ή κατάλαβα κάτι λάθος..???? ε τότε να του φτιαξουμε ενα αγαλμα.

Ανώνυμος είπε...

Αθώε κουραστηκα να αναλυω τα αυτονοητα αλλα θα το κανω για τελευταια φορά. Η όλη διαδικασία έχει ως στόχο όχι να μην βγεις 250.000 αλλά ούτε 50.000. Και σου εξηγώ:
1) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως οι Αλβανοι πιθανόν να μην κόψουν πρόστιμα ( αλλά με το αν μιλάμε πάλι) . Πόσους όμως έλληνες θα αποθαρρύνει στα Τιρανα, στην Κορυτσα, στη Χιμαρα, στη Σκοδρα, στο Μπερατι και αλλού? όλους αυτούς δηλαδή που ο Χότζα τους είχε απαγορέψει να έχουν ακόμα και χριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους, όλοι αυτοί που δειλά δειλά μετα από χρονια ξαναβρίσκουν την εθνική τους ταυτότητα. Κάποιοι από αυτούς διεκδίκησαν την εθνικότητα τους στα δικαστηρια και το συνταγματικο δικαστηριο τους την αφαιρεσαι. Τι θα τους κανει να πιστεψουν οτι δεν θα φανε και το πρόστιμο?
2)το επιχειρημα σου για το οτι αν βγαζαμε 50.000 στη Χιμαρα και 20.000 στην Κορυτσα θα μας έκανε άρχοντες δεν ισχύει, γιατι βασίζεται σε νούμερα που σε καμία περίπτωση με αυτη τη διαδικασία δεν θα τα ειχαμε.
3)Όλα τα επιχειρηματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι τεκμηριωμλενα και ισχύουν στο 100%. εσεις προσπαθειτε να παραποιησετε την αλήθεια, ο καθενας για τους δικούς του λόγους. Όλες οι κατηγορίες στις οποίες αναφέρεσαι , θα απογραφονται, αλλάθα δηλώνουν μόνον το όνομα τους.
4) Κανένας δεν λέει κανενα απολύτως ψέμμα. Στις επαρχίες στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη οι έπαρχοι είχαν την ευθύνη να επιλέξει τις επιτροπές. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο άλλα ονοματα να δίνουν οι έπαρχοι και άλλα να δηλώνονται τελικά. Αυτό έγινε κυρίως στην Άνω και Κάτω Δρόπολη και στο Πωγωνι. Στην Άνω Δροπολη άλλαξαν τα μισά ονόματα ενώ στο Πωγωνι και στην Κάτω Δρόπολη όλα. Αν θες μπορώ να σου δώσω και τα ονόματα αυτών που μπήκαν και αυτών που βγήκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι έπαρχοι να διαμαρτυρηθούν έντονα και να δηλώσουν πως με αυτες τοις προυποθεσεις δεν συμμετεχουν στη διαδικασία. Αυτά είναι στοιχεία πραγματικά και ο ψέυτης είναι αυτός που ισχυριζεται το αντίθετο. Όσον αφορά την υπόλοιπη Αλβανική επικράτεια, ζητηθηκε να έχουμε δικούς μας ανθρώπους στις επιτροπές και δεν εγινε ποτέ δεκτό.

Ανώνυμος είπε...

5) ΕΙκάζεις τους λόγους για τους οποίους το ερωτηματολόγιο γραφει εθνοπολιτιστικές ομάδες και δεν γραφει εθνικότητα. Είναι τραγικό να στηριζομαστε σε εικασίες αλλά εγω θα σου δωσω ενα παράδειγμα για το που είναι το κακό. Η γιαγια σου το ethnoculturor δεν το χει ξανακουσει ποτε, όπως και εσύ φανταζομαι. Αυτό που ξέρει πάντως πάρα πολύ καλά είναι το kombesi. αυτό θα έχει αποτέλεσμα να μην ξερει τι να απαντησει και να εξαρτάται απ τη βοήθεια αυτού που απογράφει. Και εφόσον σε απασχολούν και εσένα οι εκτός μειονοτικών ζωνών, φαντασου τι θα γινει εκει.
6). λες ότι εμάς μας συμφέρει να είναι προαιρετικό η γλώσσα και το θρήσκευμα. Για ποιο λόγο ακριβώς μας συμφερει δεν καταλαβαίνω , αλλά εγώ θα σου πω τη δική μου άποψη.Όχι μόνον δεν μας συμφέρει αλλά μας καταστρέφει , κιόλας. Κατ αρχάς οι απογραφείς δεν θα τα ρωτανε. Το ίδιο έκαναν και στην Ελλάδα, τα προαιρετικα δεν τα ρωτούσαν για να τελειωνουν. Θέλω λοιπόν να σου πω το εξής. Τι αποτέλεσμα θα ήταν ένα που λεει πως υπάρχει μια ελληνική εθνοπολιτιστική ομάδα 50.000 που όμως ελληνικά μιλάνε οι 10.000? ΕΕΕΕ....???? Για βαλε λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί.
7) κάθομαι και συζητάω με κάποιον τον οποίο δεν τον νοιάζει αν τα ερωτηματολόγια είναι στα ελληνικά αλλά τέλος πάντων. Αυτό είναι υποχρέωση της Αλβανίας από τη Συμβαση Πλαίσιο αλλά εκτός αυτού αφορά και ολους εμάς. Εγω δεν ξέρω αλβανικά και δεν θέλω να συμπληρωσω ενα εντυπο απλά έτσι όπως μου το λέει αυτός που με απογράφει. Δεν τον εμπιστευομαι αγαπητε.

8) Το ένα άτομο της οικογένειασ μπορεί να απογράψει τα άλλα, χωρίς όμως να δηλωσει το θρησκευμα και την εθνικη καταγωγή. τι σημαίνει αυτό. Όταν ο απογραφέας πάει στο σπίτι μου και είναι εκεί μονο η μάνα μου, θα την απογράψει, θα τη ρωτήσει και για εμάς, θα συμπληρώσει και σιγα μην ξαναπάει να βρει και τους υπόλοιπους. Κοινώς θα απογράφει έναν στους 4 για την εθνική τους καταγωγή και το θρήσκευμα.
Τελευταίο είναι ότι πρέπει να μένεις 12 μήνες εκεί. Αυτό σημαίνει πως αυτοί που πάνε από Ελλάδα δεν μπορουν να απογραφούν, θα γραψουν μονον το ονομα τους.

Με όλα αυτά αγαπητέ, εσυ ακομα πιστευεις ότι θα βγούμε 250.000? Θα πάρεις εσύ την ιστορική ευθύνη για την αριθμητική συρρίκνωση του ελληνισμού? Η ΟΜΟΝΟΙΑ παντως δεν παίρνει φίλε, που να χτυπιέσαι. Θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί μια δίκαιη απογραφη. Τα χαιρετισματα μου.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Δεν κατάλαβες τίποτε ανώνυμε. Στο χωριό μου λένε ότι από το ίτσιου (το τίποτε) καλή είναι και του Κίτσιου.
Λοιπόν περιμένεις 20 χρόνια και "παλεύεις" δήθεν και δεν έβγαλες το ποθούμενο σε νομικό πλαίσιο (εγώ λέω γιατί δεν πάλεψες διόλου). Πόσες δεκάδες άλλα χρόνια θα περιμένεις να βγει το σωστό νομικό πλαίσιο; Ως τότε θα υπάρχουν εδώ μόνο τα ντουβάρια.
Δεύτερο. Η δύση που ήταν συμπαραστάτης μας δεν εξέφρασε καμιά αντίδραση. Μάλιστα η από καιρό σιωπή της προς τα δικά μας είναι σαν να λέει: Κι αυτοί οι ψωριάρηδες, όλο γκρινιέυονται και δεν μπορούν να αρθρώσουν μια φορά το τι ζητούν.
Για μάχες και εθνικούς αγώνες μιλούμε και αυτούς δεν τους κάνουν τα παιδιά των καναπέδων και των πανάκριβων ΛΕΧΙΟΥΣ, τα βουτυρόπαιδα θρυμμένα από τα Τίρανα. Η αποχή αυτή τη στιγμή μοιάζει με το δραπέτη από τον μέτωπο. Οι Έλληνες αξιωματικοί στο έπος του 40 σκότωναν εν ψυχρό τους λιγόψυχους ήρωες του 731 στην Κλεισούρα , που δεν άντεχαν άλλο και γύριζαν τις πλάτες στο μέτωπο....
Λάθη και ψεγάδια και ανοιχτά παράθυρα για παραβιάσεις στο νόμο και στην αλβανική νοοτροπία μπορείς να βρεις όσα θέλεις και να τα ερμηνεύσεις στο χαρτί όπως θέλεις. Το ζήτημα είναι πώς μέσα απ΄αυτά οδηγείς το καράβι σου στο στόχο σου.
Και δυστυχώς, μια φορά, το 2001 έπιασε η "ηρωϊκή έξοδος" της αποχής, η οποία ήταν και δικαιολογημένη και απόχτησε την στήριξη της Δύσης. Τώρα μετά από 10 χρόνια, αφήσαμε το τραίνο, στο οποίο συνταξιδεύουν Δύση και Τίρανα, να μας φύγει. Αν θα δίναμε τη μάχη θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τις παραβιάσεις και να μη αναγνωρίζαμε το αποτέλεσμα. Τώρα, που η Δύση έδωσε το ΟΚ, στο ερωτηματολόγιο, μάλιστα λέει ότι έγινε στα Ευρωπαϊκά στάνταρ και εμείς απέχουμε, τι θα καταγγείλουμε. Θα φωνάζουμε και δε θα μας ακούει και ούτε προσέχει κανείς. Θα λένε αστους αυτούς δεν ξέρουν τι θέλουν. Κλότσησαν την ιστορική ευκαιρία.
Η Μέλλουσα ιστορία

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ο Αθώος είμαι πάλι. Ξέρεις πως μου μοιάζεις ανώνυμε 10.58 σαν εκείνο στην παροιμία που λέει, όποιος δεν έχει να αλέσει όλη την ημέρα κοσκινίζει. Εσύ και η ΟΜΟΝΟΙΑ μαζί. Εδώ το χωριό καίγεται και εσύ ψάχνεις να απαλλάξεις την ΟΜΟΝΟΙΑ από τις ευθύνες. Θα γαβγίζει σαν το λυσσάρικο σκυλί στο φεγγάρι. Αυτό θα κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο μέλλον

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βορειοηπειρωτη πρώτη φορα κάποιος αποκαλύπτει την ταυτότητα κάποιου αλλου ανωνυμου εδω μέσα; Ή δεν ήθελες να αποκαλυφθεί η βαθιά σκέψη του Ελ. Ασυμβίβαστου; Τέλος πάντων. Λίγη σημασία έχει. Ο ανώνυμος 9.06

Ανώνυμος είπε...

Na sou kano mia erotisi anonime 10.58. Stis meionotikes periohes yparhoun mipos alvanoi apografeis i einai ellines poz den anikoun stin parataksi tis OMONOIAS?
Na sou po. Ja to dheztero dimartzrrithike i OMONOIA kai ntropi tis. Epelekse epitropous ja apografi ap aftous pou tous agorase tin psifo me 50 Evro, alla dystihos dhen kseroun na grapsoun to onoma tous. Mi prospatheis na dhikaiolojiseis to adhikeologito. Dhen mporei i klika tis OMONOIAS na krivetai piso apo to dhahtilo kai na psezdhete. Osa psemata ki an peite oute eseis oi idioi dhe mporei na ta pistepsete

Ανώνυμος είπε...

pros 10 58....
H OMONOIA SOY EXEI PETYXEI PRO POLOY TH DIASPASH ALLA KAI TH SYRRIKNWSH TOY B.H ELLHNISMOY.
H OMONOIA EINAI ANYPARKTH FILE MOU KAI WS ORGANWSH,ALLA KAI WS ENNOIA...
EGW DEN MPORW NA KATHOME KAI NA ANALYW OPWS ESEIS OI ALOI.. ALVANAFERW APLA 2-3 PRAGMATA.
1-POTE DEN PERIMENA APO TOYS ALVANOYS NA MOY KANOUN TEMENADES,OLA TA XATHRIA KLP,PERIMENA NA MOU BGAZOUN SYNEXEIA DYSKOLIES KAI PROVLHMATA, OPWS TWRA. TO ERWTHMATOLOGIO EXEI TA DIKA TOY PROVLHMATA,AYTA OMWS DEN TA KATAGGELOYN MIA MERA PRIN THN ENARKSH THS DIADIKASIAS.OSO GIA TA PROSTIMA KAI EKFOBISMOYS AYTA EINAI ASTEIA PRAGMATA.KAI TELOS PANTWN GIATI H KLIKA DEN DIALEKSE TO DROMO THS ENHMERWSHS ,THS ENTHARYNSHS...ALLA PARATHSE TA OPLA AMAXHTI ???
2-OI ELLHNES POY ZOYN EKTOS TWN 103 ANAGNWRISMENWN XWRIWN WS MEIONOTIKA,DEN THA EXOYN POTE ALLH EYKAIRIA NA DHLWSOYN THN ETHNIKOTHTA TOYS.(MH MOY PEIS PWS TO 2021 OI ALVANOI THA SOU VALOUN PALI TO IDIO ERWTHMATOLOGIO !TOTE DEN THA YPARXEI OYTE ETHNIKOTIS OYTE THRHSKEYMA)POTE LOIPON THA APODEIKSOUN OI KORYTSAIOI KAI OI XEIMARIWTES KYRIWS THN ELLHNIKOTHTA TOYS???
3-EGW PISTEYW PWS KAI TWRA ,THN YSTATH STIGMH, PREPEI NA TREKSOUME OLOI, NA FWNAKSOUME,NA DWSOUME KORAGIO STON KOSMO NA PAEI STHN APOGRAFH,KI AS AFHSOUME THN KLIKA NA RIXNEI ASFAIRA EKEI STO KARAVEL !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω κάτι τελικά; Το πρόβλημα μας σας είναι πολιτικό και όχι εθνικό. Βρήκατε δήθεν την ευκαιρία να βρισετε για ακόμα μια φορα την ΟΜΌΝΟΙΑ, αυτη τη φορα φορώντας "πατριωτικό σακάκι". Δυστυχώς για εσάς, η ΟΜΌΝΟΙΑ πράττει το εθνικό της χρέος. Κάντε μου μια χάρη μόνο, τώρα που ξεκίνησε η απογραφη μαζεψτε καμία καταγγελία για παραβάσεις και εσείς για να βοηθηθεί και στη συνέχεια ο αγώνας της ΟΜΌΝΟΙΑΣ. Ή μήπως θα είναι όλα τέλεια στο τέλος και πάλι η ΟΜΌΝΟΙΑ θα γκρινιαζει τσάμπα. Για όλα τα υπόλοιπα τραγουδηστε, δεν θα αδειασω το δικο νου να γεμισω το δικο σας. Ευτυχώς ο κόσμος, καταλαβαίνει. Καλο αγώνα λοιπόν

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ήθελα να ξέρω ένα πράγμα. Αν βγει η έκθεση για την απογραφη στο τέλος και καταγγέλει τη διαδικασία και τραβάει και το αφτιά της Αλβανίας και όλα αυτα στηρίζονται στην αποχη της ΟΜΌΝΟΙΑΣ ( γιατί σας αρέσει δεν σας αρέσει όλοι μόνον την ΟΜΌΝΟΙΑ αναγνωρίζουν και μόνο μαζι της συνομιλουν) τι θα λέτε;;; Το χω απορία.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Ναι, υποθέτουμε ότι έτσι είναι, όπως λες εσύ 6.13, Και μετά τι; Θα αλλάξει κάτι; Η συμφορά της αποχής είναι ανεπανόρθωτη. Το πολύ-πολύ η έκθεση θα κάνει τη διαπίστωση, ότι με πρόσχημα αυτό και αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ κάλεσε την Ελληνική μειονότητα να απέχει, αλλά η απογραφή δεν θα επαναληφθεί και θα περιμένουμε άλλα 10 χρόνια. Ως τότε γεια σου ΟΜΟΝΟΙΑ, θα υπάρχεις εσύ (για να εκπροσωπείς αλβανούς). Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στα κατάστιχα της Αλβανίας δεν θα υπάρχει. Τον έθαψε η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα...... Βρε Μέλλουσα ιστορία, την έκανες ήδη την κωλοτουμπα σου. Απ τη μια θα μας γράψουν οι ευρωπαίοι, απ την άλλη και μα μην μας γράψουν οι Ευρωπαίοι τι θα γίνει. Καταλαβαίνεις πόσο αλλου για αλλου είσαι , χωρίς κανένα επιχείρημα παρα μόνο γεμάτος εμπάθεια; Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου θα είχε θαφτει αν η ΟΜΌΝΟΙΑ επικύρωνε με τη συμμετοχή της αυτη τη σιχαμενη και μεθοδευμένη διαδικασία. Θα επικύρωνε μια διαδικασία που υπό αυτές τις συνθήκες θα μας έβγαζε 50.000. Τώρα όμως η ΟΜΌΝΟΙΑ αφήνει όλο το περιθώριο να διεκδικήσουμε μια δίκαιη απογραφη που θα αναδείξει τον πραγματικό αριθμο των Βορειοηπειρωτων. Αν την είχε δεχτεί, θα έπρεπε να δεχτεί και το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Σας αρέσει δεν σας αρέσει η ΟΜΌΝΟΙΑ απέδειξε ποια είναι. Μοναδικός υπερασπιστής των δικαίων του Βορειοηπειρωτικου Ελληνισμού.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Ανώνυμε 8.29. όταν όλοι υποστηρικτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα σχόλια, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα και νιώθουν ντροπή, εσύ συνεχίζεις να γράφεις και να προσπαθείς να απαντάς σε όλους, τόσο που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις και να καταλάβεις τι λένε οι άλλοι.
Υπάρχει η πραγματικότητα που είναι πιο σκληρή από τα κούφια λόγια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πέρασαν 20 χρόνια και η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε στην αποχή και στην υπόσχεση της ότι θα κάνει δικής απογραφή. Μεγάλα λόγια να αγαπιώμαστε... η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πλέον πέσε πίτα να σε φάω, αλλά και ο Ελληνισμός έχει φθαρεί στο απροχώρητο. Μετά απ΄αυτή την απογραφή θα αποδειχτεί ότι έστω και στις μειονοτικές περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό, ο αριθμός του ελληνικού πληθυσμού θα ισοδυναμεί με τον αλβανικό, όπως υπερέχουν των Ελλήνων οι Αλβανοί μαθητές στα ελληνικά μειονοτικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Μήπως αυτό, τη δημογραφική και οικονομική αλλοίωση του χώρου μας , που απαγορεύει ακόμα και η σύμβαση πλαίσιο, δεν είναι έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και των στελεχών της (έπαρχοι και φαρισαίοι).
Στο πλαίσιο αυτό δεν διαφωνώ μαζί σου . Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε πια είναι. Ο Μεγάλος υπεύθυνος για την εθνική διάλυση της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Και μη νομίζεται ότι η ιστορία δεν γράφει. Αλλά εσείς είστε λιγότεροι από θνητοί. Μερόδούληδες -μεροφάγηδες. να έχετε να ζήσετε εσείς καλά. Η Β. Ήπειρος είναι για σας μπίζνα

Ανώνυμος είπε...

H απογραφή στην Κορυτσά, δικαιώνει το Μπάρκα.
Αποκαλύπτει ότι ο Ντούλες επικοινωνεί υπογείως με το βαθύ αλβανικό εθνικιστικό κράτος. Μπορεί και να το κάνει αυτόβουλα. Τότε μαζεύει περισσότερα εύσημα

Ανώνυμος είπε...

8:29μ.μ.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα διεκδικησει σωστη απογραφη γραφεις.
Ποτε?
Η επομενη ειναι το 2021.
Τι λες θα προλαβει μεχρι τοτε η θα παει για το 2031?
Και οσο γι`αυτο, οτι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κανει δικη της απογραφη, τα ιδια μας ειπε και το 2001 και δεν το κανε.

Αντε ρε νουμερα.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Δυστυχώς για όλους τους κερατάδες της Β. Ηπείρου ο Μπάρκας, με τις εξελίξεις στην Κορυτσά, επιβεβαιώθηκε πλήρως.
Η δυναμική των εξελίξεων στην Κορυτσά δεν έθεσαν εκτός πραγματικότητας την ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΑ, αλλά μας καλούν όλους να επιλέξουμε μια ηγετική ομάδα και να τραβήξουμε την εθνική πορεία που προστάζει το έθνος. Πριν να είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Ελ ασυμβίβαστε, εσύ που είσαι και έξυπνος και βλέπεις μπροστά ( γι αυτό βλέπεις οτι το mega Πάει κατα διαόλου και αποστασιοποιείσαι) , πάρε την πρωτοβουλία και φτιάξε την ηγετική ομάδα, της οποίας θα ηγηθείς φυσικά , και τραβα μπροστά. Εσενα θελουμε, εσένα θέλουμε...... Έστω για μια μέρα, να γινεις αρχηγός να σου φύγει το ντούφι να ησυχάσουμε. Μετά θα σου ΄δωσουμε και ντεκοράτο για τον αγώνα.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Ανώνυμε 12.30. Λειτουργώ με άλλες αρχές. Τα αρχηγία τα άφησα στα κερατόπαιδα της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, για να γκρεμίσουν τα επιτεύγματα αιώνων των προγόνων μας για να κάνουν ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες, αυτοκίνητα, καζίνο. Να εξοντώνουν τους Έλληνες που δεν πάνε με τα νερά τους...
Τα ντεκοράτα για το Ριζόπουλο.
Από την άλλη εσείς μπορείτε να με θέλετε.... αλλά δεν σας πάω εγώ με τίποτε... Μου αρέσει αυτό που κάνω. Δεν με νοιάζει που σας ενοχλεί τόσο. Ίσα-ίσα!
Ο ελ. Ασυμβίβαστος

Δημοσίευση σχολίου