Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάς και Αλβανία: “Ο χορός του Σατανά”! (δεύτερο μέρος)

Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και η επιθυμία διαμελισμού της Ελλάδας
Ο Αλβανικός αλυτρωτισμός αναζωπυρώθηκε όπως και καθοδηγήθηκε από τις Δυτικές Δυνάμεις και κυρίως από ΗΠΑ & Ηνωμένο Βασίλειο στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Παρότι η Σερβία αντέδρασε τότε όσο πιο δυναμικά μπορούσε, με την Ελλάδα να παραμένει επιφυλακτική και τις Ρωσία και Κίνα να θεωρούν την απόσχισή του τμήματος του Κοσσυφοπεδίου παράνομη, στις 17 Φεβρουαρίου 2008, η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε, μονομερώς, την ανεξαρτησία του από τη Σερβία που προσέφυγε στον ΟΗΕ. Το μέρος του “Κοσσυφοπεδίου” που ανήκε στους Αλβανούς Κοσσοβάρους αναγνωρίσθηκε τότε άμεσα από τις μεγαλύτερες Δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία) συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ.Η ιδέα ύπαρξης πολλών μικρών προτεκτοράτων στη Βαλκανική άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” και με επίσημο πια τρόπο. Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων ως ανεξάρτητο κράτος από τη Δύση αποτέλεσε την επίτευξη περίπου του 1/3 του στόχου όσων καταγράφονται στο «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών.
Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει ότι τα σύνορα του 1913 άφησαν περισσότερους Αλβανούς εκτός Αλβανίας παρά εντός.
Τα βήματα ώστε να ολοκληρωθεί το «Εθνικό Δόγμα» σύμφωνα με τους συντάκτες τους (1997) είναι τα ακόλουθα:
- Διεκδίκηση του Κοσσυφοπεδίου
- Αυτονομία των Αλβανών της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου
- Ανακίνηση μειονοτικού ζητήματος για τους …Αλβανούς της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιους εννοεί.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας ουκ ολίγες φορές θεώρησε ως θετική εξέλιξη την απόσχιση μέρους του Σλαβικού κράτους (Σκόπια) στην Αλβανία. Και αυτό γιατί το διαιρεμένο σε αυτή τη περίπτωση Σκοπιανό κράτος θα ήταν θέμα χρόνου να προσχωρήσει στη Βουλγαρική επικράτεια. Μέχρι στιγμής υπάρχουν γεγονότα που δικαιολογούν ως ενός σημείου την αισιοδοξία όσων ενστερνίζονται το συγκεκριμένο σενάριο, αφού αρκετοί Σκοπιανοί, μέχρι και πρώην υπουργοί έχουν ήδη αποκτήσει Βουλγαρικά διαβατήρια.
Η αντίθετη άποψη υποστηρίζει πως ο κίνδυνος να παραμείνει “ζωντανό” το μόρφωμα των Σκοπίων προκαλώντας με το όνομα “Μακεδονία”, έχοντας απλώς μικρότερη έκταση, σε συνδυασμό με την εδαφική επέκταση της Αλβανικής επικράτειας, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Και αυτό γιατί η χώρα μας θα είχε να αντιμετωπίσει αφενός τους Σλάβους των Σκοπίων να διεκδικούν εδάφη της Μακεδονίας (“Μακεδονία” του Αιγαίου) σε συνδυασμό με το θέμα της ονομασίας και αφετέρου τη προοπτική ολοκλήρωσης του «Εθνικού Δόγματος» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών που ουσιαστικά θα διαμέλιζε τη χώρα μας.
Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων, θεωρήθηκε για πολλούς ως η κερκόπορτα στη …πολτοποίηση εθνοτήτων που επιχειρείται μιας και έκτοτε οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Κροάτες της Ερζεγοβίνης, οι Σέρβοι της Βοσνίας και της Κροατίας, οι Βάσκοι στην Ισπανία, οι Ούγγροι στη Ρουμανία, οι Τσετσένοι στη Ρωσία, οι Ρώσοι της Οσσετίας στη Γεωργία, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρμενία- Αζερμπαϊτζάν), οι Κούρδοι στο Ιράκ και στην Τουρκία, οι Πακιστανοί του Κασμίρ και μία πλειάδα άλλων θα είχαν πολύ πιο βάσιμα επιχειρήματα να ζητούν την ανεξαρτησία τους από αυτά που προέβαλλαν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί.
Η προοπτική μιας “μεγάλης” ή αλλιώς “Φυσικής Αλβανίας” πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το 2015!
Ο Orhan Rexhep, αντιπρόεδρος του Presevo (τμήμα της Νότιας Σερβίας) σε δηλώσεις του το Νοέμβριο του 2010 παραδέχτηκε:
“Προετοιμαζόμαστε εντατικά στο σχεδιασμό σύστασης της “Φυσικής Αλβανίας” που πρέπει να υλοποιηθεί το 2013 ή το αργότερο το 2015. Συνομιλίες και σχετικοί σχεδιασμοί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 15 ημέρες, στη συνεδρίαση που κάναμε και συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος του Presevo, Ragmi Mustafa όπως και ο ηγέτης του Κινήματος Δημοκρατικής Πρόοδου Jonuz Musliu”.
“Βρισκόμουν στα Τίρανα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ώστε να στηρίξω το Αλβανικό Εθνικό Κίνημα που αποτελείται από μέλη που οραματίζονται τη “Φυσική Αλβανία” και θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές” συνέχισε τότε.
“Οι χώρες που βρίσκονται στη λίστα που τμήματα αυτών θα προσαρτηθούν στα δικά μας είναι: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Σκόπια” (Μακεδονία τους είπε), τόνισε.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, το αλβανικό εθνικιστικό κόμμα “Vetëvendosje” (Αυτοδιάθεση) που θα συμμετέχει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010 στο Κοσσυφοπέδιο, κίνησε το ενδιαφέρον Γερμανού δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής του, Albin Kurti. Στην συνέντευξη αυτή ο Albin Kurti εξήγησε ότι το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο.
Ωστόσο επισήμανε:
“Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας”.

Σε σχετικό δημοσίευμα το Δεκέμβριο του 2010 η εφημερίδα ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ γράφει:
“Εθνικιστικοί κύκλοι συνεχώς καλλιεργούν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», την ώρα που οι ηγέτες της ελληνικής μειονότητας αλληλοτρώγονται…
Με την κατάργηση της «βίζας» χιλιάδες Αλβανοί θα κατακλύσουν τη χώρα μας.
Σε νέα φάση έντασης φαίνεται ότι εισέρχονται πλέον οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στο επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες θα δημιουργηθούν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν στη κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο από τις πρόσφατες διπλωματικές επαφές μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα, αντί να περιορίσουν, καλλιεργούν όλο και περισσότερο την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Και αυτό, με την ανοχή, αν όχι την παρότρυνση, του Σαλί Μπερίσα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου (2010) θα έρχονται χωρίς «βίζα», ελεύθερα οι Αλβανοί στην Ελλάδα, όπως θα πηγαίνουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που, εκ των πραγμάτων, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας.
Επιπλέον με υπουργική εγκύκλιο αυξάνεται το όριο παραμονής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και αυτό, το μετέδωσε Αλβανικό κανάλι ως πρώτο θέμα!
Απόρρητα έγγραφα.
Τα απόρρητα έγγραφα που αναμένεται να δημοσιευθούν, θα αναφέρονται μεταξύ άλλων στο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στο νότιο τμήμα της Αλβανίας.
Αλλά και στη Συμφωνία των χωρικών υδάτων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία απορρίφθηκε λίγους μήνες μετά από το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων.
Στο μεταξύ ο τότε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς κατέληξαν στα χέρια των ΗΠΑ διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητες» από την Ελληνική κυβέρνηση.
Βέβαια, το βασικό πρόβλημα δεν είναι το πώς διέρρευσαν τα έγγραφα, αλλά τι θα έρθει στο φως της δημοσιότητας. Είναι δεδομένο ότι η Ελληνική πλευρά συνεχώς υποχωρεί και δέχεται απανωτά «χαστούκια» από την Αλβανία.
Ένα από αυτά τα «χαστούκια» είναι οι σχεδόν επίσημες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Το «σχεδόν επίσημες» έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τα τελευταία χρόνια, και προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι ακραίος, δεν τάσσεται, δημόσια, τουλάχιστον, υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας». Ωστόσο στο παρασκήνιο, φέρεται να υποκινεί τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με το κόμμα των «Τσάμηδων».

Δεν είναι τυχαίο το ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας “Balkan Monitor” (που έγινε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα Βαλκάνια), η πλειοψηφία των Αλβανών, που ζουν στο Κόσσοβο, στα Σκόπια και στη χώρα τους, υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Συγκεκριμένα το 80% των Αλβανών του Κοσσσυφοπεδίου είναι υπέρ της ιδέας της «Μ. Αλβανίας». Μάλιστα οι μισοί από αυτούς θεωρούν πως σε δέκα χρόνια θα υπάρχει η «Μεγάλη Αλβανία»! Την ίδια άποψη έχει το 51,5% των Αλβανών των Σκοπίων και το 62% των Αλβανών, που ζουν στην Αλβανία.
Επίσης δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το ότι η Ακαδημία Επιστημών Τιράνων στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της χαρακτηρίζει ως «Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα και την Πρέβεζα …
Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «Αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.
«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά», γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Εκτός από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, σημαντικότερο έργο της Ακαδημίας θεωρείται η έκδοση του βιβλίου : «Πλατφόρμα για την επίλυση του Αλβανικού Ζητήματος».
Σ’ αυτό τα όρια του «ιστορικά εθνικού Αλβανικού χώρου» απλώνονται πολύ πέρα από τις κατοικούμενες από Αλβανούς περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να περιλάβουν την «μείζονα Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα, την Καστοριά και τη Φλώρινα.
Υπό συζήτηση τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας!
Με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, το 2010 ακυρώθηκε η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος. Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, συζητήθηκε και η ακύρωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου και για τα χερσαία σύνορα.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα η αλβανική διπλωματία μέσω μιας αντιπροσωπείας της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, θα συναντηθεί με την ελληνική πλευρά ώστε να διαπραγματευθεί την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών. Αλβανοί διπλωμάτες με πολυετή εμπειρία στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και εμπειρογνώμονες σε ζητήματα συνόρων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πέρα αυτού, δηλώνουν πως βάση του σημερινού πλαισίου αλλά και με το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να υπάρξει αισιοδοξία όσον αφορά την εύρεση κοινών στόχων. Η συμφωνία που ακυρώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, συνέβη μετά από τη τεράστια προβολή που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας γράφει το σημερινό δημοσίευμα. Πέρα αυτού, Αλβανοί νομικοί του διεθνούς δικαίου αρνούνται να συζητήσουν ξανά το θέμα μιας και αυτό ήδη ακυρώθηκε σαν συμφωνία”, έγραφε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, συναγερμό προκάλεσε στη Αλβανία η ελληνική απάντηση μέσω εγγράφου που στάλθηκε από τη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά ρωτούσε ευθέως: ”Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία ή όχι;”. Τη τελευταία πληροφορία τη διέρρευσαν τότε Αλβανοί διπλωμάτες, καθώς και ένας πρώην υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, στο τέλος του εγγράφου υπήρχε η επισήμανση πως η χώρα μας περιμένει άμεση απάντηση!

Σκηνικό Ιμίων από το “Top Channel”
Εν συνεχεία του αλβανικών προκλήσεων σκηνικό …Ιμίων προσπάθησαν να δημιουργήσουν Αλβανοί δημοσιογράφοι αμφισβητώντας της Ελληνικότητα περιοχών στο νομό Θεσπρωτίας. Η προκλητική κίνηση του τούρκου δημοσιογράφου να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από τα Ίμια για να ανεμίζει η τουρκική έγινε παράδειγμα προς μίμηση στους Αλβανούς δημοσιογράφους που ονόμασαν το Μαργαρίτη Θεσπρωτίας «σκλαβωμένο» έδαφος.
Με αυτή τους τη κίνηση δήθεν …δημοσιογράφοι (μυστικές υπηρεσίες) ξένων χωρών και μάλιστα γειτονικών έθεσαν για δεύτερη φορά και ανοιχτά θέμα «γκρίζων» ζωνών.
«Μετά από 40 λεπτά παίρνοντας το δρόμο για την Αλβανία αφήσαμε πίσω μας ότι πιο άσχημο από ένα τεράστιο έγκλημα το οποίο απαιτεί δικαιοσύνη» ήταν το συμπέρασμα της απεσταλμένης του αλβανικού καναλιού “Top Channel” που βρέθηκε στη Θεσπρωτία (αλβανικό τόπο είπαν εκείνοι) με σκοπό να θέσουν ανοιχτά τις αλβανικές διεκδικήσεις στην Ελληνική Ήπειρο.

Η Actosh απειλεί την Ελλάδα
Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από την επιχείρηση “Μαργαρίτη” στάλθηκε προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης ACTOSH στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας. Σύμφωνα με όσα έγραφε στη προκήρυξη της η ACTOSH διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, ενώ απείλησε ότι θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
Οι περιοχές όπου θα “χτυπούσαν” στρατηγικούς στόχους βρίσκονταν στο Μαυροβούνιο, αλλά και στη Καστοριά, στη Κόνιτσα και στη Φλώρινα. Περιοχές που σύμφωνα με τους ίδιους πρέπει να «επιστραφούν στην Αλβανία».
Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν ξεκινήσει από τότε εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης. Το πρώτο πράγμα που οι αρχές έκαναν ήταν το να συνδέσουν την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική ACTOSH με τον UCK.
Η προκήρυξη μπήκε στο μικροσκόπιο της Europol η οποία προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία σχετικά με την οργάνωση και τα μέλη αυτής. Μετά από σχετικές έρευνες η Europol φωτογράφισε ως αρχηγό της οργάνωσης τον Κοσσοβάρο Kushtrim Mtirovica, εν δυνάμει τρομοκράτη, που χαρακτηρίζεται «πολύ σκληρός» ενώ διαφεύγει μέχρι και σήμερα τη σύλληψη.
Προτεραιότητα της Europol, αν και δεν υπάρχουν από τότε νεώτερα, ήταν και είναι ο εντοπισμός του αρχηγείου του «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας», όπως ονομάζεται αλλιώς η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η δύναμη που φέρει και ο «στρατός» της. Στο ερώτημα αν τελικά η εν λόγω οργάνωση είναι υπαρκτή ή όχι, πηγές που δημοσιεύτηκαν στη πορεία έδειξαν πως πρόκειται για υπαρκτή οργάνωση με τον εφιάλτη να απειλεί.
«Το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο μας ανήκουν δικαιωματικά, ενώ η Κοιλάδα του Βαρδάρη, η οποία είναι έδαφος του Μαυροβουνίου, πρέπει να είναι στην κατοχή των Αλβανών. Η “Τσαμουριά”, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια μας», είναι ορισμένα από όσα υποστηρίζει η οργάνωση.
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλαβο-Ελληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», ήταν οι τελευταίες λέξεις της γεμάτης απειλές προκήρυξης.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο! Δεν γνωρίζω αν και ποια από τα παραπάνω ισχύουν, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι προβληματίστηκα και έμαθα κάποια πράγματα που δεν γνώριζα…

Δημοσίευση σχολίου