Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Από την Χειμάρρα ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αμερικής


Ο Δημήτρης Κούτουλας του Ιάσωνα, είναι από εχθές ο νέος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Στο 37ο συνέδριό της η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία εξέλεξε πρόεδρο τον Χειμαρριώτη επιχειρηματία από το Γουορσεστερ της Μασαχουσέτης ο οποίος είχε μέχρι σήμερα χρέη γενικού γραμματέα. Ο αείμνηστος πατέρας του Δημήτρη, Ιάσωνας, δραπέτευσε κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και κατετάχθη εθελοντής στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας. Ο Χειμαρριώτης πατέρας του και η Δεροπολίτισα μητέρα του μεγάλωσαν τον Δημήτρη με ελληνικά πρώτυπα και του εμφύσησαν την αγάπη για την πατρίδα. 

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξελέγησαν άλλοι δύο Χειμαρριώτες ενώ τέθηκε υπεύθυνος για το εθνικό θέμα ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κοσμάς Καραβέλλας από τους Δρυμάδες.
Πηγή: nenanews.eu

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Περαν της τιμητικης αυτης θεσης την οποια επρεπε να ειχε βορειοηπειρωτης πολυ πιο πριν λογο της σημαντικοτητας του εθνικου ζητηματος,ειναι πολυ σημαντικη η αναγνωριση στο προσωπο του Κουτουλα απο τους Ηπειρωτες της Αμερικης στην προσφορα του και την αγαπη για την πατριδα και τον τοπο μας,για το πιο βασανισμενο καμματι της πατριδας,την Ηπειρο ποσο δε μαλλιστα η σκλαβομενη ΒΗ.
Πρεπει να τονιστει εδω και η εθνικη διασταση η οποια παιρνει πλεον ο συλλογος αφου ειναι σημαδιακη η αναδειξη ενος Χιμαριωτη,δηλαδη ενος μη αναγνωρισμενου απο τους αλβανους ως Ελληνας μειονοτικος.
Οσοι γνωριζουν την πορεια και την αγαπη του Κουτουλα και της οικογενειας του ειναι σιγουροι πως αυτη η τιμητικη θεση θα αποφερει και καρπους στον αγωνα των Ελληνων οπως και ο πατηρ Κοσμας Καραβελλας.Οι Χιμαριωτες γνωριζουν τι σημαινουν και τι αγωνες εχουν δωσει τοσο οι ιδιοι οσο και οι προγονοι τους και θελω να ξερουν πως μας κανουν υπερηφανους ολους τους Ελληνες.Η πατριδα ειναι υπερηφανη που εχει γεννησει τετοια τεκνα και να γνωριζουν πως τους εχει αναγκη.
Ειμαι σιγουρο πως θα κανουν οτι καλυτερο μπορουν γιατι αγαπανε την πατριδα μας οσο λιγοι και ας ζουνε μακρυα της.Το ιστορικο τους ειναι τιμημενο και ενδοξο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

O koutoulas file einai amerikanos..kai oute pote xreiastike na apodeiskei ti einai..h ameriki einai eleytheri xwra,kai polypolitismiki.
Ayto afora to mi anagnwrismenos meionotikos pou les..12.53/
Oson afora to ergo,oso eklase i paneipirwtiki sta themata tosa xronia tis ellinikis meionotitas allo toso tha klasei kai twra.To katastatiko blepeis den to allazei ena proswpo,gia proswpikes filodoksies,afora olous tous hpeirwtes,kai elaxista tous boreiohpeirotes...kai etsi prepei na praksei,giati psifistike apo amerikanous ipirwtes.

Ανώνυμος είπε...

1.41 δεν εχω τιποτα να σου πω,δεν χρειαζεται να σου απαντησω σε τιποτα,οποιος γνωριζει ξερει πως εισαι απλα πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα.Η ιστορια της Χιμαρας και του ελληνισμου εχει γραψει με χρυσα γραμματα τις οικογενειες και των δυο.Οσο για το τι κανει δεν ειπα πως θα παρει τα οπλα να ελευθερωσει τη ΒΗ,αλλα να εισαι σιγουρος πως θα υπαρχει μια βορειοηπειρωτικη φωνη.

Ανώνυμος είπε...

1.41 giati eisai toso arnitikos i Vorio Ipirotes prepei na voithisoun ton eafto tous i panipirotiki amerikis itan panta paroun sta dhiskola hronia. kratousai to Vorio Ipirotiko zontano ama omos dhen iparhi enotita na min ftene i alli. Otan psaxis palea egrafa stin koinonia ton ethnon kai sta enomena ethni tha dheite ti rolo paixan. kai na xereis ena oti i ellines tis dhiasporas kamia fora einai pio ellines...........

Ανώνυμος είπε...

Το κρατούσαν όταν επί κομμουνιστικού καθεστώτος που ήταν νεκρό και άθαφτο. Τώρα να πάρουν παράδειγμα από το λόμπι των Αλβανών που μια και δύο καλούν εκεί τους τσάμιδες και τώρα της κοκκινόμαυρη συμμαχία για να προωθήσουν το αλβανικό ζήτημα σε βάρος της Ελλάδας.
Οι δικοί μας αμερικανοί .... είναι καλοί !!! Δεν τους θέλει η επίσημη Αθήνα.... (Ένας από τους λόγους που η Αθήνα τσάκισε το ΜΕΓΑ είναι επειδή η Αθήνα έβλεπε πίσω του και τους αμερικανούς της ΠΟΑ). Οι της ΠΟΑ βλέπουν και προσπαθούν να τηρήσουν τα προσχήματα ... δεν έχουν συγκεκριμένο όραμα.... ζουν με σλόγκαν από τις αρχές του προγηούμενου αιώνα.... θέλουν κι αυτοί τους δικούς τους, όπως η Αθήνα...
Τώρα τα πράγματα για τους ΒΗ-τες που πιστεύουν στους αμερικανούς μας θα γίνουν πιο δύσκολα. Η Αθήνα έδωσε εντολή στον πρόξενο Αργυρποκάστρου να τσακίσει κάθε φωνή που πάει κόντρα σ΄αυτόν τον εκπρόσωπο της Αθήνας. Η Αθήνα δε θέλει να έχει στη ΒΗ προβλήματα και φωνές για δικαιώματα και κουραφέξαλα. Αυτό το εγγυάται η κλίκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Όποιος πάει κόντρα θα φάει χώμα. Πάντως ευχές στον Κούτουλα.

Ανώνυμος είπε...

kala ta leei o 11.09 i mitera elladha dhistihos thelei na tis figei o ponokefalos pou leyetai borioipirotiko thema. Omos kanontas afto, afto pou fovate i elladha tha to pathi apo tous tsamidhes an dhen prosexi. I moni sotiria tous einai i enishisi tis meionotitas geia antivaro stis dhiekdhikeiseis ton tsamidhon (afto eprepe na yinei apo kairo).kai tora pou iparhi kai i economiki krisi adhinatontas economika adhinata kai politika i elladha dhen kovei kai ravi pleon sta valkania. I alvanoi tha vroun ton eafto tous kai meta........kala einai na voithisei tous vorioipirotes na enothoun ohi mono geia logo tous alla kai geia tin elladha tin ithia. dhen hreiazontai aristeros kai dhexios stin meionotita (afta einai geia ta sinferonta ton ellinikon kommaton) laos enomenos pote nikimenos.

Ανώνυμος είπε...

11.09 Ολα καλα και ωραια με τους δικους μας στην Αμερικη αλλα αυτο που λες πως ενας λογος που το εθνικο κεντρο δεν στηριξε το μεγκα ειναι η ΠΟΑ το θες και το λες η ετσι πρεπει να πεις?Ο λογος που το εθνικο κεντρο δεν στηριξε το μεγκα ειναι ενας και μονο.Ουτε ο δεξιος πολος,ουτε η φασαριες,ουτε οτιδηποτε αλλο.Ο μονος λογος που το εθνικο κεντρο συσσωμο εναντιοθηκε στο μεγκα ειναι οι λογοι για τους οποιους φτιαχτηκε,οι ανθρωποι που το εκαναν και αυτοι που κρυβονται απο πισω.Η πατριδα να ξερεις φιλε μου πως ειναι η πρωτη φορα που μας θελει τοσο ενωμενους και δυνατους για χιλιους δυο λογους που κυριως συνδεονται με την εξωτερικη της πολιτικη σε οτι εχει να κανει με αλβανια,τουρκια.Τελος αυτο το παραμυθι του οτι και καλα η Ελλας μας θελει φρονημους κτλ δεν θελω ουτε να διαφωνησω,ουτε να σου πω οτιδηποτε αλλο,απλα θελω να σε ρωτησω ενα απλο πραγμα.Ποτε εμεις καναμε κατι,ποτε ακουστηκε η φωνη μας,ποτε καναμε μια κινητοποιηση,ποτε εναντιοθηκαμε στις αλβανικες κυβερνησεις,ποτε διεκδικησαμε τα δικαιοματα μας με μη φρονημο τροπο?Ποτε.Μονο η ΜΑΒΗ και αν ρωτησεις τους ΒΗ τι ειναι και τι εκανε η ΜΑΒΗ οι μισοι και πανω θα σου πουνε δεν ξερω δεν απαντω,ενα 30% θα σου απαντησει κατι τρελοι που πηραν τα οπλα και ενα 10% παραφουσκωμενο θα γνωριζει.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν 7.17.
Όσο για το αν ήταν σύσσωμο το εθνικό κέντρο κατά του ΜΕΓΑ σου λέω μόνο ότι ρώτα κάποιον πρώην αστυνομικό στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα με το επώνυμο Νίτσα, βλάχικης καταγωγής, με μεγάλο σόι στο Αντών Πότση στο Αργυρόκαστρο πόσες εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα έκανε από τα γραφεία της ελληνικής αστυνομίας λέγοντας ότι η Ελλάδα αυτή τη φορά θέλει να πάτε και να ψηφίσετε τον τάδε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτόν θέλει η Ελλάδα (!!!) διαφορετικά θα σας κάνουμε αυτό κι αυτό ( από κάψιμο σπιτιών μέχρι και κατάργηση της κάρτας και της ιθαγένειας.
Τώρα πες μου εσύ γραμματισμένε, ποιος έδωσε τις λίστες των πρώην χαφιέδων του κομμουνισμού στο Νίτσα για να τους εκβιάσει και να έρθουν να ψηφίσουν εδώ ????
Και τρίτο αν δεν κάναμε κινητοποιήσεις για τα εθνικά μας δίκαια, αυτό να το ζητήσεις από τους ηγέτες που στηρίζεις εσύ , οι οποίοι μετέτρεψαν το Βορειοηπειρωτικό σε αγελάδα για το λόγο τους. Δυστυχώς , αυτούς θέλει η Ελλάδα!!! Αλλά τους επιλέγει η Αλβανία τους δικούς μας που "αγαπάει η Ελλάδα !!!!

Δημοσίευση σχολίου