Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Τα αίτια της ήττας Μπολάνου σύμφωνα με την «Ένωση Χειμαρριωτών»


Έξι είναι οι βασικές αιτίες της ήττας του απερχόμενου δημάρχου Χειμάρρας, και υποψηφίου της Ομόνοιας στις εκλογές της 8ης Μαίου,  κ.Βασίλη Μπολάνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, που ζητάει συγνώμη, για τις όποιες παραλείψεις, κατά τον προεκλογικό αγώνα, που οδήγησαν στην επικράτηση του κ.Γιώργου Γκόρο, υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η ανακοίνωση επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια «επετεύχθησαν πολλοί και σημαντικοί στόχοι σε οικονομικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο» στην Χειμάρρα, που η Ένωση και τα μέλη της καλούνται να την διαφυλάξουν, με τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα εφιστά την προσοχή του νέου δημάρχου, να μην επιχειρήσει να κατεδαφίσει όσα πέτυχε ο Ελληνισμός της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών έχει ως εξής :
Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής στον δήμο Χειμάρρας, όπου νικητής ανεδείχθη τελικώς ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Γιώργου Γκόρο με διαφορά 100 περίπου ψήφων από τον απερχόμενο δήμαρχο, υποψήφιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλη Μπολάνο, ασφαλώς και δεν μας χαροποιεί.
Ως αιτίες της εκλογικής ήττας αναγνωρίζουμε:

1. Την σύγκρουση του δήμαρχου με τα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα στη Χειμάρρα

2. Την μέχρι ενός βαθμού, φθορά στην εικόνα της εξουσίας του δήμου μετά από δύο συνεχείς θητείες.

3. Τις διασπαστικές κινήσεις από πρόθυμους συμπατριώτες μας, αλλά και Ελλαδίτες πολιτευτές που κατάφεραν να προωθηθεί η αλβανική προπαγάνδα.

4. Το πολιτικό κόστος του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού ο οποίος έγινε χωρίς "χάρες" με μακροπρόθεσμη προοπτική για την αειφόρο ανάπτυξη του δήμου.

5. Τη μη αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική ώστε να πείσουμε για το δίκαιο των θέσεων μας.

6. Την παραπλάνηση ορισμένων συμπατριωτών μας από την παραχολογία και τον λαϊκισμό του αντιπάλου.

Η Ένωση Χειμαρριωτών ζητά δημόσια συγγνώμη για τις όποιες παραλήψεις και τα λάθη μας, αφού δεν καταφέραμε να έχουμε το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μετανιώνουμε για την στήριξή μας στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στον Βασιλη Μπολανο και τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Ο Αγώνας της Ένωσης Χειμαρριωτών υπήρξε έντιμος και πατριωτικός, κοινός με αυτόν του δήμαρχου Χειμάρρας, κατά των συμφερόντων που θέλουν να σφετεριστούν την πολιτισμική μας κληρονομία να αλλοιώσουν την εθνική μας συνείδηση και δια της αρπαγής των περιουσιων μας να πετυχουν την απομάκρυνση μας από την ιδιαίτερη μας πατριδα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 1472 συμπατριώτες μας που μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους. Σε όσους δεν στήριξαν την εθνική επιλογή και σήμερα τους ενοχλούν οι πανυγηρισμοι των Αλβανών ανά τον κόσμο είμαστε εδώ και τους περιμένουμε. Για όσους πάλι μοιράζονται την χαρά της νίκης τους με τους απανταχού Αλβανούς θα μας βρουν μπροστά τους.

Η Ένωση Χειμαριωτων είχε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της απόφασης του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλη Μπολάνου και του ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε για αυτόνομη κάθοδο. Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων όσων δώσαμε αυτόν τον τίμιο αγώνα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ για την αμέριστη στήριξη του διαχρονικά αλλά και συγκεκριμένα σε αυτή την εκλογική μάχη. Κάθε τι άλλο που γράφεται και ακούγεται είναι κακόβουλο διασπαστικό και στόχο έχει να ρίξει νερό στο μύλο του Αλβανισμού και όσων δεν επιθυμούν την αυτόνομη παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην αλβανική πολιτική σκηνή.

Τα τελευταία χρόνια η Χειμάρρα είχε ανοδική πορεία σε όλα τα θέματα, έγιναν πολλά έργα, επετεύχθησαν πολλοί και σημαντικοί στόχοι σε οικονομικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Αυτήν την παρακαταθήκη είναι τώρα πιο δύσκολο να την διαφυλάξουμε, δεν πρόκειται όμως να μείνουμε θεατές των εξελίξεων.

Σαφώς και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το νέο δήμαρχο, να απεμπολήσει τα όσα με προσπάθειες και αγώνες πέτυχε ο Ελληνισμός της Χειμάρρας τα τελευταία χρόνια.
Η Χειμάρρα βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της νεότερης ιστορίας της. Συνεχίζουμε δυναμικά και με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για την προστασία των περιουσιών, την διασφάλιση και ανάπτυξη της ελληνικής εκπαίδευσης στην Χειμάρρα, την προετοιμασία για την επικείμενη απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Χειμαρριωτών θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση την ερχόμενη Κυριακή (15/5) με σκοπό την εξαγωγή των συμπερασμάτων από τις εκλογές και τον ορισμό ημερομηνίας για την Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.
www.nenanews.eu

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η Ενωση Χειμαρριωτων αποδικνυει για ακομα μια φορα πως ειναι το πιο δυνατο κομματι του ελληνισμου.Πολυ καλη ανακοινωση και αναγκαια αυτη τη χρονικη στιγμη που εχουν αρχσει ολοι να βαλουν κατα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ.Τα ιδια ισχυριζεται και ο Προεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,οσο για τους αλλους που τοσο καιρο βγαζουν χολη κατα του Μπολανου και τωρα τον αγαπησαν και βριζουν τον Ντουλε καταλαβαινει και ο πιο χαζος πως παιζουν προσωπικα παιχνιδια που καμια σχεση δεν εχουν με την πραγματικοτητα.Πως να σας πιστεψει καποιος απο τη στιγμη που πανηγυριζεται την ηττα Μπολανου ρε οργανα των αλβανων.Καλα που δεν βγηκατε στους δρομους μαζι με τους αλβανους να το γιορτασετε.

Αλεξανδρος είπε...

Τα 4 χρόνια της δημαρχίας Γκόρου θα είναι τρομακτικά για την Χειμάρρας!
Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ιδιαίτερα κατασκευαστών αλλοεθνών και αλλοθρήσκων έχουν ήδη ως στόχο, την αρπαγή της γης της Χειμάρρας!
Οι Χειμαριωτών πρέπει οργανωθούν και να αντισταθούν στα σχέδια των αλλοεθνών!
Ο Β. Ντουλες έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την τρομακτική δυσάρεστη εξέλιξη!
Η συμμαχία του με το Π.Σ του Εντι Ράμα έφερε την στρατηγική ήτα του Ελληνισμού στην Χειμάρρας!

Αλέξανδρος Ζ.

Αλεξανδρος είπε...

Τα 4 χρόνια της δημαρχίας Γκόρου θα είναι τρομακτικά για την Χειμάρρα!
Πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ιδιαίτερα κατασκευαστών αλλοεθνών και αλλοθρήσκων έχουν ήδη ως στόχο, την αρπαγή της γης της Χειμάρρας!
Οι Χειμαριωτες πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν στα σχέδια των αλλοεθνών!
Ο Β. Ντουλες έχει τεράστια ευθύνη για αυτή τη τρομακτική και δυσάρεστη εξέλιξη!
Η συμμαχία του με το Π.Σ του Εντι Ράμα έφερε την στρατηγική ήτα του Ελληνισμού στην Χειμάρρα!

Αλέξανδρος Ζ.

Ανώνυμος είπε...

μουχαχαχα καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

μαλακιες της ενωσης!Δεν περισωζεται τιποτα ετσι!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Ένωση που τόσα χρόνια παραδοσιακά υπερασπίζεται τα δίκαια των Χιμαριωτων και είναι πρωτοπόρα σε κάθε αγώνα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που ξοδεύουν χρόνο, χρήμα, προσωπική ηρεμία για τον αγώνα του ελληνισμού. Μακάρι το παράδειγμα τους να ακολουθούσαν και αλλού σύλλογοι στην Ελλαδα. Ντίνα Κ.

Ανώνυμος είπε...

zitw o sympatriwtis mas Jorgo Goros! aksios!
zitw o socialismos
zitw o ramas
zitw o vagel dules!!

Ανώνυμος είπε...

μια και μοναδικη εινε η αιτηα τησ ητασ και λεγετε μπολανοσ αυτο το αλαζονικο αγραματο πραγμα που εκανε τη χειμαρρα να χοριστη σε πεντε κοματια μονο και μονο για να τα κονομηση αυτοσ και η κλικα του

Ανώνυμος είπε...

εσενα ποιο αυθαιρετο δεν σου νομιμοποίησε 5.05 ? Άντε τώρα χαίρου, έρθε ο Γκόρος να τα νομιμοποιήσει όλα. Ουστ παλιορούφιανα. Εσύ αγαπητε δεν τον ψηφισες το Μπολάνο ούτε στις προηγούμενες εκλογές, πάλι τους ρουφιάνους ψήφισες οπότε, άε σπίτι σου και μη έχεις και γλώσσα και μιλάς.

Ανώνυμος είπε...

εση 12,΄53 πρεπη να εισε απο εκεινουσ που οταν ακουσαν οτη στη συγγεντροση του μπολανου θα ειταν και ο κυριοσ οικονομου τησ ΕΛΑΣ τρεξατε να ειστε στησ προτεσ καρεκλεσ οποσ κανατε καποτε επη χοτζα παλιορουφιανη σασ ξηπνησε το DNA οσο για αυθερετα δεν εχο αναγγη γιατη εχο την πατρικη μου περιουσια και μου φτανει εσεισ που δεν εχεται τηποτα γινατε πουφιανη του καραγκοζη διμαρχου για να γλιφετε κανα κοκαλο που περισεβε απω τον κεφαλα

Ανώνυμος είπε...

Ma den varethikate na tsakwneste pia mwre?? Duo vdomades twra exete lussaksei poios einai pio polu patriwtis..!! Tromara mas.. Oi Ximaraioi eimaste sumferontologoi kai dieftharmeni kai distixws auto den allazei!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ειδική (μυστική εφόσον δεν κοινοποιήθηκε για να δούμε το πλήρες κείμενο)συμφωνία, γιατί με πάει στη μυστική συμφωνία Βενιζέλου-Τιτόνι κάπου στη δεκαετία του 1920. Και με εκείνη τη συμφωνία στην Ελλάδα δόθηκαν αυτά που είχε (τα νησιά του Αιγαίου) και αφέθηκε έξω η Βόρειος Ήπειρός. Τοι ίδιο συνέβηκε και με την ειδική συμφωνία Ράμα-Ντούλε. Δόθηκαν στην Ομόνοια αυτά που είχε (Βούρκο και Δερόπολη) κι αφέθηκε έξω η Χειμάρρα. Μια σκέψη έκανα. Μπορεί και να μην είναι το σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Xeimmareoi mporei kapoios na mou apantisei.
Mias kai o Dules einai toso poly fillos me to Rama afoy toy afise to Boyrko kai ti Dropoli eleytheri giati evalan apo koinou to Gkoro ypopsifio toy PS kai den evalan kapoion asimanto bosko, oytos oste na eksasfalizontan i niki toy Bollanoy? mhpos ayto legetai ksepoulima ki eseis prospathite na parete eythines sta xamena?

Ανώνυμος είπε...

Για μενα η βασική αιτια ειναι οτι ο Ραμα Οπως το τόνισε και ο ίδιος θέλει μόνο το Βαγγέλη για συνεργάτη του, ο Μπολάνοσ είναι εθνικιστήσ δεν του κανει, και..αι...αι τον ξαπόστηλαν!

Δημοσίευση σχολίου