Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Aleanca Kuqezi: Να αντιδράσει το Αλβανικό κράτος στις εκβιαστικές δηλώσεις της «Ομόνοιας»


Η «Aleanca Kuqezi» (Ερυθρομαυρη Συμμαχία) είναι η νεότερη εθνικιστική οργάνωση στην Αλβανία. Εμφανίστηκαν ως οπαδοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ το ντεμπούτο στα κοινά εκτός «αθλητισμού» το  έκαναν στο γραφείο του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Kreshnik Spahiu, όταν ανέλαβε τη «σταυρομαχία» κατά της απογραφής στην Αλβανία που θα περιέχει την ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος. Από τότε ο σύλλογος των «οπαδών» πείρε άλλη διάσταση, με οργανώσεις σε κάθε πόλη της Αλβανίας, με καθημερινή εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης, με νομικούς συμβούλους και σαν ένα κίνημα που φιλοδοξεί να ηγηθεί του αλβανικού εθνικισμού τον οποίο προς το παρόν εκπροσωπεί επάξια το κόμμα των Τσάμηδων PDIU που έχει μάλιστα και δύο βουλευτές στην Αλβανική Βουλή.
Η Aleanca, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πέσει κάτω, όταν η Ομόνοιας με δελτίο τύπου, κατήγγειλε την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά γεννήσεως που χορηγούνται από τους δήμους της χώρας. Το δελτίο τύπου της Ομόνοιας προβλήθηκε αρχικά μόνο σε ένα κανάλι παναλβανικής εμβέλειας, το “VISION PLUS”, ενώ μετά την αντίδραση της συγκεκριμένης οργάνωσης το θέμα προβλήθηκε και από τα υπόλοιπα μέσα.
Ο εκπρόσωπος των Kuqezi, θεωρεί ότι τα νέα πιστοποιητικά είναι ακριβώς ίδια με αυτά που χορηγούνται σε όλη την Ευρώπη, η αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά δεν είναι παράνομη, δεν είναι σε  καμία περίπτωση γενοκτονία όπως καταγγέλλει η Ομόνοια ενώ γενοκτονία σύμφωνα με αυτούς είναι η πλαστογραφία της εθνικότητας που επιδιώκουν Ελληνικοί κύκλοι στην Αλβανία. Τέλος καταγγέλλει την Ομόνοιας ότι απειλεί την σταθερότητα της χώρας και καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει την κυριαρχία του Αλβανικού κράτους.  

Σχετικά άρθρα:

Οι Μειονότητες στην Αλβανία

Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία

«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων της ΕΕΜ η αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά

 Υστερία κατά της απογραφής των μειονοτήτων και θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία

Κίνημα «Όχι στην απογραφή πληθυσμού»
2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν θα σχολιάσει κανένας;
Εδώ φαίνεται η γύμνια του βασιλιά! Τη στιγμή που οι αλβανοί συσπειρώνονται ενάντιά μας εμείς το μόνο που μας νοιάζει είναι μη χάσει ο Ντούλες την καρέκλα.
Μπράβο μας!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:32
Τα λόγια πια έχουν στερέψει.
Καταλαβαίνεις ότι εδώ πλέον χρειάζεται δράση.
Ενόσο δεν αντιδρούμε και ανεχόμαστε τους προδότες αναμεσά μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
...Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά λυτρώνει.....

Δημοσίευση σχολίου