Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν ποιος κέρδισε το Δήμο Τιράνων


Τέσσερεις δικαστίνες, μεταξύ αυτών και μια Ελληνίδα, θα συνεδριάσουν σήμερα για πρώτη φορά για να εξετάσουν την έφεση των σοσιαλιστών

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας υπέβαλε ένσταση κατά του αποτελέσματος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, που ανέτρεψε το αρχικό των κέντρων καταμέτρησης. Η αντιπολίτευση  θεωρεί παράνομο το αποτέλεσμα που προέκυψε από την  Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, συμφωνα με το οποίο ο Lulzim Basha,  υποψήφιο της  «Συμμαχίας για τον Πολίτη» με διαφορά 81 ψήφων. Σύμφωνα με τον πίνακα που εγκρίθηκε με ψήφους 4 υπέρ και 2 κατά, ο κυβερνητικός  υποψήφιος έλαβε 124.786 ψήφους, ο   Edi Rama  που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος, 124.705, ενώ υπήρχε και τρίτος υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας, ο Hysni Milloshi που έλαβε 1394 ψήφους.
Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική διαφορά από τα Κέντρα Καταμέτρησης, ήταν 10 ψήφους υπέρ του Ράμα. Το Δημοκρατικό Κόμμα έκανε ένσταση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, για κάποια ψηφοδέλτια που δεν είχαν καταμετρηθεί γιατί οι ψηφοφόροι τα είχαν ρίξει στις κάλπες των συμβουλίων και όχι των υποψηφίων δημάρχων. Η επιτροπή θεώρησε ότι τα περίπου 250 προαναφερόμενα ψηφοδέλτια εκφράζουν τη βούληση των πολιτών, δεν μπορούν να θεωρηθούν άκυρα και υπό τις ιαχές βουλευτών και οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που διαδήλωναν καθημερινά έξω από τα γραφεία της επιτροπής, έβγαλαν μετά από μία εβδομάδα το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το οποίο ο Μπάσα προηγείται με 81 ψήφους.
Την ένσταση των Σοσιαλιστών στο Ανώτατο δικαστήριο, θα εξετάσεων τέσσερεις δικαστές που προέκυψαν από κλήρωση που έτυχε να είναι όλες γυναίκες, μεταξύ αυτών και η Ελληνικής καταγωγής Μαρία Κυριάζου.

Ο Edi Rama, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα του, οι βουλευτές και όλοι οι αιρετοί του κόμματος του, θα παραδώσουν τις εντολές (mandatet).

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

vorio ipiroti den blepv na grafete tipota gia thn epekseresi ths ethnikotitas apo ta pistopiitika me bash nomoy ths albanikhs kybernishs

Ανώνυμος είπε...

χεστηκαμε ταμαλλα....μας πρηξατε με τις ειδήσεις για τους Αλβανούς!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν σου αρέσει μην τις διαβάζεις φίλε
εκεί είναι το σπίτι μας με αυτούς έχουμε να κάνουμε,εκεί μας έριξε ο θεός που λένε και παλαοί
αντέ γεια

Δημοσίευση σχολίου