Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: Υπάρχουν νικητές;

Έχει πολιτικό μέλλον η «Ομόνοια» ή θα είναι μόνο για τις επετειακές εκδηλώσεις;
Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στις τοπικές εκλογές της Αλβανίας και μιλάμε για το χώρο στον οποίο ζει η Ελληνική Μειονότητα; Όχι. Όσο και αν ξενίζει υπάρχουν μόνο ηττημένοι…Και αυτό είναι επίτευγμα το οποίο ανήκει στους ηγέτες της Μειονότητας και στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Μα, μπορεί να πει ένας καλόπιστος αναγνώστης… Εδώ η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ σάρωσε… Ναι, αν θέλουμε να δούμε το δένδρο, η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ του κ. Ντούλε σάρωσε. Αν κοιτάξουμε παραπίσω, το δάσος «καίγεται». Αυτή είναι η αλήθεια. Όσο πικρή και αν είναι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε αρκετές επαρχίες. Έχασε όμως το στρατηγικό σημασίας για την ύπαρξή της, δήμο της Χειμάρας. Και όχι με όποιον και όποιον υποψήφιο, αλλά με τον πρόεδρό της Βασίλη Μπολάνο. Τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος (και σύμμαχος του ΚΕΑΔ να μη το ξεχνάμε) τον κατηγορούσε ως …ακραίο, ως εξτρεμιστή. Ό, τι δηλαδή χρειαζόταν για να στρέψει τις καθοριστικές ψήφους των μετριοπαθών Αλβανών στον σοσιαλιστή υποψήφιο.

Έχασε το MEGA; Ασφαλώς: Οι ελπίδες που έτρεφε για κατάκτηση αρκετών επαρχιών – δήμων διαψεύστηκαν. Μήπως όμως κέρδισε η Ελληνική Κυβέρνηση, που στήριξε με κάθε τρόπο τους υποψήφιους ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Και στην περίπτωση αυτή ισχύει το θεώρημα περί «δένδρου και δάσους». Με τη στάση της αυτή έριξε νερό στο μύλο της διχόνοιας και ουσιαστικά ακύρωσε και το ρόλο των προξενικών μας αρχών στην Αλβανία, ως εγγυητές και στηρίγματα του «όλου ελληνισμού» μετατρέποντας τες σε κομματάρχες της μίας από τις εκφράσεις της. Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, δημιουργεί νέα δεδομένα και διευρύνει το χάσμα που ήδη υπήρχε ανάμεσα στη Ελληνική Μειονότητα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγ. Ντούλες μπορεί να αισθάνεται σιγουριά ότι θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια την παρουσία του στη Βουλή, έστω και δια της συμμαχίας του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το ίδιο ισχύει για τον νυν Υπουργό Εργασίας κ. Ξέρα και για ορισμένα ακόμα στελέχη που κατέχουν σήμερα κυβερνητικές θέσεις και στήριξαν υποψήφιους του MEGA ή και του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανονικά είναι εκείνοι, προεξάρχοντος του κ. Ντούλε-που εξακολουθεί να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Μειονότητας- που θα έπρεπε μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής να ανακοινώσουν την αποχώρησή του σε βάθος χρόνου από την πολιτική, ώστε να ξεκινήσει πορεία ενότητας και αναγέννησης της Μειονότητας.

Σενάριο απίθανο και αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα, και ενόσω υπάρχουν παράγοντες που τον στηρίζουν. Όμως…Από την περασμένη Δευτέρα υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στην Αλβανία, όσον αφορά τους Έλληνες. Η αποτυχία του νεοσύστατου MEGA να κυριαρχήσει στις επαρχίες, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι εκείνη που λέει ότι με τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι του, έχοντας απέναντι το Προξενείο και την Ελληνική Κυβέρνηση, μην έχοντας πόρους για να διακινήσει ετεροδημότες (και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να απαντήσουν κάποιοι στην Ελλάδα….), καθιερώθηκε πλέον ως βασική πολιτική συνιστώσα στην Ελληνική Μειονότητα. Διεκδικεί πολιτικό ρόλο και θα πλαγιοκοπεί εκλογικά το ΚΕΑΔ. Το μεγαλύτερο πλήγμα όμως σε επίπεδο εντυπώσεων δέχεται από την εκλογική παρουσία του MEGA η «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Έχει να διαλέξει δύο δρόμους: Ή απεγκλωβίζεται από το ΚΕΑΔ, ώστε να περιλάβει και να εκπροσωπεί τους Έλληνες που είναι ενταγμένοι και στο άλλο ελληνικό κόμμα (ή ακόμα και στα άλλα αλβανικά κόμματα) ή παραμένει όπως έχει. Στην πρώτη περίπτωση ανακτά το κύρος της, στη δεύτερη περίπτωση δεν θα αργήσει η μέρα που το μόνο που θα κάνει, είναι η εκδήλωση για την ίδρυσή της κάθε Γενάρη.

Πηγή: press-epirus.blogspot.com

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο επιφανειακές είναι όλες αυτές οι αναλύσεις και πόσο εκτός πραγματικότητας. Συνεχίζεται η επίθεση και στην Ελλάδα και στις προξενικές αρχές. Από πότε το εθνικό κέντρο έχει ρόλο παρατηρητή και μόνο και δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τι λειτουργεί διασπαστικά και τι όχι? Δηλαδή είναι διάσπαση που το εθνικό κέντρο στήριξε σύσσωμο την ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν είναι διασπαστικό που κάποιοι ψάχνοντας πολιτική στέγη και εξυπηρετώντας συμφέροντα έφτιαξαν νέο κόμμα και μάλιστα ονομάζοντας το κόμμα των Ελλήνων. Δηλαδή το ΚΕΑΔ και όσοι το στηρίζουν τι είναι? Μόνο και μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός διασπά. ΔΣεν σας πέρασε, λυσάξτε τωρα με την ησυχία σας και περαστικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω ποιος το εγραψε το κειμενο αλλα ειναι ακρως επικινδυνος.

Ανώνυμος είπε...

20 Χρονια η γραμμη ερχετε απο το εθνικο κεντρο και οσα χρονια απ'αυτα τους ευνοουσε τους προδοτες του ελληνισμου δεν εκφραζαν κανενα παραπανο,τωρα ξεφνικα τι εγινε?Δεν θελουν η πατριδα να λεει την αποψη της?Θελουν να τη φιμωσουν επειδη τους πολεμαει στα βρωμικα σχεδια τους και δεν τους αφηνει ανενοχλητους να διαπραξουν το εθνικο εγκλημα που εχουν στα βαλει μπρος?Ουστ ρε προδοτες,η πατριδα μας εχει αναγκη σε αυτον τον πολεμο Ελληνες βορειοηπειρωτες εναντιον του αλβανικου παρακρατους και των υποχειριων της.

Ανώνυμος είπε...

5:27 Η γραμμη ερχετε απο το εθνικο κεντρο εδω και 20 χρονια.Η καταντια εδω και 20 χρονια απο που ερχετε;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το μπλογκ των ΝΔ-δουν στα Γιάννενα με τρομερές αναλύσεις από το γνωστό καφενέ! Να μας κλάψεις το χάλι. Η Ομόνοια θα ζήσει θέλετε δεν θέλετε.
Κλάψτε τώρα για τον φίλο σας τον Μπερίσα. Όταν η ΝΔ κεντρικά καταλάβει πόση ζημιά της κάνατε τοπικά, ελπίζω να είναι μην παίζει στα κανάλια το "Μαυρογιαλούρο 2.0".

Ανώνυμος είπε...

Η γραμμή από το εθνικό κέντρο δεν υπήρχε ποτέ και μη μπερδεύουμε κάποιους συμφεροντολόγους καλαμαράδες με την γραμμή του εθνικού κέντρου.Τα 20 χρόνια διάλυσης της εεθνικής ελληνικής μειονότητας το επιβεβαιώνουν. Αν θα δεχτούμε ότι υπήρξε εθνική γραμμή θα πρέπει να δεχτούμε ότι αυτή η γραμμή ήταν καταστρεπτική για μας και εφαρμοστές της ήταν η ομάδα του Ντούλε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες είναι ισχυρός όχι γιατί έχει υποστηρικτές στην εθνική ελληνική μειονότητα, αλλά διακυβεύοντας τα συμφέροντα της ε.ε.μ. υπέρ άλλων συμφερόντων. Τώρα θα είναι και πιο ισχυρός. Οι σχέση με το Ράμα έχει γερά στηρίγματα στα κτίρια των Μυτιληναίων, της Εθνικής Τράπεζας, του Αρχιεπισκόπου στα Τίρανα με Γενικό Διευθυντή των Έντι Ράμα. Ο πόλεμος που δήθεν γίνεται για δήθεν εθνικά δικαιώματα και ελληνισμό, αποτελεί αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά μας προβλήματα. Η οικονομική δύναμη που προαναφέραμε έβγαλε και το Παπανδρέου στο γυαλί με το Ντούλε. Για τους Βορειοηπειρώτες χρειάζονται πολύ λίγα χρήματα, μια τρίχα κεφαλής, από το παραπάνω σύνολο για να τους αγοράσουν την ψήφο. Τα συμπεράσματα μόνοι σας.... Εμείς ξέρουμε περισσότερα.... αλλά όχι πριν ξυπνήσουν οι Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτικά: /borioipirotika.blogspot.com

Το νέο Μπλογκ του Ευάγγελου Ντούλε! Αφού είδε ότι το Deropoli με τον πρώην πρόεδρο της Ομονοιας τα έκανα θάλασσα και δεν τους διάβαζε κανείς, τώρα ξεκίνησαν το "Βορειοηπειρωτικά" προσπάθησαν να είναι αντικειμενικοι αρχικά, και να κρυφτούν,αλλα δυστυχώς αργά η γρήγορα αυτά διαφαίνονται! Όσα μπλογκ και να φτιάξετε λασπολόγοι και συκοφάντες κάποια στιγμή ο ρόλος σας αποκαλύπτεται!
Απ τις τόσες λασπολογίες έχετε "χασει τη μπάλα" και δεν ξέρετε απο που να το πιάσετε!

Ανώνυμος είπε...

1.30 για πες μας και άλλα? πες μας για τους Νεφελιμ και το 2012. Πες μας για το αν ζει ο Μαικλ Τζάκσον. Επίσης κάνε μας και μία ανάλυση για την συνομωσία των Ωνάσηδων. ήμαρτον. Αν ο Ντούλες έχει τόσα καλαμπαλίκια που ελέγχει τις επενδύσεις της Ελλάδας στην Αλβανία και μάλιστα ελέγχει και το Γιωργάκη, τότε φίλε λυπάμαι αλλά δεν θέλω να φύγει, να μεινει εκει 400 χρόνια, να γίνει βουρκόλακας. χαχαχα. τι άλλο θα ακουσουμε από τους Βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμος είπε...

4:28 εσύ που μιλάς με τόση βεβαιότητα μήπως έχεις δει το βιβλιάριο του και ξέρεις;;; Μήπως πεινάει να κάνουμε έναν έρανο, βρε αδερφέ;;; Ή μήπως τα παίρνεις για να γραφεις τα παραπάνω;;; Ε;;; Γιατί η τελευταία μέθοδος του Ευάγγελου Ντούλε ειναι: να πληρώνει κάτι χασομέρηδες και τεμπέλιδες σαςν και του λόγου σου να γράφουν σε όλα τα βορειοηπειρωτικά μπλογκ για να του Φτιαξουν το ονομα! Α ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνει ο Ευαγγελος; Ααααα, θα τον μαλωσω. Εμένα με έχει τσάμπα. Εσυ από που τα παίρνεις να λες την άποψη σου και ποσα παίρνεις; Να δω αν με συμφέρει να αλλάξω αφεντικό. Α ρε κατακαημενη Ρουμελη. Πάντως παρότι δεν είσαι να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά, θα σου απαντήσω. Δεν έχω δει το βιβλιάριο του Ντουλε αλλά φαντάζομαι πως σίγουρα θα έχει πιο πολλά μηδενικά απ το δικό μου. Από κει όμως μέχρι του να φτιάχνουμε σενάρια και να λέμε ότι όλα γίνονται για τα λεφτά παραπαει. Κάπου και η μυθοπλασία κατανταει κουραστική. Δεν γίνεται κάθε φορά να τα αναλυουμε όλα με οικονομικούς όρους χάνουμε τα πολιτικά παιχνίδια τα οποία είναι πιο ουσιαστικά .

Ανώνυμος είπε...

Τρεις λαλούν και δυο χορευουν 9:45! Μας φωτισες! Ενβ εσσένα είναι να σε πάρουν στα σοβαρά! Φυσικά και όλα γίνονται για τα "μπικικίνια"

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 9.45,επειδη μιλας για πολιτικα παιχνιδια,μηπως θα μπορουσες να μου απαντησεις σε μια ερωτηση?Μια ερωτηση την οποια την απευθηνω και σε ολους αυτους που βλεπουν το εθνικο κεντρο να εχει καπια γραμμη υπερ του β.ηπειρωτικου.ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Β.ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΤΟ 1999,γιατι ο Ντουλε σε συνεργασια με το Ντουτση με εντολη ΠΑΣΟΚ,καταφεραν τη ματεωση του.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είχαν και εντολή από τα Τίρανα.
Λοιπόν ο Ντούλες με εντολή των Αλβανών, βρίσκει τσιράκια των αλβανών και τα βάζει να μας διοικήσουν. Ναι είναι περισσότεροι αυτοί από μας τους απλούς Έλληνες. Η "φιλία" Ντούτση -ΝΤούλε όπως λες 11.39 είναι παλιά. Φουρτζής ο άνθρωπος επί Χότζα, ήταν στη λίστα έχει και ψευδώνυμο "Ο μαύρος Πάνθηρας" ελληνιστή. Δεν το διέψευσε ποτέ. Τον έδωσαν οι αλβανοί και υπάρχει στη λίστα του Ντούλε. Τον έκανε φίλο και ο Νιώτης όταν σε συνεργασία με το Ντούλε μποϋκοτάρισαν το συνέδριο των Βορειοηπειρωτών Στη μέση ο κοινός φίλος ο Νιώτης όταν από κοινού με την κ. Φούφα στο ΥΠΕΞ έβαλαν το Ντούτση να βγάλει καμιά 5 χιλιάδες βίζες δήθεν για τους βλάχους σε όλη την Αλβανία. Του τα έφαγαν τα λεφτά οι μεγάλοι και μετά τον έβαλαν στον Άγιο Κοσμά. Και τα λεφτά από κεί τα έφαγαν οι άλλοι. Το έβαλε και ο ξαδερφος ο Κώστας σε ένα μαγαζί με κοπέλες και βγήκε με κόκκινα παπούτσια. Έμεινε ο Ντούτσης στους τέσσερις δρόμους και έγινε παρκαδόρος. Αφού τον έτραξε η ελληνική δικαιοσύνη, τον πήρε ο Ντούλες, ο προστάτης και τον έκανε έπαρχο. Μαύρα φίδια κολοβά το λένε αυτό

Ανώνυμος είπε...

ξηυτδξυτδμηγψμηγωψμξηω μ,η

Δημοσίευση σχολίου