Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθεροι άλλοι τρεις από τους δράστες της δολοφονίας του Α. Γκούμα από τη Χειμάρρα.


Τα παιδιά είναι φοιτητές και πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους!!!
Μόνο δύο άτομα, από τα οκτώ που είχαν αρχικά συλληφθεί, παραμένουν προφυλακιστέοι, για την άγρια δολοφονία με εθνοτικά κίνητρα του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα από τη Χειμάρρα. Στα κρατητήρια της Αυλώνας κρατούνται μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου Ilir Muka που χτύπησε με πρόθεση  τον 36χρονο Χειμαρριώτη  και ο συνεργός στην εξαφάνιση του  δράστη Endrit Salati. Οι υπόλοιποι τέσσερεις που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο αλλά και οι άλλοι της  παρέας που στις 12 Αυγούστου περιφέρονταν και προκαλούσαν τους Χειμαρρέους ενοχλημένη από τα Ελληνικά που άκουγαν, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν κρίνονται επικίνδυνη και ότι είναι φοιτητές και πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους!!!

Οι εκπρόσωποι των Χειμαριωτών  αλλά και όλου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, εκφράζουν την ανησυχία ότι το θέμα θα «κουκουλωθεί» γιατί εκτός του ότι η αλβανική δικαιοσύνη αποτελεί το ποιο διαφθαρμένο θεσμό του έτσι και αλλιώς διεφθαρμένου αλβανικού κράτους, έντονη είναι η πίεση που δέχονται οι δικαστικοί από τα ανθελληνικά ΜΜΕ της Αλβανίας που θέλουν να παρουσιάσουν το περιστατικό ως ατύχημα.
Το αίτημα του Δήμαρχου της Χειμάρρας και ταυτόχρονα Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου για ξένους νομικούς παρατηρητές  στις ανακρίσεις και τη δίκη, είναι σε καλή κατεύθυνση,  ωστόσο το αίτημα αυτό φαίνετε να μην βρήκε ανταπόκριση και καπελώθηκε από τις συσσωρευμένες αντιδράσεις των αλβανών. 

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Nτροπή και αίσχος μεγάλο αν το κουκουλώσει η αλβανική ''δικαιοσύνη'' και ακόμη πιο μεγάλο αν το ξεχάσουν οι Έλληνες... Ο Αριστοτέλης είναι ΗΡΩΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει εντάξει καλά τα γράφουμε εδώ μέσα, το θέμα στην πράξη είναι τι κάνουμε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ.

Δημοσίευση σχολίου