Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το Συμβούλιο του Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονικης στο χώρο της Βορείου Ηπείρου

Επισκέφτηκαν το σπίτι του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα
Διήμερη εκδρομή πραγματοποίησαν φίλοι από  το Δεύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο χώρο της Βορείου Ηπείρου.
Οι Θεσσαλονικιοί μπήκαν στο χώρο μας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας και γνωρίζοντας την επαρχία της Τζάρας και του Αλύκου. Έμειναν έκπληκτοι από το φυσικό τοπίο, που πρόβαλε μπρος τους από το ύψωμα του Λυκουρσίου, με τον απέραντο κάμπο του Βούρκου και τα  διάσπαρτα χωριά μας, τη θάλασσα του Ιονίου και το νησί των Φαιάκων απέναντι, με την άπλα της πόλης των Αγίων  Σαράντα.

Ίχνη άφησε στους Θεσσαλονικιούς η επίσκεψη και διανυκτέρευση στη Χιμάρα, όπου συναντήθηκαν  με κατοίκους της πόλης, το Δήμαρχο και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνο, ο οποίος τους έκανε μια μικρή ανασκόπηση για το δήμο της Χιμάρας και τα τελευταία γεγονότα, με την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.
Μια αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σ.Φ.Ε.Β.Α. Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο Κεμετσετζίδη, επισκέφτηκαν το σπίτι του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα,  συλλυπήθηκαν τους γονείς του και εκφράσανε την συμπαράστασή τους.
Στην επιστροφή  οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το νεκροταφείο των Ελλήνων Φαντάρων στους Βουλιαράτες, όπου τοποθέτησαν μερικά λουλούδια και κράτησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αγωνιστών για την Πατρίδα και τη Λευτεριά.    
Στο τέλος της περιοδείας τους, η  Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Νίκη Νικολάου, μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τους Βορειοηπειρώτες, την φιλοξενία και την αγάπη τους,  για τον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τη γλώσσα, ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό τους και πάνω απ’ όλα να διεκδικήσουν τα αναγνωρισμένα δικαιώματα, αυτά που προβλέπουν οι Διεθνείς Συμβάσεις.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους εκδρμομές θα έπρεπε να οργανώνει και το Πανεπιστήμιο τών Ιωαννίνων στην Μαρτυρική Βόρεια 'Ηπειρο είμαστε σίγουροι ότι οι φοιτητές δεν θα λέγανε όχι,πλέον ο Ελληνισμός αρχίζει έστω και με αυτά τα δειλά βήματα να ενδιαφέρεται για την πατρίδα μας,πρέπει να κάνουμε και εμείς πολύ πιό περισσόερα όμως έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τών Ελλαδιτών στην πατρίδα μας,αλλά εμείς δυστυχός είμαστε δυό λαλούν και τρείς χορεύουν.

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Σ.ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου