Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντικές συναντήσεις των Μπολάνο Ντούλε στην Αθήνα


Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις συναντήσεις και τα αλβανικά μέσα
Στα πλαίσια των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, οι πρόεδροι της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Παπανδρέου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επισφραγίστηκε με ανταλλαγή δώρων.
Συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα
Οι εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού παρέδωσαν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Το υπόμνημα περιελάμβανε τόσο ζητήματα που υπάρχουν στην Βόρειο Ήπειρο όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα. Ο κύριος Παπανδρέου, τόνισε πως "η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στην ελληνική εθνική μειονότητα" και ζήτησε να υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία

Πηγές που πρόσκεινται στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο, δηλώνουν αισιοδοξία για το γεγονός πως ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χάραξη συνολικής στρατηγικής για την Βόρειο Ήπειρο.
Συμβολικά Δώρα
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχος της Χιμάρας, κύριος Βασίλης Μπολάνος δώρισε στον πρωθυπουργό ένα χρυσοποίκιλτο μαντίλι, μέρος της παραδοσιακής δροπολίτικης φορεσιάς. Ο κύριος Παπανδρέου από την πλευρά του δώρισε στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου ληκύθιου και ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου δισκαρίου με διακόσμηση στροβίλου της μυκηναϊκής περιόδου.
Οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος συναντήθηκαν επίσης με τον Αντοπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και τον Γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Το πρωί η πολιτική ηγεσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού βρέθηκε στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Οι κύριοι Μπολάνος και Ντούλες, ανέπτυξαν στον κύριο Αβραμόπουλο τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την δολοφονία του τριανταεπτάχρονου Χιμαραίου, Αριστοτέλη Γκούμα.
Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, επεσήμανε την αναγκαιότητα να μεριμνήσει η Αλβανική κυβέρνηση για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος ασφαλούς διαβίωσης για τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι ζουν στη γειτονική χώρα. Ακόμη, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, όπως απέδειξαν έμπρακτα και με την άμεση αντίδραση τους στο τραγικό συμβάν του Αυγούστου, παρέχοντας αρωγή στις διεκδικήσεις της μειονότητας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Αλβανία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, Άγγελος Υψηλάντης.
Συνάντηση με τον Φίλιππο Πετσάλνικο
Στην συνέχεια, οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος, πριν την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό κο. Παπανδρέου, έγιναν δεκτοί στο κοινοβούλιο από τον πρόεδρο της Βουλής, κο. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Αρχικά, ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για την στυγερή δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα. Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση των θεμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και τόνισε την ανάγκη να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία της γειτονικής χώρας ότι πρέπει να εξαλειφθεί κάθε έκφραση μισαλλοδοξίας και φανατισμού που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμένει ενωμένη στην προσπάθειά της για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.
Οι κ.κ. Μπολάνος και Ντούλες εξέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την ελληνική εθνική μειονότητα και τις σχέσεις των δύο χωρών.
Μετά την συνάντησή με τον κο. Παπανδρέου, ακολούθησε η συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κύριο Δημήτρη Δρούτσα. Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κος Δρούτσας δήλωσε πως αφορμή για την σημερινή συνάντηση είναι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην Χιμάρα και τόνισε πως η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.
Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται στην Ρηγίλλης, συνάντηση με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά , Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Πηγή: nenanews.eu

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω σχόλια εδώ. Αδιαφορους μας αφηνει το ενδιαφερον συσωμου του εθνικου κεΝΤΡΟΥ ή μηπως δεν θελουμε να σχολιασουμε το τι καταδΕΙκνύει αυτό? Που ειναι τα πουλια του MEGA..? οέο....?

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, μη αναρωτιέσαι. Συλλογιάσου! Ο τίτλος μοιάζει ιστολόγιο "Δρόπολη". Τι σχόλια θέλεις όταν εσύ είσαι κατηγορηματικός ότι οι συναντήσεις ήταν σημαντικές. Άφησε τον κόσμο να το κρίνει. Αν είναι μόνο για ενημέρωση έφτανε ο τίτλος για τις συναντήσεις χωρίς το κοσμητικό "σημαντικές". Γιατί σημαντικές μπορεί να ήταν για τον Παπανδρέου και το Ντούλε. Για το σκεπτόμενο βορειοηπειρώτη το πολύ που θα περίμενε από τέτοιες συναντήσεις (πριν τις εκλογές οι εκάστοτε κυβερνόντες στην Ελλάδα τις επιδιώκουν τέτοιες συναντήσεις) θα ήταν να επανορθώσουν όσα βήματα πίσω έκαναν τους τελευταίους δώδεκα μήνες ... Για βήματα μπροστά, κρατούμε μικρό σακκούλι. Με την ελπίδα να διαψευστούμε ...

Θερβάντες είπε...

Αμ, εσένα τότε φίλε μου Γιάννη Γιάννη (ως Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) δε σε έπαιρνε μαζί του ούτε στη Βραχογοραντζή. Γιατί τότε πετούσε ο Βαγγελάκης και δεν είχε κανέναν ανάγκη. Και είχε στα πλάνα του τη διάλυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τώρα, που την έχει πια διαλύσει και του χρειάζεται μόνο σαν σημαία, σέρνει το Μπολάνο από τη μύτη σαν ο Δον Κιχώτης με το Σάντσο Πάντσα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΠΑΝΕΛΕΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ MEGA ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ. Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΣΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Η πρασινη αναπτυξη στο μεγαλειο της!!!
Αυτον τον Χιμαραίο τον ταλεπωρο τη τον σερνουν μαζι τους?
Να θολώσει τα νερά ίσως.

Ανώνυμος είπε...

kala o dules einai o pio ikanos.
na ziseis vangjeli san to psila bouna na se xairomaste igeti tis borioipirou.

Δημοσίευση σχολίου