Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά από πιέσεις των Αλβανών, τα Σκόπια απέσυραν τα βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας

Με το ανθελληνικό περιεχόμενο των Αλβανικών σχολικών βιβλίων ασχολείται κανείς;
Οι μαθητές των δημοτικών και μεσαίων σχολείων στα Σκόπια άρχισαν τη σχολική χρονιά χωρίς όλα τα απαιτούμενα σχολικά εγχειρίδια. Το γεγονός σχετίζεται με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας της χώρας για να επανεξεταστούν  άνω των 200 τίτλων σχολικών βιβλίων όπου διδάσκονται στα σχολεία.
Η επανεξέταση των σχολικών βιβλίων από το ανάλογο υπουργείο, ήρθε μετά από εντατική πίεση του αλβανικού Συνδέσμου Δασκάλων των Σκοπίων, των κοινωνικών οργανισμών και καθηγητών, σε σχέση με το περιεχόμενο  των βιβλίων  και την αξιολόγηση που κάνουν στην κουλτούρα, μόρφωση, ήθη και έθιμα και την ιστορία του αλβανικού λαού.

Στο μήνυμα που έστειλε στον Υπουργό ο Σύνδεσμος των Δασκάλων τονίζει πως εμείς ζητούμε  να εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΟΑΣΕ που λέει πως μέσα σε τρία χρόνια  πρέπει ν’ αλλάξουν όλα τα βιβλία του δημοτικού και μεσαίου  και όπου να συμμετέχουν στην επιτροπή δημιουργοί και βιβλιοκριτές και από τις άλλες εθνότητες αλλά και διεθνής. Να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο της γεωγραφίας για τη μέση σχολή  όπου αναφέρονται πολλά ψεύδη  για την προέλευση των Αλβανών.
Τα δικά μας βιβλία της ιστορίας και γεωγραφίας όλων των τάξεων είναι γεμάτα με ανακρίβειες για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και την Ελλάδα και αν και πέρασαν δύο δεκαετίες δεν έγινε καμία αντίδραση τέτοιου είδους σαν αυτή του Συνδέσμου Αλβανών Δασκάλων των Σκοπίων.
Τι περιμένομε!;

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί να μας πεί κάποιος τη λέει το βιβλίο της γεωγραφίας; διότι αν λέει για την καταγωγή των Αλβανών η οποίοι προέρχονται από τον Καύκασο αυτή είναι η αλήθεια και δεν χρειάζετε καμία αλλαγή,πού είναι το Ελληνικό κράτος;γιατί δεν απαιτεί τα ίδια για μας;γιατί στην Ελληνική ιστορία στα σχολεία δεν αναφέρουνε για μας τίποτα;για τους ήρωες του 1821 για το 1914 το 1921 τον Β.Π.Π τη φοβάται η Ελληνική πολιτεία;μην απαιτήση ο λαός τον επαναπατρισμό της Β.Η η μην μάθει ότι είμαστε και εμείς 'Ελληνες.

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου