Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δεκάδες διαρρήξεις και καμία εξιχνίαση

Οι υποψίες, στους αλλοεθνείς που εργάζονται στα χωριά μας
Οι διαρρήκτες συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους στο χώρο που διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και που ένα σημαντικό μέρος των σπιτιών είναι κλειστά.
Τρεις ληστείες,  σημειώθηκαν στο χωριό Δίβρη, της ίδιας επαρχίας, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της κοινότητας, Θανάσης Λιάγκος. Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και το φαινόμενο τον αλλοεθνών που εργάζονται στην περιοχή και αν δεν παρθούν μέτρα πριν είναι αργά, μπορεί να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των χωριών. Οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους τρίτης ηλικίας, υποψιάζονται ότι οι περισσότερες ληστείες προέρχονται από τους «προσωρινά» εγκαταστημένους, που στο χωριό Δίβρη για παράδειγμα ανέρχονται στις 15 οικογένειες.
Τον τελευταίο χρόνο στη Δίβρη καταγράφηκαν 15 ληστείες, κυρίως σε κλειστά σπίτια χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις κατοικημένων σπιτιών, όπως στην περίπτωση του κ. Χρήστου Μπίντα που υπερασπίστηκε το σπίτι του δίνοντας μάχη με τους ληστές.
Αυτές τις μέρες δύο κρούσματα σημειώθηκαν και στη Μουζίνα της Επαρχίας Μεσοποτάμου. Οι ληστές  άδειασαν ένα σπίτι  ακατοίκητο λόγω της μετανάστευσης των νοικοκυραίων στην Ελλάδα,  ενώ δε δίστασαν να μπουν και σε κατοικημένο.
Δεκάδες είναι οι  ληστείες που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες σε χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, ενώ η αστυνομία δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει  έστω και μία.

2 comments:

Εξολοθρευτής είπε...

Their reputation percedes them :D

Ανώνυμος είπε...

Precedes einai to swsto!

Δημοσίευση σχολίου